Tarkistuslista

Tämä opas sisältää päävaiheet, jotka sinun täytyy suorittaa Shopify-kaupan määrittämiseksi. Voit käyttää sitä lähtökohtana ja tietolähteenä varmistaaksesi, ettet unohda mitään olennaista tehtävää.

Vaihe 1: Määritä hallinnan perusasetukset

Muutama hallinnollinen toimi tulee tehdä ennen tuotteiden lisäämistä ja maksuasetusten määrittämistä:

1. Jos haluat myydä henkilökohtaisesti, tarkista, onko Shopify POS -järjestelmä maasi paikallisten lakien mukainen.
  2. Suorita ensiasennus, jotta kaupan osoite, sähköpostiosoite ja kaupan muut asetukset ovat oikein.
  3. Katso missä voit hallita tiliäsi ja missä pääset muokkaamaan laskutustietojasi.
  4. Lisää henkilöstön jäseniä niin, että jokaisella henkilöstön jäsenellä on henkilökohtainen kirjautumistili ja että kaikki arkaluonteiset tilitiedot pysyvät suojattuina.

Vaihe 2: Lataa Shopify POS -sovellus

Aloita Shopify POS -sovelluksen käyttäminen:

1. Lataa Shopify POS -sovellus ja kirjaudu sisään.
  2. Hanki yleiskuva siitä, mitä sovelluksessa voi tehdä ja ymmärrä sovelluksen eri näkymien toiminnallisuus.
  3. Määritä yleiset Shopify POS -sovelluksen asetukset käyttämässäsi POS-laitteessa.
  4. Kirjaudu sisään sovellukseen.

Jos käytät Google-tiliäsi, kun kirjaudut sisään Shopifyhin tietokoneella, sinun täytyy nollata salasanasi ennen kuin kirjaudut Shopify POS -sovellukseen. Google-tilisi salasanan nollaaminen Shopifyn kautta ei vaikuta Google-tilisi kirjautumiseen muilla alustoilla.

Vaihe 3: Lisää ja järjestä tuotteesi

Jos kaupassasi ei vielä ole tuotteita, voit aloittaa perusasioista.

Toimi näin:

1. Lisää kaupassasi myytäviä tuotteita Shopifyn admin-sivun tai Shopify-POS-sovelluksen kautta. Lisää tuotteiden kuvat, jotta voit helposti selata tuotteita POS-laitteellasi.

2. Määritä tuotteista perittävät verot.

3. Jos haluat järjestää tuotteet luokkiin, luo kokoelma.

4. Määritä saatavuus myyntipisteestä.

5. Shopify POS -sijainneissa varastossa olevat tuotteet.

1. Tutustu varastoon ja siirtoihin, sillä kaupassa myytävänä olevien tuotteiden seuraaminen on tärkeää.

Vaihe 4: Määritä veroja koskevat tiedot

Myyntiveron periminen on tärkeä osa yrityksesi toimintaa. Riippuen siitä, missä kauppasi sijaitsee, tuotteisiisi sovellettavaan myyntiveroon liittyy erilaisia sääntöjä ja määräyksiä. Varmista, että kauppasi täyttää nämä määräykset perehtymällä tapaan, jolla verot määritetään Shopifyssa.

Veloita verot fyysisen sijaintisi perusteella

Shopify POS -sovellusta käyttäessäsi, sinun pitää:

1. Määrittää kaupan sijainti (sijainnit) Shopify-ylläpitäjässä.
  2. Määrittää verot kaupan fyysisen sijainnin perusteella.
  3. Määrittää sijainti iPadiin, jota käytät kaupan tapahtumien hoitamiseen.

Jos veroja pitää muuttaa manuaalisesti alueellisten verosäännösten tai tietyn tuotekokoelman mukaan, voit tehdä sen veron ohituksia käyttämällä.

Seuraa verojen perintää

Kun määrität tuotteiden veroasetukset, mieti myös, miten aiot seurata verojen perintää vuoden aikana. Verojen perinnän yhteydessä täytyy huomioida tietyt päivämäärät ja määräajat (erityisesti Yhdysvalloissa).

Jos et ole varma siitä, mitä järjestelmää käytät verojen seurantaan, sinun kannattaa tutkia Shopify App Storen kirjanpitosovelluksia.

Vaihe 5: Varmista, että asiakkaat voivat maksaa sinulle

Käyttöösi pitää määrittää maksupalveluntarjoaja, jotta asiakkaat voivat maksaa sinulle turvallisesti. Shopify tarjoaa tähän omaa palveluaan nimeltä (Shopify Payments) ja tukee lisäksi useita kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajia Shopify POS -sovellusta varten.

Kun päätät käyttää Shopify Payments -palvelua, voit välttää ylimääräiset palvelumaksut ja voit tarkastella saatavia maksujasi suoraan Shopifyn admin-sivulla.

Maksupalveluntarjoajan asettaminen:

1. Aktivoi Shopify Payments tai valitse jokin tuetuista kolmannen osapuolen maksupalvelujen tarjoajista Shopify POS -sovellusta varten.

2. Tutustu eri tapahtumatyyppeihin Shopify POS -sovelluksen avulla.

Vaihe 6: Tilaa ja määritä POS-laitteistosi

Kun määrität POS-kassajärjestelmääsi, varmista, että sinulla on yritystoiminnallesi tarpeellinen vähittäiskaupan laitteisto. Sinun tulee myös tarkistaa, tukeeko Shopify-sopimuksesi laitteistoa, jota haluat käyttää:

• Kaikki kuukausisopimukset mahdollistavat luottokorttimaksujen vastaanottamisen iPhonella tai iPadilla tuettua kortinlukijaa käyttäen.

• Jos haluat lisätä muita laitteita, kuten kassakoneen ja kuittitulostimen, sinulla täytyy myös olla vähintään Shopify-sopimus.

POS-laitteiston määrittäminen:

1. Selvitä, mitä laitteita tarvitset kaupassasi ennen kuin tilaat ne.

2. Selvitä, mistä voit ostaa laitteistoja (asuinmaastasi riippuen). Jos asut ja hoidat yritystäsi Yhdysvalloissa, voit vuokrata POS-laitteiston Shopify Hardware Rentals -vuokraamosta.

3. Määritä kauppaasi wifi-verkko, jotta laitteesi voivat muodostaa yhteyden Shopifyhin. Jos käytät kortinlukijaa pelkästään iPhonen tai iPadin puhelinliittymän kautta, sinun ei tarvitse määrittää kauppaan wi-fi-verkkoa.

4. Asenna laitteesi ja varmista, että kaikki toimii niin kuin pitäisi.

Tuen hankkiminen POS-laitteistoa varten

Jos sinulla on kysyttävää ostamastasi POS-laitteistosta, voit saada apua Shopify POS -dokumentaatiosta tai ottaa yhteyttä Shopifyn tukitiimiin.

Jos sinulla on kysyttävää kaikista vuokrattavista kassalaitteistoista, voit ottaa yhteyttä laitteistojen vuokrausasiantuntijoihimme.

Vaihe 7: Tee testitilauksia

Tee maksuasetusten ja laitteesi määrittämisen jälkeen muutama kokeilutapahtuma, niin näet että kaikki toimii ja saat tuntumaa maksujen vastaanottamiseen asiakkailta.

Voit tehdä testitilauksia erityyppisille tapahtumille:

Vaihe 8: Mainosta verkkokauppaasi

Oletko valmis julkaisemaan kauppasi? Kun kaikki asetukset on tehty, on aika kertoa ihmisille kaupastasi!

Kun rakennat liiketoimintaasi, huomaat erilaisia tapoja herättää asiakkaiden mielenkiinto ja saada heidät palaamaan kauppaasi. Shopify-blogin oppaat ovat hyvä paikka aloittaa:

Voit myös liittyä Shopify-yhteisöön löytääksesi hyviä resursseja ja pitääksesi yhteyttä muihin Shopify-kauppiaisiin.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?