Shopify POS -sovelluksen usein esitetyt kysymykset

Onko sinulla vielä kysyttävää Shopify POS -sovelluksesta? Vastaus voi löytyä täältä.

Aloittaminen

• Mitä Shopify POS tekee?
  • Millä iPad-, iPhone- ja Android-versioilla Shopify POS toimii?
  • Miten voin aloittaa Shopify POS -sovelluksen käytön?
  • Miksi tarvitsen Shopify-kaupan, jos en halua myydä verkossa?
  • Mitä tarvitsen sovelluksen ohella?
  • Voinko yhdistää Shopify-verkkokauppani Shopify POS -sovellukseen?
  • Onko luettelossa olevien tuotteiden määrää rajoitettu?
  • Miksi osa (tai kaikki) tuotteistani puuttuu Shopify POS -sovelluksesta?
  • Miten voin asettaa tuotteitani saataville vain POS-sovellukseen?
  • Pitääkö minun myydä kaupassa samoja tuotteita kuin verkossa?
  • Toimiiko sovellus kaikissa maissa ja valuutoissa?

Mitä Shopify POS tekee?

Shopify POS on iOS- ja Android-laitteille tarkoitettu sovellus, jota voi käyttää fyysisessä kaupassa tapahtuvissa myyntitapahtumissa ja tilapäisissä kaupoissa. Voit etsiä sovelluksessa tuotteita, käsitellä tilauksia, vastaanottaa maksuja, hyväksyä pyyhkäisykorteilla tapahtuvia maksuja, tuottaa kuitteja ja hallita kaikkea tätä iPadista tai mobiililaitteestasi. Kaupan taustanhallinta tehdään Shopify admin -paneelissa, jota voi käyttää missä tahansa selaimessa.

Millä iPad-, iPhone- ja Android-versioilla Shopify POS toimii?

Shopify POS -sovellus toimii seuraavilla laitteilla:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 5 tai parempi ja iOS 10 tai uudempi
iPad 4. sukupolvi tai parempi ja iOS 10 tai uudempi
iPad mini 2. sukupolvi tai tehokkaampi ja iOS 10 tai uudempi
Android Android-laite, jossa on versio 5.0 (Lollipop) tai uudempi

Miten voin aloittaa Shopify POS -sovelluksen käytön?

Ensimmäiseksi asenna sovellus. Jos sinulla jo on Shopify-tili, kirjaudu tunnuksillasi sisään Shopify POS -sovellukseen, jolloin sovellus lataa kauppasi tuotteet. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit aloittaa ilmaisen 14 päivän kokeilun ja tuotteiden luomisen suoraan sovelluksesta.

Miksi tarvitsen Shopify-kaupan, jos en halua myydä verkossa?

Shopify-kauppasi on Shopify POS -sovelluksen palvelinosa. Voit hallita asiakastietojasi, Shopify-tiliäsi ja tuotevarastoasi Shopify admin -paneelista, jota voit käyttää missä tahansa selaimessa. Shopify POS -sovelluksessa käsitellään toiminnot, joissa asiakaan kanssa ollaan suorassa vuorovaikutuksessa, sekä tehdään kaikki kaupan sisäiset asetukset.

Mitä tarvitsen sovelluksen ohella?

Shopify POS toimii erilaisilla vähittäiskaupan laitteilla, kuten kassalaatikolla, iPad-telineellä, kuitintulostimella ja viivakoodinlukijalla, mutta voit käsitellä myyntitapahtumia myös ilman näitä laitteita. Ainoat olennaiset tekijät ovat iPad tai iPhone, Shopify POS-sovellus, Shopify-kauppa (jonka voit luoda sovelluksesta) ja myytävä tuote. Shopify POS -laitteistot ovat saatavilla Yhdysvaltain mannerosan osavaltioissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissasijaitsevissa Shopify Hardware Store -kaupoissa.

Voinko yhdistää Shopify-verkkokauppani Shopify POS -sovellukseen?

Kyllä voit. Shopify-verkkokauppa synkronoituu automaattisesti Shopify POS -sovelluksen kanssa, jolloin voit hallita koko liiketoimintaasi yhdestä dashboardista. Shopify admin -paneelissa tekemäsi tuote- tai varastopäivitykset tulevat välittömästi voimaan Shopify POS -sovelluksessa.

Onko luettelossa olevien tuotteiden määrää rajoitettu?

Ei tarvitse. Luomiesi tuotteiden määrällä ei ole ylärajaa, toisin kuin tuoteluettelossasi näkyvillä tuotteilla, millä pyritään estämään POS-laitteesi tehokkuuden heikkeneminen tuotemäärän kasvaessa.

Tuotteiden ja tuoteversioiden laitekohtaiset rajoitukset
Laite Tuotteiden lukumäärä Tuoteversioiden lukumäärä
iPad 4 3 000 6 000
iPad 5 5 000 8 000
iPad mini (kaikki mallit) 3 000 6 000
iPad Air 5 000 8 000
iPad Pro 9,7" 10 000 15 000*
iPad Pro 10,5" 20 000 40 000*
iPad Pro 12,9" 30 000 50 000*
* These are approximate numbers. High product, variant, and collection counts could result in slower load times when you log in.

Miksi osa (tai kaikki) tuotteistani puuttuu Shopify POS -sovelluksesta?

Jos et ole vielä lisännyt tuotteita POS-myyntikanavaan, ne eivät näy sovelluksessa. Jos olet lisännyt tuotteita, mutta ne eivät vieläkään näy, varmista, että olet kirjautunut oikeaan sijaintiin.

Miten voin asettaa tuotteitani saataville vain Shopify POS -sovellukseen?

Jos haluat muuttaa yksittäisen tuotteen saatavuutta, valitse se tuotteista ja muokkaa tuotteen saatavuutta niin, että vain Myyntipiste on valittuna. klikkaa Valmis, ja muista tallentaa, ennen kuin poistut sivulta.

Jos haluat valita POS-sovellukseen saataville asetettavat tuotteet joukkotoiminnolla, klikkaa Tuote > Kaikki tuotteet, valitse kaikki tuotteet, joita haluat muokata, klikkaa Toiminnot ja valitse Määritä tuotteet saataville. Voit nyt valita tai jättää valitsematta erilaisia vaihtoehtoja, jos haluat muuttaa myyntikanavia, joissa kukin tuote on saatavilla.

Pitääkö minun myydä kaupassa samoja tuotteita kuin verkossa?

Ei tarvitse. Kun lisäät tuotteita Shopify admin -paneelissa, voit päättää, tulevatko ne saataville verkossa, kaupassa vai molemmissa.

Toimiiko sovellus kaikissa maissa ja valuutoissa?

Melkein. Voit käyttää Shopify POS -sovellusta maailmanlaajuisesti, mutta kauppasi tulee sijaita maassa, jossa toimii Shopifyn tukemia luottokorttimaksujen tarjoajia.

Oma kauppa

• Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta, jos käytän samanaikaisesti useita kassakoneita?
  • Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta, jos minulla on useita vähittäismyymälöitä?
  • Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta, jos minulla on useita työntekijöitä?
  • Onko minun lisättävä uudelleen kaikki tuotteet verkkokaupastani Shopify POS -sovellukseen?

Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta, jos käytän samanaikaisesti useita kassakoneita?

Kyllä voit. Voit asentaa Shopify POS -sovelluksen useisiin laitteisiin, eikä sinun tarvitse maksaa tästä ylimääräistä. Kaikkien laitteittesi myymälätoiminnot synkronoidaan Shopify admin -paneelisi kanssa.

Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta, jos minulla on useita vähittäismyymälöitä?

Kyllä voit. Voit lisätä useita toimipisteitä Shopify admin -paneelissasi. Suurin mahdollinen toimipaikkojen määrä riippuu Shopify-suunnitelmastasi.

Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta, jos minulla on useita työntekijöitä?

Kyllä voit. Shopifyn alimmassa suunnitelmassa tai sitä korkeammassa olevaan Shopify POS for iPad -ratkaisuun sisältyy henkilöstötilejä, joita voit määrittää haluamallesi henkilöstömäärälle.

Onko minun lisättävä uudelleen kaikki tuotteet verkkokaupastani Shopify POS -sovellukseen?

Ei tarvitse. Voit lisätä Shopify admin -paneelissa kaikki tuotteet riippumatta siitä, myytkö niitä verkossa vai Shopify POS -sovelluksen kautta. Shopify POS -sovelluksessa saataville asettamasi tuotteet ladataan automaattisesti, kun kirjaudut sovellukseen.

Maksujen hyväksyminen

• Mitä maksutapoja asiakkaani voivat käyttää?
  • Voinko jakaa maksuja Shopify POS -sovelluksessa?
  • Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta omalla maksupäätteelläni?
  • Voinko palauttaa maksuja?
  • Miten voin vaihtaa artikkelin Shopify POS -sovellusta käyttäen?
  • Liittyykö sovelluksen käyttöön tapahtumamaksuja tai piilomaksuja, jotka minun tulisi ottaa huomioon?
  • Voinko käyttää Shopify-kortinlukijaa, kun matkustan Yhdysvaltojen, Kanadan, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin ulkopuolelle?

Mitä maksutapoja asiakkaani voivat käyttää?

Jos käytät Shopify POS for iPad tai for iPhone -sovellusta, asiakkaasi voivat käyttää kaikkia maksutapoja. Jos olet Yhdysvalloissa tai Kanadassa, voit hyväksyä iPadillasi tai iPhonellasi pyyhkäisyluottokorteilla tapahtuvia maksuja. Jos toimit Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Irlannissa, voit hyväksyä luottokortti- ja lähimaksuja EMV-yhteensopivaa kosketus-, siru- ja pyyhkäisykortinlukijaa käyttämällä.

Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan, Irlannin ja Kanadan ulkopuolella voit ostaa tai vuokrata maksujen käsittelijältä ulkoisen maksukorttipäätteen (maksukorttipääteon laite, joka mahdollistaa luotto- ja maksukorttien hyväksymisen). Jos käytät Shopify POS -sovellusta Android-laitteella, voit hyväksyä käteis- ja luottomaksuja sekä pyyhkäisymaksukorttien lukijalla(jakkiliitin) tapahtuvia maksuja.

Voinko jakaa maksuja Shopify POS -sovelluksessa?

Kyllä voit. Jos käytät Shopify POS for iPad tai for iPhone -sovellusta, voit soveltaa yhteen tapahtumaan useita maksutapoja. Voit myös tarjota asiakkaalle osamaksua, jolloin asiakas voi maksaa velan jäljellä olevan osan myöhemmin.

Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta omalla maksupäätteelläni?

Kyllä voit. Jos käytät Shopify POS for iPad -sovellusta, voit mukauttaa sovelluksessa asiakkaalle erilaisia maksuvaihtoehtoja, kuten käteismaksu, veloitus tai velkakirja, ja kirjata kaikentyyppisiä maksuja. Kaikki maksuvaihtoehdot ovat saatavilla myös Shopify POS for iPhone -sovelluksessa. Jos käytät Shopify POS for Android -sovellusta, sinun on käytettävä pyyhkäisymaksukorttien lukija (jakkiliitin).

Voinko palauttaa maksuja?

Kyllä voit. Jos käytät Shopify POS for iPad -sovellusta, voit palauttaa sovelluksesta käyttäen asiakkaan ostoksesta maksaman maksun, mikäli asiakas on maksanut Shopify POS -sovelluksella. Jos käytät Shopify POS for Android -sovellusta, voit palauttaa asiakkaan ostoksesta maksaman maksun Shopify admin -paneelista tai Shopify-sovelluksesta.

Miten voin vaihtaa artikkelin Shopify POS -sovellusta käyttäen?

Paras tapa vaihtaa artikkelitoiseen on palauttaa ensin asiakkaan ostoksesta maksama maksu ja tarjota sitten asiakkaalle mahdollisuus ostaa samanhintainen toinen artikkeli.

Liittyykö sovelluksen käyttöön tapahtumamaksuja tai piilomaksuja, jotka minun tulisi ottaa huomioon?

Shopify ei veloita POS-tilauksista ylimääräisiä tapahtumamaksuja. Jos käytät Shopify -kortinlukijaa Shopify Payments -maksupalvelussa tai jos käytät tuettua maksukorttipalvelujen tarjoajaa, maksat vain luottokortin käsittelymaksun. Shopify ei veloita sinua, jos hyväksyt muilla maksutavoilla maksettuja maksuja kuten käteismaksuja tai ulkoisilla veloituksella tai ulkoisella luotolla maksettuja maksuja. Jos käytät ulkoista maksukorttipäätettä, maksujen käsittelijä veloittaa sinulta tapahtumamaksut.

Voinko käyttää Shopify-kortinlukijaa, kun matkustan Yhdysvaltojen, Kanadan, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin ulkopuolelle?

Kyllä voit. Jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Irlannissa, voit hyväksyä Shopify-kortinlukijalla luottokorttimaksut kaikkialla maailmassa Internet-yhteyden kautta.

Lahjakortit

• Voinko käsitellä lahjakortteja Shopify POS -sovelluksella?
  • Entä jos asiakas kadottaa lahjakorttinsa?
  • Voinko palauttaa maksun lahjakortille Shopify POS -sovelluksessa?
  • Voinko palauttaa lahjakortista maksetun maksun Shopify POS -sovellusta käyttäen?

Voinko käsitellä lahjakortteja Shopify POS -sovelluksella?

Voit. Katso lisätietoja lahjakortteja koskevasta dokumentaatiosta Shopify POS -sovelluksessa.

Entä jos asiakas kadottaa lahjakorttinsa?

Jos asiakas kadottaa lahjakorttinsa, voit toimittaa asiakkaalle kadonnen tilalle uuden kortin.

Voinko palauttaa maksun lahjakortille Shopify POS -sovelluksessa?

Kyllä voit. Voit palauttaa maksun samalle kortille, jolla ostos on tehty, jolloin lahjakortin saldo päivitetään automaattisesti.

Voinko palauttaa lahjakortista maksetun maksun Shopify POS -sovellusta käyttäen?

Kyllä voit. Voit palauttaa asiakkaan lahjakortista maksaman maksun, jos asiakas haluaa palauttaa lahjakortin, aivan samoin kuin voit palauttaa asiakkaalle asiakkaan muistakin tuotteista maksaman maksun. Ennen kuin palautat maksun, sinun täytyy poistaa lahjakortti käytöstä.

Kansainväliset kauppiaat

Voinko käyttää Shopify POS -sovellusta, jos kauppani on Yhdysvaltojen, Kanadan, Yhdistyneen kuningaskunnan tai Irlannin ulkopuolella?

Kyllä. Jos kauppasi sijaitsee maassa, jossa Shopifylla on tuettuja luottokorttien tarjoajia, voit käyttää Shopify POS -sovellusta. Kaksi tärkeää seikkaa on otettava huomioon:

Laitteisto

• Mistä voin ostaa kassakoneen, kuitintulostimen ja muuta laitteistoa?
  • Minulla jo on jonkin verran laitteita. Voinko käyttää niitä Shopify POS -sovelluksen kanssa?
  • Mikä kortinlukija on ja paljonko se maksaa?
  • Myydäänkö Shopify laitteistoja Yhdysvaltojen, Kanadan, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin ulkopuolella?

Mistä voin ostaa kassakoneen, kuitintulostimen ja muuta laitteistoa?

Voit ostaa laitteistosarjoja ja yksittäisiä tuettuja laitteiston osia Shopify Hardware Store -kaupasta Yhdysvaltain mannerosan osavaltioissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa. Näiden maiden ulkopuolella tuettuja laitteita saa valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

Minulla jo on jonkin verran laitteita. Voinko käyttää niitä Shopify POS -sovelluksen kanssa?

Mahdollisesti. Kun siirryt alustasta toiseen, voit ehkä käyttää joitakin laitteistojasi uudelleen.

Mikä kortinlukija on ja paljonko se maksaa?

Jos toimit Yhdysvaltain mannerosassa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassatai Irlannissa, voit Shopify-kortinlukijalla hyväksyä pyyhkäisymaksukortilla tehtyjä maksuja. Shopify-kortinlukija on hyvin edullinen, ja Shopify Payments -maksupalvelua käyttäen voit hyötyä pyyhkäisymaksukorttien halvoista käyttömaksuista. Liitä lukija vain POS-laitteeseesi, minkä jälkeen asiakkaasi voivat allekirjoittaa nimensä suoraan näytölle, sillä allekirjoitukset on tallennettu turvallisesti verkkoon.

Myydäänkö Shopify laitteistoja Yhdysvaltojen, Kanadan, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin ulkopuolella?

Tällä hetkellä emme myy laitteistosarjoja Yhdysvaltojen mannerosan, Kanadan, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin ulkopuolella.

Tilisi

• Kuinka paljon Shopify POS -sovellus maksaa?
  • Täytyykö minun kirjautua luottokortiltani?
  • Miten Shopify POS -sovelluksen käytöstä laskutetaan?
  • Miten saan omat maksuni Shopify POS -sovellusta käyttäen?
  • Minulla on useampi kuin yksi vähittäiskauppapaikka. Miten minua laskutetaan?

Kuinka paljon Shopify POS -sovellus maksaa?

Kaikkiin Shopify-suunnitelmiin (alkaen 9 $ / kk) sisältyy pääsyn Shopify POS -sovellukseen. Jos haluat käyttää lisäominaisuuksiaan kuten henkilöstön hallintaa ja laitteistojen integrointia, sinun on oltava Shopify alimmassa suunnitelmassa tai sitä korkeammassa suunnitelmassa.

Täytyykö minun kirjautua luottokortiltani?

Ei. Voit kirjautua sisään ja käyttää Shopify POS -ohjelmaa 14 päivän ajan ilman luottokorttia. Ilmaisen kokeilun päätteeksi voit valita suunnitelman ja syöttää luottokorttitietosi. Jos haluat aloittaa myynnin ja maksujen käsittelyn 14 päivän maksuttoman kokeilujaksosi aikana, sinun on valittava suunnitelma ja annettava luottokorttitietosi, mutta sinua ei veloiteta ennen kuin kokeilujaksosi päättyy.

Miten Shopify POS -sovelluksen käytöstä laskutetaan?

Shopify POS -sovelluksen laskutus tilausperusteinen, mikä tarkoittaa sitä, että luottokorttiasi veloitetaan automaattisesti jokaisen laskutusjakson päättyessä. Shopifyn käyttämä laskutusjakso on 30 päivää, joten sinua veloitetaan 12 kertaa 365 päivän jaksossa. Maksamasi summa vaihtelee sekä valitsemasi suunnitelman että sen mukaan, miten maksat maksutapahtumista.

Miten saan omat maksuni Shopify POS -sovellusta käyttäen?

Shopify POS -sovelluksella kerätyt maksut siirretäänkauppiastilillesi.

Minulla on useampi kuin yksi vähittäiskauppapaikka. Miten minua laskutetaan?

Toimipaikkojen suurin mahdollinen määrä riippuu Shopify-suunnitelmastasi.