Aikajana

Aikajanalla voit tarkastella tilausten, tilausluonnosten, asiakkaiden ja siirtojen yksityiskohtaista historiaa Shopify-palvelussa ja kirjoittaa niihin huomautuksia ja kommentteja. Kaikki huomautukset ja kommentit ovat sisäisiä, eivätkä ne ole näkyvissä asiakkaille. Jos käytät Shopify-sovellusta, voit vastaanottaa ilmoituksia aina, kun sinut mainitaan aikajanan kommentissa.

Viestintä aikajanan avulla

Kaikki aikajanalla tapahtuva viestintä on kaupan sisäistä.

• Kun kommentoit jotain Shopify adminissa, kommentti liitetään kyseiseen tilaukseen, tilausluonnokseen, asiakkaaseen tai siirtoon.
  • Jos @mainitset henkilöstön jonkun jäsenen, kyseinen henkilöstön jäsen saa sähköpostitse ilmoituksen kommentista.
  • Jos @mainitset henkilöstön jonkun jäsenen, joka käyttää Shopify-sovellusta, kyseinen henkilöstön jäsen saa puhelimeensa push-ilmoituksen kommentista.
  • Jos et @mainitse ketään, Shopify ei ilmoita kenellekään kommentista.

Kommenttien lisääminen aikajanalle

Voit lisätä kommentteja tilauksiin, tilausluonnoksiin, asiakkaisiin ja siirtoihin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminiin ja tee jokin seuraavista:

- tarkastele tilauksia napauttamalla Tilaukset (tai painamalla G O). - tarkastele tilausluonnoksia valitsemalla Tilaukset ja valitsemalla sitten Luonnokset. - tarkastele asiakkaita valitsemalla Asiakkaat (tai painamalla G C). - tarkastele siirtoja valitsemalla Tuotteet ja valitsemalla sitten Siirrot (tai painamalla G P T).

1. Napauta tilausta, tilausluonnosta, asiakasta tai siirtoa, johon haluat lisätä kommentin.

2. Valitse Aikajana-osassa Jätä kommentti....-valintaruutu napauttamalla.

3. Kirjoita kommenttisi. Voit linkittää kommentin tekstiä henkilöstön jäseniin, tilauksiin, asiakkaisiin tai tuotteisiin.

4. Lisää kommentti napauttamalla Julkaise.

Emojien käyttäminen aikajanalla

Voit käyttää keskusteluissa emojeja.

Vaiheet:

1. Kun kirjoitat kommenttia, napauta kommenttikentässä olevaa -painiketta.

2. Valitse emoji, jonka haluat lisätä kommenttiin.

Henkilöstön jäsenten mainitseminen aikajanalla

Voit @mainita kaupan henkilöstön jäseniä kommenteissa. Henkilöstön jäsenet saavat sähköpostitse ilmoituksen, jos heidät mainitaan kommentissa. Jos he käyttävät Shopify-sovellusta ja ovat ottaneet push-ilmoitukset käyttöön, he saavat myös ilmoituksen langattomalla laitteellaan.

Vaiheet:

1. Kun kirjoitat kommenttia, kirjoita @ ja aloita sitten henkilöstön jäsenen nimen kirjoittaminen. Shopify ehdottaa henkilöstön jäseniä, jotka vastaavat kirjoitettua tekstiä.

2. Jos Shopify ehdottaa useita nimiä, valitse nimi down- ja up-nuolinäppäimillä ja vahvista valinta painamalla enter tai return.

Tilausten, siirtojen, asiakkaiden tai tuotteiden linkittäminen ja upottaminen aikajanalle

Voit paitsi mainita henkilöstön jäseniä kommenteissa, myös linkittää ja upottaa muita tilauksia, siirtoja, asiakkaita ja tuotteita. Kun upotat kaupan resurssin, kommenttiisi luodaan linkki, jotta muut tietävät tarkalleen, mistä puhut.

Vaiheet:

1. Kun kirjoitat kommenttia, voit tehdä jonkin seuraavista:

- mainitse tilaus kirjoittamalla #o - mainitse tilausluonnos kirjoittamalla #d - mainitse siirto kirjoittamalla #t - mainitse asiakas kirjoittamalla #c - mainitse tuote kirjoittamalla #p - kirjoita #v, jos haluat mainita version

1. Jatka upotettavan resurssin nimen kirjoittamista. Shopify ehdottaa resursseja, jotka vastaavat kirjoitettua.

Jos esimerkiksi haluat mainita tuotteen nimeltä Wool sweater, kirjoita #pwool.

2. Jos näkyviin tulee useita ehdotuksia, valitse resurssi down- ja up-nuolinäppäimillä ja vahvista valinta painamalla enter tai return.

Tiedostojen liittäminen aikajanalle

Jos haluat lisätä keskusteluihin kontekstia tai lisätietoja, voit liittää keskusteluihin tiedostoja. Esimerkki:

• Voit liittää kohteen valokuvan, josta näkyy kohteen kunto ennen toimitusta.
  • Voit liittää varastonsiirtokuittien kopiot, jotta kaikki tiedot säilyvät samassa paikassa.
  • Voit liittää valokuvan lähetystarrassa olevasta QR-koodista.

Vaiheet:

1. Kun kirjoitat kommenttia, napauta kommenttikentässä olevaa paperiliittimen kuvaketta.

2. Valitse liitettävä tiedosto valintaikkunassa ja napauta sitten Avaa.

Tiedosto liitetään osaksi kommenttia.

Profiilikuvan lisääminen aikajanalle

Voit lisätä profiiliisi myös yksilöllisen valokuvan, joka näkyy kommenttiesi vieressä.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.

2. Valitse Oma profiili.

3. Valitse Tilitiedot-osassa Lähetä valokuva.

4. Etsi valintaikkunassa haluamasi kuva ja napauta sitten Avaa.

5. Vahvista profiilin muutokset napauttamalla Tallenna.

Viestintä aikajanan avulla

Kaikki aikajanalla käyty viestintä on kaupan sisäistä:

• Kun kommentoit jotain Shopify-sovelluksessa, kommentti liitetään kyseiseen tilaukseen.
  • Jos @mainitset henkilöstön jonkun jäsenen, kyseinen henkilöstön jäsen saa sähköpostitse ilmoituksen kommentista.
  • Jos @mainitset henkilöstön jonkun jäsenen, joka käyttää Shopify-sovellusta, kyseinen henkilöstön jäsen saa puhelimeensa push-ilmoituksen kommentista.
  • Jos et @mainitse ketään, Shopify ei ilmoita kenellekään kommentista.

Kommenttien lisääminen aikajanalle

Vaiheet:

1. Napauta tilausta Shopify-sovelluksen Tilaukset-näkymässä.
  2. Pyyhkäise näyttöä alas Aikajana-osaan. Näkyviin tulee kommenttikenttä.
  3. Kirjoita kommentti ja napauta sitten julkaise-painiketta:

Henkilöstön jäsenten mainitseminen aikajanalla

Voit @mainita kaupan henkilöstön jäseniä kommenteissa. Henkilöstön jäsenet saavat sähköpostitse ilmoituksen, jos heidät mainitaan kommentissa.

Vaiheet:

1. Kun kirjoitat kommenttia, kirjoita @ ja aloita sitten henkilöstön jäsenen nimen kirjoittaminen. Shopify ehdottaa henkilöstön jäseniä, jotka vastaavat syötettyä tekstiä.

2. Kun näet henkilöstön jäsenen, jonka haluat @mainita, napauta nimeä.

Aikajanan kommenttien muokkaaminen

Vaiheet:

1. Napauta Shopify-sovelluksen Tilaukset-näkymässä sitä tilausta, jonka kommenttia haluat muokata.
  2. Napauta ...-painiketta kommentin vieressä:
  3. Napauta Muokkaa kommenttia.
  4. Muokkaa kommenttia ja napauta sitten Tallenna.

Kommenttien poistaminen

Vaiheet:

1. Napauta Shopify-sovelluksen Tilaukset-näkymässä sitä tilausta, jonka kommentin haluat poistaa.
  2. Napauta ...-painiketta kommentin vieressä:
  3. Napauta Poista kommentti.
  4. Vahvista napauttamalla Poista.

Aikajanan ilmoitusten ottaminen käyttöön

Voit ottaa Shopify-sovelluksessa käyttöön aikajanan ilmoitukset, jotta saat iPhoneen ilmoituksen aina, kun toinen työntekijä @mainitsee sinut.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify-sovelluksessa Kauppa ja napauta sitten Asetukset.
  2. Napauta Sovellusasetukset-kohdassa Ilmoitukset.
  3. Ota Aikajanamaininnat käyttöön Push-ilmoitukset-kohdassa:

Liitteen lisääminen aikajanalle

Jos haluat lisätä keskusteluihin kontekstia tai lisätietoja, voit liittää keskusteluihin tiedostoja. Tiedostojen liittäminen keskusteluihin voi olla tarpeen esimerkiksi seuraavista syistä:

• Voit liittää kohteen valokuvan, josta näkyy kohteen kunto ennen toimitusta.
  • Voit liittää varastonsiirtokuittien kopiot, jotta kaikki tiedot säilyvät samassa paikassa.
  • Voit liittää valokuvan lähetystarrassa olevasta QR-koodista.

Vaiheet:

1. Kun lisäät kommenttia, napauta liitetiedosto-painiketta:
  2. Valitse tiedosto jostakin käytettävissä olevasta lähteestä:

- Valitse yksi uusimmista kuvista.

• Napauta Ota valokuva, jos haluat ottaa uuden kuvan iPhonen kameralla.
    • Napauta Valitse kirjastosta, jos haluat käyttää kaikkia iPhonen kuvia.
    • Napauta Tuo tiedosto kohteesta...., jos haluat selata pilvipohjaiseen palveluun tallennettuja tiedostoja.
  3. Kirjoita liitteeseen liitettävä kommentti.

4. Napauta julkaise-painiketta.

Viestintä aikajanan avulla

Kaikki aikajanalla käyty viestintä on kaupan sisäistä:

• Kun kommentoit jotain Shopify-sovelluksessa, kommentti liitetään kyseiseen tilaukseen.
  • Jos @mainitset henkilöstön jonkun jäsenen, kyseinen henkilöstön jäsen saa sähköpostitse ilmoituksen kommentista.
  • Jos @mainitset henkilöstön jonkun jäsenen, joka käyttää Shopify-sovellusta, kyseinen henkilöstön jäsen saa puhelimeensa push-ilmoituksen kommentista.
  • Jos et @mainitse ketään, Shopify ei ilmoita kenellekään kommentista.

Kommenttien lisääminen aikajanalle

Vaiheet:

1. Napauta tilausta Shopify-sovelluksen Tilaukset-näkymässä.
  2. Pyyhkäise näyttöä alas Aikajana-osaan. Näkyviin tulee kommenttikenttä.
  3. Kirjoita kommentti ja napauta sitten julkaise-painiketta:

Henkilöstön jäsenten mainitseminen aikajanalla

Voit @mainita kaupan henkilöstön jäseniä kommenteissa. Henkilöstön jäsenet saavat sähköpostitse ilmoituksen, jos heidät mainitaan kommentissa.

Vaiheet:

1. Kun kirjoitat kommenttia, kirjoita @ ja aloita sitten henkilöstön jäsenen nimen kirjoittaminen. Shopify ehdottaa henkilöstön jäseniä, jotka vastaavat syötettyä tekstiä.

2. Kun näet henkilöstön jäsenen, jonka haluat @mainita, napauta nimeä.

Aikajanan kommenttien muokkaaminen

Vaiheet:

1. Napauta Shopify-sovelluksen Tilaukset-näkymässä sitä tilausta, jonka kommenttia haluat muokata.
  2. Napauta kommentin vieressä olevaa -painiketta:
  3. Napauta Muokkaa kommenttia.
  4. Muokkaa kommenttia ja napauta sitten TALLENNA.

Aikajanan kommenttien poistaminen

Vaiheet:

1. Napauta Shopify-sovelluksen Tilaukset-näkymässä sitä tilausta, jonka kommentin haluat poistaa.
  2. Napauta kommentin vieressä olevaa -painiketta:
  3. Napauta Poista kommentti.
  4. Vahvista napauttamalla POISTA.

Aikajanan ilmoitusten ottaminen käyttöön

Voit ottaa aikajanan ilmoitukset käyttöön Shopify-sovelluksessa, jotta saat Android-laitteeseen ilmoituksen aina, kun toinen työntekijä @mainitsee sinut.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify-sovelluksessa Kauppa.
  2. Napauta Kauppa-näkymässä Asetukset.
  3. Napauta Yleiset-kohdassa Ilmoitukset.
  4. Ota Aikajanamaininnat-asetus käyttöön:
  5. Tallenna muutokset napauttamalla valintamerkkiä.

Liitteen lisääminen aikajanalle

Jos haluat lisätä keskusteluihin kontekstia tai lisätietoja, voit liittää keskusteluihin tiedostoja. Tiedostojen liittäminen keskusteluihin voi olla tarpeen esimerkiksi seuraavista syistä:

• Voit liittää kohteen valokuvan, josta näkyy kohteen kunto ennen toimitusta.
  • Voit liittää varastonsiirtokuittien kopiot, jotta kaikki tiedot säilyvät samassa paikassa.
  • Voit liittää valokuvan lähetystarrassa olevasta QR-koodista.

Vaiheet:

1. Kun lisäät kommenttia, napauta liitetiedosto-painiketta:
  2. Valitse tiedosto jostakin käytettävissä olevasta lähteestä: - Voit ottaa valokuvan Android-laitteen kameralla napauttamalla Ota valokuva.

• Lisää Andriod-laitteeseen tallennettu tiedosto napauttamalla Valitse tiedosto.
  3. Kirjoita liitteeseen liitettävä kommentti.

4. Napauta julkaise-painiketta.