Raporttien aikavälien asettaminen ja vertailu

Useimmissa raporteissasi voit valita päivämäärävälin, jonka ajalta raportin tiedot näytetään. Voit esimerkiksi rajata aikaväliä siten, että näet vain lähipäivien myynnin, tai voit valita laajan aikavälin, jonka avulla saat laajemman kuvan koko vuoden aikana tehdyistä tilauksista.

Joissakin raporteissa voit vertailla valittua päivämääräväliä edeltävään päivämääräväliin.

Niiden raporttien kohdalla, jotka kuvaavat tietoja ajan myötä, kuten Myynti ajan myötä ja Asiakkaat ajan myötä -raportit, voit valita myös aikayksikön, jonka mukaan tiedot on ryhmitellään (esimerkiksi päivän, kuukauden tai vuosineljänneksen mukaisesti).

Raportin päivämäärävälin määrittäminen

Kun avaat raportin, tiedot näytetään oletusarvoisen päivämäärävälin ajalta. Esimerkiksi joidenkin raporttien oletusalue on Kuukausi tähän asti. Voit asettaa päivämääräväliksi minkä tahansa muunkin ajanjakson, ja asettamasi alue pidetään oletusasetuksenasi, kunnes muutat sen uudelleen.

Tee näin:

1. Avaa raportti.

2. Klikkaa päivämäärävalikkoa.

3. Valitse ennalta määritetty päivämääräväli tai valitse mikä tahansa muu aikaväli kalentereja klikkaamalla.

Raportin päivämäärävälien vertailu

Jos haluat auttaa analysoimaan tietoja, voit vertailla valitun päivämäärävälin tietoja edeltävään päivämääräväliin. Vertailut näkyvät sekä raporttisivusi tietotaulukoissa että tietotaulukoissa. Kaavioissa vertailupäiväväli näkyy pisteviivana ja sen nykyiset tiedot kiinteänä viivana. Jos Vertailu keskimääräiseen dataan -vaihtoehto on valittu, tämän jakson tiedot ovat keskiarvoja ja ne näkyvät vaakasuorana pisteviivana.

Tee näin:

1. Avaa raportti.

2. Klikkaa päivämäärävalikkoa.

3. Valitse ennalta määritetty ajanjakso tai valitse mikä tahansa muu ajanjakso kalentereja klikkaamalla.

4. Valitse Vertaa aiempiin päivämääriin. Jos et näe Vertailu aiempiin päivämääriin -vaihtoehtoa, raportti ei voi vertailla päivämääräväliä.

5. Valitse haluamasi vaihtoehto Vertailu kohteeseen -pudotusvalikosta.Edellisen jakson valitseminen vertaa haluamaasi päivämääräaluetta viimeisimpien vastaavien ajanjaksojen välillä.Jos esimerkiksi valitsemasi päivämääräväli on viimeisten 15 päivän ajalta, Edellisen jakson valitseminen vertailee näitä 15 päivää niitä edeltäneinä 15 päivään.

6. Klikkaa Käytä.

Raporttien tietojen ryhmittely aikayksikön mukaan

Raporteissa, jotka kuvaavat tietoja ajan myötä, kuten Myynti ajan myötä -raportissa, voit valita aikayksikön, jonka mukaan tiedot ryhmitellään. Näkyvissä olevat ryhmittelyasetukset riippuvat valitsemastasi päivämäärävälistä. Jos esimerkiksi valitset päivämääräväliksi Viimeiset 30 päivää, voit ryhmitellä tietoja tuntien, päivien, viikkojen, kuukausien, tietyn kellonajan tai tietyn viikonpäivän mukaan.

Tee näin:

1. Avaa raportti, joka näyttää tiedot ajan myötä.

2. Klikkaa Ryhmittele-valikkoa ja valitse aikayksikkö.