Shopify POS Classic -sovelluksen aloitusopas

Tämä opas sisältää päävaiheet, jotka sinun täytyy suorittaa Shopify-kaupan määrittämiseksi. Voit käyttää sitä lähtökohtana ja tietolähteenä varmistaaksesi, ettet unohda mitään olennaista tehtävää.

Vaihe 1: Määritä hallinnan perusasetukset

Muutama hallinnollinen toimi tulee tehdä ennen tuotteiden lisäämistä ja maksuasetusten määrittämistä:

1. Jos haluat myydä henkilökohtaisesti, tarkista, onko Shopify POS -järjestelmä maasi paikallisten lakien mukainen.
  2. Suorita ensiasennus, jotta kaupan osoite, sähköpostiosoite ja kaupan muut asetukset ovat ajan tasalla.
  3. Katso missä voit hallita tiliäsi ja missä pääset muokkaamaan laskutustietojasi.
  4. Lisää henkilöstön jäseniä niin, että jokaisella henkilöstön jäsenellä on henkilökohtainen kirjautumistili ja että kaikki arkaluonteiset tilitiedot pysyvät suojattuina. Jos haluat antaa henkilöstön jäsenelle luvan käyttää Shopify POS Classicia, siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Sopimus ja käyttöoikeudet ja valitse sitten Anna tälle henkilöstölle Point of Sale -käyttöoikeus.

Vaihe 2: Lataa Shopify POS -sovellus

Aloita Shopify POS -sovelluksen käyttäminen:

1. Lataa Shopify POS -sovellus ja kirjaudu sisään.
  1. Hanki yleiskuva siitä, mitä sovelluksessa voi tehdä ja ymmärrä sovelluksen eri näkymien toiminnallisuus.
  2. Määritä yleiset Shopify POS -sovelluksen asetukset käyttämässäsi POS-laitteessa.
  3. Kirjaudu sisään sovellukseen.

Shopify POS-sovellusten vaatimukset

Shopify POS -sovellus toimii seuraavilla laitteilla:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 5s tai uudempi, iOS 12 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai parempi ja iOS 12 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai parempi ja iOS 12 tai uudempi
iPad mini 2. sukupolvi tai tehokkaampi ja iOS 12 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iOS 12-käyttöjärjestelmää käyttävät iPad-mallit tai uudemmat
Android Android-laite, jossa on versio 5.0 (Lollipop) tai uudempi

Vaihe 3: Lisää ja järjestä tuotteesi

Jos kaupassasi ei vielä ole tuotteita, voit aloittaa perusasioista.

Voit määrittää tuotteet seuraavasti:

1. Lisää kaupassasi myytäviä tuotteita Shopifyn admin-sivun tai Shopify-POS-sovelluksen kautta. Lisää tuotteiden kuvat, jotta voit helposti selata tuotteita POS-laitteellasi.

2. Määritä tuotteista perittävät verot.

3. Jos haluat järjestää tuotteet luokkiin, luo kokoelma.

4. Määritä saatavuus myyntipisteestä.

5. Shopify POS -sijainneissa varastossa olevat tuotteet.

Tiedoksi: Jos luot uusia tuotteita POS-sovelluksesta, niiden saatavuus Point of Salessa on jo määritettynä, mutta muissa myyntikanavissa se pitää asettaa Shopifyn-ylläpitäjän kautta.

1. Tutustu varastoon ja siirtoihin, sillä kaupassa myytävänä olevien tuotteiden seuraaminen on tärkeää.

Vaihe 4: Määritä veroja koskevat tiedot

Myyntiveron periminen on tärkeä osa yrityksesi toimintaa. Riippuen siitä, missä kauppasi sijaitsee, tuotteisiisi sovellettavaan myyntiveroon liittyy erilaisia sääntöjä ja määräyksiä. Varmista, että kauppasi täyttää nämä määräykset perehtymällä tapaan, jolla verot määritetään Shopifyssa.

Veloita verot fyysisen sijaintisi perusteella

Shopify POS -sovellusta käyttäessäsi, sinun pitää:

1. Määrittää kaupan sijainti (sijainnit) Shopifyn admin-sivulla.
  2. Määrittää verot kaupan fyysisen sijainnin perusteella.
  3. Määrittää sijainti iPadiin, jota käytät kaupan tapahtumien hoitamiseen.

Jos veroja pitää muuttaa manuaalisesti alueellisten verosäännösten tai tietyn tuotekokoelman mukaan, voit tehdä sen veron ohituksia käyttämällä.

Seuraa verojen perintää

Kun määrität tuotteiden veroasetukset, mieti myös, miten aiot seurata verojen perintää vuoden aikana. Verojen perinnän yhteydessä täytyy huomioida tietyt päivämäärät ja määräajat (erityisesti Yhdysvalloissa).

Jos et ole varma siitä, mitä järjestelmää käytät verojen seurantaan, sinun kannattaa tarkastella Shopify App Storen kirjanpitosovelluksia.

Vaihe 5: Varmista, että asiakkaat voivat maksaa sinulle

Käyttöösi pitää määrittää maksupalveluntarjoaja, jotta asiakkaat voivat maksaa sinulle turvallisesti. Shopify tarjoaa tähän omaa palveluaan nimeltä (Shopify Payments) ja tukee lisäksi useita kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajia Shopify POS -sovellusta varten.

Tiedoksi: Jos haluat käyttää kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaa, sinulla täytyy olla vähintään Shopify-sopimus.

Maksupalveluntarjoajan asettaminen:

1. Aktivoi Shopify Payments tai valitse jokin tuetuista kolmannen osapuolen maksupalvelujen tarjoajista Shopify POS -sovellusta varten.

Tiedoksi: kun päätät käyttää Shopify Payments -palvelua, vältät maksutapahtumiin liittyvät lisämaksut ja voit tarkastella saamiasi maksuja suoraan Shopifyn admin-sivun kautta.

1. Tutustu eri tapahtumatyyppeihin Shopify POS -sovelluksen avulla.

Vaihe 6: Tilaa ja määritä POS-laitteistosi

Kun määrität POS-kassajärjestelmääsi, varmista, että sinulla on tarpeitasi vastaava vähittäiskaupan laitteisto. Sinun tulee myös tarkistaa, tukeeko Shopify-sopimuksesi laitteistoa, jota haluat käyttää:

• Kaikki kuukausisopimukset mahdollistavat luottokorttimaksujen vastaanottamisen iPhonella tai iPadilla tuettua kortinlukijaa käyttäen.

• Jos haluat lisätä muita laitteita, kuten kassakoneen ja kuittitulostimen, sinulla täytyy olla vähintään Shopify-sopimus.

POS-laitteiston määrittäminen:

1. Selvitä, mitä laitteita tarvitset kaupassasi ennen kuin tilaat ne.

2. Selvitä, mistä voit ostaa laitteita (riippuen siitä, missä maassa asut).

3. Määritä kauppaasi wifi-verkko, jotta laitteesi voivat muodostaa yhteyden Shopifyhin.

1. Asenna laitteesi ja varmista, että kaikki toimii niin kuin pitäisi.

Tuen hankkiminen POS-laitteistoa varten

Jos sinulla on kysyttävää ostamastasi POS-laitteistosta, voit saada apua Shopify POS -dokumentaatiosta tai ottaa yhteyttä Shopifyn tukitiimiin.

Vaihe 7: Tee testitilauksia

Tee maksuasetusten ja laitteesi määrittämisen jälkeen muutama kokeilutapahtuma, niin näet että kaikki toimii ja saat tuntumaa maksujen vastaanottamiseen asiakkailta.

Voit tehdä testitilauksia erityyppisille tapahtumille:

Vaihe 8: Mainosta verkkokauppaasi

Oletko valmis julkaisemaan kauppasi? Kun kaikki asetukset on tehty, on aika kertoa ihmisille kaupastasi!

Kun rakennat liiketoimintaasi, huomaat erilaisia tapoja herättää asiakkaiden mielenkiinto ja saada heidät palaamaan kauppaasi. Shopify-blogin oppaat ovat hyvä paikka aloittaa:

Voit myös liittyä Shopify-yhteisöön löytääksesi hyviä resursseja ja pitääksesi yhteyttä muihin Shopify-kauppiaisiin.