Facebook-pikselin lisääminen verkkokauppaan

Voit integroida verkkokauppaasi Facebook-pikselin, joka auttaa ymmärtämään asiakkaiden käyttäytymistä ja liikennettä. Facebook-pikseli kerää tietoja siitä, miten asiakkaat käyttävät verkkokauppasi sivuja, ja näin voit tehostaa mainoskampanjoidesi suunnittelua uusien asiakkaiden löytämiseksi.

Ennen kuin lisäät Facebook-pikselin kauppaasi, voit lukea lisää Facebook-pikselistä Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit lisätä Facebook-pikselin verkkokauppaasi, sinulla on oltava Facebook-mainostili ja pikseli on määritettävä Facebookin mainosten hallinnassa. Jos olet jo käyttänyt Facebook-pikseliä verkkokaupassasi ja haluat luoda uuden pikselin, sinun on ehkä poistettava ensin Facebook-pikselin koodi verkkokaupastasi.

Facebook-mainostilin luominen

Ennen kuin voit luoda Facebook-pikselin, tarvitset Facebook-mainostilin. Siirry tilin luomista varten Facebookiin.

Vaiheittaiset ohjeet Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta

Vaiheittaiset ohjeet Facebook-pikselin käyttöön Shopifyn yhteydessä saat Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Poista Facebook-pikselin koodi verkkokaupastasi

Jos verkkokauppasi asetuksiin on lisätty Facebook pixel ID -tunnus, voit korvata sen uudella pixel ID -tunnuksella, jonka luot Facebookiin.

Jos olet muokannut teemasi koodia siten, että olet lisännyt siihen Facebook pixel -tunnuksen, sinun on poistettava pixel-koodi, ennen kuin voit lisätä Facebook pixel- ID -tunnuksen verkkokauppasi asetuksiin. Muussa tapauksessa kaupassasi on useampi kuin yksi pixel ID -tunnus, mikä voi johtaa siihen, että raporteissa näkyy päällekkäisiä tai virheellisiä tietoja.

Poista pikselin koodi teematiedostostasi

Jos olet lisännyt Facebook-pikselin verkkokauppaasi muokkaamalla kaupan teemaa Shopify-palvelussa, voit poistaa olemassa olevan pikselikoodin theme.liquid-tiedostostasi.

Vaiheet:

1. klikkaa Nykyinen teema -kohdasta Toiminnot ja valitse Muokkaa koodia.
  2. Avaa koodieditori napauttamalla theme.liquid-tiedostoa.
  3. Poista Facebook-pikselin koodi. Löydät sen <head>- ja </head>-tunnisteiden välistä.
  4. Klikkaa Tallenna.

Facebook-pikselin luominen

Voit luoda Facebook-pikselin Facebookin mainosten hallinnassa. Ohjeet Facebook-pikselin luomiseen saat Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Lisää Facebook-pikselin tunnus verkkokauppasi asetuksiin

Voit lisätä Facebook-pikselin tunnuksen verkkokaupan asetuksiin Shopify-palvelussa, jolloin pikseli integroidaan verkkokauppaasi. Tämän integraation käyttäminen ei edellytä verkkokaupan koodin muokkaamista. Facebook-pikselin tunnus syötetään sen sijaan verkkokaupan asetuksiin. Tarkat ohjeet, jotka koskevat Shopify-tilin liittämistä Facebookiin, saat Facebook-mainostajan ohjeesta.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Lisää Facebook-pikseli-osioon Facebook-pikselin tunnus: - Jos lisäät pikselin ensimmäistä kertaa, anna Facebook-pikselin tunnus:

• Jos vaihdat olemassa olevan Facebook-pikselin uuteen, klikkaa Muuta, ennen kuin annat uuden Facebook-pikselin tunnuksen.
  3. Klikkaa Tallenna.

Kun olet lisännyt pikselin verkkokauppaasi, voit varmistaa sen toimivuuden Facebookin mainosten hallinnan avulla. Voit selvittää, toimiiko Facebook-pikselisi, noudattamalla Facebookin ohje- ja tukikeskuksen ohjeita.

Facebook-pikselin perustapahtumat

Kun olet lisännyt Facebook-pikselin Shopify-palveluun, pikseli seuraa tiettyjä tapahtumia verkkokaupassasi. Tapahtumatietojen avulla voit saada lisätietoja asiakkaiden vuorovaikutuksesta kauppasi kanssa. Lisätietoja Facebook-pikselin vakiotapahtumien käyttämisestä kampanjoiden luomiseen ja konversioiden seurantaan on Facebookin ohje- ja tukikeskuksessa.

Arvoa seuraavat tapahtumat käyttävät tilauksen välisummaa, ja tähän summaan ei sisällytetä veroja tai toimituskuluja.

Kun olet ottanut Facebook-pikselin käyttöön verkkokaupassasi, pikseli seuraa automaattisesti yhdeksää perustapahtumaa:

Facebook-pikselin perustapahtumakuvaukset
Tapahtuman nimi Tapahtuman kuvaus
ViewContent Kun kävijä avaa sivun, esimerkiksi tuotesivun
Hae Kun kävijä tekee haun
AddToCart Kun kävijä lisää tuotteen ostoskoriin
InitiateCheckout Kun kävijä klikkaa kassapainiketta
AddPaymentInfo Kun kävijä antaa maksutietonsa kassalla
Ostos Kun asiakas suorittaa ostoksen ja näkee kiitossivun kassalla