Juomarahan kerääminen Shopify POS:lla

Juomarahan avulla asiakkaat voivat osoittaa arvostuksensa loistavasta palvelusta. Asiakkaasi voivat lisätä juomarahan mihin tahansa tilaukseen, joka on käsitelty henkilökohtaisesti Shopify POS -sovelluksessa. Juomarahat ovat tällä hetkellä käytettävissä vain luottokorttimaksuihin, jotka on käsitelty tuetulla kortinlukijalla.

Tuetut kortinlukijat

Voit kerätä juomarahaa Shopify POS -sovelluksella seuraavilla tuetuilla kortinlukijoilla:

Juomarahan ottaminen käyttöön Shopify POS -sovelluksessa

Kun otat juomarahan käyttöön ja valitset luottokorttimaksun, juomarahavalintaikkuna lisätään Shopify POS -myyntipisteen kassanäkymään kun maksutavaksi on valittu luottokorttimaksu. Voit syöttää maksimissaan kolme esimääritettyä juomarahasummaa ja ottaa käyttöön mukautetut juomarahat, jolloin asiakkaasi voivat määrittää itse oman juomarahasummansa.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa Kauppa > Juomarahat.

2. Valitse Ota juomarahat käyttöön.

3. Kirjoita JUOMARAHAVAIHTOEHDOT-kohdassa prosentuaalinen arvo Vaihtoehto-kenttiin. Voit määrittää maksimissaan kolme eri arvoa.

4. Vapaaehtoinen: Jos et halua mahdollistaa mukautettua juomarahaa, poista Mukautetut juomarahat käytöstä.

5. Valinnainen: ota käyttöön Juomarahojen vähimmäissummat.

Juomarahojen vähimmäissummat

Ota käyttöön vähimmäissummat korvataksesi esimääritettyjen juomarahojen prosenttiosuudet määritetyillä rahasummilla, kun tapahtuma loppusumma jää määritetyn summan alle. Jos esimerkiksi määrität vähimmäissummaksi 10 €, voit korvata pikavalinnan prosenttiosuudet 15 %, 18 % ja 20 % määritetyillä rahasummilla 1 €, 2 € ja 3 € maksutapahtumille, jotka ovat alle 10 €.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa Kauppa > Juomarahat.

2. Tarkista Juomarahojen vähimmäissummat.

3. Anna juomarahan vähimmäissumma kohtaan Tapahtumaraja.

4. Syötä jokaisen 3 esimääritetyn juomarahan summalle rahamääräinen arvo.

Juomarahan kerääminen

Jos juomarahat on otettu käyttöön, juomarahojen valintaikkuna tulee näkyviin kassalla, kun maksutavaksi on valittu luotto. Asiakkaat voivat valita jonkin useista juomarahavaihtoehdoista:

• esiasetettu prosentuaalinen summa
  • mukautettu juomarahan summa (jos mukautetut juomarahasummat on otettu käyttöön)
  • ei juomarahaa

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -ostoskorinäkymässä Veloita.

2. Napauta maksutapavalinnan valintaikkunassa Luotto.

3. Napauta Käynnistä asiakkaan maksu kassalla ja anna asiakkaan sitten valita juomarahan määrä.

Juomarahan palauttaminen

Voit palauttaa juomarahan hyvittämättä koko tilausta.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -järjestelmässä Orders (Tilaukset) -vaihtoehto.

2. Napauta tilausta, jonka juomarahan haluat palauttaa.

3. Napauta Palauta tuotteet.

4. Määritä maksun palautuksen lukumääräksi 1 napauttamalla +-merkkiä kohdan Juomaraha vieressä.

5. Valinnainen: lisää maksun palautuksen syy.

6. Napauta Maksun palautus -painiketta.

7. Valinnainen: lähetä asiakkaalle kuitti sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Juomaraharaportit

Voit tarkastella kunkin henkilöstön jäsenen keräämiä juomarahoja Myynti henkilöstön mukaan -raportista ja kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista.

Voit tarkastella henkilöstön jäsenten keräämiä juomarahoja Myynti henkilöstön mukaan -raportista.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. klikkaa Myynti-osiossa Näytä kaikki.

3. Klikkaa Myynti henkilöstön mukaan.

4. Klikkaa Muokkaa sarakkeita ja ota Juomarahat käyttöön.

Voit tarkastella kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. klikkaa Raha-asiat-osiossa Näytä kaikki.

3. Klikkaa Juomarahat.