Juomarahan kerääminen Shopify POS:lla

Juomarahan avulla asiakkaat voivat osoittaa arvostuksensa loistavasta palvelusta. Asiakkaasi voivat lisätä juomarahan mihin tahansa tilaukseen, joka on käsitelty henkilökohtaisesti Shopify POS -sovelluksessa. Juomarahat ovat tällä hetkellä käytettävissä vain luottokorttimaksuihin, jotka on käsitelty tuetulla kortinlukijalla.

Tuetut kortinlukijat

Voit kerätä juomarahaa Shopify POS -sovelluksella seuraavilla tuetuilla kortinlukijoilla:

Juomarahan ottaminen käyttöön Shopify POS -sovelluksessa

Kun otat juomarahan käyttöön, juomarahavalintaikkuna lisätään Shopify POS kassanäkymään, kun maksutavaksi on valittu luotto. Voit syöttää enintään kolme esimääritettyä juomarahasummaa ja ottaa käyttöön mukautetut juomarahasummat, jolloin asiakkaat voivat itse määrittää haluamansa juomarahasumman.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa Kauppa > Juomarahat.

2. Valitse Ota juomarahat käyttöön.

3. Syötä prosenttiarvot jokaiselle kolmelle esiasetetulle juomarahan prosenttiosuudelle.

4. Valinnainen: poista Mukautetut juomarahat käytöstä, jos et halua sallia mukautettuja juomarahasummia.

5. Valinnainen: ota käyttöön Juomarahojen vähimmäissummat.

Juomarahojen vähimmäissummat

Ota käyttöön vähimmäissummat korvataksesi esimääritettyjen juomarahojen prosenttiosuudet määritetyillä rahasummilla, kun tapahtuma loppusumma jää määritetyn summan alle. Jos esimerkiksi määrität vähimmäissummaksi 10 €, voit korvata pikavalinnan prosenttiosuudet 15 %, 18 % ja 20 % määritetyillä rahasummilla 1 €, 2 € ja 3 € maksutapahtumille, jotka ovat alle 10 €.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa Kauppa > Juomarahat.

2. Tarkista Juomarahojen vähimmäissummat.

3. Anna juomarahan vähimmäissumma kohtaan Tapahtumaraja.

4. Syötä jokaisen 3 esimääritetyn juomarahan summalle rahamääräinen arvo.

Juomarahan kerääminen

Jos juomarahat on otettu käyttöön, juomarahojen valintaikkuna tulee näkyviin kassalla, kun maksutavaksi on valittu luotto. Asiakkaat voivat valita jonkin useista juomarahavaihtoehdoista:

• esiasetettu prosentuaalinen summa
  • mukautettu juomarahan summa (jos mukautetut juomarahasummat on otettu käyttöön)
  • ei juomarahaa

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -ostoskorinäkymässä Veloita.

2. Napauta maksutapavalinnan valintaikkunassa Luotto.

3. Napauta Käynnistä asiakkaan maksu kassalla ja anna asiakkaan sitten valita juomarahan määrä.

Juomarahan palauttaminen

Voit palauttaa juomarahan hyvittämättä koko tilausta.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -järjestelmässä Orders (Tilaukset) -vaihtoehto.

2. Napauta tilausta, jonka juomarahan haluat palauttaa.

3. Napauta Palauta tuotteet.

4. Määritä maksun palautuksen lukumääräksi 1 napauttamalla +-merkkiä kohdan Juomaraha vieressä.

5. Valinnainen: lisää maksun palautuksen syy.

6. Napauta Maksun palautus -painiketta.

7. Valinnainen: lähetä asiakkaalle kuitti sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Juomaraharaportit

Voit tarkastella kunkin henkilöstön jäsenen keräämiä juomarahoja Myynti henkilöstön mukaan -raportista ja kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista.

Voit tarkastella henkilöstön jäsenten keräämiä juomarahoja Myynti henkilöstön mukaan -raportista.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. Napauta Myynti-osiossa Näytä kaikki.

3. Napauta Myynti henkilöstön mukaan.

4. Napauta Muokkaa sarakkeita ja ota Juomarahat käyttöön.

Voit tarkastella kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. Napauta Raha-asiat-osiossa Näytä kaikki.

3. Klikkaa Juomarahat.