Sisällöntuottajien rekrytointi Shopify Collabs -palvelussa

Shopify Collabs auttaa kauppiaita rekrytoimaan sisällöntuottajia eri tavoin syvempien suhteiden luomiseksi. Kauppiaat voivat etsiä sisällöntuottajia Shopify Collabs -tietokannasta Rekrytointi-ominaisuuden avulla, lähettää suoria sähköpostikutsuja ja vastata hakijoille Verkkokaupan sivulta. Kauppiaat voivat rekrytoida myös passiivisesti liittymällä Collabs Networkiin.

Sisällöntuottajien etsiminen Shopify Collabs -palvelusta

Shopify Collabs ylläpitää tietokantaa sisällöntuottajista ja sosiaalisen median vaikuttajista. Shopify Collabsin Rekrytointi-ominaisuuden avulla voit etsiä yrityksellesi sopivia kumppaneja. Tietokantaa päivitetään säännöllisesti, jotta tilit pysyvät ajan tasalla viimeisimpien saatavilla olevien tietojen kanssa. Kun haet sisällöntuottajaa Rekrytointi-ominaisuuden avulla, voit rajata hakua hakupalkkia, suodattimia ja lajitteluvaihtoehtoja käyttäen.

Sisällöntuottajien hakeminen:

Voit etsiä sisällöntuottajia seuraavilla hakumenetelmillä, suodattimilla ja lajitteluvaihtoehdoilla:

• Avainsana – Etsi avainsanojen avulla sisällöntuottajia ja sosiaalisen median vaikuttajia, jotka käyttävät tätä hakuehtoa käyttäjätunnuksessaan, profiilitekstissään ja julkaisuissaan.
  • Sijainti – Valitse sijainteja pudotusvalikkosuodattimista etsiäksesi sisällöntuottajia, freelancereita ja sosiaalisen median vaikuttajia, jotka kertovat sijaintinsa profiilissaan.
  • Sosiaalisen median tili – Suodata pudotusvalikkoa käyttäen Rekrytointi-osion sisällöntuottajia sosiaalisen median tilien mukaan, kuten Instagram, YouTube, TikTok, Facebook, Twitch ja Twitter.
  • Kohdeyleisö – Suodata sisällöntuottajia heidän kohdeyleisönsä mukaan. Kohdeyleisöä edustaa niiden seuraajien ja tilaajien yhteenlaskettu kokonaismäärä, jotka sisällöntuottajalla on Collabs-profiilissaan mainitulla yhdellä tai useammalla sosiaalisen median alustalla.

Suorien kutsujen lähettäminen sisällöntuottajille

Voit lähettää suoria kutsuja sisällöntuottajille, joiden haluat liittyvän Shopify Collabs -ohjelmaan. Suorien kutsujen lähettäminen Shopify Collabs -sovelluksesta mahdollistaa luotettavien sisällöntuottajien nopean mukaanoton, sillä yhteisöön liittymisen hakemusprosessi ohitetaan. Voit lisätä kutsujen vastaanottajia heidän sähköpostiosoitteillaan tai lataamalla CSV-tiedoston.

Kutsut vanhenevat 30 päivän kuluttua. Viikoittainen raja on 100 kutsun lähettäminen seitsemässä päivässä, mutta voit pyytää lisää kutsuja ottamalla yhteyttä tukeen.

Kutsujen luominen sähköpostiosoitteilla

Kun luot suoria kutsuja, voit syöttää enintään 10 sähköpostiosoitetta kerrallaan. Jos haluat kutsua yli kymmenen sisällöntuottajaa yhdellä kertaa, tuo vastaanottajat joukkotuonnilla CSV-tiedoston avulla.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Rekrytointi.

5. Klikkaa Kutsu sähköpostitse.

6. Valitse Luo tervetulotarjous -osiossa jokin seuraavista valinnoista:

1. Klikkaa Valitse taso valitaksesi provisiotaso -vaihtoehdon luettelosta ja klikkaa sitten Lisää tarjoukseen.
    2. Valitse lahjavaihtoehto klikkaamalla Lisää lahja ja klikkaa sitten Lisää tarjoukseen.
  7. Klikkaa Lisää sähköpostiosoitteita ja lisää sitten kutsuttavan sisällöntuottajan sähköpostiosoite sekä yksilöllinen kumppanikoodi.

8. Valinnaista: Klikkaa Lisää toinen sähköpostiosoite lisätäksesi sähköpostiosoitteita ja kumppanikoodeja enintään kymmenelle sisällöntuottajalle, jotka haluat kutsua. Jos haluat poistaa sisällöntuottajan kutsusta, klikkaa roskakorikuvaketta nimen ja kumppanikoodin vieressä.

9. Valinnaista: Mukauta Kutsusähköpostin aiheriviä, leipätekstiä ja alatunnisteen osoitetta. Mukautetun viestin pituus voi olla enintään 2 000 merkkiä. Jos haluat käyttää kirjoittamaasi viestiä oletusviestinä tulevissa suorissa kutsuissa, valitse Tallenna viesti oletusarvona -valintaruutu.

10. Valmistaudu lähettämään kutsu tekemällä seuraavat tarkastukset Yhteenveto-osiossa:

1. Valitse valintaruutu Hyväksyn käyttöehdot.
    2. Valinnainen: Klikkaa Esikatsele kutsua, jos haluat nähdä, millaisena vastaanottajat näkevät kutsusi.
  11. Klikkaa Lähetä kutsu.

Kutsujen luominen CSV-tiedostoa käyttäen

Ennen kuin voit lähettää suoria kutsuja CSV-tiedoston avulla, sinun täytyy luoda CSV-tiedosto, joka sisältää kutsuttavien sisällöntuottajien sähköpostiosoitteet ja kumppanikoodit. Voit ladata CSV-mallin Rekrytointi-sivulta klikkaamalla Kutsu sähköpostilla, valitsemalla sitten Tuo CSV ja klikkaamalla Lataa malli. CSV-malli sisältää pakollisen muodon sisällöntuottajien uusien yhteystietojen tuontia varten.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Rekrytointi.

5. Klikkaa Kutsu sähköpostitse.

6. Valitse Luo tervetulotarjous -osiossa jokin seuraavista valinnoista:

• Klikkaa Valitse taso valitaksesi provisiotaso -vaihtoehdon luettelosta ja klikkaa sitten Lisää tarjoukseen.
    • Valitse lahjavaihtoehto klikkaamalla Lisää lahja ja klikkaa sitten Lisää tarjoukseen.
  7. Klikkaa Tuo CSV ja klikkaa sitten Lisää tiedosto, jos haluat ladata CSV-tiedoston, joka sisältää kutsuttavien sisällöntuottajien sähköpostiosoitteet ja kumppanikoodit. Varmista, että CSV-tiedosto noudattaa mukana toimitettavan CSV-mallin muotoa.

8. Valinnaista: Mukauta Kutsusähköpostin aiheriviä, leipätekstiä ja alatunnisteen osoitetta. Mukautetun viestin pituus voi olla enintään 2 000 merkkiä. Jos haluat käyttää kirjoittamaasi viestiä oletusviestinä tulevissa suorissa kutsuissa, valitse Tallenna viesti oletusarvona -valintaruutu.

9. Valmistaudu lähettämään kutsu tekemällä seuraavat tarkastukset Yhteenveto-osiossa:

1. Valitse valintaruutu Hyväksyn käyttöehdot.
    2. Valinnainen: Klikkaa Esikatsele kutsua, jos haluat nähdä, millaisena vastaanottajat näkevät kutsusi.
  10. Klikkaa Lähetä kutsu.

Hakijoille vastaaminen

Jos joku lähettää hakemuksen verkkokauppasi sivulla, voit valita, miten hakemusta käsitellään.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Rekrytointi.

5. Hakijoiden painikkeen ulkoasu Rekrytointi-osiossa voi muuttua sen mukaan, onko sinulla vastausta odottavia hakemuksia sisällöntuottajilta:

• Jos sinulla ei ole tällä hetkellä hakemuksia, klikkaa Jaa profiili saadaksesi hakemuksia.
    • Jos sinulla on tarkastusta odottavia hakemuksia, klikkaa odottavia hakijoita.
  6. Tarkasta hakijan toimittama hakemus ja sisällöntuottajatiedot. Kun sisällöntuottajat odottavat vastausta hakemukseensa, voit tarkastaa hakemukset jommallakummalla tavalla:

• Tarkasta sisällöntuottajien hakemukset yksitellen. Klikkaa sisällöntuottajan riviä tarkastaaksesi hänen yksityiskohtaisen hakemuksensa.
    • Valitse sisällöntuottajat joukkotoimintona ja tee hakemuspäätös. Kun valitset sisällöntuottajia joukkotoimintona, voit klikata joko Hylkää tai Tee tarjous.
  7. Valitse hakemuksen alaosasta tila, johon haluat asettaa hakemuksen:

• Tee tarjous – Kun olet hyväksynyt hakijan hakemuksen, hänet lisätään yhteisöön ja hän voi aloittaa työskentelyn sinun ja brändisi kanssa.
    • Tarkasta myöhemmin – Jos päätät jättää hakemuksen huomiotta, hakija ei voi työskennellä sinun ja brändisi kanssa, ellet päätä hyväksyä hakemusta myöhemmin. Ohitettu hakija ei saa hylkäyssähköpostia.
    • Hylkää – Jos päätät hylätä hakemuksen, hakija ei voi työskennellä sinun ja brändisi kanssa, ellet päätä hyväksyä hakemusta myöhemmin.
  8. Jos klikkaat Tee tarjous, voit luoda sisällöntuottajalle tervetulotarjouksen. Näet esikatselun sähköpostiviestistä, jonka hän saa, ja voit lisätä Collabs-liittymisetuja, kuten kumppanitason valinnan ja lahjan valinnan. Kun olet vahvistanut tervetulotarjouksen, lähetä uudelle Collabs-kontaktille virallinen kutsu.

9. Valinnaista: muokkaa Sähköpostiviestin tekstiä mukauttaaksesi sähköpostikutsua, jonka sisällöntuottaja saa.

10. Klikkaa Lähetä tarjous.

Lahjat

Lahjoja voidaan lähettää vain Collabs-yhteyksille.

Luo lahja

Voit tarjota Creator-yhteyshenkilöillesi kolmenlaisia lahjoja. Lahjojen tyypit ovat Maksuton tuote, Alennuskoodi (%) ja Alennuskoodi ($). Kun lahja on luotu, se tallennetaan Lahjaluetteloosi, jotta voit lähettää sen uudelleen tulevaisuudessa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Ohjelmat.

5. Klikkaa Lahjat.

6. Klikkaa Luo uusi lahja ja valitse sitten pudotusluettelosta lahjatyyppi, jonka haluat luoda.

7. Anna lahjatietosivulla lahjan nimi ja täytä lahjatiedot, mukaan lukien tuotteen valitseminen tai alennussumma.

8. Klikkaa Luo lahja.

Lähetä lahja

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Collabs.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Napsauta Ohjelmat.

5. Napsauta Lahjat-välilehteä.

6. Klikkaa Lahjat-osiossa lähetettävän lahjan vieressä Lähetä tämä lahja.

7. Klikkaa LÄHETÄ LAHJA -ikkunassa Valitse jäsenet.

8. Valitse yhteisön jäsen, jolle haluat lähettää lahjan, ja klikkaa sitten Valitse.

9. Tarkista kaikki tiedot, kuten toimitustapa ja laskutusosoite.

10. Klikkaa Lähetä lahjat.

Kun Creator-kontakti lunastaa lahjansa, Shopify adminissa luodaan jaeltava tilaus.

Liity Collabs Networkiin

Collabs Networkin avulla voit jakaa kumppaniprovisiota vahvistetuille Collabs-sisällöntuottajille, mikä voi lisätä myyntiä edullisesti.

Kun aktivoit Collabs Networkin, voit määrittää provision joko jokaiselle tuotteelle erikseen tai kokoelman tasolla, jolloin tuotteesi näkyvät sisällöntuottajille heidän hakukokemuksessaan. Sisällöntuottajat voivat etsiä tuotteitasi ja luoda kumppanituotelinkkejä automaattisesti ilman hyväksyntää.

Lue lisää liittymisestä kohdasta Liity Collabs Networkiin.