Tippien kerääminen Shopify POS:lla

Tipin avulla asiakkaat voivat osoittaa arvostuksensa loistavasta palvelusta. Asiakkaasi voivat lisätä tipin mihin tahansa tilaukseen, joka on käsitelty henkilökohtaisesti Shopify POS -sovelluksessa. Tipit ovat tällä hetkellä käytettävissä vain luottokorttimaksuihin, jotka on käsitelty tuetulla kortinlukijalla.

Tuetut kortinlukijat

Voit kerätä tippiä Shopify POS -sovelluksella seuraavilla tuetuilla kortinlukijoilla:

Tipin ottaminen käyttöön Shopify POS -sovelluksessa

Kun otat tipin käyttöön ja valitset luottokorttimaksun, tippivalintaikkuna lisätään Shopify POS -myyntipisteen kassanäkymään kun maksutavaksi on valittu luottokorttimaksu. Voit syöttää maksimissaan kolme esimääritettyä tippisummaa ja ottaa käyttöön mukautetut tipit, jolloin asiakkaasi voivat määrittää itse oman tippisummansa.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Napauta Tipit kohdassa Kassa.

3. Kirjoita TIPPIVAIHTOEHDOT-kohdassa prosentuaalinen arvo Vaihtoehto-kenttiin. Voit määrittää maksimissaan kolme eri arvoa.

4. Vapaaehtoinen: Jos et halua mukautetun tipin vaihtoehtoa, poista Mukautetut tipit käytöstä.

5. Valinnainen: ota käyttöön Juomarahojen vähimmäissummat.

Juomarahojen vähimmäissummat

Ota käyttöön vähimmäismäärät korvataksesi esimääritettyjen juomarahojen prosenttiosuudet määritetyillä rahasummilla, kun tapahtuman loppusumma jää summan alle. Jos esimerkiksi määrität vähimmäissummaksi 10 €, voit korvata pikavalinnan prosenttiosuudet 15 %, 18 % ja 20 % määritetyillä rahasummilla 1 €, 2 € ja 3 € maksutapahtumille, jotka ovat alle 10 €.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Napauta Tipit kohdassa Kassa.

3. Tarkista Juomarahojen vähimmäissummat.

4. Anna tipin vähimmäissumma kohtaan Tapahtumaraja.

5. Syötä jokaisen 3 esimääritetyn tipin summalle rahamääräinen arvo.

Tipin kerääminen

Jos tipit on otettu käyttöön, juomarahojen valintaikkuna tulee näkyviin kassalla, kun maksutavaksi on valittu luotto. Asiakkaat voivat valita jonkin useista tippivaihtoehdoista:

• esiasetettu prosentuaalinen summa
  • mukautettu tipin summa (jos mukautetut tippisummat on otettu käyttöön)
  • ei tippiä

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS -myyntipisteen ostoskorinäkymässä Kassa.

2. Napauta maksutapavalinnan valintaikkunassa Luotto.

3. Anna asiakkaan valita tipin määrä ja maksaa sitten.

Tipin palauttaminen

Voit palauttaa tipin hyvittämättä koko tilausta.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS -järjestelmässä Orders (Tilaukset) -vaihtoehto.

2. Napauta tilausta, jonka tipin haluat palauttaa.

3. Napauta Hyvitys -painiketta.

4. Määritä hyvityksen lukumääräksi 1 napauttamalla +-merkkiä kohdan Tippi vieressä.

5. Napauta Seuraava.

6. Vahvista, että hyvityksen tiedot ovat oikein.

7. Valinnainen: lisää hyvityksen syy.

8. Napauta Hyvitys -painiketta.

9. Valinnainen: lähetä asiakkaalle kuitti sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Tippiraportit

Voit tarkastella kunkin henkilöstötilin keräämiä juomarahoja Tipit -raportista ja kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista.

Tee näin:

Voit tarkastella kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. Valitse luokan pudotusvalikosta Talous.

3. Klikkaa Tipit.