Live-näkymä

Jos käytät verkkokauppakanavaa, saat Live-näkymästä reaaliaikaisen näkymän kauppasi toimintaan. Live-näkymässä on (kaksiulotteinen) maailmankartta ja (kolmiulotteinen) maapallo, joista näet, mistä kauppaasi suuntautuva liikenne on peräisin. Lisäksi ne sisältävät eräitä suorituskykymittareita, joiden avulla näet, mitä juuri nyt tapahtuu.

Voit valvoa Live View -näkymässä verkkokauppasi kaikkien kanavin toimintaa ja myyntiä. Näkymä on erityisen hyödyllinen liikennehuippujen aikana, joihin kuuluvat esimerkiksi Black Friday ja Cyber Monday, tai kun haluat nähdä viimeisimpien markkinointitoimenpiteittesi, antamiesi alennusten ja kampanjoiden välittömät tulokset.

Live-näkymän tiedot näkyvät kauppasi paikallisessa ajassa.

Live View -näkymän avaaminen

Toimintovaiheet:

Voit siirtää kartan sijaintia + ja - -painikkeilla, joilla voit lähentää tai loitontaa näkymää tai napauttaa Koko näyttö -painiketta, jos haluat näytöllesi vain Live View -näkymän.

Live-näkymän striimaaminen

Jos haluat jakaa Live-näkymätietosi reaaliaikaisesti, voit klikata Striimaaja-tilaa. Kun Striimaaja-tila on aktiivinen, Live-näkymän mittarit näkyvät sumennettuna. Näin voit näyttää asiakastoimintaasi kartta- tai maapallonäkymässä säilyttäen samalla yksityisyyden. Voit jakaa näytön minkä tahansa suoratoisto- tai videonjakopalvelun avulla.

Live View -näkymän näyttämä tieto

Sekä kartalla että maapallolla vihreät pisteet kuvaavat äskettäisiä vierailijaistuntoja ja siniset tilauksia. Maapallosta voit tarkastella vierailijoita ja tilauksia koskevia lisätietoja ja esimerkiksi suorittaa seuraavia toimia:

• siirtyä kartta- ja maapallonäkymän välillä
  • käännellä maapalloa eri puolilta maailmaa peräisin olevien liikenteen ja tilausten näkemiseksi
  • viedä hiiren pisteen päälle kyseistä vierailua tai tilausta koskevien lisätietojen näkemiseksi
  • zoomata maantieteelliselle alueelle valitsemalla tietty maa tai alue maapallon alapuolella olevasta karttavalitsimesta.

Live View -näkymässä näkyvät seuraavat mittarit:

Live View -näkymän mittarit
Mittarit Mitattava asia
Vierailijoita tällä hetkellä

Sellaisten kävijöiden määrä, jotka ovat olleet verkkokauppasi aktiivisia vierailijoita viimeisten viiden minuutin aikana. Jotta kävijä pysyisi aktiivisena, hänen on tarkasteltava jotain sivua tai napautettava jotain painiketta.

Määrä voi poiketa Google Analyticsin antamista tiedoista. Google ei paljasta, miten he määrittävät reaaliaikaisen kävijämäärän.

Kokonaismyynti Verkkokauppasi ja muiden myyntikanavien keskiyön jälkeen tehtyjen tilausten myynnin kokonaisarvo. Kokonaismyynnin arvo on sama kuin bruttomyynti - alennukset - palautukset + verot + toimitusmaksu.
Istuntoja yhteensä Verkkokaupan istuntojen kokonaismäärä keskiyöstä lähtien.
Tilauksia yhteensä Verkkokaupastasi ja muista myyntikanavistasi keskiyön jälkeen tehtyjen tilausten kokonaismäärä. Tilaus katsotaan tehdyksi, kun kävijä käy läpi kassamaksuprosessin ja ostaa tuotteen.
Sivun katselukerrat Verkkokauppasi sellaisten sivujen lukumäärä, joita vierailijat ovat tarkastelleet kymmenen viimeisen minuutin aikana. Jokaisessa palkissa näkyy sivujen katselukerrat yhden minuutin aikana. Viimeisessä palkissa näkyy sivujen katselukerrat kuluvan minuutin aikana.
Asiakaskäyttäytyminen

Sellaisten istuntojen määrä verkkokaupassasi viimeisen kymmenen minuutin aikana, joissa tuotteita on lisätty ostoskoriin tai asiakas on edennyt kassalle saakka tai ostanut tuotteita.

• Aktiiviset ostoskorit: Sellaisten istuntojen määrä viimeisten kymmenen minuutin aikana, joissa yksi tai useampi tuote on lisätty ostoskoriin. Määrä on yleensä kävijöiden määrää pienempi, koska jotkut vierailijat vain tarkastelevat tuotteita lisäämättä niitä ostoskoriinsa.

• Kassalle asti tulleet: Sellaisten istuntojen määrä viimeisten kymmenen minuutin aikana, joissa yksi tai useampi tuote on lisätty ostoskoriin tai asiakas on edennyt kassalle ja antanut sen jälkeen yhteystietonsa kuten nimensä ja osoitteensa. Tämä määrä on yleensä pienempi kuin Aktiiviset ostoskorit -määrä, koska jotkut ostajat lisäävät tuotteita ostoskoriinsa jatkamatta kassalle tai eivät lähetä yhteystietojaan.

• Ostos tehty: Sellaisten istuntojen määrä viimeisten kymmenen minuutin aikana, joissa yksi tai useampi tuote on lisätty ostoskoriin ja asiakas on edennyt kassalle ja todella ostanut tuotteet. Määrä on yleensä pienempi kuin "Kassalle tulleiden" määrä, koska jotkut vierailijat lähtevät kassalta ostamatta mitään.

Live View -näkymän tiedot saattavat erota muiden analytiikkatyökalujen keräämistä tiedoista. Lisätietoja siitä, miksi tiedot voivat erota, on kohdassa Analytiikkaan perustuvat ristiriidat.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?