Apple Business Chatin määrittäminen Shopify Ping -sovelluksen avulla

Kun yhdistät Shopify Pingin Apple Business Chatiin, asiakkaat, jotka käyttävät iPhonea, iPadia tai Macia verkkokauppasi selaamiseen, voivat napauttaa painiketta, joka avaa keskustelun Viestit-sovelluksessa. Kun asiakas on avannut keskustelun kanssasi, hän voi aloittaa uuden keskustelun Viestit-sovelluksessa vierailematta verkkokaupassasi. Apple Business Chat -painike käännetään automaattisesti samalle kielelle, jolla verkkokauppasi näytetään.

Voit lukea viestejä ja vastata niihin Shopify Pingissä mobiililaitteellasi tai kirjautumalla sisään sivustolle shopifyping.com tietokoneellasi. Shopify Pingin avulla voit myös suorittaa seuraavia toimia keskustelujen yhteydessä asiakkaiden kanssa:

Kun lähetät tilauksen, asiakkaat, jotka käyttävät Apple Pay -maksutapaa, voivat ostaa tuotteita suoraan viesteistä.

Vaatimukset

Apple Business Chat -keskusteluohjeet

• Sinun täytyy vastata viesteihin 1 tunnin kuluessa toiminta-aikojesi puitteissa. Lue lisää Apple Business Chatin toiminta-aikojen määrittämisestä.
  • Et voi käyttää Apple Business Chatia markkinointiin.
  • Et voi aloittaa asiakaskeskusteluja Apple Business Chatin avulla.

Apple Business Chat -myyntikanavan asentaminen Shopifyhin

1. klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Myyntikanavat-otsikon vieressä olevaa +-painiketta.
  2. Klikkaa Vieraile Shopify App Storessa.
  3. Hae Apple Business Chat Shopify App Storesta ja klikkaa sen jälkeen Apple Business Chat -tulosta.
  4. Klikkaa Add app (Lisää sovellus) -valintaa.

Määritä Apple Business Chat

Kun otat Apple Business Chatin käyttöön, valitset tuotteillesi luokan.

On tärkeää, että valitset yhden tai useamman luokan, jotka kuvaavat tuotteitasi tarkasti. Apple Business Chat näyttää Viestit-sovelluksessa kauppasi nimen vieressä kuvakkeen, joka perustuu valitsemaasi ensisijaiseen yritysluokkaan. Apple ei välttämättä hyväksy kauppaasi Business Chatiin, jos tuoteluokat eivät ole tarkkoja. Varmista Applen Business Chatin toimintaperiaatteista ja parhaista käytännöistä, ettei tuotteitasi ole kiellettyjen tuotteiden luettelossa.

Sinun täytyy myös lisätä kauppasi tiedot ja hyväksyä Apple Business Chatin käyttöehdot.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjän Myyntikanavat-valikosta Apple Business Chatiin.

2. Valitse Yritysluokka-kohdassa ensisijainen luokka tuotteillesi. Jos myyt monenlaisia tuotteita, voit valita lisäksi enintään kaksi lisäluokkaa.

3. Tutustu kohtaan Business toimintaperiaatteet ja parhaat käytännöt ja vahvista sitten valintasi vahvistusruudussa.

4. Tutustu Apple Business Chatin käyttöehtoihin ja hyväksy ehdot valitsemalla valintaruutu.

5. Klikkaa Tallenna.

Määrityksen jälkeen Apple tarkastaa kauppasi hyväksyntää varten. Hyväksynnän saaminen voi kestää enintään 48 tuntia, ja saat sähköpostiviestin, kun Apple on hyväksynyt kauppasi. Jos sinulla on kysyttävää yrityksesi Business Chat -hyväksynnän tilasta, voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen osoitteeseen registry@apple.com.

Kun kauppasi on hyväksytty, Apple Business Chat -painike otetaan automaattisesti käyttöön verkkokaupassasi, jotta asiakkaat voivat lähettää sinulle viestejä. Asiakkaat, jotka selaavat kauppaasi iPhonella, iPadilla tai Macilla, näkevät painikkeen, jota napauttamalla he voivat avata keskustelun laitteen Viestit-sovelluksessa.

Apple Business Chatin mukauttaminen verkkokauppaasi varten

Kun kauppasi on hyväksytty Apple Business Chatia varten, voit mukauttaa Apple Business Chatia seuraavilla tavoilla:

• Määritä toiminta-ajat Apple Business Chatille
  • Mukauta logon ja ylätunnisteen väriä
  • Chattaa Viesteillä -painikkeen mukauttaminen
  • Tervehdysviestin mukauttaminen

Määritä toiminta-ajat Apple Business Chatille

Apple on asettanut toimintaohjeet, jotka koskevat asiakkaiden viesteihin vastaamista. Sinun täytyy vastata toiminta-aikojesi puitteissa yhden tunnin kuluessa asiakkaille, jotka käyttävät Apple Business Chatia. Jos et pysty vastaamaan viesteihin viipymättä, Apple saattaa estää yrityksesi Business Chat -tilin.

Kun otat Apple Business Chat for Shopify -palvelun käyttöön, käytettävyysaikojasi ei ole rajoitettu. Voit määrittää ajat, jolloin olet käytettävissä asiakkaiden kanssa käytävää keskustelua varten. Kauppasi aukioloaikojen aikavyöhyke perustuu kauppasi sijaintiin, mutta voit muuttaa sitä Shopify Ping -asetuksissa.

Toimintovaiheet:

1. Avaa Shopify Inboxissa asetukset valitsemalla Kauppa-kuvake.

2. Valitse Tavoitettavuus chatissa.

3. Ota valinta pois käytöstä napauttamalla Aina tavoitettavissa -valintaa.

4. Napauta jokaista päivää, jonka osalta haluat muuttaa tavoitettavuuttasi ja aseta sitten päivää koskevat tiedot:

- Aseta päälle tai pois päältä kyseisen päivän saatavuustietosi napauttamalla Tavoitettavissa-valintaa. Kun valinta on pois käytöstä, kauppasi ei ole tavoitettavissa kyseisen päivän aikana. - Jos kauppasi on tavoitettavissa kyseisenä päivänä, aseta päälle Tavoitettavissa koko päivän -valinta tai aseta ne tunnit, jolloin kauppasi on tavoitettavissa keskusteluja varten. Aseta kauppasi tavoitettavuusajan alkamisaika valitsemalla Alkaa-valinta ja päättymisaika valitsemalla Päättyy-valinta.

Mukauta logon ja ylätunnisteen väriä

Voit muokata Apple Business Chat -viesteissä näkyvää logoa ja taustaväriä, niin että ne vastaavat kauppasi brändiä. Kun lisäät mukautuksia, voit esikatsella niitä Shopifyssa, jotta näet, miltä ne näyttävät iOS-laitteiden vaaleassa ja tummassa tilassa. Apple tarkastaa kaikki lähetetyt logot, joten logon lähettämisen ja sen julkistamisen välillä voi olla viivettä.

Logokuva näkyy kaupan nimen vieressä asiakkaan viestiluettelossa ja kauppasi kanssa käytävien keskustelujen ylätunnisteessa Viesteissä. Logona käytettävän kuvan on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Sen muodon on oltava neliö.
  • Sen on oltava vähintään 1024 x 1024 pikseliä, mutta ei yli 2560 pikseliä.
  • Sen on oltava JPG- tai PNG-tiedosto, ja sen tiedostokoko on oltava alle 2 Mt.
  • Siinä ei saa olla läpinäkyviä alueita.
  • Sen leveydestä ja pituudesta 10 prosenttia on oltava täytettä.

Ylätunnisteen väriä käytetään kauppasi kanssa Viesteissä käytävien keskustelujen ylätunnisteessa.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjän Myyntikanavat-valikosta kohtaan Apple Business Chat > Mukautukset.

2. Klikkaa Lataa uusi logo ja valitse sitten logokuvatiedosto.

3. Kirjoita Viestin ylätunnisteen väri -kenttään ylätunnistevärin heksadesimaalikoodi tai valitse väri värivalitsimella.

4. klikkaa Mukautukset-sivun alaosasta Tallenna.

Voit milloin tahansa palauttaa ylätunnisteen värin oletusarvoksi. Ylätunnisteen oletusväri on harmaa.

Chattaa Viesteillä -painikkeen mukauttaminen

Voit muuttaa Chattaa Viesteillä -painikkeen sijaintia ja tyyliä verkkokaupassasi. Et voi muuttaa chattikuvaketta tai painikkeessa olevaa viestiä.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjän Myyntikanavat-valikosta kohtaan Apple Business Chat > Mukautukset.

2. Valitse painikkeen tyyliä koskeva vaihtoehto.

3. Valitse painikkeen sijainti.

4. Klikkaa Tallenna.

Tervehdysviestin mukauttaminen

Kun asiakas aloittaa chatin, Apple Business Chat lähettää automaattisesti vastauksen. Oletustervehdys kertoo asiakkaalle, kuinka kauan sinulla tyypillisesti kestää vastata.

Voit mukauttaa Apple Business Chatin tervehdysviestiä.

Toimintovaiheet:

1. Avaa Shopify Inboxissa asetukset valitsemalla Kauppa-kuvake.

2. Valitse Tavoitettavuus chatissa.

3. Lisää automaattiset tervehdykset:

- Jos haluat lisätä automaattisen tervehdyksen, joka lähetetään, kun asiakas aloittaa keskustelun kauppasi tavoitettavuustuntien aikana, napauta Käytettävissä-viesti-valintaa. - Napauta Poissa-viesti-valintaa, kun haluat lisätä automaattisen tervehdyksen, joka lähetetään, kun asiakas aloittaa keskustelun kauppasi aukioloaikojen ulkopuolella.

1. Tee valinta ja kirjoita sitten viestisi teksti.

2. Jos haluat palata Tavoitettavuus chatissa -asetuksiin, napauta Takaisin-nuolta.

Apple Business Chat ‑viestien tarkasteleminen ja niihin vastaaminen Shopify Pingissä

Voit tarkastella asiakkaiden lähettämiä Apple Business Chat ‑viestejä ja vastata niihin Shopify Ping ‑sovelluksen avulla mobiililaitteella tai kirjautumalla sivustolle shopifyping.com tietokoneellasi. Lue lisää viestien katselusta ja niihin vastaamisesta Shopify Pingissä.

Apple Business Chatia käyttävien asiakkaiden viesteissä ei näytetä asiakkaan kuvaa tai nimeä. Apple Business Chat kätkee asiakkaan henkilöllisyyden, mutta Shopify Ping yhdistää jokaisen anonyymin asiakkaan oletusarvoiseen avatariin ja yksilölliseen kaupan käyttäjänimeen.

Kun asiakas on avannut keskustelun kanssasi, hän voi aloittaa uuden keskustelun Viestit-sovelluksesta ilman, että hänen tarvitsee käydä verkkokaupassasi. Jos asiakas poistaa keskustelun kaupassasi, et voi lähettää hänelle uusia viestejä. Voit merkitä keskustelun valmiiksi Shopify Ping-sovelluksesta.

Shopify Pingin avulla voit myös tehdä seuraavia toimenpiteitä keskusteluissa asiakkaidesi kanssa:

• jaa tuotteita
  • lähetä tilauksia
  • jaa alennuskoodeja

Kun jaat tilauksen, Apple Payta käyttävät asiakkaasi voivat ostaa tuotteita suoraan viesteistä.

Tuotteiden jakaminen

Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä tietokoneella Shopify Pingissä.

Voit jakaa Shopify Pingin kautta tuotteita, jotka ovat saatavilla verkkokaupassasi, ja asiakkaat näkevät ne Apple Business Chatissa.

Toimi näin:

1. Avaa keskustelu Ping-sovelluksessa.

2. Napauta kaupan kuvaketta.

3. Avaa saatavilla olevien tuotteiden luettelo napauttamalla Tuotteet.

4. Napauta tuotetta.

5. Valitse Jaa tuotesivu ja napauta sen jälkeen Lähetä.

Tilausten lähettäminen

Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä tietokoneella Shopify Pingissä.

Shopify Pingin avulla voit luoda uusia tilausluonnoksia, jotka sisältävät verkkokaupassasi ja Apple Business Chat -myyntikanavassa saatavilla olevia tuotteita, sekä lähettää asiakkaille linkkejä, joiden avulla he voivat maksaa kassalla nopeammin. Kun lähetät tilausluonnoksen viestikeskustelussa, asiakas voi siirtyä suoraan kassalle napauttamalla Apple Business Chat -linkkiä Asiakkaat, jotka käyttävät Apple Pay -palvelua, voivat ostaa tuotteita suoraan Business Chatin kautta ja maksaa Apple Paylla. Lue lisää Apple Payn käyttöönotosta. Lue lisää käyttöönotostaApple Payn käyttöönotosta.

Et näe, onko tilaus maksettu keskustelun sisältä, mutta voit tarkastella valmiita tilauksia Shopify-ylläpitäjässä. Jos käytät Shopifyn mobiilisovellusta, saat tilausilmoituksen, kun tilaus on maksettu.

Toimi näin:

1. Avaa keskustelu Ping-sovelluksessa.
  2. Napauta kaupan kuvaketta.
  3. Napauta Uusi tilaus.
  4. Napauta Valitse tuotteita.
  5. Hae ja valitse tuote, jonka haluat lisätä tilaukseen. Jos tuotteesta on olemassa tuoteversioita, sinun on valittava myös versio.
  6. Valinnainen: Lisää tuotteita napauttamalla Lisää tuote.
  7. Valinnainen: Napauta Lisää alennus ja lisää sen jälkeen alennuskoodi.
  8. Valinnainen: Napauta Mukauta toimitusta ja lisää tilaukseen sen jälkeen haluamasi toimituskulu.
  9. Kun olet lisännyt tuotteet tilaukseen, napauta Lähetä tilaus.

Alennuskoodien jakaminen

Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä tietokoneella Shopify Pingissä.

Voit jakaa alennuskoodin viestillä. Jos asiakas napauttaa alennuskoodin linkkiä, alennus lisätään automaattisesti kassalla.

Toimintovaiheet:

1. Avaa keskustelu Shopify Pingissä.

2. Valitse kaupan kuvake.

3. Valitse Alennukset.

4. Valitse alennuskoodi, jonka haluat jakaa.

Apple Business Chat -tilausten tarkasteleminen Shopifyssa

Et näe keskustelun sisällä, onko tilaus maksettu. Jos käytät Shopify Mobile -sovellusta, saat tilausilmoituksen, kun tilaus on maksettu.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa Luonnokset.

3. klikkaa tilausluettelon yläosasta Valmis.

4. Näytä tilauksen tiedot napauttamalla tilausluonnosta. Valmiit, Shopify Pingin kautta lähetetyt tilaukset merkitään kommentilla tilauksen aikajanassa.

Asiakaskokemus

Kun olet ottanut Chattaa Viesteillä -painikkeen käyttöön, asiakkaat, jotka käyvät verkkokaupassasi iOS-laitteella, näkevät verkkokaupan sivuilla valinnan, jolla he voivat aloittaa chatin.

Esimerkki mobiilikaupan kotisivusta, jossa on chattaa viesteillä -painike

Asiakkaat voivat aloittaa chatin napauttamalla painiketta, joka avaa keskustelun Viestit-sovelluksessa.

Kun jaat tuotteen tai lähetät tilauksen, asiakkaat näkevät tuotekuvan viesteissä. Jos olet ottanut Apple Payn käyttöön, asiakkaat voivat napauttaa Apple Pay -kuvaketta ja maksaa suoraan Viestit-sovelluksessa.

Asiakkaat voivat poistaa keskustelun Viestit-sovelluksesta, jos he haluavat lopettaa viestien vastaanottamisen kaupastasi.

Ota Apple Business Chat käyttöön Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä ensin kohtaa Apple Business Chat ja sitten Mukautukset.

2. Klikkaa Ota käyttöön -valintaa Chattaa Viestit-painiketta käyttämällä -osiossa.

3. Klikkaa Vahvista.

Apple Business Chatin poistaminen käytöstä Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä ensin kohtaa Apple Business Chat ja sitten Mukautukset.

2. Klikkaa kohdassa Chattaa Viesteillä -painike Poista käytöstä.

3. Klikkaa Vahvista.

Apple Business Chatin poistaminen Shopifysta

1. Klikkaa Apple Business Chatin vieressä olevaa roskakorikuvaketta.