Ilmoita tuotteitasi ilmaiseksi Googlessa.

Oikeutettujen kauppojen Google Merchant Centeriin synkronoidut tuotteet, jotka käyttävät Shopifyn Google-kanavaa, voivat näkyä kaikissa Googlen tuotteissa. Täydellinen luettelo siitä, missä ilmaiset luettelot voivat näkyä, on Google Merchant Centerissä.

Jos käytät jo Googlen kanavaa tuotteiden synkronointiin Google Merchant Centeriin, voit varmistaa, että tuotesyötteesi on valittuna Surfaces across Google -palveluun. Jos otat käyttöön Surfaces across Google -palvelun, tuotteesi voivat näkyä Googlen maksuttomissa tuotelistauksissa. Voit valita minkä tahansa Vertailuostospalvelun CSS:n koontinäytön kautta, joka on saatavilla Google Merchant Centerissä.

Jos et ole aiemmin käyttänyt Google-kanavaa, sinun täytyy ottaa sovellus käyttöön tuotteidesi synkronoimista varten Google Merchant Centeriin.

Tietoja ilmaisista listauksista

Jos käytät Google Channelia, tuotteesi saattavat olla oikeutettuja ilmaisiin tuotelistauksiin Shopping-välilehdellä.

Asiakkailla, jotka tutkivat Shopping-välilehteä, on korkea ostoaikomus, joten näiden hakutulosten tuoteluettelot saattavat tuottaa paremman konversion kuin tavalliset hakukonetulokset. Lisäksi Shopping-välilehden hakutuloksissa näkyy vain hyväksyttyjä tuotteita, joten mahdollisuus siihen, että uudet asiakkaat löytävät tuotteesi Shopping-välilehteä selatessaan on suurempi kuin tavallisten hakukoneluetteloiden tapauksessa. Tuotteesi saattavat näkyä hakutuloksissa myös rich snippet -katkelmana vastaavien tuotteiden hakutuloksissa.

Vaikka saatat olla oikeutettu listaamaan tuotteitasi ilmaiseksi Googlessa, listaustesi tehokkuus hakutuloksissa määräytyy koneoppimisen avulla. Lue lisää tuotteiden näyttämisestä Surfaces across Google -ohjelmassa Google Kauppiaskeskus -tuesta.

Voit parantaa tuoteluetteloiden menestymistä Shopping-välilehdellä optimoimalla tuotetietoja seuraavien ohjeiden mukaisesti:

• Varmista, että tuotteen ja kaupan tiedot ovat kuvailevia ja ajan tasalla.
  • Lisää tuotteisiisi laadukkaita kuvia.
  • Optimoi tuotteiden nimet ja kuvaukset sisällyttämällä niihin avainsanoja, joita asiakkaat käyttävät hauissa.
  • Lisää tärkeitä tuotetietoja, kuten koko tai sukupuoli, jotta asiakkaat löytävät tuotteesi todennäköisemmin.
  • Lisää tuotteisiisi tuotetyyppi jopa vähintään kolmella eri tasolla. Lue lisää tuotetyypeistä Google Merchant Centerin tuesta.

Jos et ole aiemmin tehnyt kauppaa verkossa, saattaa kestää hetken, ennen kuin tuotteesi näkyvät sopivissa hakutuloksissa. Lue lisää tuotteiden esittelemisen parhaista käytännöistä Surfaces across Google -ohjelmassa Google Kauppiaskeskus -tuesta.

Tuetut maat ja alueet

Voit listata tuotteesi Googlessa ilmaiseksi seuraavissa maissa ja alueilla.

Tuetut maat ja alueet Googlen ilmaisille listauksille.
Argentiina Intia Saudi-Arabia
Australia Indonesia Singapore
Itävalta Israel Slovakia
Belgia Irlanti Etelä-Afrikka
Brasilia Italia Etelä-Korea
Kanada Japani Espanja
Chile Malesia Ruotsi
Kolumbia Meksiko Sveitsi
Tšekki Alankomaat Taiwan
Tanska Uusi-Seelanti Thaimaa
Suomi Norja Turkki
Ranska Filippiinit Ukraina
Saksa Puola Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Kreikka Portugali Yhdistynyt kuningaskunta
Hongkong (Kiinan erityishallintoalue) Romania Yhdysvallat
Unkari Venäjä Vietnam

Varmista, että tuotesyötteesi on otettu käyttöön Surfaces across Google -ohjelmassa

Jotta synkronoidut tuotteet voivat näkyä Googlen ilmaisissa listauksissa, kauppasi on tehtävä myyntiä tuetussa maassa tai tuetulla alueella. Lisäksi tapa, jota käytit Google Kauppiaskeskus -tilin luomisessa määrittää sen, näkyykö tuotesyötteesi automaattisesti Surfaces across Google -ohjelmassa:

• Jos loit Merchant Center -tilisi käyttämällä Google-kanavaa ja kauppasi täyttää kelpoisuusvaatimukset, hyväksytyt tuotteet voivat alkaa automaattisesti näkyä Shopping-välilehdellä osuvissa hakutuloksissa.

• Jos loit Merchant Center -tilin Shopifyn ulkopuolella, sinun täytyy käyttää Google Merchant Centeriä vahvistaaksesi, voivatko tuotteesi näkyä Shopping-välilehdellä osuvissa hakutuloksissa.

Lue lisää tuotesyötteen tilan tarkastelemisesta Google Kauppiaskeskus -tuesta. Jos sinun täytyy ottaa Surfaces across Google -ohjelma käyttöön, voit tehdä sen Google Kauppiaskeskuksessa.

Toimintovaiheet:

1. Valitse kaupan Google Kauppiaskeskus -tililtä Tuotteet.
  2. Jos haluat nähdä tuotesyötteiden asetukset, valitse Syötteet.
  3. Varmista Kohde-kohdassa, että Surfaces across Google on listattu. Jos tuotesyötteessäsi Surfaces across Google on luetteloitu kohteeksi, hyväksytyt tuotteet voivat näkyä Shopping-välilehden tulossivulla.
  4. Jos Surfaces across Google ei ole merkitty tuotesyötteesi kohteeksi, sinun täytyy ottaa se käyttöön:
    1. Klikkaa tuotetyypin nimeä. Shopifyn luomissa tuotesyötteissä on Content API -merkintä.
    2. Valitse maa maa-valikosta. Jos et myy tuetulle maalle tai alueelle, et voi valita sitä.
    3. Ota käyttöön valitsemalla Surfaces across Google.

Shopping-välilehden ilmaisista listauksista poistuminen

Voit lopettaa tuotteidesi näyttämisen Surfaces across Google -ohjelmassa Google Kauppiaskeskuksesta. Lue lisää syötteen poistamisesta kohteesta Google Kauppiaskeskuksen tuesta.