Shopify Chatin käyttöön ottaminen Shopify Pingissä

Kun otat Shopify Chat -palvelun käyttöön Shopify Pingissä, asiakkaat voivat aloittaa keskustelun kanssasi verkkokaupastasi. Voit lukea ja vastata asiakkaidesi viesteihin mobiililaitteellasi Pingissä.

Vaatimukset

• Sinun on käytettävä Shopify Pingin uusinta versiota mobiililaitteellasi.

Shopify Chatin asentaminen Shopifyhin

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa Sovellukset.
  2. Klikkaa Vieraile Shopify App Storessa.
  3. Kirjoita hakupalkkiin Shopify Chat ja klikkaa sen jälkeen alasvetovalikosta Shopify Chat.
  4. Klikkaa Add app (Lisää sovellus) -valintaa.

Shopify Chatin yhdistäminen Pingiin

Kun asennat Shopify Pingin iOS-tai Android-laitteella, Shopify chat otetaan automaattisesti käyttöön ja se on kytketty Pingin käyttöön. Voit ottaa Shopify chatin käyttöön myös Pingin avulla.

Toimintovaiheet:

1. Napauta sovellusten kuvaketta iOS-laitteen Shopify Ping -sovelluksen Aloitus-näkymässä.
  2. Napauta Shopify Chatin vieressä Lisää.

Shopify Chatin mukauttaminen verkkokauppaasi varten

Kun asennat Shopify Chatin, chatti-painike otetaan automaattisesti käyttöön verkkokaupassasi. Voit mukauttaa painiketta ja chatti-ikkunan niin, että ne sopivat verkkokauppasi teemaan.

Shopify Chat -painikkeen mukauttaminen

Verkkokauppaasi selailevat asiakkaat voivat napauttaa chatti-painiketta aloittaakseen keskustelun kanssasi selainikkunassa. Voit muuttaa painikkeen väriä Shopify Chat -sivulla niin, että se sopii verkkokauppaasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Shopify Chat.

2. Syötä Painikkeen väri -kohtaan heksadesimaalikoodi tai valitse väri.

3. Klikkaa Tallenna.

Shopify Chatin kielen mukauttaminen

Shopify Chat näkyy samalla kielellä kuin teemasi. Jos käytät teemaa, jota ei tueta, Shopify Chatin kielenä on oletusarvoisesti englanti.

Shopify Chat -keskustelujen tervetuloviesti mukauttaminen

Kun asiakas aloittaa keskustelun kanssasi Shopify Chatissa ensimmäistä kertaa, hän saa kaupaltasi automaattisen tervetuloviestin. Voit mukauttaa viestiä Shopifyn Shopify Chat -sivulla. Saatat esimerkiksi haluta käyttää tervetuloviestissäsi samaa kieltä, jota käytät verkkokaupassasi.

Huom: Voit lisätä tervetuloviestiin linkin, jota asiakas voi klikata keskustelussa.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Shopify Chat.

2. Kirjoita Tervetuloviesti-osiossa teksti, jonka haluat asiakkaidesi näkevän.

3. Klikkaa Tallenna.

Shopify Chat -viestien tarkasteleminen ja niihin vastaaminen Ping-sovelluksessa

Voit tarkastella asiakkaiden lähettämiä Shopify Chat -viestejä ja vastata niihin Shopify Ping -sovelluksen avulla iOS- tai Android-laitteella. Lue lisää viestien katselusta ja niihin vastaamisesta Pingissä.

Shopify Chatia käyttävien asiakkaiden viesteissä ei näytetä asiakkaan kuvaa tai nimeä, mutta Ping yhdistää jokaisen anonyymin asiakkaan oletusarvoiseen Avatariin ja yksilölliseen kaupan käyttäjänimeen.

Tekstiviestien lähettäminen Shopify Chatin avulla

Asiakkaat voivat kertoa puhelinnumeronsa, kun he esittävät kysymyksen Shopify Chatissa. Puhelinnumeron avulla he voivat saada vastauksen sinulta tekstiviestitse sen sijaan, että joutuvat odottamaan vastausta live chatissa. Jos asiakas antaa puhelinnumeron, joka ei vastaa mitään olemassa olevaa asiakasta, luodaan uusi asiakas. Vastaukset lähetetään asiakkaalle sekä tekstiviestillä että live chatissa, jos ikkuna on vielä aktiivinen. Tätä ominaisuutta voidaan tällä hetkellä käyttää yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten puhelinnumeroiden kanssa. Tämä ominaisuus on kauppiaille ilmainen, mutta tekstiviestejä käyttävä asiakas saattaa joutua maksamaan viesti- ja tiedonsiirtomaksuja.

Shopify Chatin ottaminen käyttöön Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Shopify Chat.

2. Napauta Ota käyttöön -valintaa Shopify Chat -painike -osiossa.

3. Klikkaa Vahvista.

Shopify Chatin poistaminen käytöstä Shopifyssa

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Shopify Chat.

2. Napauta Poista käytöstä -valintaa Shopify Chat -painike -osiossa.

3. Klikkaa Vahvista.

Shopify Chatin poistaminen Shopifysta

1. Klikkaa Shopify Chatin vieressä olevaa roskakorikuvaketta.

Asiakaskokemus

Keskustelu avautuu selaimeen, kun asiakas klikkaa chatti-painiketta. Hän voi jatkaa verkkokauppasi sivuilla liikkumista, ja keskustelu pysyy avoinna, kunnes hän sulkee sen. Jos asiakas poistuu kaupasta, keskustelu tallennetaan hetkeksi, jotta asiakas voi jatkaa keskustelua. Asiakas voi myös antaa puhelinnumeronsa Shopify Chatissa, jotta hän voi vastaanottaa vastauksia tekstiviestillä ja jatkaa keskustelua. Tekstiviestejä käyttävä asiakas saattaa joutua maksamaan viesti- ja tiedonsiirtomaksuja.

Tilauksen haku

Sen lisäksi, että asiakkaat voivat viestiä kauppiaiden kanssa Shopify Chatin avulla, he voivat käyttää sitä tilauksensa tilan seuraamiseen. Asiakkaat voivat avata Shopify Chatin, napauttaa Haluan päivityksen tilauksestani ja kirjoittaa sitten tilauksen numero ja tilaukseen liitetyn sähköpostiosoitteen. Asiakas saa Shopify Chatin kautta vastauksen, joka sisältää tiedon tilauksen jakelun tilasta, linkin tilauksen seurantaan, jos tilaus on lähetetty, tai linkin tilauksen tilasivulle, josta asiakas saa lisätietoja. Jos asiakas syöttää väärän sähköpostiosoitteen tai tilausnumeron, hänelle lähetetään virheilmoitus.