Tuotteiden ja versioiden muokkaaminen eränä

Joukkoeditori muistuttaa laskentataulukkoa. Sen avulla voit muokata useita tuotteita ja niiden versioita samalla kertaa Shopify administa. Joukkoeditorin avulla voit myös muokata kokoelmia, asiakkaita, varastoja ja verkkokaupan blogijulkaisuja ja sivuja.

Joukkoeditoria kannattaa käyttää verkkoselaimissa Chrome, Firefox ja Safari. Joukkoeditorin toiminta perustuu siihen, että se lisää parametreja URL-osoitteisiin. Tämän seurauksena URL-osoitteet saattavat ylittää URL-osoitteiden pituusrajoituksen Internet Explorerissa. Siksi joukkoeditorin käyttö Internet Explorerissa voi johtaa virheisiin. Muissa selaimissa ei ole samaa URL-rajoitusta kuin Internet Explorerissa.

Joukkona muokattavien tuotteiden valitseminen

Voit joukkomuokata tuotteita Shopify adminin Tuotteet-sivulta.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify adminissa Tuotteet.

2. Valitse jokainen muokattava tuote valintaruutujen avulla. Jos haluat muokata vain yhden tuotteen versioita, valitse vain kyseinen tuote.

1. Napauta Muokkaa tuotteita:

Joukkomuokkaa tuotteita -painike

Joukkona muokattavien tuoteominaisuuksien valitseminen

Joukkoeditori-sivu näyttää valitsemasi tuotteet ja joitain niiden muokattavista ominaisuuksista taulukkomuodossa:

Joukkomuokkaa tuotteiden taulukkoa

Jokainen taulukon sarake edustaa tuotteen tiettyä ominaisuutta. Jokainen taulukon rivi edustaa valittua tuotetta tai versiota.

Tällä hetkellä muokattavat kentät -kohdassa luetellaan, mitkä tuoteominaisuudet ovat parhaillaan muokattavina. Tässä esimerkissä muokattavaksi on valittu Varastoyksikkö, Hinta ja Vertailuhinta:

Tällä hetkellä muokattavat kentät

Ominaisuuden lisääminen

Vaiheet:

1. Napauta Lisää kenttiä. Näkyviin tulee muokattavien ominaisuuksien luettelo:

Joukkoeditorin lisää kenttiä -valikko

2. Lisää ominaisuus taulukkoon muokkausta varten napauttamalla ominaisuutta.

3. Jos haluat lisätä useita ominaisuuksia, toista menettely.

Ominaisuuden poistaminen

Voit lopettaa ominaisuuden muokkaamisen napauttamalla tuoteominaisuuden vieressä olevaa ×-kuvaketta:

Lopeta muokkaus -kenttä

Tuoteominaisuuksien joukkomuokkaus

Kun olet valinnut kaikki muokattavat ominaisuudet, voit syöttää uusia tietoja tai muokata olemassa olevia tietoja napauttamalla taulukossa olevia kenttiä.

Vaiheet:

1. Voit muokata tietyn tuotteen tai version (rivi) ominaisuutta (sarake) napauttamalla tuotteen tai version kenttää taulukossa ja kirjoittamalla kenttään tekstiä. Voit muokata niin montaa tuotetta ja ominaisuutta kuin haluat.

2. Tallenna kaikki joukkoeditorilla tehdyt tuotemuutokset napauttamalla Tallenna.

Pikavalinnat joukkoeditorissa

Seuraavien pikavalintojen avulla voit navigoida ja muokata ominaisuuksia nopeasti joukkoeditorissa:

• Siirry solujen välillä - Valitse taulukon solu napauttamalla ja siirry seuraavaan muokattavissa olevaan soluun painamalla solun suuntaan osoittavaa nuolinäppäintä.
  • Valitse useita soluja hiirellä - Valitse useita soluja pitämällä PC-tietokoneella Alt-näppäin tai Mac-tietokoneella command-näppäin painettuna ja napauttamalla eri soluja. Valittujen solujen ei tarvitse olla vierekkäin.
  • Valitse useita vierekkäisiä soluja hiirellä - Valitse solu napauttamalla, paina shift-näppäintä ja pidä se painettuna ja napauta sitten saman sarakkeen jotakin toista solua valitaksesi kyseisen solun ja kaikki sen ja ensimmäisen solun väliset solut.
  • Valitse useita soluja näppäimistöllä - Valitse solu napauttamalla, paina shift-näppäintä ja pidä se painettuna ja paina sitten nuolinäppäimiä useita kertoja valitaksesi useita soluja nykyisen solun ylä- tai alapuolelta.
  • Muokkaa useita soluja - Kun olet valinnut useita taulukon soluja, voit muokata kaikkia valittuja soluja kerralla. Voit muokata valittuja soluja kirjoittamalla tekstiä ja numeroita, valitsemalla valintaruutuja ja käyttämällä alasvetovalikkoja.