Tuotteiden synkronointi

Google Shopping ‑sovellus synkronoi verkkokaupassasi saatavilla olevat tuotteet Google Merchant Centerin kanssa. Jotta voit julkaista tuotteesi Googlessa ja käyttää niitä Smart Shopping ‑kampanjoissa, sinun on lisättävä vaaditut tuotetiedot. Voit myös optimoida tuotenimet ja ‑kuvaukset Google Shoppingin hakuilmoituksia varten Google Shopping ‑sovelluksen avulla.

Yhdysvalloissa myyntiä tekevien oikeutettujen kauppojen ollessa kyseessä tuotteet, jotka synkronoidaan Google Merchant Centeriin Shopifyn Google Shopping -sovelluksen avulla, voivat näkyä osuvassa Google Shopping -välilehden haussa ilmaiseksi.

Jos haluat tarkastella tuotteidesi tilaa tai muuttaa tilisi asetuksia, siirry Google Shopping -sovellukseen Shopifyssa.

Määritä tuotteita Google Shopping -sovelluksen saataville

Kun otat Google Shopping -sovelluksen käyttöön ensimmäistä kertaa, kaikki verkkokaupassasi saatavilla olevat tuotteet synkronoidaan automaattisesti Google Merchant Centerin kanssa. Jos haluat valita, mitkä tuotteet synkronoidaan, voit muuttaa yksittäisen tuotteen saatavuutta manuaalisesti tai luoda joukkotoiminnon, jolla voit muuttaa useiden tuotteiden saatavuutta kerralla. Lue lisää tuotteiden asettamisesta saataville kanavissa ja sovelluksissa.

Tuotetietojen lisääminen

Google käyttää tuotetietoja synkronoitujen tuotteidesi luokitteluun Googlessa. Osa tiedoista, joita Google voi käyttää, ei ole saatavilla tuotteen tiedoista, ja ne on lisättävä erikseen Google Shopping -sovelluksessa. Seuraavat tuotetiedot lisätään tuotteeseen Muokkaa Google Shopping -kenttiä -ikkunassa:

• Onko tuote mukautettu – Mukautetuilla tuotteilla ei ole pakko olla yksilöllistä tuotetunnistetta, kuten GTIN-koodia, toisin kuin muilla tuotteilla. Jos tuotteella ei ole yksilöllistä tuotetunnistetta, sinun on ilmoitettava, että tuote on mukautettu, ennen kuin se hyväksytään.
  • Googlen tuoteluokka – Voit lisätä tuotteeseen Googlen tuoteluokan, jotta voit parantaa sen menestymistä Google Ads -palvelussa ja Smart Shopping -kampanjoissa.
  • Mukautetut tuotemerkinnät – Voit lisätä yksilöllisiä tuotemerkintöjä, jotka koskevat ikää, sukupuolta tai kuntoa, jotta Googlen on helpompi luokitella tuote.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Sovellukset > Google Shopping.

2. Siirry Yleiskatsau-sivulle Tuotesyöte-osioon.

3. Näytä synkronoidut tuotteet joukkoeditorissa napauttamalla tuotteen tilan vieressä olevaa linkkiä.

4. klikkaa Muokkaa Google Shopping -kenttiä.

5. Valinnainen: Jos tuotteellasi ei ole GTIN- tai MPN-koodia, koska kyseessä on mukautettu tuote, valitse Tämä on mukautettu tuote.

6. Valinnainen: Lisää Googlen tuoteluokka Tuotteiden luokittelu -osiossa.

7. Valinnainen: Lisää mukautettuja tuotemerkintöjä, jotka koskevat ikää, sukupuolta tai kuntoa.

8. klikkaa Tallenna.

Tuotenimien ja -kuvausten optimointi Google Shoppingia varten

Tuotenimissä ja -kuvauksissa käyttämäsi avainsanat voivat auttaa asiakkaita löytämään tuotteitasi Google Shoppingissa.

Kun synkronoit tuotteita Google Shopping -palveluun, voit synkronoida joko tuotteiden nimet ja kuvaukset tai käyttää hakukoneiden luettelon otsikkotunnisteita ja metakuvauksia. Hakukoneiden luettelon otsikkotunnisteet ja metakuvaukset voivat olla hyödyllisiä silloin, kun haluat lisätä lisää avainsanoja hakukoneoptimointia varten Google Shoppingissa ilman, että sinun tarvitsee muuttaa verkkokaupassasi olevia tuotetietoja. Lisätietoja tuotteiden nimien ja kuvausten optimoinnista löytyy Google Merchant Centerin ohjeista.

Jotta voit käyttää otsikkotunnisteita ja metakuvauksia Google Shoppingissa olevien tuotteiden kanssa, sinun on ensin valittava asetus Google Shopping -sovelluksesta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Sovellukset > Google Shopping.
  2. Siirry kohtaan Merchant Center -tili.
  3. Valitse TUOTTEEN NIMEN ASETUS -kohdassa tuotteen hakukoneoptimoitu nimi, jos haluat käyttää hakukoneoptimoitua tuotetunnistetta Google Shopping -palveluun lisäämiesi tuotteiden kanssa.
  4. Valitse TUOTTEEN KUVAUKSEN ASETUS -kohdassa tuotteen hakukoneoptimoitu kuvaus, jos haluat käyttää hakukoneoptimoitua metakuvausta Google Shopping -palveluun lisäämiesi tuotteiden kanssa.

Voit tarkastella ja muokata hakukoneoptimoitua otsikkotunnistetta ja metakuvausta tuotteen tietosivulla. Lisätietoja avainsanojen lisäämisestä hakukoneoptimointiin .

Tuotteen tila

Google Shopping -sovellus näyttää tuotteidesi tilan Google Shopping > Tuotteet-sivulla. Tuotteella voi olla yksi kolmesta tilasta:

• Hylätty - Jos tuotteen tila on Hylätty, sitä ei synkronoida Googlen Merchant Centerin kanssa yhden tai useamman virheen tai puuttuvien tuotetietojen vuoksi.
  • Odottaa - Jos tuotteen tila on Odottaa, siihen on tehty muutoksia Shopifyssa, joita ei ole vielä synkronoitu Google Merchant Centerin kanssa.
  • Hyväksytty - Jos tuotteen tila on Hyväksytty, se on synkronoitu onnistuneesti Google Merchant Centerin kanssa.

Voit ratkaista tuotevirheet napsauttamalla tuotenimeä ja tekemällä tarvittavat muutokset tuotesivulla, jotta tuotteesi vastaa Google Shoppingin tuotevaatimuksia. Kun teet muutoksen tuotteeseen, se synkronoidaan automaattisesti Google Merchant Centerin kanssa.

Jos muutat tuotteiden tietoja Shopifyssa, se voi aiheuttaa virheitä ja varoituksia onnistuneesti synkronoiduissa tuotteissa. Tarkista Google Shopping -sovellus säännöllisin väliajoin varmistaaksesi, että tuotteesi synkronoituvat edelleen.

Tuotteiden vaatimukset

Google vaatii tiettyjä tietoja tuotteistasi, ennen kuin voit julkaista ne Google Shopping -palvelussa. Google Shopping -sovellus tuo olemassa olevat tuotetiedot Shopifysta, mutta sinun on ehkä lisättävä joitakin lisätietoja, ennen kuin voit synkronoida tuotteita Google Merchant Centerin kanssa.

Useimpiin tuotteisiin täytyy lisätä vain seuraavat tiedot:

• Google-tuoteluokka
  • yksilölliset tuotetunnisteet

Googlella on myös tiettyjä vaatimuksia seuraaville tuoteluokille:

• Vaatteet ja asusteet
  • Media
  • Kirjat

Tuotevaihtoehdot sekä tuot versiot, on oltava englanniksi, jotta ne voidaan synkronoida Googlen kanssa.

Google-tuoteluokka

Jotta voit varmistaa, että tuotteesi on luokiteltu oikein Googlessa, sinun kannattaa lisätä tuotteisiisi Googlen tuoteluokka. Jos et lisää tuoteluokkia, Google määrittää tuotteelle automaattisesti luokan, mutta luokittelussa saattaa tapahtua virheitä. Lue lisää tuoteluokista Googlen oppaasta.

Yksilölliset tuotetunnisteet

Google edellyttää, että jokaisella tuotteella on yksilöllinen tuotetunniste. Näiden tunnisteiden avulla Google löytää tuotteesi kanssa samankaltaisia tuotteita Google Shoppingissa. Jos nämä tunnisteet ovat väärin, Google ei julkaise tuotteitasi ja tilisi saatetaan estää. Lue lisää yksilöllisistä tuotetunnisteista Google Merchant Centerin ohjeista.

Jos tuotteella on GTIN-koodi (Global Trade Item Number), sinun täytyy lisätä se, ennen kuin voit julkaista tuotteen. Voit lisätä GTIN-koodin version tuotetietoihin.

Jos tuotteella ei ole GTIN-koodia, sinun on täytyy lisätä MPN-koodi (Manufacturer Part Number) ja tuotemerkki tuotteen tietoihin Google Shopping -sovelluksessa.

Googlen tuoteluokkien erityisvaatimukset

Googlella on erityisiä vaatimuksia tuotteille, jotka sijoittuvat Googlen tuoteluokkiin vaatteet ja asusteet, media tai kirjat. Kun valitset tuotteelle luokan Google Shopping -sovelluksessa, sinun on annettava tuotteesta seuraavat lisätiedot.

Vaatteiden ja asusteiden tuotevaatimukset

Vaatteet ja asusteet -luokkaan kuuluvien tuotteiden kohdalla saatetaan vaatia tiettyjä tuotetietoja, ennen kuin ne julkaistaan. Tarkista Google Merchant Centerin ohjeista, täytyykö sinun lisätä tuotteeseesi seuraavat tiedot:

Median tuotevaatimukset

Musiikki-, elokuvat- tai videopelit-luokkiin kuuluvissa tuotteissa täytyy olla yksilöllisenä tuotetunnisteena UPC-, EAN- tai JAN-koodi. Lue lisää Googlen yksilöllisistä tuotetunnisteista Google Merchant Centerin ohjeista.

Kirjojen tuotevaatimukset

Kirjat-luokkaan kuuluvissa tuotteissa täytyy olla yksilöllisenä tuotetunnisteena ISBN-koodi. Lue lisää Googlen yksilöllisistä tuotetunnisteista Google Merchant Centerin ohjeista.