Dymo Label -ohjelmiston käyttäminen

Voit mukauttaa ja tulostaa viivakooditarroja työpöytätietokoneeltasi Dymo Label -ohjelmiston avulla. Ennen kuin aloitat, varmista, että olet lisännyt viivakoodeja Shopify-tuotteisiisi ja että viet tuotetietosi CSV-tiedostoon. Valitse mukauttamisen aikana Dymo Label -ohjelmistossa tuettu viivakoodityyli, Code 128 Auto.

Viivakoodien lisääminen Shopify-tuotteisiin

Voit lisätä viivakoodeja tuotteisiisi seuraavilla tavoilla:

Dymo Label -ohjelmiston asentaminen

Voit asentaa Dymo Label -ohjelmiston tietokoneellesi seuraavia linkkejä käyttämällä:

Tuotetietojen vienti CSV-tiedostoon

Voit viedä tuotetietosi CSV-tiedostoon, ennen kuin tuot ne Dymo Label -ohjelmistoon.

Jos viet enintään yhden sivun verran tuotteita (enintään 50 tuotetta), CSV-tiedosto latautuu selaimeen. Jos viet enemmän kuin yhden sivun verran tuotteita (51 tai enemmän tuotteita), CSV-tiedosto lähetetään sähköpostitse sinulle. Jos et ole kaupan omistaja, tiedosto lähetetään myös kaupan omistajan sähköpostiosoitteeseen.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Tuotteet > Kaikki tuotteet.
  1. Klikkaa Vie.

2. Valitse Vie tuotteet CSV-tiedostoon -valintaruudussa ne tuotteet, jotka haluat viedä:

- Tuotteiden nykyinen sivu - Kaikki tuotteet - Valitsemasi tuotteet - Tuotteet, jotka vastaavat hakua ja suodattimia.

1. Valitse minkä tyyppisen CSV-tiedoston haluat viedä:

- CSV-tiedosto, jota käsitellään sovelluksissa Excel tai Numbers tai muussa taulukkolaskentaohjelmassa. Käytä tätä muotoa, jos aiot muokata tuotteen CSV-tiedostoa laskentataulukko-ohjelmassa. - Tavallinen CSV-tiedosto. Käytä tätä muotoa, jos aiot muokata tuotteen CSV-tiedostoa tavallisella tekstieditorilla.

1. Klikkaa Vie tuotteita.

Dymo Label -ohjelmiston käyttäminen viivakoodien mukauttamiseen

Dymo Label -ohjelmistolla voit suunnitella täysin räätälöityjä viivakooditarroja.

Toimintovaiheet:

1. Avaa Dymo Label -ohjelmisto ja klikkaa sopivaa tarrakokoa.
  1. Aloita asettelun suunnittelu napauttamalla Valitse asettelu -painiketta.

2. Tässä esimerkissä klikkaa tyhjä asettelu.

1. Klikkaa Lisää, jos haluat nähdä tarran alueet ja clip art -kuvat, joita voit lisätä asetteluun.

Tässä esimerkissä suunnittelemme tarran, jossa on kaksi aluetta:

- viivakoodi - tekstikenttä.

1. Etsi Label Objects (Tarra-alueet) -kohdasta Viivakoodi-alue ja klikkaa sitä, ja vedä se sen jälkeen tarran esikatselun päälle.

2. Kun olet sijoittanut viivakoodialueen, klikkaa sitä hiiren oikeanpuolisella painikkeella ja valitse alasvetovalikosta Ominaisuudet.

3. Valitse Code 128 Auto kohdan Object settings (Alueen asetukset) Symbology (Symbolit)-alasvetovalikosta ja klikkaa sitten Ok.

4. Etsi Label Objects (Tarra-alueet) -kohdasta Teksti-alue ja klikkaa sitä, ja vedä se sen jälkeen tarran esikatselun päälle.

5. Kun sinulla on kaikki alueet, joita tarvitset tarraasi varten, voit tarkentaa asettelua muutamalla eri tavalla:

Asetteluvaihtoehdot
Sijoita alueet uudelleen Klikkaa aluetta ja vedä sen reunaviivaa.
Muuta objektien kokoa Klikkaa aluetta ja vedä jotakin reunaa ympäröivistä pienistä neliöistä.
Poista objektit Klikkaa aluetta ja paina del-näppäintä.
  1. Kun olet saanut tarran asettelun valmiiksi, siirry Tiedosto-valikkoon ja klikkaa Save as Layout (Tallenna asetteluna).

2. Anna asettelulle nimi ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

Mukautettujen viivakooditarrojen tulostaminen

Kun olet mukauttanut ja tallentanut tarran asettelun, voit valita, mitkä tiedot tarra-alueisiin lisätään Shopifyhin viedystä CSV-tiedostosta. Kun olet lisännyt tuotetiedot tarran asetteluun, olet valmis tulostamaan viivakooditarroja.

Toimintovaiheet:

1. Vie hiiren osoitin Dymo Label -ohjelmiston Tiedosto-valikossa kohtaan Tuo tiedot ja tulosta, ja valitse sitten Uusi.

2. Kun Aloittaminen-valintaikkuna tulee näkyviin, klikkaa Seuraava.

3. Valitse Selaa, jos haluat valita Shopifysta viedyn CSV-tiedoston.

4. Etsi CSV-tiedoston nimi (esimerkiksi ProductLabels.csv) ja kaksoisklikkaa sitä.

5. Varmista, että tarran esikatselussa on suunnittelemasi viivakoodi- ja tekstialueet sisältävä asettelu. Jos haluat käyttää erilaista asettelua, klikkaa Change layout... (Muuta asettelua), jotta voit selata ennalta määritettyjä ja tallennettuja asetteluja, ja kaksoisnapsauta haluamaasi asettelua.

6. Klikkaa Seuraava. Näet CSV-tiedoston tiedot asettelun ja esikatseluikkunoiden alapuolella olevassa Tietokentät-osiossa.

7. Valitse Use first row as field names (Käytä ensimmäistä riviä kentän nimenä) -valintaruutu.

8. klikkaa tarran asettelussa olevaa tekstikenttää ja täytä se napauttamalla sarakkeen otsikkoa Tietokentät-osiossa. Voit esimerkiksi napauttaa tarran asettelussa olevaa viivakoodialuetta ja napauttaa sitten CSV-tiedoston tietokentissä Viivakoodi-sarakkeen otsikkoa.

1. Toista sama tarvittaessa myös muiden tarra-alueiden kohdalla. Esikatselu-ikkunassa näet työsi esikatselun.
  1. Kun olet määrittänyt kaikkien tarra-alueiden kenttien nimet, klikkaa Seuraava.

2. Valitse valintaruuduilla, minkä tuotteen viivakooditarrat haluat tulostaa.

3. Varmista, että DYMO LabelWriter -tulostin on valittuna, ja klikkaa sitten Tulosta.

Dymo Label -ohjelmiston päivittäminen:

Retail Barcode Printer -sovellus toimii vain DYMO Label -ohjelmiston versiossa 8.7.3 ja sitä uudemmissa.

Päivitä Dymo Label -ohjelmisto seuraavasti:

Dymo Label -ohjelmiston vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia viivakoodien tarrojen tulostamisessa Dymo Label -ohjelmiston avulla, kokeile seuraavia toimenpiteitä tulostimen asetusten vianmäärityksen jälkeen:

• Yritä lisätä leveyttä -virhe
  • Mukautettuja viivakooditarroja ei voida skannata

Jos sinulla on ongelmia Dymo Label -ohjelmiston vianmäärityksen jälkeenkin, ota yhteyttä Shopifyn tukeen.

Yritä lisätä leveyttä -virhe

Jos saat Yritä lisätä leveyttä -virheilmoituksen, viivakoodi on liian suuri tarraan. Voit muuttaa viivakoodialueen kokoa asettelussasi, jotta tarrasi viivakoodialueesta tulee leveämpi.

Jos olet tehnyt viivakoodialueesta mahdollisimman leveän ja näet edelleen Yritä lisätä leveyttä -virheilmoituksen, sinun on käytettävä suurempaa tarrakokoa.

Seuraavat merkkien enimmäismäärät sopivat kaikenkokoisiin viivakooditarroihin:

• Iso: 40 merkkiä
  • Keskikokoinen: 22 merkkiä
  • Pieni: 8 merkkiä
  • Todella pieni: 12 merkkiä.

Jos viivakoodeissasi käytetään kirjaimia tai symboleja, nämä merkit vievät tarrassa enemmän tilaa kuin numerot.

Mukautettua viivakooditarraa ei voida skannata

Jos et pysty skannaamaan Dymo Label -ohjelmistolla tulostamiasi mukautettuja viivakooditarroja, tarkasta, oliko viivakoodi-sarake valittuna CSV-tiedostossa, kun tulostit mukautettuja tarrojasi.