Asiakkaiden sähköpostiosoitteiden kerääminen

Voit käyttää sähköpostimarkkinointia liiketoimintasi kasvattamiseen ja asiakassuhteiden luomiseen. Uutiskirjeiden lähettäminen postituslistalle rekisteröityneille asiakkaille on mainio tapa kertoa heille uusista tuotteista ja tulevista alennusmyynneistä.

Lisätietoja liiketoimintasi kasvattamista sähköpostimarkkinoinnin avulla saat Shopify-blogista.

Kerää asiakkaiden sähköpostiosoitteet

Varmista oikeudellisista ja tietosuojaan liittyvistä syistä, että lähetät mainosviestejä vain asiakkaille, jotka ovat suostuneet vastaanottamaan markkinointia verkkokaupastasi. Asiakkaat voivat hyväksyä markkinoinnin lisäämällä sähköpostiosoitteensa verkkokaupassasi olevalle uutiskirjelistalle tai valitsemalla valintaruudun kassalle maksun yhteydessä. Voit lähettää asiakkaille vahvistusviestin postituslistalle liittymisestä muuttamalla maksuasetuksiasi.

John's Apparel -nimisen kaupan kassasivu. Kassalomakkeessa on valintaruutu, jonka nimi on

Kun asiakas hyväksyy markkinoinnin verkkokaupastasi, hänen sähköpostiosoitteensa näkyy Shopify adminin Asiakkaat-sivulla. Napauttamalla Sähköpostitilaajat näet vain ne asiakkaat, jotka ovat suostuneet vastaanottamaan mainossähköpostia.

Asiakkaat-sivu adminissa. Eri asiakassuodattimet näkyvät välilehdillä, ja Sähköpostitilaajat-välilehti on korostettuna.

Kerää asiakkaiden sähköpostiosoitteet kassalta

Voit kerätä asiakkaiden sähköpostiosoitteet kassalta.

Vaiheet:

1. Valitse Sähköpostimarkkinointi-osiosta Näytä rekisteröitymisvaihtoehto kassalla maksun yhteydessä. Tämä lisää rekisteröitymisvalintaruudun kassalle.

2. Valinnainen: Valitse Aseta rekisteröitymisvaihtoehto ennalta valituksi. Tämä valitsee sähköpostimarkkinoinnin rekisteröitymisvalintaruudun kassalla valmiiksi niiden asiakkaiden osalta, joilla ei ole tiliä. Se valitsee ruudun valmiiksi myös niille asiakkaille, joilla on tili ja jotka sisältyvät Sähköpostitilaajat-asiakasluetteloon. Ruutua ei valita valmiiksi kassalla asiakkaille, joilla on tili ja jotka ovat kieltäytyneet sähköpostimarkkinoinnista eivätkä sisälly Sähköpostitilaajat-asiakasluetteloon.

Jos kauppasi sijaitsee Saksassa, näet lisätietoja asiakkaan sähköpostilistalle liittymisen tilasta.

1. Klikkaa Tallenna.

Kerää asiakkaiden sähköpostit Saksassa

Jos kauppasi sijaitsee Saksassa, kassan asetuksissa sähköpostimarkkinointi-osiossa on ylimääräinen Pyydä vahvistus sähköpostilla -valintaruutu. Kun annat asiakkaiden valita, haluavatko he vastaanottaa markkinointiviestejä, voit luoda sitoutuneemman tilaajaluettelon, kun luetteloon ei lisätä virheellisiä sähköpostiosoitteita tai henkilöitä, jotka eivät ole kiinnostuneita liittymään sähköpostilistalle.

Kerää asiakkaiden sähköpostiosoitteita sivustoltasi

Voit kerätä asiakkaiden sähköpostiosoitteita sivustoltasi lisäämällä verkkokauppaan uutiskirjeen tilausosion. Uutiskirjeen tilaustoiminnon avulla voit kerätä asiakkaiden sähköpostiosoitteita ja tallentaa ne Sähköpostitilaajat-välilehdelle Shopify adminin Asiakkaat-sivulla.

Lisätietoja uutiskirjeosion lisäämisestä verkkokauppaan saat teemasi dokumentaatiosta.

Tilaajien kaksinkertaisen suostumuksen käyttöönotto

Kaksinkertainen suostumus edellyttää, että asiakkaat napauttavat sähköpostiviestissä olevaa linkkiä vahvistaakseen, että he haluavat vastaanottaa sinulta markkinointiviestejä sähköpostitse. Vahvistusviesti lähetetään automaattisesti, kun joku syöttää sähköpostiosoitteensa ja tilaa sähköpostiviestejä verkkokaupastasi. Joissakin maissa kaksinkertainen suostumus on pakollinen ja myösparas käytäntö silloin, kun haluat hankkia lisää sitoutuneita tilaajia. Sellaisten asiakkaiden, jotka tilaavat sähköpostiviestin lähettämiseen ennen kuin otat käyttöön kaksinkertaisen suostumuksen, ei tarvitse vahvistaa tilaansa.

Voit muokata sähköpostia koskevaa suostumustasi napauttamalla Shopify-ylläpitäjässä Asetukset (> Ilmoitukset ). Oikeudellisten syiden vuoksi sähköpostissa ei saa olla markkinointia.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjäsivulla kohtaan Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Valitse Sähköpostia koskeva kaksinkertainen suostumus -osiossa Vaadi, että asiakkaat vahvistavat tilauksensa -kohta.

Sähköpostin markkinoinnin sanasto

Kun etsit sähköpostimarkkinointikampanjoita tai valmistaudut kampanjaa varten, saata törmätä seuraavaan terminologiaan:

• A/B-testi - kokeilu, jossa lähetetään vähintään kaksi eri versiota sähköpostiviestistä, jotta voidaan määrittää, kumpi versio toimii parhaiten
  • Hylättyjä ostoskoreja koskeva sähköpostiviesti - automaattisesti lähetettävät sähköpostimuistutukset asiakkaalle, joka aloittaa maksutapahtuman mutta ei vie sitä loppuun
  • Asiakassuhteiden hallinta (CRM) - ohjelmisto, jolla hallitaan asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa tapahtuvaa vuorovaikutusta
  • Toimintakutsu (CTA) -painike tai teksti, joka kehottaa kävijää tekemään tietyn toimenpiteen, kuten Subscribe-painike uutiskirjeen rekisteröimislomakkeessa
  • Klikkausprosentti - linkkiä napauttaneiden henkilöiden määrä verrattuna linkkiä katselleiden henkilöiden kokonaismäärään
  • Sähköpostikampanja - sähköpostiviesti tai joukko peräkkäisiä viestejä, joissa on tietty teema
  • Sähköpostipalvelun tarjoaja (ESP) - yhtiö, joka toimittaa sähköpostimarkkinointiin tarkoitettuja ohjelmistoja
  • Google Analytics (GA) - Googlen luoma työkalu, jolla mitataan sivustolle suuntautuvaa liikennettä ja konversiota
  • Elämänkaarimarkkinointi - asiakkaalle lähetettävät sähköpostiviestit sen mukaan, missä kohtaa matkaansa asiakas on, kuten VIP-alennuksen sisältä sähköpostiviesti asiakkaille, jotka ostavat paljon
  • Avausprosentti - vastaanottajien avaamien sähköpostien prosentuaalinen osuus verrattuna vastaanottajien kokonaismäärään
  • Suostumus - erityinen toimintakutsu, jolla asiakasta pyydetään rekisteröitymään postitusluetteloon tai hyväksymään tietty palvelu
  • Tilaaja - henkilöt, jotka ovat suostuneet siihen, että voit ottaa heihin yhteyttä tai jotka ovat suostuneet vastaanottamaan markkinointiviestejä
  • Viimeaikaisuus, toistumistiheys sekä raha-analyysi (RFM) - jokaisesta sähköpostitilaajasta keräämäsi tieto, joka koskee heidän toimintansa viimeaikaisuutta (kuinka äskettäin asiakas on tehnyt ostoksen), toistumistiheyttä (miten usein asiakas tekee ostoksen) sekä rahallista arvoa (kuinka paljon rahaa asiakas käyttää ostoihinsa). Tätä tietoa keräämällä ymmärrät asiakkaan käyttäytymistä
  • Investointien tuotto (ROI) - investoinnin tuoman hyödyn suhde sen aiheuttamiin kustannuksiin
  • Segmentointi - asiakkaiden jakaminen pienempiin ryhmiin erilaisten kriteereiden perusteella, mikä auttaa sinua luomaan paremmin kohdennettua sähköpostisisältöä
  • Kohdentaminen - markkinoiden jakaminen eri segmentteihin ja sen jälkeisen markkinointiponnistusten kohdistaminen mukautettua sisältöä lähettämällä
  • Tervetuloa-sähköposti - automattisesti lähetettävä sähköposti, jolla rakennetaan suhdetta sähköpostiviestiesi postituslistalle rekisteröityneeseen potentiaaliseen asiakkaaseen