Uudistettuun Shopify POS -sovellukseen siirtyminen

Lue lisää uudistetusta Shopify POS -sovelluksesta ja päätä haluatko vaihtaa.

Sovellukseen siirtyminen tapahtuu erikseen kussakin Shopify POS ‑laitteessa. Kun olet siirtynyt uudistettuun Shopify POS ‑sovellukseen, sinun on synkronoitava osa Shopify POS ‑asetuksistasi ja koulutettava henkilöstösi sovelluksen uusiin toimintoihin.

Huomaa: Jos olet asentanut POS Classic -sovelluksen 1. marraskuuta 2020, sinut siirretään automaattisesti uudistettuun Shopify POS -sovellukseen.

Uudistettuun Shopify POS -sovellukseen siirtyminen

Voit siirtyä uudistettuun Shopify POS -sovellukseen, jos täytät seuraavat ehdot:

• Käytät Shopify POS -sovellusta iPhonella tai iPadille.
  • Olet joko tilin omistaja tai henkilöstöön kuuluva, jolla on täydet käyttöoikeudet.

Sovellukseen siirtyminen tapahtuu erikseen kussakin Shopify POS ‑laitteessa. Jos haluat siirtää koko Shopify POS ‑järjestelmäsi, sinun on tehtävä sovellussiirto kussakin kauppasi käyttämässä laitteessa. Kun uuteen sovellukseen siirtyminen on valmis, kaikki avoimet POS Classic ‑sovellukset sulkeutuvat.

Toimintovaiheet:

1. Napauta POS Classic -sovelluksesta Kauppa.
  2. Valinnainen: Napauta Lue lisää uudistetusta Shopify POS -sovelluksesta lisätietoja varten.
  3. Napauta Kokeile uudistettua Shopify POS -sovellusta.
  4. Napauta Vaihda uudistettuun Shopify POS -sovellukseen. Tämänhetkinen perinteinen POS-sovelluksesi sulkeutuu.
  5. Avaa sovellus napauttamalla uudistetun Shopify POS -sovelluksen kuvaketta.

Siirtyminen takaisin POS Classic -sovellukseen

Huomaa: Sinulla on mahdollisuus siirtyä uudistetusta Shopify POS -sovelluksesta Shopify POS Classic -sovellukseen 31. lokakuuta 2020 mennessä.

Voit vaihtaa takaisin POS Classic ‑sovellukseen milloin tahansa. Osa Shopify POS ‑asetuksista ei synkronoidu, kun siirryt Shopify POS ‑sovelluksesta toiseen. Lue lisää POS Classic ‑sovelluksen ja uudistetun Shopify POS ‑sovelluksen synkronoimisesta.

Sovellukseen siirtyminen tapahtuu erikseen kussakin Shopify POS ‑laitteessa. Jos haluat siirtää koko Shopify POS ‑järjestelmäsi takaisin POS Classic ‑sovellukseen, sinun on tehtävä sovellussiirto kussakin kauppasi käyttämässä laitteessa.

Kun sovellukseen siirtyminen on valmis, uudistettu Shopify POS ‑sovellus sulkeutuu laitteeltasi.

Toimintovaiheet:

1. Napauta uudistetussa Shopify POS -sovelluksessa ensin -painiketta ja sen jälkeen Tuki.
  2. Vieritä alas ja napauta Siirry POS Classic -sovellukseen.
  3. Valitse, miksi siirryt takaisin POS Classiciin.
  4. Valinnainen: Napauta Kommentit ja kerro Shopifylle, miksi vaihdat sovellusta ja napauta sitten Tallenna
  5. Napauta Siirry takaisin POS Classic -sovellukseen.
  6. Napauta OK-valintaa.

Valitse oikea sovellustilaus

Shopify tarjoaa kahta POS-sovelluksen tilausta vähittäismyyntitarpeidesi mukaan. Katso lisätietoja hinnoittelusta kohdasta POS-ominaisuudet. Jos haluat vertailla Shopify POS Lite ‑sovelluksen ja Shopify POS Pron tarjoamia ominaisuuksia, katso alla olevaa taulukkoa.

Shopify POS ‑ominaisuudet ja ‑tilaukset
Ominaisuus Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Integroitu maksulaitteisto, jossa on Shopify Payments (vain Kanada, Irlanti, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat)
Muut kuin maksamiseen liittyvät vähittäiskaupan laitteistointegraatiot
Mukautettava älykäs ruudukko
Asiakasprofiilien lisääminen tai muokkaaminen
Customer View -sovellus
Usean sijainnin varasto, tilaukset ja asiakashallinta
Sähköposti-/tekstiviestikuitit
Mukautetut tulostetut kuitit
Alennuskoodit ja manuaaliset alennukset ($, %)
Lahjakorttien myyminen ja lunastaminen
Viivakoodin skannaaminen kameralla
Mukautettu myynti
Käteismaksut offline-tilassa
Henkilöstön PIN-koodit (Shopify-sopimuksen perusteella)
Vähittäiskaupan henkilöstön käyttöoikeudet ja hallinnointi
Rajoittamaton POS-henkilöstö
Myynnin määrittäminen
Maksun palautukset
Vaihdot
Käteisseuranta
Tallenna/nouda ostoskori
Lähetä ostoskorit sähköpostitse
Lähetä kotiin
Paikallisten hakujen jakelu
Paikallisten toimitusten jakelu
Edistynyt varastonhallinta Stockyn avulla
Päivittäisen myynnin raportit
Sovelluksen sisäinen vähittäiskauppa-analytiikka

Shopify POS Pro ‑laskutus

Shopify POS Pro ‑palvelusta laskutetaan 30 päivän laskutusjaksolla. Laskutusjakso alkaa siitä päivästä, jolloin Shopify POS Pro aktivoidaan kauppaan. Sinua laskutetaan 30 päivän välein siitä, kun Shopify POS Pro aktivoituu. Katso lisätietoja kohdasta Sovelluksen laskutusjaksot.

Aktivoi kauppapaikalle Shopify POS Pro

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Myyntipiste > Sijainnit.
  2. Napauta Omat sijainnit ‑osiossa Hallinnoi tilauksia.
  3. Valitse avattavasta valikosta, mitä tilausta haluat käyttää kussakin sijainnissa.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Klikkaa Hyväksy tilaus ‑sivulla Hyväksy tilaus.

Synkronoi POS Classic ‑sovellus uudistetun Shopify POS ‑sovelluksen kanssa

Vaihtaminen tapahtuu erikseen jokaisessa Shopify POS -laitteessa. Vaihdon jälkeen suurin osa POS Classic -sovelluksen tiedoista synkronoidaan automaattisesti saman laitteen uudistettuun Shopify POS -sovellukseen. Sinun pitää päivittää tai todentaa seuraavat osiot ennen uudistetun Shopify POS -sovelluksen käyttöä.

Tilausjakelun asetukset

Jos haluat merkitä vähittäismyyntitilaukset automaattisesti jaelluiksi, sinun on päivitettävä tilausten jakelua koskevia asetuksiasi.

Automaattisen lukituksen näytön asetukset

Automaattisen lukituksen näyttöasetuksia ei synkronoida, kun siirryt uudistettuun Shopify POS -sovellukseen. Sinun tulee muuttaa automaattisen lukituksen näyttöasetuksia sovelluksen vaihtamisen jälkeen.

Henkilöstön käyttöoikeudet

Sovellukseen siirtymisen jälkeen uudistetussa Shopify POS ‑sovelluksessa käytetään samassa laitteessa käytettyjä POS Classic ‑sovelluksen henkilöstöoikeuksia. Kun vaihdat uudistettuun Shopify POS ‑sovellukseen, voit muokata henkilöstön rooleja ja käyttöoikeuksia toimimaan kaikissa laitteissa.

Shopify POS ‑sovelluksen henkilöstön roolit toimivat vain uudistetussa Shopify POS ‑sovelluksessa. Uudistetussa Shopify POS ‑sovelluksessa määritettyjä rooleja ja käyttöoikeuksia ei synkronoida POS Classic ‑sovellukseen.

Ulkoiset maksutavat

Kun vaihdat uudistettuun Shopify POS ‑sovellukseen, ulkoiset maksutavat näkyvät luetteloituna MUKAUTETUT MAKSUTAVAT ‑kohdan alapuolella ulkoisina päätteinä. Jos sinulla on esimerkiksi ulkoinen pääte Visa-maksuja varten, maksutapana luettelossa näkyy Ulkoinen pääte – Visa. Voit nimetä uudelleen, lisätä ja poistaa mukautettuja maksutapoja.

Muut maksutavat synkronoidaan automaattisesti, kun vaihdat sovellusta.

Kassavuorot ja käteisseuranta

Jos sinulla on käytössä kassavuorot, kassahistoria synkronoidaan automaattisesti uudistettuun Shopify POS ‑sovellukseen.

Mitään millä tahansa Shopify POS -sovelluksen versiolla tehtyä uutta käteisseurantaa ei synkronoida toiseen sovellukseen. Esimerkiksi uuden Shopify POS -sovelluksen kassaseurantaa ei synkronoida POS Classiciin.

Sinun tulee sulkea kaikki avoimet kassavuorot, ennen kuin vaihdat uudistetun Shopify POS- ja POS Classic -sovelluksen välillä.

Tarkista, käytätkö uudistettua Shopify POS -sovellusta vai Classic-versiota

Sovelluksen asettelun ja ulkoasun avulla voit selvittää, käytätkö uutta Shopify POS -sovellusta vai POS Classicia.

POS Classic:

• POS Classic -sovelluksen taustaväri on valkoinen ja vaaleanharmaa.
  • Sovelluksen alaosassa on valikko, jossa on useita painikkeita, kuten Kassa, Tilaukset, Asiakkaat ja Kauppa.

Uudistettu POS-sovellus:

• Uuden Shopify POS -sovelluksen taustaväri on yleensä tummanharmaa ja musta. Tätä kutsutaan myös tummaksi tilaksi.
  • Uudistetussa Shopify POS -sovelluksessa on hampurilaisvalikko () sovelluksen alakulmassa.

Usein kysyttyä

Voinko kokeilla Shopify POS Pro:ta ilmaiseksi?

Jos olet aloittanut uudistetun Shopify POS -sovelluksen käyttämisen 4.5.2020–31.10.2020 välisenä aikana, voit käyttää Shopify POS Pro -sovellusta ilmaiseksi 31. lokakuuta 2020 asti.

Jos asennat POS-myyntikanavan 31. lokakuuta 2020 jälkeen, saat käyttöösi Shopify POS Pro:n 14 päivän ilmaisen kokeilun.

Mitä eroa on Shopify-sopimuksen ja Shopify POS Pro -sovellustilauksen välillä?

Shopify-sopimuksesi määrittää kaupan hallinnan, asetukset ja ominaisuudet Shopify-ylläpitäjässä. Sinun täytyy valita Shopify-sopimus, ennen kuin voit käyttää Shopify POS -sovellusta henkilökohtaisen myynnin tekemiseen. Shopify POS Lite sisältyy kaikkiin Shopify-sopimuksiin. Shopify POS Pro:ssa on monipuolisempia ominaisuuksia, ja se voidaan lisätä minkä tahansa Shopify-sopimuksen kuukausitilaukseen.

Täytyykö kaikkien sijaintieni käyttää samaa sovellustilausta?

Ei. Voit ottaa Shopify POS Lite- tai Shopify POS Pro -sovelluksen käyttöön yrityksesi tarpeista riippuen. Oletetaan esimerkiksi, että yritykselläsi on kauppapaikka ja että se on tehnyt myyntiä pop-up-kaupoissa. Voit käyttää Shopify POS Pro -sovellusta vähittäiskaupassa ja Shopify POS Lite -sovellusta pop-up-kaupassa.

Voinko muuttaa sitä, missä sijainneissa Shopify POS Pro on otettu käyttöön?

Kyllä. Voit vaihtaa sijainnin POS-tilausta milloin tahansa. Voit vaihtaa sijainnin POS-tilauksen seuraavasti:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Myyntipiste > Sijainnit.
  2. Napauta Omat sijainnit ‑osiossa Hallinnoi tilauksia.
  3. Käytä alasvetovalikkoa muuttaaksesi tilausta, jota haluat käyttää kussakin sijainnissa.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Klikkaa Hyväksy tilaus ‑sivulla Hyväksy tilaus.

Miksi ominaisuudet, jotka olivat ilmaisia Shopify POS Classic -sovelluksessa kuuluvat nyt Shopify POS Pro -sovellustilaukseen?

Shopify POS -sovellustilaukset ovat suunniteltu niin, että ne sopivat yrityksesi tarpeisiin. Shopify POS Pro -tilaukseen sisältyy jo nyt olemassa olevia ja uusia ominaisuuksia, jotka tukevat monia kivijalkakaupan toimintoja.

Milloin minun täytyy valita myyntipisteen sovellustilaus?

Uudistettu Shopify POS -sovellus sisältää Shopify POS Pro:n toiminnot ilmaiseksi 31. lokakuuta 2020 asti. 1. marraskuuta 2020 alkaen kaikkien Shopify POS Pro -ominaisuuksien käyttäminen edellyttää Shopify POS Pro -sovellustilausta.

Sinulta kysytään 31. lokakuuta 2020, haluatko ottaa Shopify POS Pro -tilauksen käyttöösi. Shopify POS Lite otetaan käyttöön automaattisesti, jos et ota käyttöön Shopify POS Pro:ta.

Voinko maksaa koko vuoden Shopify POS Pro -tilauksesta?

Et voi. Shopify POS Pro on kuukausittainen sovellustilaus.

Jos siirryn uudistettuun Shopify POS -sovellukseen täytyykö minun maksaa Shopify POS Pro -palvelusta?

Ei. Voit käyttää Shopify POS Pro -ominaisuuksia ilmaiseksi 31. lokakuuta 2020 asti, jolloin sinulta kysytään, haluatko ottaa Shopify POS Pro -tilauksensa käyttöösi. Shopify POS Lite otetaan käyttöön automaattisesti, jos et ota käyttöön Shopify POS Pro:ta.

Voinko olla käyttämättä Shopify POS Pro -ominaisuuksia?

Kaikki käyttäjät saavat käyttönsä kaikki Shopify POS Pro-ominaisuudet 31. lokakuuta 2020 asti. Jos haluat poistaa nämä ominaisuudet käytöstä, voit valita Shopify POS Lite -sovelluksen toimipaikkojesi käyttöön.

Voit vaihtaa sijainnin POS-tilauksen seuraavasti:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Myyntipiste > Sijainnit.
  2. Napauta Omat sijainnit ‑osiossa Hallinnoi tilauksia.
  3. Valitse avattavasta valikosta, mitä tilausta haluat käyttää kussakin sijainnissa.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Klikkaa Hyväksy tilaus ‑sivulla Hyväksy tilaus.

Voinko alentaa palvelutasoa Shopify POS Pro -sovelluksesta Shopify POS Lite -sovellukseen?

Kyllä. Voit lisätä, poistaa ja vaihtaa Shopify POS Pro -tilauksen milloin tahansa. Voit vaihtaa toimipaikan POS-tilauksen seuraavasti:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Myyntipiste > Sijainnit.
  2. Napauta Omat sijainnit ‑osiossa Hallinnoi tilauksia.
  3. Käytä alasvetovalikkoa muuttaaksesi tilausta, jota haluat käyttää kussakin sijainnissa.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Klikkaa Hyväksy tilaus ‑sivulla Hyväksy tilaus.

Voinko palata käyttämään POS Classic -sovellusta?

Erilaiset tekijät vaikuttavat siihen. Jos olet rekisteröitynyt Shopify POS -käyttäjäksi ennen 4. toukokuuta 2020, voit siirtyä takaisin POS Classic -sovellukseen 31. lokakuuta 2020 asti, jolloin sinulta kysytään, haluatko ottaa Shopify POS Pro -tilauksensa käyttöösi. Shopify POS Lite otetaan käyttöön automaattisesti, jos et ota käyttöön Shopify POS Pro:ta.

Jos siirryn uudistettuun Shopify POS -sovellukseen, muuttuvatko kaikki iOS-laitteeni?

Ei. Jos siirryt uudistettuun Shopify POS -sovellukseen, sinun täytyy siirtää jokainen laite manuaalisesti. Voit hallita sitä, milloin laitteesi alkavat käyttää uudistettua Shopify POS -sovellusta ja minkä sovellustilauksen valitset kuhunkin sijaintiin.

Mitä minun täytyy määrittää, kun siirryn uudistettuun Shopify POS -sovellukseen?

Kun siirryt uudistettuun Shopify POS -sovellukseen, asennusta ei tarvita. Kaikki asetuksesi ja liitetyt laitteet siirretään POS Classic -sovelluksesta.

Uudistetun Shopify POS -sovelluksen aloitusnäytössä on mukautettava älykäs ruudukko, jota voit mukauttaa yrityksesi tarpeiden mukaan, kun siirryt uudistettuun Shopify POS -sovellukseen.

Jos myyt fyysisiä lahjakortteja, sinun täytyy aktivoida Hyväksy fyysiset lahjakortit -valinta maksuasetuksissasi uudistetussa Shopify POS -sovelluksessa.

Miten voin poistaa myyntipisteen myyntikanavan?

Jos haluat poistaa myyntipisteen myyntikanavan ylläpitäjästäsi, sinun täytyy varmistaa, että kaikissa sijainneissa on Shopify POS Lite -tilaus.

Jos kaikissa sijainneissasi käytetään Shopify POS Lite -tilausta, voit poistaa myyntipisteen myyntikanavan ylläpitäjästä.

Klikkaa Myyntikanavat-sivulla Myyntipiste-kohdan vieressä olevaa roskakorikuvaketta.