Hallinnoi Googlen älykästä Shopping-kampanjaasi

Googlen älykäs Shopping-ominaisuus käyttää koneoppimista yrityksesi mainosten luomiseen ja hyödyntää Google Kauppiaskeskuksesta lähetettyjä syötteitä. Älykkäät Shopping-kampanjat käyttävät Googlelta ja kaupastasi saamiaan tietoja tavoittaakseen uusia ostajia ja uudelleenmarkkinoidakseen nykyisille käyttäjille, jotka ovat aiemmin toimineet vuorovaikutuksessa verkkokauppasi kanssa.

Kampanjan seuranta

Googlen älykäs Shopping-ominaisuus auttaa sinua tarkastelemaan markkinointikampanjoidesi tehokkuutta antamalla sinulle mahdollisuuden seurata asiakkaidesi tekemiä toimenpiteitä. Kun luot kampanjan, osa konversiotoiminnoista lisätään automaattisesti Googlen mainostilillesi.

Voit hallinnoida ja valvoa Smart Shopping -kampanjoitasi Shopifyn Markkinointi > Automaatiot -sivulla. Voit tarkistaa seuraavia tietoja:

• Myynti yhteensä – Google Shopping -kampanjan myyntimäärä yhteensä
  • Näyttökertoja yhteensä – Google Shopping -mainoksen näyttökertojen kokonaismäärä Googlessa
  • Napautukset yhteensä – mainosten saamien napautusten kokonaismäärä
  • Tilaukset yhteensä – Google Shopping -kampanjaan perustuvien tilausten kokonaismäärä
  • Napautuskohtainen hinta – keskimääräinen summa, jonka maksat yhdestä mainoksesi napautuksesta
  • Hankintakohtainen hinta – mainosten kokonaiskustannukset jaettuna tilausten kokonaismäärällä

Voit myös manuaalisesti laskea mainoksiin käyttämäsi summan antaman tuoton (ROAS) jakamalla mainoskampanjoistasi seuranneen kokonaismyyntisi mainontaan käyttämälläsi kokonaissummalla. Jos kauppasi ROAS on suurempi kuin nolla, mainoskampanjasi tulos on positiivinen.

Voit tarkastella kaikkia tapahtumia Google Ads -tililläsi.

Vaiheet

1. Klikkaa Google Ads -tililtäsi Työkalut.

2. Klikkaa Mittaus > Konversiot.

3. Klikkaa tapahtumaa.

4. Klikkaa Muokkaa asetuksia > Sisällytä konversioihin.

Voit myös keskeyttää kampanjasi tai muokata keskimääräistä päiväbudjettiasi klikkaamalla Hallinnoi kampanjaa.

Älykkään Shopping-kampanjan tehokkuuden maksimoiminen

Googlen älykkäät Shopping-kampanjat optimoivat mainoksesi hyödyntämällä älyteknologiaa ja näyttämällä niitä ihmisille, jotka etsivät tuotteitasi Shoppingissa, YouTubessa, Display-verkostossa ja Gmailissa.

Googlen älyteknologia tarvitsee 14 päivää aikaa oppiakseen, mikä on paras tapa esittää mainoksiasi, joten esitä kampanjaasi vähintään 14 päivää, ennen kuin teet siihen muutoksia tai arvioit sen tehokkuutta. Tee kampanjaasi yksi muutos 14 päivän kuluttua ja odota vielä toiset 14 päivää, jotta voit selvittää, onko muutoksesi saanut aikaan parannuksen.

Tutustu seuraaviin muutoksiin, joiden avulla voit maksimoida kampanjasi onnistumisen.

Budjetin määrittäminen

Kampanjan budjetin valitseminen voi olla monimutkaista, mutta oikean budjetin määrittäminen voi auttaa sinua maksimoimaan kampanjasi onnistumisen.

Säädä päiväbudjettiasi

Eri tuoteluokille käytetään yleensä erilaisia keskimääräisiä päiväbudjetteja. Esimerkiksi tuotteilla, joiden hinta on korkeampi, kuten koruilla tai polkupyörillä, on korkeampi konversiohinta.

Google Ads käyttää keskimääräistä päiväbudjettia, ei tarkkaa päiväkohtaista budjettia. Jos esimerkiksi päätät määrittää budjetiksesi 10 dollaria, Google voi kuluttaa 5 dollaria yhtenä päivänä ja 15 dollaria seuraavana päivänä. Keskimääräisen päiväbudjettisi on hyvä olla vähintään 5 dollaria.

Mittaa mainostuottoa

Jos haluat ymmärtää, miten kampanjasi menestyy nykyisellä budjetillasi, voit laskea mainostuottosi (ROAS). Mainostuotto lasketaan jakamalla kokonaismyynti mainoskulujen kokonaismäärällä.

• Jos mainostuottosi on enemmän kuin 1, saat positiivisia tuloksia nykyisestä kampanjabudjetistasi.

• Jos mainostuottosi on 1, myyntisi kattaa mainostesi kulut.

Kun olet saanut selville mainostuottosi ja olet ymmärtänyt, miten mainoskampanjasi menestyy, päätä, miten haluat säätää budjettiasi.

• Jos mainostuottosi on positiivinen, harkitse budjettisi kasvattamista.

• Jos mainostuottosi ei ole positiivinen, harkitse kampanjasi optimoimista jollekin toiselle tulokselle.

Esimerkki: Kade myy rannekoruja 25 dollarin voitolla. Kade esitti pienen 20 dollarin markkinointikampanjan ja teki yhden myynnin. Kampanjan mainostuotto on 25/20=1,25. Koska mainostuotto on positiivinen, Kade päättää esittää kuukausikampanjan, jonka keskimääräinen päiväbudjetti on 20 dollaria ja kuukausibudjetti 600 dollaria.

Tuotesyötteen kehittäminen

Tuotesyötteesi on luettelo tuotteista, joita haluat mainostaa. Google-myyntikanava päivittää tuotesyötteen automaattisesti, kun lisäät, muokkaat tai poistat tuotteita Shopify-ylläpitäjästä.

Voit tehostaa mainoskampanjaasi säätämällä tuotesyötteesi tuotemääritteitä manuaalisesti. Tuotemääritteet ovat tuotteitasi koskevia tietoja, kuten tuotteen nimi, kuvaus ja hinta. Muista ottaa yleisösi huomioon, kun kirjoitat tuotemääritteitäsi.

Tuotteen nimi

Tuotenimike on tärkeä osa mainostasi tai ilmaista ilmoitustasi. Tarkat ja täsmälliset tuotenimikkeet auttavat Googlea näyttämään tuotteesi oikeille asiakkaille. Hyvän tuotenimikkeen luomisessa voit käyttää apunasi seuraavia vinkkejä:

• Luetteloi ilmauksia, joita joku voisi käyttää tuotettasi etsiessään.
  • Tutki, miten kilpailijasi kuvailevat tuotteitaan.
  • Testaa potentiaalisia tuotenimiä Google Trendsin avulla.

Lue lisää tuotenimien kirjoittamisesta Google Kauppiaskeskuksen tuesta.

Hinnoittelu

Varmista, että hinnoittelusi on kilpailukykyinen omilla markkinoillasi. Asiakkaat näkevät tuotteesi lisäksi myös vaihtoehtoisia tuotteita, joten oikeanlainen hinnoittelu on tärkeää.

Tuotetyyppi

Tuotetyyppien ansiosta Google ymmärtää, mitä myyt, ja se voi yhdistää mainoksesi osuviin hakuihin. On tärkeää, että noudatat seuraavia sääntöjä, kun luokittelet tuotteitasi:

• Erota tuoteluokan tasot merkillä >.
  • Käytä tuotetyyppien muotoilussa seuraavaa muotoa: Tuotetyyppi > Tuotteen alatyyppi 1 > Tuotteen alatyyppi 2 > Sesonki/tilaisuus/aihe. Esimerkiksi Eläin- ja lemmikkitarvikkeet > Lemmikkitarvikkeet >Koirien tarvikkeet > Koirien asusteet

Toimi näin:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Google.
  2. Valitse tuote, jota haluat muokata ja klikkaa Muokkaa Google-kenttiä.
  3. Syötä muokattu tuotetyyppi Googlen tuoteluokka -kenttään.
  4. Napauta Tallenna.

Tuotetunnisteet

Yksilölliset tuotetunnisteet auttavat Googlea vahvistamaan myymäsi tuotteen. Varmista, että olet määrittänyt nämä tunnisteet oikein, jotta tuotteesi voidaan esitellä Googlen älykkäässä Shopping-kampanjassa. Katso lisätietoja kohdasta Yksilölliset tuotetunnisteet.

Optimoi asiakkaan ostokokemus

Asiakkaan tekemiset mainoksen klikkaamisen jälkeen voivat vaikuttaa kampanjasi menestymiseen. Ymmärtämällä, miten asiakkaasi käyttäytyvät, kun he saapuvat kauppaasi, voit parantaa heidän ostokokemustaan.

Tunnista ostajan poistumispisteet

Voit parantaa sivustokokemusta käyttämällä Googlen älykkään Shopping-kampanjan tietoja, jotka paljastavat, milloin asiakkaat poistuvat kaupastasi.

Shopify-raporttien Markkinointi-osion avulla voit analysoida istunnon, ostoskoriin lisäämisen ja tilausten muuttujia. Nämä voivat auttaa sinua ymmärtämään, kuinka pitkälle asiakkaiden ostoprosessi etenee.

Lue lisää markkinointiraporteista Shopify-ylläpitäjässä kohdassa Markkinointiraportit.

Kaupan ominaisuuksien parantaminen

Googlen älykkäät Shopping-kampanjamainokset ovat linkki verkkokaupan tuotesivulle. Voit lisätä useita kuvia ja muokata tuotesivua, jotta asiakkaasi saavat hyvän ensivaikutelman.

Voit myös käyttää Googlen Grow My Store -työkalua, jos haluat saada suosituksia kauppasi parantamista varten.

Luo luottamuksellinen suhde asiakkaisiin

Jotta voit luoda luottamuksellisen suhteen asiakkaisiisi, sinun kannattaa kehittää verkkokauppasi tekstisisältöjä. Varmista, että tuotetiedot, asiakastuki ja palautuskäytäntö on kirjoitettu selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Jos huomaat, että asiakkaat poistuvat kaupastasi tuotesivun katselun jälkeen, voit tehdä seuraavia toimenpiteitä:

Saat lisää ideoita verkkokauppasi kehittämiseen tutustumalla Shopify-blogissa artikkeliin Tuotesivujen optimoiminen myynnin kasvattamiseksi.

Google Smart Shopping -kampanjoiden muokkaaminen, keskeyttäminen tai poistaminen

Voit hallinnoida Googlen älykkäitä Shopping-kampanjoita Shopify-ylläpitäjässä. Voit muokata, keskeyttää tai poistaa mainosluonnoksia ja julkaistuja mainoksia Markkinointi-osiossa.

Kun muokkaat markkinointitoimenpidettä tai automaatiota koskevaa luonnosta, voit tallentaa muutoksesi tai julkaista ne. Markkinointitoimenpidettä koskevat luonnokset luetellaan Markkinointi-sivulla ja automaatioluonnokset Markkinointi > Automaatiot-sivulla.

Jos haluat poistaa Shopifyssa luomasi markkinointitoimenpiteen, siirry Shopify-ylläpitäjässä osioon Markkinointi ja klikkaa sitten Kampanjat. Valitse poistettava markkinointitoimenpide, klikkaa Poista toiminta ja vahvista valinta klikkaamalla uudelleen Poista toiminta.

Kun poistat markkinointitoiminnon tai -automaation Shopifysta, sinua ei laskuteta siitä enää. Shopify synkronoituu toimintoon tai automaatioon liittyvään palveluun ja päivittää kaikki tekemäsi muutokset tiliisi. Kun toimintoa tai automaatiota poistetaan Shopifyn ulkopuolella, se näkyy Shopifyssa tilassa Poistetaan. Kun toiminto on kokonaan poistettu Shopifyn ulkopuolella, se poistetaan Shopifyn luettelosta. Markkinointitoiminnon tai automaation poistaminen on pysyvä toimenpide.

Shopifyn ulkopuolella luodut markkinointitoimenpiteet täytyy poistaa palvelusta, jossa ne on luotu.

Apua Google Ads -palvelun käyttöä varten

Ota yhteys Google Ads -palveluun saadaksesi apua seuraaviin aiheisiin:

• Google Ads -laskutus ja -laskut
  • käytännöt, mainosarvostelut ja kampanjan optimointi
  • sellaisten mainostyyppien määrittäminen, joita Google-kanava ei tue, esimerkiksi videokampanjat
  • Google Kauppiaskeskus
  • Google Analytics

Voit ottaa yhteyttä Shopifyn tukeen, jos tarvitset apua Google-kanavan käyttöönotossa tai sovelluksen käytössä.