Shopify Chatin käyttöön ottaminen Shopify Pingissä

Kun otat Shopify Chat -palvelun käyttöön Shopify Pingissä, asiakkaat voivat aloittaa keskustelun kanssasi verkkokaupastasi. Voit lukea ja vastata asiakkaidesi viesteihin mobiililaitteellasi Pingissä.

Jos asiakas poistuu verkkokaupastasi, kauppiaan vastaukset toimitetaan tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Vaatimukset

Sinun on käytettävä Shopify Pingin uusinta versiota mobiililaitteellasi pöytäkoneellasi.

Shopify Chatin asentaminen Shopifyhin

Toimi näin:

1. klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset.
  2. Klikkaa Vieraile Shopify App Storessa.
  3. Kirjoita hakupalkkiin Shopify Chat ja klikkaa sen jälkeen alasvetovalikosta Shopify Chat.
  4. Klikkaa Add app (Lisää sovellus) -valintaa.

Shopify Chatin yhdistäminen Shopify Pingiin

Kun asennat Shopify Pingin iOS-, iPad- tai Android-laitteella tai kirjaudut Shopify Pingiin ensimmäistä kertaa tietokoneella, Shopify Chat otetaan automaattisesti käyttöön ja yhdistetään Shopify Pingiin. Voit ottaa Shopify Chatin käyttöön myös Shopify Pingin kautta.

Toimi näin:

1. Valitse Shopify Pingin aloitusnäytössä Kauppa-kuvake.
  2. Valitse Sovellukset.
  3. klikkaa Lisää sen sovelluksen vieressä, jonka haluat lisätä. Kauppasi on täytettävä sovelluksen vaatimukset ennen kuin voit lisätä sen.

Shopify Chatin mukauttaminen verkkokauppaasi varten

Kun asennat Shopify Chatin, chatti-painike otetaan automaattisesti käyttöön verkkokaupassasi. Voit mukauttaa painiketta ja chatti-ikkunan niin, että ne sopivat verkkokauppasi teemaan.

Shopify Chat -painikkeen mukauttaminen

Verkkokauppaasi selailevat asiakkaat voivat aloittaa kanssasi keskustelun selainikkunassa klikkaamalla chattipainiketta. Shopify Chatin Ulkoasu-sivulla voit muuttaa painikkeen tyyliä ja väriä niin, että ne sopivat verkkokauppaasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässäsi kohtaan Shopify Chat > Ulkoasu.

2. Valitse haluamasi painikkeen tyyli. Valitse chattipainikkeen sijainti pudotusvalikosta. Painike voi sijaita joko oikeassa alareunassa tai vasemmassa alareunassa. Painikkeen esikatselu näyttää automaattisesti painikkeelle tekemäsi tyyli- ja sijaintivalinnat.

3. Kirjoita Painikkeen väri ‑osioon heksadesimaalikoodi tai klikkaa pudotusvalikkoa valitaksesi värin värivalitsimella.

4. Napauta Tallenna.

Shopify Chatin kielen mukauttaminen

Shopify Chat näkyy samalla kielellä kuin teemasi. Jos käytät teemaa, jota ei tueta, Shopify Chatin kielenä on oletusarvoisesti englanti.

Shopify Chat -keskustelujen tervetuloviesti mukauttaminen

Kun asiakas aloittaa keskustelun kanssasi Shopify Chatissa ensimmäistä kertaa, hän saa kaupaltasi automaattisen tervetuloviestin. Voit mukauttaa viestiä Shopifyn Shopify Chat -sivulla. Saatat esimerkiksi haluta käyttää tervetuloviestissäsi samaa kieltä, jota käytät verkkokaupassasi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässäsi kohtaan Shopify Chat > Ulkoasu.

2. Kirjoita Tervetuloviesti-osiossa teksti, jonka haluat asiakkaidesi näkevän.

3. Napauta Tallenna.

Shopify Chat -viestien tarkasteleminen ja niihin vastaaminen Shopify Ping -sovelluksessa

Voit tarkastella asiakkaiden lähettämiä Shopify Chat ‑viestejä ja vastata niihin Shopify Ping ‑sovelluksen avulla iOS-, iPadOS- tai Android-laitteella tai kirjautumalla sivustolle shopifyping.com tietokoneellasi. Lue lisää viestien tarkastelemisesta ja niihin vastaamisesta Ping-sovelluksessa.

Shopify Chatia käyttävien asiakkaiden viesteissä ei näytetä asiakkaan kuvaa tai nimeä, mutta Shopify Ping yhdistää jokaisen anonyymin asiakkaan oletusarvoiseen Avatariin ja yksilölliseen kaupan käyttäjänimeen.

Tekstiviestien ja sähköpostien lähettäminen Shopify Chatin avulla

Asiakkaat voivat antaa puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa, kun he esittävät kysymyksen Shopify Chatissa. Tällä tavalla he voivat saada sinulta vastauksen tekstiviestitse tai sähköpostitse sen sijaan, että joutuisivat odottamaan vastausta live chatissa. Jos asiakas antaa puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen, joka ei vastaa mitään olemassa olevaa asiakasta, luodaan uusi asiakas. Vastaukset lähetetään asiakkaalle sekä tekstiviestillä tai sähköpostitse että live chatissa, jos ikkuna on vielä aktiivinen. Tämä ominaisuus on kauppiaille ilmainen, mutta tekstiviestejä käyttävä asiakas saattaa joutua maksamaan viesti- ja tiedonsiirtomaksuja.

Jos asiakas antaa sähköpostiosoitteen, kauppiaan vastaus toimitetaan sähköpostimallissa, joka sisältää kaupan nimen ja logon (jos se on saatavilla). Sähköpostiviestin teksti sisältää uuden vastauksen ja enintään kymmenen viestiä keskustelusta asiayhteyden selkeyttämistä varten.

Shopify Chatin ottaminen käyttöön Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Shopify Chat.

2. Napauta Ota käyttöön -valintaa Shopify Chat -painike -osiossa.

3. Klikkaa Vahvista.

Shopify Chatin poistaminen käytöstä Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Shopify Chat.

2. Napauta Poista käytöstä -valintaa Shopify Chat -painike -osiossa.

3. Klikkaa Vahvista.

Shopify Chatin poistaminen Shopifysta

1. Klikkaa Shopify Chatin vieressä olevaa roskakorikuvaketta.

Facebook Messengerin käyttäminen Shopify Chatissa

Facebook-kanavan Facebook Messenger -ominaisuuden avulla voit yhdistää Facebook Messengerin Shopify Pingiin. Kun olet aktivoinut Messenger-ominaisuuden Facebook-kanavassa, voit lähettää ja vastaanottaa viestejä Facebook Messengeristä Pingin kautta. Ennen kuin lisäät Messengerin, varmista, että sinulla on Facebook-yrityssivu.

Messengerin lisääminen Facebook-kanavaan

Voit lisätä Messenger Facebook-kanavan Yleiskatsaus-sivulta milloin tahansa. Jos Facebook Shop, Instagram Shopping tai Facebook Marketing on jo määritetty kauppasi Facebook-kanavassa, osa vaiheista on ehkä jo tehty.

Ennen kuin lisäät Messengerin Facebook-kanavaan, varmista, että olet määrittänyt Facebook-kanavan ja että Facebook-sivullasi on Lähetä meille viesti -painike. Lisätietoja Lähetä meille viesti -painikkeen lisäämisestä on kohdassa Miten voin lisätä toimintopainikkeen Facebook-sivulleni?.

Toimi näin:

1. Klikkaa Shopify adminissa Facebook > Yhteenveto.
  2. Klikkaa Messenger-osiossa Määritä aloittaaksesi.
  3. Valtuuta Shopify Ping toimimaan Messengerin kanssa klikkaamalla Vahvista.
  4. Klikkaa Siirry Facebookiin määrittääksesi Messenger-painikkeen. Yrityksesi Facebook-sivulla on oltava Lähetä meille viesti -painike, jotta voit suorittaa tämän vaiheen loppuun.
  5. Viimeistele Messengerin asennus klikkaamalla Siirry Shopify Pingiin kirjautuaksesi Shopify Pingiin.
  6. Klikkaa Määritä Facebook Messenger -sivulla Viimeistele.

Kun asiakas lähettää sinulle viestejä Facebook Messengerissä, voit nyt vastata Shopify Pingin avulla.

Asiakaskokemus

Keskustelu avautuu selaimeen, kun asiakas napauttaa chatti-painiketta. Hän voi jatkaa verkkokaupassasi sivuilla liikkumista, ja keskustelu pysyy avoinna, kunnes hän sulkee sen. Jos asiakas poistuu kaupasta, keskustelu säilytetään hetken ajan, jotta hän voi jatkaa keskustelua.

Kun asiakas on lähettänyt ensimmäisen viestinsä, häntä pyydetään antamaan yhteystietonsa. Jos asiakas on Kanadassa tai Yhdysvalloissa, häntä pyydetään antamaan puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa. Jos asiakas on muualta, häntä pyydetään antamaan sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on syöttänyt yhteystietonsa, hänelle luodaan kauppaasi asiakastietue tai häntä verrataan kauppasi tietoihin, ja sinulle lähetetään ensimmäinen viesti, jotta keskustelu voisi jatkua.

Tilauksen haku

Sen lisäksi, että asiakkaat voivat viestiä kauppiaiden kanssa Shopify Chatin avulla, he voivat käyttää sitä tilauksensa tilan seuraamiseen. Asiakkaat voivat avata Shopify Chatin, napauttaa Haluan päivityksen tilauksestani ja kirjoittaa sitten tilauksen numero ja tilaukseen liitetyn sähköpostiosoitteen. Asiakas saa Shopify Chatin kautta vastauksen, joka sisältää tiedon tilauksen jakelun tilasta, linkin tilauksen seurantaan, jos tilaus on lähetetty, tai linkin tilauksen tilasivulle, josta asiakas saa lisätietoja. Jos asiakas syöttää väärän sähköpostiosoitteen tai tilausnumeron, hänelle lähetetään virheilmoitus.