Shopifyn Facebook-kanavan määrittäminen markkinointitarkoituksiin sopivaksi

Ennen kuin voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun tulee määrittää Shopifyn Facebook-kanava ja luoda mukautettu kohdeyleisö mainoksiasi varten. Kun olet valmis luomaan Facebook-mainoskampanjan, voit hoitaa kaiken Shopifyn kautta.

Kun ostat Facebook-mainoksia, maksat ne Facebook-mainostilisi kautta. Varmista, että ymmärrät Facebookin mainontakäytännöt, ennen kuin luot Facebook-mainoskampanjan.

Facebook-kanavan valtuuttaminen Facebook-tiliäsi varten

Kun määrität Shopifyn Facebook-kanavan, valtuutat sovelluksen käyttämään yrityksesi Facebook-sivua sekä Facebook-mainostiliä ja Business Manageria. Facebook-sivu saattaa muodostaa yhteyden henkilökohtaiseen Facebook-tiliisi, mutta Shopify käyttää henkilökohtaisen Facebook-tilisi tietoja ainoastaan käyttääkseen Facebook-sivua, mainosten hallinnan tiliä ja Facebookin Business Manageria.

Perusvaatimukset

Ennen kuin voit luoda Facebook-mainoskampanjoita Shopifyssa, sinun on määritettävä Facebook Business Manager, joka on yhteydessä sekä yrityksesi Facebook-sivuun että mainostiliin, jolla on ylläpitäjän rooli suhteessa Business Manageriin.

Facebookin Business Manager on työkalu, jonka avulla voit järjestää ja hallinnoida yrityssivuja ja mainostilejä yhdessä paikassa. Jos haluat käyttää henkilökohtaista mainostiliä, sinun on pitänyt käyttää sitä mainosten näyttämiseen aikaisemmin, ennen kuin voit yhdistää sen Business Manageriin. Jos et ole koskaan näyttänyt mainoksia henkilökohtaisella mainostililläsi, sinun täytyy luoda uusi mainostili Business Managerissa, ennen kuin voit luoda Facebookin mainoskampanjoita. Lue lisää Business Managerista ja mainostileistä Facebook-mainosten ohje- ja tukikeskuksesta.

Jos sinulla ei ole Business Manageria, voit luoda sellaisen Facebook-kanavan määrittämisen yhteydessä.

Facebookin sivuasetukset

Ennen kuin voit yhdistää Facebook-sivun sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset Facebookissa:

Lue, miten voit luoda yrityksellesi Facebook-sivun Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Facebookin roolien ja käyttöoikeuksien ymmärtäminen

Sinulla täytyy olla ylläpitäjän rooli sivulla, mainostilillä tai Business Managerissa ennen kuin voit käyttää kaikkia sen asetuksia ja tehdä tiettyjä muutoksia. Sivuilla, mainostileillä ja Business Managereilla on erilliset tilin käyttöoikeudet, jonka takia sinulla täytyy olla ylläpitäjän rooli jokaisessa erikseen.

Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta löydät yleiskatsauksen Facebookin rooleista ja käyttöoikeuksista sekä linkkejä lisäresursseihin.

Sinun on myös myytävä Shopify online-kaupassa, eikä kauppasi voi suojata salasanalla. Lisätietoja verkkokaupan salasanan poistamisesta.

Facebook-kanavan määrittäminen ja mukautetun kohderyhmän luominen

1. Siirry Shopifyssa kohtaan Markkinointi.

2. Klikkaa Luo kampanja ja valitse sitten Facebook-kohderyhmää kasvattava mainos.

3. Asenna Facebook-kanava valitsemalla Määritä Facebook.

4. Liitä Facebook-tili Shopifyn Facebook-kanavan Tilit-sivulla tai luo uusi tili:

- Jos sinulla on Facebook-tili, klikkaa Liitä ja kirjaudu sitten tilillesi ja valtuuta Facebook-kanava ohjeita noudattamalla. - Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä, klikkaa Luo uusi ja luo sitten tili noudattamalla Facebookissa annettuja ohjeita.

1. Liitä Business Manager tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi Business Manager noudattamalla Facebookin ohjeita.

2. Liitä yrityksesi Facebook-sivu tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi Facebook-sivu noudattamalla Facebookin ohjeita.

3. Liitä Facebookin markkinointisivulla haluamasi mainosten hallinnan tili tai klikkaa Luo uusi ja luo uusi mainosten hallinnan tili noudattamalla Facebookin ohjeita.

4. Valitse Facebookin kohdeyleisöt -kohdassa maa, johon haluat kohdistaa Facebook-mainoksesi. Lisätietoja Facebook-mainosten kohdistamisesta.

5. Näytä ja hyväksy Facebookin itsepalvelumainosehdot ja tuoteluetteloehdot.

Facebook-pikseli ja Shopifyn Facebook-kanava

Kun määrität Shopifyn Facebook-kanavan, verkkokauppaasi lisätään Facebook-pikseli. Pikseli käyttää edistynyttä vastaavuuksien hakua asiakkaiden käyttäytymisen seuraamiseksi kaupassasi. Voit poistaa Facebook-pikselin edistyneen vastaavuuksien haun käytöstä.

Facebook-pikseli lähettää Facebookille seuraavat tiedot asiakkaistasi:

• etunimi
  • sukunimi
  • sähköpostiosoite

Pikselin keräämien asiakastietojen avulla voit parantaa Shopify-palvelussa luomiesi Facebook-mainosten mukautettuja kohderyhmiä. Lisätietoja edistyneestä vastaavuuksien hausta saat Facebook-mainostajan ohjeesta.

Jos mainostiliisi on liitetty useampi kuin yksi Facebook-pikseli, voit vaihtaa Shopifyn Facebook-kanavaan yhdistetyn pikselin. Jos jokin toinen pikseli on ehtinyt seurata enemmän liikennettä kaupassasi, se voi olla parempi vaihtoehto, kun haluat luoda mukautetun kohderyhmän Facebookin dynaamisia uudelleenkohdentamismainoksia varten, koska siihen on tallentunut enemmän kävijätietoja. Siirry Shopifyssa kohtaan Myyntikanavat > Facebook > Facebook-markkinointi ja valitse sitten Vaihda pikseli, jonka jälkeen voit vaihtaa toiseen Facebook-mainostililläsi olevaan pikseliin.

Kerro asiakkaillesi Facebook-pikselitietojen keräämisestä

Asiakkaiden yksityisyyden suojaamiseksi voit kertoa heille, että kaupassasi käytetään Facebook-pikseliä, ja antaa linkin Facebookin tietokäytäntöön.

Asiakkaat, jotka eivät halua Facebookin seuraavan heitä, voivat kieltäytyä seurannasta Facebookin kautta. Voit harkita tietosuojakäytäntösi päivittämistä niin, että se sisältää tietoja Facebook-pikselistä, ja lähettää asiakkaillesi linkin, jonka kautta he saavat halutessaan kieltäytymisohjeet. Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta asiakkaat saavat lisätietoja Facebookin evästeistä ja muista tallennustekniikoista sekä seurantaa koskevasta kieltäytymisestä.

Poista käytöstä Facebook-pikselin edistynyt vastaavuuksien haku

1. Siirry Facebook-kanavasta kohtaan Facebook-markkinointi.
  2. klikkaa Edistynyt vastaavuuksien haku -kohdassa Poista käytöstä.

Lisäapua Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta

Jos tarvitset apua Facebook-tilisi määritysten vianetsintään, katso seuraavat artikkelit Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta: