Hankintaraportit

Hankintaraporteissa näytetään tietoja siitä, miten vierailijat tulevat kauppaasi. Seuraavat hankintaraportit ovat käytettävissä: - Istunnot ajan mittaan - Istunnot suosittelijan mukaan - Istunnot sijainnin mukaan.

Kun avaat hankintaraportin, siinä olevat tiedot ovat ajan tasalla muutaman sekunnin marginaalilla. Voit avata raportin uudelleen tai päivittää sen, jolloin uudempi data tulee näkyviin.

Hankintaraportit poikkeavat Myynti verkkosivustolle suuntautuvan liikenteen suosittelijan alkulähteen mukaan -raporteista, koska konvertoitu myynti tai tilausten määrä ei näy hankintaraporteissa — niissä näkyy vain sivustolla kävijät. Raportit koskevat vain verkkokaupan myyntikanavaa.

Istunnot ja sivustolla vierailijat

Istuntojen määrä ja vierailijoiden määrä perustuvat evästeisiin. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan ostajan laitteeseen kuten pöytäkoneeseen tai älypuhelimeen, kun he käyvät verkkokaupassasi. Yksi evästeistä tunnistaa laitteen (vierailijan), toinen eväste seuraa istunnon pituutta.

Istunto päättyy 30 minuutin kuluttua siitä, kun et ole tehnyt sivustolla mitään, ja UTC-keskiyön hetkellä. Koska vierailijalla voi olla useita istuntoja, istuntojen määrä on yleensä suurempi kuin vierailijoiden määrä.

Esimerkki: Asiakas katselee kauppasi tuotteita 20 minuutin ajan, palaa sitten kauppaan kahden tunnin kuluttua kymmenen minuutin ajaksi. Tällöin raporttiin merkitään kaksi istuntoa ja yksi vierailija. Jos vierailija sen sijaan viipyy kaupassasi viisi minuuttia ja palaa uudelleen kymmenen minuutin kuluttua, raporttiin merkitään yksi istunto ja yksi kävijä.

Jos haluat tarkastella verkkokauppaa niin, että sitä ei lasketa istuntojaksoksi hankintaraporteissasi, klikkaa tietokoneellasi Shopify-ylläpidon silmäkuvaketta. Mikä tahansa muu verkkokaupan katselutapa tietokoneella lasketaan istunnoksi raporteissasi.

Jos tarkastelet verkkokauppaa Shopify-sovelluksella iPhonessa tai Androidissa, se lasketaan hankintaraporteissasi istunnoksi.

Hankintaraporttien tarkastelu

Vaiheet:

Istunnot ajan mittaan

Istunnot tietyllä ajanjaksolla -raportti näyttää vierailijoiden ja istuntojen määrän tietyllä ajanjaksolla.

Voit valita Ryhmittele-pudotusvalikosta aikayksikön, jonka perusteella tiedot ryhmitellään.

Päivittäinen raporttisi saattaa päivittyä 48 tunnin sisällä sen käsittelyn aloittamisen ja julkaisun jälkeen. Tämä johtuu siitä, että liikennetietosi lasketaan minuutin pituisen ajanjakson sisältä, jolloin ei-toivottu bottiliikenne voi päätyä dataan mukaan. Tällaisen liikennetyypin määrittämiseksi tehdään testejä, joiden suoritus voi kestää jopa 48 tuntia. Jos nämä testit löytävät ei-toivottua liikennettä, ei-toivotut tiedot poistetaan raporteistasi.

Voit vertailla tietoja eri ajanjaksoilta tässä raportissa.

Istunnot viittaajan mukaan

Istunnot suosittelijan perusteella -raportista näet, tulevatko vierailijat suoraan kauppaasi, löytävätkö he sen haun perusteella vai tulevatko he toisen käyttäjän suosituksesta.

Saat samankaltaista tietoa Analytiikka-sivulta, mutta Istunnot suosittelijan mukaan -raportissa on tarkempaa tietoa.

Istunnot vierailijan sijainnin mukaan

Istunnot sijainnin mukaan -raportista näet maat, joista kaupassasi vieraillaan.