Shopify Paymentsin käyttöönotto POS-sovelluksessa

Shopify Payments on helpoin tapa hyväksyä maksuja. Se eliminoi kaiken kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajaan tai kauppiastiliin liittyvän vaivannäön, eikä sinun tarvitse syöttää käyttäjätietojasi Shopifyhin. Shopify Payments hyväksyy automaattisesti kaikki eniten käytetyt maksutavat heti, kun olet luonut Shopify-kaupan.

Kun olet määrittänyt Shopify Paymentsin, asiakkaasi voivat tehdä luottokorttimaksuja kaupassasi. Voit aktivoida Shopify Paymentsin Shopifyn asetusten Maksupalveluntarjoajat -sivulla. Shopify Paymentsiä määrittäessäsi tarvitset seuraavat tiedot:

• työnantajan tunnus (EIN)
  • yrityksesi pankkitiedot
  • tilausten keskihinta
  • tilausten keskimääräinen toimitusaika

Shopify Payments on käytettävissä vain tiettyjen maiden ja alueiden kaupoissa. Shopify Payments hyväksyy automaattisesti kaikki eniten käytetyt maksutavat heti, kun olet luonut Shopify-kaupan.

Shopify Paymentsin aktivoiminen POS-sovelluksessa

Jos Shopify Payments on otettu käyttöön kaupassasi, voit hyväksyä luottokorttimaksuja henkilökohtaisesti. Kun olet määrittänyt Shopify Paymentsin, sinun täytyy aktivoida se Shopify POS -sovelluksessa.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Maksutyypit.
  2. Varmista Oletusarvoiset maksutavat -osiossa, että Credit/Debit-valinta on Hyväksytty.

Korttimaksujen hyväksyminen ilman allekirjoitusta

Voit hyväksyä korttimaksuja ilman asiakkaan allekirjoitusta, jos täytät seuraavat vaatimukset:

• Kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa.
  • Käytät Shopify Payments -maksupalvelua.
  • Käytät EMV-kortinlukijaa.

Tämä vaihtoehto on oletusarvoisesti pois käytöstä, mutta voit aktivoida sen Shopify POS -maksutyypit -näytössä.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Maksutyypit.
  2. Napauta Oletusarvoiset maksutavat -kohdassa Credit/Debit.
  3. Aktivoi tai deaktivoi Ohita asiakkaan allekirjoitukset, jos mahdollista napauttamalla vaihtopainiketta.

Tuetut maat ja alueet

Vain maat, joissa Shopify Payments tukee sekä verkossa että henkilökohtaisessa kontaktissa tapahtuvaa käsittelyä, ovat käytettävissä. Seuraavan luettelon avulla voit selvittää, onko Shopify Payments käytettävissä Shopify POS -sovelluksessa siinä maassa, jossa yrityksesi toimii:

Maan ja valuutan vaatimustenmukaisuus henkilökohtaisessa myynnissä

Kun käsittelet myyntipisteen tapahtumia henkilökohtaisesti Shopify Paymentsin ja Shopify-kortinlukijan avulla, sinun on noudatettava sen maan maksusääntöjä, jossa tapahtuma käsitellään.

Jos haluat hyväksyä paikan päällä suoritettavia maksuja useissa maissa, sinun on luotava erillinen Shopify-kauppa ja Shopify Payments -tili kutakin maata varten, ellei kauppasi sijaitse Euroopan unionissa (EU). Jos kauppasi sijaitsee EU:ssa ja tekee myyntiä euroissa (EUR), sinun ei tarvitse luoda erillisiä tilejä ja sinulla voi olla yhden Shopify-kaupan ylläpitämiä myyntipaikkoja muissa tuetuissa EU-maissa.

Vaatimukset

Jotta yrityksesi voisi pysyä maakohtaisten vaatimusten mukaisena, kun teet myyntiä henkilökohtaisesti, sen on täytettävä seuraavat velvoitteet:

• Shopify-kauppasi on oltava samassa maassa kuin kaikki fyysiset kauppasi.
  • Shopify-kauppasi valuutan on vastattava fyysisten kauppojesi sijaintien paikallista valuuttaa.

Näitä vaatimuksia ei sovelleta seuraavissa tilanteissa:

• Kauppasi sijaitsee jossakin Euroopan unionin (EU) maassa ja myy euroissa (EUR). Voit hyväksyä maksuja POS-sijainnista toisessa EU-maassa, jota Shopify Payments for POS tukee tarvitsematta määrittää uutta Shopify-kauppaa. Katso tuettujen maiden luetteloa.
  • Et hyväksy henkilökohtaisesti tapahtuvassa myynnissä POS-maksuja kansainvälisissä sijainneissasi, kuten varastointi- tai varastonhallintasijainneissa. Nämä vaatimukset koskevat vain fyysisiä sijainteja, joissa hyväksyt maksuja.
  • Myyt eri kansainvälisille markkinoille vain verkossa. Nämä vaatimukset koskevat henkilökohtaisesti tapahtuvaa myyntiä.

Esimerkkejä

Drewin yritys sijaitsee Washingtonissa, ja Drew myy verkossa käyttäen Yhdysvaltain dollareita kaupan valuuttana. Jos kauppa avaa kauppapaikkoja Los Angelesissa ja New Yorkissa, kaupan maa ja valuutta vastaavat kaupan kauppapaikkoja, koska ne kaikki sijaitsevat Yhdysvalloissa ja käyttävät Yhdysvaltain dollareita. Jos Drew avaa myöhemmin kauppapaikan Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kauppapaikka ei ole enää vaatimustenmukainen, koska Drewin kauppa sijaitsee Yhdysvalloissa (mikä ei vastaa Yhdistyneen kuningaskunnan POS-sijaintia), ja tällöin kaupan POS-myyntipiste myisi edelleen Yhdysvaltain dollareissa (ei Englannin punnissa, joka on paikallinen valuutta).

Esimerkki 1 -taulukko
Kaupan sijainti Valuutta Vaatimusten mukainen
Yhdysvallat USD Kyllä
Yhdistynyt kuningaskunta USD Ei

Sashan kauppa sijaitsee Berliinissä ja kauppa myy henkilökohtaisesti euroissa. Sasha voi avata kauppapaikan Alankomaissa, joka myy euroissa ja pysyy vaatimustenmukaisena, koska sekä Saksa että Alankomaat ovat Shopify Paymentsin tukemia EU:n jäsenmaita ja molemmat kauppapaikat myyvät euroissa. Sasha ei kuitenkaan voi perustaa kauppapaikkaa Sveitsiin, koska Shopify Payments ei ole käytettävissä Sveitsissä tapahtuvaan henkilökohtaiseen myyntiin.

Esimerkki 2 -taulukko
Kaupan sijainti Valuutta Vaatimusten mukainen
Saksa EUR Kyllä
Alankomaat EUR Kyllä
Sveitsi EUR Ei

Janella on kauppa Yhdysvalloissa ja varasto Kanadassa. Janen ei tarvitse luoda uutta kauppaa Kanadassa sijaitsevaa varastoaan varten, koska hän ei hyväksy paikan päällä suoritettavia maksuja Kanadassa. Jos Jane kuitenkin haluaa aloittaa henkilökohtaisen myynnin Kanadassa Shopify-myyntipistettä käyttämällä, hänen on luotava uusi Shopify-kauppa, joka sijaitsee Kanadassa ja jonka myyntivaluutta on CAD.

Esimerkki 3 -taulukko
Kaupan sijainti Valuutta Vaatimusten mukainen
Yhdysvallat USD Kyllä
Kanada USD Ei

Uuden Shopify-kaupan määrittäminen myyntipisteen maksujen hyväksymistä varten toisessa maassa

Voit hyväksyä paikan päälle maksettavia myyntipisteen maksuja Shopify Paymentsin ja Shopify-kortinlukijan avulla vain yhdessä maassa yhtä Shopify-tiliä kohden, ellei kauppasi sijaitse Euroopan unionissa (EU). Jos kauppasi sijaitsee EU:ssa ja tekee myyntiä euroissa (EUR), sinun ei tarvitse luoda erillisiä tilejä ja sinulla voi olla yhden Shopify-kaupan ylläpitämiä myyntipaikkoja muissa tuetuissa EU-maissa.

Vaiheet:

1. Luo uusi kauppa, joka on rekisteröity maahan, jossa haluat hyväksyä henkilökohtaisia myyntipistemaksuja, ja jonka valuutaksi on asetettu valuutta, jota haluat käyttää.
  2. Määritä uusi kauppa. Voit viedä tuotetietosi alkuperäisestä kaupasta CSV-tiedostoja käyttämällä.
  3. Luo uusi Shopify Payments -tili, joka on rekisteröity maahan, jossa haluat hyväksyä henkilökohtaisia myyntipistemaksuja, ja jonka valuutaksi on asetettu valuutta, jota haluat käyttää.
  4. Määritä Shopify POS uutta kauppaa varten.

Shopify Paymentsin pankkitiliä koskevat vaatimukset

Pankkitilin vaatimukset riippuvat maasta, jossa kauppasi sijaitsee. Katso kunkin tuetun maan vaatimukset.

Pankkitilin tietojen muokkaaminen

Jos vaihdat pankkia tai jos pankkitilisi tiedot muuttuvat, voit päivittää Shopify Payments -asetusten tiedot.

Et voi käyttää prepaid-pankkikortteja pankkitilien tunnistetietona vastaanottaaksesi tulomaksuja Shopify Paymentsistä.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulla Asetukset > Maksupalveluntarjoajat.
  2. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Tulomaksutiedot-kohdan Tulomaksupankkitili-kohdassa Vaihda pankkitili.
  4. Anna pankkitilisi tiedot ja klikkaa Tallenna.

Lisätietoja