Kohderyhmän luominen ja käyttäminen Shopify Audiences -verkostossa

Kun olet ottanut Shopify Audiences -sovelluksen käyttöön, voit luoda ja käyttää kohderyhmiä mainoskampanjoissasi. Kun luot kohderyhmän, valitset ensin tietyn tuotteen, jonka ympärille rakennat kohderyhmäsi. Valitsemiasi tuotteen ominaisuuksia käytetään kohderyhmän luomiseen asiakkaista, jotka ovat ilmaisseet mielenkiintonsa näitä ominaisuuksia kohtaan. Kohderyhmä viedään sen jälkeen suoraan valitsemallesi kolmannen osapuolen mainosalustalle.

Kohderyhmien luominen ja vienti

Shopify Administa kolmannen osapuolen mainosalustaan, kuten Facebookiin, viemäsi kohderyhmät salataan ja siirretään turvallisesti. Vietyjä kohderyhmiä ei voi ladata Facebookista. Facebook käyttää siirrettyjä tietoja tietueiden kohdistamiseen, jonka jälkeen se poistaa tiedot.

Voit viedä vain tietyn määrän kohderyhmiä seitsemän päivän jaksonaikana, joka näkyy, kun viet ensimmäisen kohderyhmäsi.Seitsemän päivän jakso alkaa, kun viet ensimmäisen kohderyhmäsi, ja se nollataan 7 päivän kuluttua.Samankaltaisuuteen perustuvia kohderyhmiä ei huomioida vientirajoituksessa.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että olet määrittänyt audiences-sovelluksen.

Lisää verkkokauppaasi näkyville tietosuojakäytäntö, jossa kerrotaan selkeästi henkilötietojen käytöstä ja paljastamisesta sekä oikeudesta kieltää tietojen jakaminen. Jos sinulla on erityisiä oikeudellisia kysymyksiä, ota yhteyttä lakitiimiisi tai tietosuojalakiin erikoistuneelta ammattilaiselta. Shopify ei voi tarjota lakineuvontaa.

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Audiences.
  3. Klikkaa Avaa sovellus.
  4. Klikkaa Luo kohderyhmä.
  5. Klikkaa Valitse tuote ja valitse sitten tuote, johon haluat kohderyhmän perustuvan.
  6. Valitse Kohderyhmät-osiossa, mitä kohderyhmiä haluat luoda:

• Pääkohderyhmä on aina käytössä.
    • Samankaltaisuuteen perustuva yleisö on valinnainen.
  7. Anna kohderyhmälle nimi ja klikkaa sitten Vie kohderyhmä.

Kohderyhmäluettelon koosta riippuen vientiprosessi voi kestää jopa useita tunteja. Vienti on valmis, kun kohderyhmä tila muuttuu Valmis-tilaan. Shopify Adminin kohderyhmän koko on arvio, ja se voi poiketa kolmannen osapuolen mainosalustassa näkyvän kohderyhmän koosta.

Kohderyhmätyypit

Kun luot kohderyhmän Shopify Audiences -verkostossa, käytettävissäsi on kaksi kohdeyleisötyyppiä: pääkohderyhmä ja samankaltaisuuteen perustuva kohderyhmä.

Pääkohderyhmät

Pääkohderyhmä luodaan käyttämällä Shopify Audiences -algoritmia, joka luo potentiaalisista ostajista luettelon, joka viedään kolmannen osapuolen mainosalustoille. Algoritmi valitsee ihmiset vertaamalla ostajan aikomusta kauppasi tuotteiden yksilöllisiin ominaisuuksiin.

Aina, kun luot kohderyhmän, pääkohderyhmä viedään ja se sisältää seuraavat ominaisuudet:

• Niihin sisältyvät vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa sijaitsevat ostajat.
  • Niistä on jätetty pois nykyiset asiakkaat ja ostajat, jotka ovat kieltäneet tietojen jakamisen.
  • Arvioitu koko jopa 2 miljoonaa.

Kun kampanjat ovat käynnissä, voit kohdentaa suoraan pääkohderyhmään tai laajentaa kattavuuttasi käyttämällä samankaltaisuuteen perustuvia kohderyhmiä.

Samankaltaiset kohderyhmät

Samankaltaisuuteen perustuvan kohderyhmän perustana käytetään pääkohderyhmää, jonka avulla se löytää enemmän ihmisiä, joilla on samanlaisia ominaisuuksia. Sinulla on oltava pääkohderyhmä, jotta voit luoda samankaltaisuuteen perustuvan kohderyhmän. Facebook hyödyntää pääkohderyhmän demografiatietoja, kiinnostuksen kohteita ja käyttäytymistä uuden kohderyhmän luomiseen, jonka avulla voit laajentaa kattavuuttasi. Shopify ei saa käyttöönsä samankaltaisuuteen perustuvan yleisön henkilöllisyyksiä, koska kohderyhmä on Facebookin määrittämä.

Voit luoda samankaltaisuuteen perustavan kohderyhmän suoraan Shopify Audiences -sovelluksesta. Samankaltaisuuteen perustavat kohderyhmät valitaan oletusarvoisesti silloin, kun luot kohderyhmän ja seuraavat kohdat täyttyvät:

• kohdistuksena 3 % Yhdysvalloista ja Kanadasta
  • Arvioitu koko jopa 9,1 miljoonaa.

Voit luoda samankaltaisuuteen perustavan kohderyhmän myös Facebookin mainosten hallinnasta milloin tahansa sen jälkeen, kun olet vienyt pääkohderyhmän. Lue lisää Facebookin samankaltaisuuteen perustuvista kohderyhmistä Facebookin ohje- ja tukikeskuksessa.

Shopify Audiences -verkoston käyttöön liittyvät parhaat käytännöt

Minimoi tilausten attribuution päällekkäisyys ja varmista raporttien tarkkuus kohdentamalla jokaisessa luomassasi mainosjoukossa vain yhteen kohderyhmään. Älä kohdista samaan kohderyhmään useissa mainosjoukoissa samaan aikaan.

Kohderyhmää ei päivitetä sen jälkeen, kun se on viety. Mainokset toimivat paremmin ajantasaisten tietojen avulla, joten aloita mainoskampanjasi 24-48 tunnin sisällä sen jälkeen, kun olet vienyt kohderyhmän Shopify Administa.

Jos haluat tehdä kohderyhmälle A/B-testauksen Facebookissa, varmista, että vertailuna käytettävällä mainoskampanjalla on seuraavat ominaisuudet:

• Vertailukampanjan kohderyhmään kuuluu vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa sijaitsevia ostajia.
  • Vertailukampanjan kohderyhmään ei kuulu nykyisiä asiakkaitasi.
  • Kunkin mainoskampanjan mainosbudjetti on oikeassa suhteessa kunkin mainoskampanjan kohderyhmän kokoon. Jos esimerkiksi kohdeyleisö A on kaksi kertaa kohdeyleisö B:tä suurempi, kohderyhmä A:n budjetin pitäisi olla kaksi kertaa suurempi kuin kohderyhmä B:n budjetti.