Kuvien käsittely

Kuvaeditorissa voit tehdä Shopify Adminissa käyttämiisi kuviin ja niiden kokooon muokkauksia.

Ennen muokkauksia on hyvä hahmottaa, miten kuvasuhde vaikuttaa kuvien näkymiseen verkkosivuilla.

Kuvasuhteen käsitykset

Kuvasuhde tarkoittaa kuvan leveyden suhdetta sen korkeuteen. Jos kuvan koko on esimerkiksi 200 kertaa 400 pikseliä, sen kuvasuhde on 1:2. Jos koko on 150 kertaa 450 pikseliä, kuvasuhde on 1:3.

Kuvasuhde voi olla sama, vaikka kuvat olisivat erikokoisia. Voit laskea onko kuvasuhde sama jakamalla kunkin kuvan leveyden korkeudella ja vertaamalla tuloksia.

Kun käytät tietyn­laisissa kuvissa aina samaa kuvasuhdetta, ne näyttävät paremmilta vierekkäin yhtenevän kokonsa ansiosta. Jos esimerkiksi haluat tuotekuvat samankokoisina kokoelmiin, niillä on oltava sama kuvasuhde.

Editorilla voit rajata kuvia samaan kuvasuhteeseen.

Kuvaeditorin avaaminen

Kuvaeditorissa voit muokata tuotekuvia.

Tee näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa muokattavan tuotteen nimeä.

3. Klikkaa Media-osiossa muokattavaa tuotekuvaa.

Kuvan rajaaminen

Voit rajata kuvasta osan pois, jolloin vain haluamasi osuus jää näkyviin tai kuvasuhde muuttuu sopivammaksi.

Tee näin:

1. Klikkaa Rajaa.
  2. Kehystä kuvan alue, jonka haluat säilyttää:

• Jos haluat rajata kuvan haluamaasi kokoon, klikkaa Vapaa muoto. Voit klikata ja vetää korostetun alueen kulmia tai klikata korostettua aluetta ja vetää sen toiseen paikkaan.
    • Voit säilyttää rajauksessasi saman kuvasuhteen klikkaamalla Alkuperäinen. Kokoa voit muuttaa klikkaamalla ja vetämällä korostetun alueen kulmia tai vaihtaa paikkaa klikkaamalla kuvan sisältä ja vetämällä. Kuvasuhde pysyy alkuperäisen kuvan mukaisena, kun muutat kuvan kokoa.
    • Jos haluat rajata kuvasta neliön, klikkaa Neliö. Voit muuttaa kuvan kokoa klikkaamalla ja vetämällä sen kulmia, tai voit klikata neliötä ja vetää sen toiseen paikkaan. Neliön kuvasuhde pysyy samana, kun muutat sen kokoa.
  3. Rajaa kuva klikkaamalla Käytä.

4. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.

Kuvaan piirtäminen

Joskus voit haluta piirtää kuviin lisätäksesi viivoja tai muotoja tai korostaaksesi tiettyjä kohtia.

Tee näin:

1. Klikkaa Piirrä.
  2. Valitse väri ja siveltimen koko.
  3. Klikkaa ja vedä kuvassa piirtääksesi.
  4. Lisää piirros klikkaamalla Käytä.
  5. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.

Voit poistaa piirroksen kokonaan tai osittain käyttämällä pyyhekumia. Se ei poista mitään alkuperäisestä kuvasta.

Kuvan koon muuttaminen

Kuvan todellista koko voi muokata.

Tee näin:

1. Klikkaa Muuta kokoa.
  2. Syötä kuvan uusi leveys. Oletuksena valittuna on Lukitse kuvasuhde, joka päivittää kuvan korkeuden automaattisesti kuvasuhteen säilyttämiseksi. Jos haluat säätää vain kuvan korkeutta tai leveyttä, poista asetuksen valinta klikkaamalla Lukitse kuvasuhde. Kuvan koon muuttaminen Lukitse kuvasuhde -valinnan ollessa deaktivoitu saattaa vääristää kuvaa.
  3. Muuta kuvan kokoa klikkaamalla Valmis.
  4. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.

Kuvasuunnan muuttaminen

Jos haluat vaihtaa kuvan näkymissuuntaa, voit kääntää tai kiertää sitä. Voit myös kallistaa kuvaa kehyksen sisällä.

Tee näin:

1. Klikkaa Kierrä.
  2. Voit muuttaa kuvasuuntaa seuraavasti:

• Käännä kuva klikkaamalla Kierrä myötäpäivään.
    • Käännä kuvaa klikkaamalla Käännä pystysuunnassa tai Käännä vaakasuunnassa ‑painikkeita.
  3. Muuta kuvasuunta klikkaamalla Käytä.

4. Kun olet tehnyt muutokset kuvaeditorissa, klikkaa Tallenna.

Kuvan taustan poistaminen tai korvaaminen

Shopify Magicin avulla voit poistaa tai korvata kuvan taustan kuvaeditorissa.

Lue lisää median luomisesta Shopify Magicilla.

Kuvan muutosten palauttaminen

Jos muokkasit kuvaa Shopifyn kuvaeditorilla, voit halutessasi palauttaa kaikki muutokset takaisin alkuperäiseen, vaikka muutokset olisi tallennettu. Kuvaa ei voida palauttaa muokattuun versioon, joten jos haluat käyttää muutoksia uudelleen tai säilyttää kuvaan tehdyt muutokset, ne täytyy tehdä manuaalisesti uudelleen.

Tee näin:

1. Klikkaa Palauta alkuperäiseen.
  2. Klikkaa Haluatko palauttaa kuvan alkuperäiseen? -valintaikkunassa Palauta.

Näytölle ilmestyy teksti Palautettu alkuperäiseen, joka kertoo, että muutos on valmis.