Shopifyn Facebook-kanavan määrittäminen markkinointitarkoituksiin sopivaksi

Ennen kuin voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun on otettava käyttöön Facebookin markkinointiominaisuus Facebook-kanavassa. Tämän jälkeen voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopify-ylläpitäjän Markkinointi-osiossa.

Kun ostat Facebook-mainoksia, maksat ne Facebook-mainostilisi kautta. Varmista, että ymmärrät Facebookin mainontakäytännöt, ennen kuin luot Facebook-mainoskampanjan.

Facebook-kanavan valtuuttaminen Facebook-tiliäsi varten

Kun määrität Shopifyn Facebook-kanavan, annat sovellukselle pääsyn yrityksesi Facebook-sivulle, sekä Facebook-mainostilillesi ja Facebook Business Managerillesi. Facebook Business Manager on työkalu, jonka avulla voit järjestää ja hallinnoida kaikkia Facebookin yritystilejäsi, kuten sivuja ja mainostilejä. Facebook-sivu voi muodostaa yhteyden henkilökohtaiseen Facebook-tiliisi, mutta Shopify käyttää henkilökohtaisia Facebook-tilin tietoja vain saadakseen pääsyn Facebook-sivuusi, mainosten hallinnan tiliisi sekä Facebook Business Manageriisi.

Huomautus: Jos Facebook-tililläsi on ylläpitäjän tai editoijan rooli Facebook-sivulle, voit julkaista, kommentoida ja viestiä sivuna niin, että asiakkaat eivät näe henkilökohtaisia tietoja. Lisätietoja Facebookin sivujen rooleista.

Perusvaatimukset

Ennen kuin voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun on määritettävä Facebook Business Manager, joka omistaa sekä yrityksesi Facebook-sivun että mainostilin.

Jos sinulla on henkilökohtainen mainostili, sinun täytyy yhdistää se Business Manageriin. Jos et ole koskaan näyttänyt mainoksia henkilökohtaisella mainostililläsi, sinun täytyy luoda uusi mainostili Business Managerissa, ennen kuin voit luoda Facebookin mainoskampanjoita. Lue lisää Business Managerista ja mainostileistä Facebook-mainosten ohje- ja tukikeskuksesta.

Jos sinulla ei ole Business Manageria, voit luoda sellaisen Facebook-kanavan määrittämisen yhteydessä.

Facebookin sivuasetukset

Ennen kuin voit yhdistää Facebook-sivun sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset Facebookissa:

• Tällä Facebook-tililläsi on oltava ylläpitäjän rooli sivulla.
  • Facebook-sivun täytyy olla julkaistu.
  • Voit toimia useiden Facebook-sivujen ylläpitäjänä ja käyttää niitä kaikkia yhdellä Facebook Business Managerilla. Kukin Facebook-yrityssivu voi kuitenkin olla vain yhden Facebook Business Managerin omistuksessa. Sinun on oltava sekä sivun omistavan Facebook Business Managerin että kyseisen Facebook-sivun ylläpitäjä, jotta sivu voidaan liittää Shopifyn Facebook-kanavaan.

Lue, miten voit luoda yrityksellesi Facebook-sivun Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Facebookin roolien ja käyttöoikeuksien ymmärtäminen

Facebookissa tarvitset Business Managerin ylläpitäjäroolin, ennen kuin saat pääsyn kaikkiin Facebookin asetuksiin ja voit tehdä tiettyjä muutoksia. Sivuilla ja Business Managereilla on erilliset tilin käyttöoikeudet, mikä tarkoittaa, että tarvitset ylläpitäjäroolit kutakin varten. Facebook-kanavassa valitsemasi Business Managerin on oltava Facebook-sivusi omistaja käyttöönoton aikana. Jos toinen Business Manager omistaa Facebook-sivun, Facebook-sivua ei mainita yhdistämisvaihtoehdoissa. Jos et voi yhdistää haluamaasi Facebook-sivua, varmista, että yhdistämiseen käyttämäsi Facebookin Business Manager omistaa Facebook-sivun tai yritä yhdistää toinen Business Manager.

Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta löydät yleiskatsauksen Facebookin rooleista ja käyttöoikeuksista sekä linkkejä lisäresursseihin.

Sinun on myös tehtävä myyntiä Shopify-verkkokaupan avulla, eikä kauppasi saa olla salasanasuojattu. Katso miten verkkokauppan salasana poistetaan.

Määritä markkinointiominaisuus Facebook-kanavassa ja luo mukautettu kohderyhmä

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Markkinointi.

2. Klikkaa Luo kampanja ja valitse sitten Facebook-kohderyhmää kasvattava mainos.

3. Asenna Facebook-kanava valitsemalla Määritä Facebook.

4. Klikkaa Facebook-kanavan Facebook-markkinointi-osiossa Määritä.

5. Yhdistä Facebook-tilisi tai luo uusi tili:

- Jos sinulla on Facebook-tili, klikkaa Liitä ja kirjaudu sitten tilillesi ja valtuuta Facebook-kanava ohjeita noudattamalla. - Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä, klikkaa Luo uusi ja luo sitten tili noudattamalla Facebookissa annettuja ohjeita.

1. Yhdistä Business Manager tai klikkaa Luo uusi. Luo sitten uusi Business Manager noudattamalla Facebookin ohjeita.

2. Yhdistä Facebook-mainostili tai klikkaa Luo uusi ja luo sen jälkeen uusi mainostili noudattamalla ohjeita.

3. Liitä yrityksesi Facebook-sivu tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi Facebook-sivu noudattamalla Facebookin ohjeita.

4. Valitse tiedonjakotaso ja yhdistä pikselisi tai luo uusi pikseli.

5. Valitse Facebookin kohdemaa, johon haluat kohdistaa Facebook-mainoksesi. Lisätietoja Facebook-mainosten kohdistamisesta.

6. Lue ja hyväksy Facebookin käyttöehdot.

7. Klikkaa Viimeistele asennus.

Voit nyt luoda Facebook-mainoksia ja Facebook-sivujulkaisuja Shopify-ylläpitäjän Markkinointi-osiossa. Kun Facebook on hyväksynyt tuotteesi, voit luoda dynaamisia uudelleenkohdentamisen mainoksia hyväksytyistä tuotteista.

Lisäapua Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta

Jos tarvitset apua Facebook-tilisi määritysten vianetsintään, katso seuraavat artikkelit Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta:

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?