Shopifyn Facebook-kanavan määrittäminen markkinointitarkoituksiin sopivaksi

Ennen kuin voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun on määritettävä Facebook-markkinointiasetuksesi Shopifyn Facebook-myyntikanavassa. Kun tämä on määritelty, voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopify-ylläpitosi Markkinointi-osiosta.

Kun ostat Facebook-mainoksia, maksat ne Facebook-mainostilisi kautta. Varmista, että ymmärrät Facebookin mainontakäytännöt, ennen kuin luot Facebook-mainoskampanjan.

Facebook-kanavan valtuuttaminen Facebook-tiliäsi varten

Kun määrität Shopifyn Facebook-kanavan, annat sovellukselle pääsyn yrityksesi Facebook-sivulle, sekä Facebook-mainostilillesi ja Facebook Business Managerillesi. Facebook Business Manager on työkalu, jonka avulla voit järjestää ja hallinnoida kaikkia Facebookin yritystilejäsi, kuten sivuja ja mainostilejä. Facebook-sivu voi muodostaa yhteyden henkilökohtaiseen Facebook-tiliisi, mutta Shopify käyttää henkilökohtaisia Facebook-tilin tietoja vain saadakseen pääsyn Facebook-sivuusi, mainosten hallinnan tiliisi sekä Facebook Business Manageriisi.

Perusvaatimukset

Ennen kuin voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun on määritettävä Facebook Business Manager, joka on yhteydessä sekä yrityksesi Facebook-sivuun että mainostiliin, jolla on ylläpitäjän rooli suhteessa Business Manageriin.

Facebookin Business Manager on työkalu, jonka avulla voit järjestää ja hallinnoida yrityssivuja ja mainostilejä yhdessä paikassa. Jos haluat käyttää henkilökohtaista mainostiliä, sinun on pitänyt käyttää sitä mainosten näyttämiseen aikaisemmin, ennen kuin voit yhdistää sen Business Manageriin. Jos et ole koskaan näyttänyt mainoksia henkilökohtaisella mainostililläsi, sinun täytyy luoda uusi mainostili Business Managerissa, ennen kuin voit luoda Facebookin mainoskampanjoita. Lue lisää Business Managerista ja mainostileistä Facebook-mainosten ohje- ja tukikeskuksesta.

Jos sinulla ei ole Business Manageria, voit luoda sellaisen Facebook-kanavan määrittämisen yhteydessä.

Facebookin sivuasetukset

Ennen kuin voit yhdistää Facebook-sivun sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset Facebookissa:

• Tällä Facebook-tililläsi on oltava ylläpitäjän rooli sivulla.
  • Facebook-sivun täytyy olla julkaistu.
  • Voit toimia useiden Facebook-sivujen ylläpitäjänä ja käyttää niitä kaikkia yhdellä Facebook Business Managerilla. Kukin Facebook-yrityssivu voi kuitenkin olla vain yhden Facebook Business Managerin omistuksessa. Sinun on oltava sekä sivun omistavan Facebook Business Managerin että kyseisen Facebook-sivun ylläpitäjä, jotta sivu voidaan liittää Shopifyn Facebook-kanavaan.

Lue, miten voit luoda yrityksellesi Facebook-sivun Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Facebookin roolien ja käyttöoikeuksien ymmärtäminen

Facebookissa tarvitset sivun, mainostilin tai Business Managerin ylläpitoroolin, ennen kuin saat pääsyn sivun kaikkiin asetuksiin ja voit tehdä siihen tiettyjä muutoksia. Sivuilla, mainostileillä ja Business Managereilla on erilliset tilin käyttöoikeudet, mikä tarkoittaa, että tarvitset ylläpitoroolit kutakin varten. Facebook-kanavassa valitsemaasi Business Manageria pidetään Facebook-sivun ja Facebook-mainostilin omistajana käyttöönoton aikana. Jos toinen Business Manager omistaa Facebook-mainostilin, et voi yhdistää Facebook-mainostiliä. Jos et voi yhdistää haluamaasi Facebook-mainostiliä, kokeile yhdistää toinen Facebook Business Manager tai luo uusi Facebook-mainostili.

Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta löydät yleiskatsauksen Facebookin rooleista ja käyttöoikeuksista sekä linkkejä lisäresursseihin.

Sinun on myös tehtävä myyntiä Shopify-verkkokaupan avulla, eikä kauppasi saa olla salasanasuojattu. Opi poistamaan verkkokauppasi salasana.

Facebook-kanavan määrittäminen ja mukautetun kohderyhmän luominen

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Markkinointi.

2. Klikkaa Luo kampanja ja valitse sitten Facebook-kohderyhmää kasvattava mainos.

3. Asenna Facebook-kanava valitsemalla Määritä Facebook.

4. Klikkaa Määritä Shopify-ylläpidon Facebook Marketing -osiossa.

5. Yhdistä Facebook-tilisi Shopifyn Facebook-kanavan Määritä Facebook-markkinointi -sivulta tai luo uusi tili:

- Jos sinulla on Facebook-tili, klikkaa Liitä ja kirjaudu sitten tilillesi ja valtuuta Facebook-kanava ohjeita noudattamalla. - Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä, klikkaa Luo uusi ja luo sitten tili noudattamalla Facebookissa annettuja ohjeita.

1. Liitä Business Manager tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi Business Manager noudattamalla Facebookin ohjeita.

2. Liitä yrityksesi Facebook-sivu tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi Facebook-sivu noudattamalla Facebookin ohjeita.

3. Yhdistä haluamasi pikseli tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi pikseli noudattamalla Facebookin ohjeita.

4. Liitä Facebookin markkinointisivulla haluamasi mainosten hallinnan tili tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi mainosten hallinnan tili noudattamalla Facebookin ohjeita.

5. Valitse Facebookin kohdeyleisöt -kohdassa maa, johon haluat kohdistaa Facebook-mainoksesi. Lisätietoja Facebook-mainosten kohdistamisesta.

6. Näytä ja hyväksy Facebookin itsepalvelumainosehdot ja tuoteluetteloehdot.

7. Luo Facebookin kohdeyleisön kehittäviä mainoksia ja Facebookin sivujulkaisuja klikkaamalla Viimeistele määritys. Kun tuotteesi on synkronoitu onnistuneesti Facebookin luetteloon, voit luoda dynaamiset retargeting-mainokset hyväksytyille tuotteille.

Facebook-pikseli ja Shopifyn Facebook-kanava

Kun määrität Shopifyn Facebook-kanavan, verkkokauppaasi lisätään Facebook-pikseli. Pikseli käyttää edistynyttä vastaavuuksien hakua asiakkaiden käyttäytymisen seuraamiseksi kaupassasi. Voit poistaa Facebook-pikselin edistyneen vastaavuuksien haun käytöstä.

Facebook-pikseli lähettää Facebookille seuraavat tiedot asiakkaistasi:

• etunimi
  • sukunimi
  • sähköpostiosoite

Pikselin keräämien asiakastietojen avulla voit parantaa Shopify-palvelussa luomiesi Facebook-mainosten mukautettuja kohderyhmiä. Lisätietoja edistyneestä vastaavuuksien hausta saat Facebook-mainostajan ohjeesta.

Jos mainostiliisi on liitetty useampi kuin yksi Facebook-pikseli, näet vaihtoehdon Shopifyn Facebook-kanavaan yhdistetyn pikselin vaihtamiseksi. Jos toinen pikseli on seurannut enemmän liikennettä kaupassasi, se voi olla tehokkaampi mukautetun kohderyhmän luomiseen Facebookin dynaamisia uudelleenkohdentamismainoksia varten, koska siinä on tallennettuna enemmän kävijätietoja. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Myyntikanavat > Facebook > Asetukset > Markkinoinnin asetukset ja klikkaa sitten Katkaise yhteys Pikseli-seuranta-osiossa, jotta voit käyttää toista käytettävissä olevaa pikseliä samasta Facebookin mainostilistä.

Kerro asiakkaillesi Facebook-pikselitietojen keräämisestä

Asiakkaiden yksityisyyden suojaamiseksi voit kertoa heille, että kaupassasi käytetään Facebook-pikseliä, ja antaa linkin Facebookin tietokäytäntöön.

Asiakkaat, jotka eivät halua Facebookin seuraavan heitä, voivat kieltäytyä seurannasta Facebookin kautta. Voit harkita tietosuojakäytäntösi päivittämistä niin, että se sisältää tietoja Facebook-pikselistä, ja lähettää asiakkaillesi linkin, jonka kautta he saavat halutessaan kieltäytymisohjeet. Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta asiakkaat saavat lisätietoja Facebookin evästeistä ja muista tallennustekniikoista sekä seurantaa koskevasta kieltäytymisestä.

Poista käytöstä Facebook-pikselin edistynyt vastaavuuksien haku

1. Siirry Facebook-kanavasta kohtaan Asetukset > Markkinoinnin asetukset.
  2. Klikkaa Edistynyt vastaavuuksien haku ‑kohdassa Poista käytöstä.

Lisäapua Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta

Jos tarvitset apua Facebook-tilisi määritysten vianetsintään, katso seuraavat artikkelit Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta: