Hankintaraportit

Jos olet Basic Shopify -suunnitelmassa tai sitä korkeammassa suunnitelmassa, pääset näkemään kauppaisi vierailijahankintaa koskevat raportit. Hankintaa koskeviin raportteihin sisältyy seuraavaa tietoa:

• Istunnot tietyllä ajanjaksolla
  • Istunnot viittaajan mukaan
  • Istunnot sijainnin mukaan.

Kun avaat hankintaraportin, siinä olevat tiedot ovat ajan tasalla muutaman sekunnin marginaalilla. Voit avata raportin uudelleen tai päivittää sen, jolloin uudempi data tulee näkyviin.

Hankintaraportit poikkeavat Myynti verkkosivustolle suuntautuvan liikenteen suosittelijan alkulähteen mukaan -raporteista, koska konvertoitu myynti tai tilausten määrä ei näy hankintaraporteissa — niissä näkyy vain sivustolla kävijät. Raportit koskevat vain verkkokaupan myyntikanavaa.

Istunnot ja sivustolla vierailijat

Istuntojen määrä ja vierailijoiden määrä perustuvat evästeisiin. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan ostajan laitteeseen kuten pöytäkoneeseen tai älypuhelimeen, kun he käyvät verkkokaupassasi. Yksi evästeistä tunnistaa laitteen (vierailijan), toinen eväste seuraa istunnon pituutta.

Istunto päättyy 30 minuutin kuluttua siitä hetkesä, kun et ole tehnyt sivustolla mitään, sekä UTC-keskiyön hetkellä. Koska vierailijalla voi olla useita istuntoja, istuntojen määrä on yleensä suurempi kuin vierailijoiden määrä.

Kun olet kirjautunut laitteeltasi Shopify Adminiin, 6. huhtikuuta 2017 alkaen kyseisen laitteen istuntoja ei lasketa verkkokauppaistunnoiksi.

Esimerkki: Asiakas katselee kauppasi tuotteita 20 minuutin ajan, palaa sitten kauppaan kahden tunnin kuluttua kymmenen minuutin ajaksi. Tällöin raporttiin merkitään kaksi istuntoa ja yksi vierailija. Jos vierailija sen sijaan viipyy kaupassasi viisi minuuttia ja palaa uudelleen kymmenen minuutin kuluttua, raporttiin merkitään yksi istunto ja yksi kävijä.

Hankintaraporttien tarkastelu

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Hankinta-osiossa raporttia, jonka haluat nähdä:

Hankintaraportit

Istunnot tietyllä ajanjaksolla

Istunnot tietyllä ajanjaksolla -raportti näyttää kaupassa tietyllä ajanjaksolla käyneiden vierailijoiden ja istuntojen määrän:

Istunnot tietyllä ajanjaksolla -raportti

Voit valita Ryhmittele-alasvetovalikosta aikayksikön, jonka perusteella tiedot ryhmitellään.

Istunnot viittaajan mukaan

Istunnot suosittelijan perusteella -raportista näet, tulevatko vierailijat suoraan kauppaasi, löytävätkö he sen haun perusteella vai tulevatko he toisen käyttäjän suosituksesta.

Saat samankaltaista tietoa Overview-yhteenvedosta, mutta Istunnot suosittelijan mukaan -raportissa on tarkempaa tietoa:

Istunnot suosittelijan mukaan -raportti

Istunnot vierailijan sijainnin mukaan

Istunnot vierailijan sijainnin mukaan -raportista näet maat, joista kaupassasi vieraillaan:

Istunnot vierailijan sijainnin mukaan -raportti