Asiakaskeskustelujen hallinnointi

Kun vastaat viestiin Shopify Inboxissa, asiakas saa vastauksen sillä alustalla, josta hän alun perin viestitti sinulle. Jos asiakas esimerkiksi lähettää sinulle viestin Shop-sovelluksesta, hän saa viestisi Shop-sovellukseen.

Jos asiakas lisää tuotteen ostoskoriin tai poistaa sen sieltä, näet tapahtuman keskustelussa. Jos tuotteen nimi on alle 41 merkkiä pitkä, tuotteen nimi sisältyy tapahtuman kuvaukseen. Keskustelun ylätunnisteessa näet myös asiakkaan ostoskorin välisumman ja ostoskorissa olevien tuotteiden määrät tuotekohtaisesti, jos ostoskori on aktiivinen.

Asiakkaan viestiin vastaaminen

Jos asiakas on aktiivisesti kaupassasi, Online-tilassa-ilmaisin tulee näkyviin.

Kun asiakas poistuu kaupastasi, Online-tilassa-ilmaisin ei enää näy, vaan sen tilalla lukee, että vastauksesi lähetetään sähköpostiosoitteeseen, jonka asiakas on toimittanut chatti-istunnon alussa.

Ehdotetut vastaukset

Shopify Magic käyttää kauppasi tietoja automaattisesti ehdotettujen vastausten luomiseen keskustelujen aikana asiakkaiden kanssa.

Ehdotettu vastaus ilmestyy keskustelun kirjoituskenttään, kun seuraavat vaatimukset täyttyvät:

• Keskustelussa on vähintään yksi asiakasviesti.
  • Et ole vielä vastannut asiakasviestiin.
  • Shopify-kauppasi sisältää riittävästi tietoja, jotta asiakkaan kysymykseen voidaan antaa vastaus. Tämä voi sisältää seuraavia aiheita:

Kun olet tarkistanut ehdotetun vastauksen tarkkuuden ja viestin sävyn, klikkaa Lähetä lähettääksesi vastauksen asiakkaalle.

Poista ehdotetut vastaukset käytöstä

Ehdotetut vastaukset ovat oletusarvoisesti aktivoituna, kun käytät Shopify Inboxia. Jos et halua, että ehdotetut vastaukset ilmestyvät tekstinsyöttökenttään kun käyt asiakkaiden kanssa keskusteluja, voit poistaa ehdotetut vastaukset käytöstä Shopify Inboxin asetuksista.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Inboxissa asetuskuvaketta ja klikkaa sitten Viestiasetukset.
  2. Valitse Automaattisesti luodut ehdotukset -osiossa Pois päältä ja klikkaa sitten Tallenna.

Viestiaiheiden aihetunnisteet

Shopify Inbox lisää keskusteluihin automaattisesti aihetunnisteet, jotta voit hallinnoida ja priorisoida asiakasviestejä. Koneoppimisjärjestelmä analysoi jokaisen asiakkaan lähettämän viestin ja jos vaikuttaa olevan melko varmaa, että se käsittelee tiettyä aihetta, aiheeseen liittyvä aihetunniste lisätään automaattisesti. Keskusteluluettelossa näkyy enintään kaksi aihetunnistetta keskustelua kohden.

Asiakkaiden keskustelujen mahdolliset aihetunnisteet.

Viestien aihealueet Shopify Inboxissa
Aihetunniste Aihe, jota viestit käsittelevät
Kassa Maksut tai uuden tilauksen tekeminen.
Muokkaa tilauksia Tilauksen peruuttaminen tai muuttaminen.
Tilauksen tila Tilausvahvistus, tilauksen tila ja maksusaldo.
Hinnoittelu/alennukset Alennukset ja alennusten tai kampanjakoodien käyttäminen.
Tuotteen tiedot Väri, koko, määrä, paino, tilavuus, varasto ja varastomäärä, mukautuspyynnöt tai tuotekuviin tai -videoihin liittyvät pyynnöt.
Mielenkiinto tuotetta kohtaan Yleiset tuotetiedustelut tai mielenkiinto.
Palautukset/toimitetut tilaukset Vastaanotettuihin tilauksiin liittyvät ongelmat ja vastaanotettujen tilausten hyvitykset ja palautukset.
Toimitus Paikallinen nouto tai toimituskulut.
Kaupan tiedot Yhteystiedot, kuten puhelinnumero, sijainti, kaupan aukioloajat, yleinen palautuskäytäntö ja markkinointipyynnöt.
Tukkukauppa Tukkukauppatiedustelut.

Jotta aihetunnisteet tulevat automaattisesti käyttöön mobiilisovelluksen keskusteluihin, varmista, että Shopify Inbox -sovelluksen versio on 5.12.1 tai uudempi.

Voit jakaa verkkokaupassasi saatavilla olevia tuotteita Shopify Inboxissa. Lue lisää myyntikanavien saatavuudestatuotteita varten.

Vaiheet:

Alennuskoodin lähettäminen keskustelussa

Voit jakaa alennuskoodeja asiakkaillesi Shopify Inboxissa. Kun asiakas klikkaa alennuskoodia, se lisätään automaattisesti hänen ostoskoriinsa. Sinun on luotava alennuskoodeja, ennen kuin voit jakaa niitä.

Vaiheet:

Verkkochatti-istunto tallentaa alennuskoodin, ja sitä sovelletaan automaattisesti asiakkaan ostoskoriin kassavaiheessa.

Kuvan tai videon lähettäminen keskustelussa

Voit lähettää kuvia tai videoita asiakkaille Shopify Inboxissa.

Kun lähetät kuvan ensimmäisen kerran Inboxin iOS- tai Androis-sovelluksessa, sinua kehotetaan antamaan Shopify Inboxille pääsy kuvakirjastoon, ennen kuin voit lähettää tiedoston.

Vaiheet:

Keskustelun tiedot

Voit hallinnoida keskustelun tietoja Shopify Inboxin tietokoneversiosta tai mobiilisovelluksesta. Kaikki keskustelutiedot näkyvät Shopify Inboxin asiakasprofiilissa.

Keskustelun tilan muuttaminen

Voit hallinnoida keskustelujasi muuttamalla niiden tilaa. Keskustelujen tilana voi olla joko Avaa tai Suljettu. Voit muuttaa keskustelun tilaa Avoimesta Suljetuksi tai Suljetusta Avoimeksi.

Keskusteluja ei voi poistaa.

Vaiheet:

Keskustelujen haku

Voit etsiä keskustelua Inboxissa asiakkaan nimellä, asiakkaan sähköpostilla tai avainsanalla. Voit etsiä nykyisistä keskusteluista tai menneistä keskusteluista.

Vaiheet:

Keskustelutoimeksiannon hallinnointi

Voit osoittaa chattikeskustelun tietylle henkilöstön jäsenelle, jolla on verkkokaupan chatin käyttöoikeus.

Kun liität henkilöstön jäsenen keskusteluun, vain tämä henkilöstön jäsen saa tätä keskustelua koskevat viesti-ilmoitukset. Jos haluat, että kaikki henkilöstön jäsenet saavat viesti-ilmoituksia keskustelusta, poista henkilöstön jäsen keskustelusta.

Vaiheet:

Jos henkilöstön jäsenen nimeä ei ole lueteltu Lisää henkilöstöä -näytössä, henkilöstön jäsen ei välttämättä saa tarvittavia käyttöoikeuksia verkkokaupan keskusteluun. Lue lisää verkkokaupan chatti-käyttöoikeuksista.

Asiakasprofiili

Pääset siirtymään asiakkaan profiiliin mistä tahansa avoimesta tai suljetusta keskustelusta Shopify Inboxin verkko- tai mobiilisovelluksessa. Asiakasprofiilissa näkyy asiakkaan tiedot, kuten onko tämä uusi tai palaava asiakas, asiakkaan sijainti ja aikavyöhyke sekä tarvittavat tilaustiedot. Voit myös lisätä asiakasprofiiliin huomautuksia, jotka näkyvät vain henkilökunnallesi.

Asiakasprofiiliin siirtyminen