Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukija

Saatavilla vain Shopifysta

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukija

Voit käyttää Shopifyn lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijaa luottokortti- ja lähimaksujen vastaanottamiseen (mukaan lukien Android Pay ja Apple Pay) Shopify POS -sovelluksella.

Kortinlukija, jossa on lähimaksu-, siru- ja magneettijuovatoiminto, on EMV-maksustandardin mukainen, mikä auttaa estämään luottokorttien väärentämistä ja petoksia. Jos käytät kortinlukijaa, joka ei ole vaatimustenmukainen, yrityksesi altistuu suuremmalle riskille. Lisätietoja ›

Voit ostaa Shopifyn lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan, työtasotelineen ja muita vähittäiskaupan laitteita Shopify-laitteistokaupasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Irlannissa.

Kenelle tämä kortinlukija on tarkoitettu?

Langaton ja valinnaiseen työtasotelineeseen asennettava lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukija on monipuolinen kortinlukija, joka sopii sekä mobiilille että fyysiselle kaupalle. Voit ladata lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan ja viedä sen mukanasi messuille, markkinoille ja pop-up-tapahtumiin. Jos sinulla on fyysinen kauppa, voit kortinlukijan valinnaiseen työtasotelineeseen ja voit pitää kortinlukijan aina ladattuna.

EMV ja vastuunsiirto

EMV-standardi siirtää ostovastuuta siten, että vähittäiskauppiaat vastaavat luottokortin väärentämiseen ja petoksiin liittyvistä kustannuksista pankkien ja luottokorttien tarjoajien sijaan. Tämä tarkoittaa, että olet vastuussa vilpillisistä ostoksista kaikissa tapauksissa, joissa käsittelet korttia alemman tason suojausominaisuuksia noudattaen, vaikka kortille on tarjolla korkeamman tason suojausominaisuuksia (esimerkiksi jos käsittelet sirullisen kortin maksutapahtumia kortin magneettijuovaa käyttämällä). Lisätietoja

Kortinlukijan vaatimukset ja tuetut maksutyypit

Jotta voit käyttää lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijaa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Uudistettu Shopify POS -sovellus toimii kaikkien iOS-laitemallien kanssa, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

Uudistetun Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 5s tai parempi ja iOS 11.4 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai parempi ja iOS 11.4 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai parempi ja iOS 11.4 tai uudempi
iPad mini 2. sukupolvi tai uudempi ja iOS 11.4 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iOS 11.4-käyttöjärjestelmää tai uudempaa käyttävät iPad Pro -mallit

Huom: Uudistettu Shopify POS -sovellus ei tue iOS-beta-versioita.

iOS 14-käyttöoikeusedellytykset

Jos olet päivittänyt laitteen iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovellusta, sinun on ehkä otettava käyttöön verkkosivujen seuranta iOS:n asetuksista. Sivustojen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify-ylläpitoon, pysyvät liitettyinä Shopify Pingiin, Shopify Point of Sale -myyntipisteeseen ja Shopify Mobile-sovellukseen.

Jos haluat ottaa käyttöön verkkosivujen välisen seurannan, suorita seuraavat toimet:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, SHOPIFY POS tai Shopify Ping.
  3. Ota käyttöön Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukija on käytettävissä vain Isossa-Britanniassa ja Irlannissa, ja sitä voidaan käyttää vain seuraavilla yhteensopivilla maksutyypeillä:

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan maat ja hyväksytyt maksutavat
Maa Hyväksytyt maksutavat
Yhdistynyt kuningaskunta Visa, MasterCard, American Express, Apple Pay, Android Pay
Irlanti Visa, MasterCard, Apple Pay ja Android Pay

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan ostaminen

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukija on saatavissa vain Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin Shopify-laitteistokaupasta.

Kortinlukijan rakenne

Kortinlukijan rakenne

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan kaavion selitys
Kohta Nimi Kuvaus
1 Bluetooth-ilmaisin Bluetooth-symboli kortinlukijan näytön vasemmassa yläkulmassa
2 USB-portti Kortinlukijan yläreunan keskellä oleva portti
3 Virta/lepotila-painike Kortinlukijan yläreunan oikeassa kulmassa oleva painike
4 Bluetooth-painike Kortinlukijan oikeassa kulmassa näytön yläpuolella oleva painike
5 Akun merkkivalo Kortinlukijan näytön oikeassa yläkulmassa oleva akun latausilmaisin
6 Hyväksy-painike Kortinlukijan alakulmassa oleva painike, jossa on valintamerkki
7 Tyhjennä-painike Kortinlukijan alareunan keskellä oleva painike, joka on merkitty vasemmalle osoittavalla nuolella
8 Peruuta-painike Kortinlukija vasemmassa alakulmassa oleva painike, jossa on X

Lataaminen

Kortinlukijan akku tulee ladata täyteen, ennen kuin käytät sitä ensimmäistä kertaa. Kortinlukijan täyteen lataaminen kestää noin 4 tuntia. Kun akku on täynnä, kortinlukijan akku kestää käytössä kahdesta neljään tuntia ja lepotilassa noin 24 tuntia. Voit ladata kortinlukijasi yhdistämällä sen tietokoneeseen tai tavalliseen USB-virtalähteeseen mukana tulevalla USB-kaapelilla.

Voit jättää kortinlukijan kiinni virtalähteeseen tai irrottaa sen tarvittaessa. Jos käytät lataustelinettä, voit asentaa kortinlukijan kassakoneen viereen ja pitää sen kytkettynä koko ajan.

Kortinlukijan näyttö näyttää senhetkisen akun tilan:

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan akun varaustilan ilmaisimien merkitykset
Merkitys Merkki
Akku on täynnä Full battery
Akku on täynnä ja kortinlukija on kytkettynä Full battery with a plug extending from it
Akku latautuu ja kortinlukija on kytkettynä Battery with a lightning bolt overlay and a plug extending from it
Akun varaus on erittäin alhainen Warning sign next to a battery with a lightning bolt overlay

Virta päälle, pois päältä ja lepotila

Jos haluat kytkeä kortinlukijan virran päälle, pidä laitteen yläosassa olevaa virtapainiketta painettuna, kunnes näyttöön ilmestyy Shopify-logo. Sininen merkkivalo alkaa vilkkua, kun kortinlukija on käyttövalmis (tämä voi viedä muutaman sekunnin). Jos olet muodostanut pariliitoksen laitteen kanssa, joka on edelleen kantavuusalueen sisällä, kortinlukija yhdistää siihen uudelleen.

Jos haluat kytkeä kortinlukijan pois päältä, pidä virtapainiketta painettuna kolmen sekunnin ajan.

Jos haluat asettaa kortinlukijan lepotilaan, paina virtapainiketta sekunnin ajan. Voit herättää kortinlukijan painamalla mitä tahansa painiketta. Kortinlukija siirtyy lepotilaan noin minuutin käyttämättömyyden kuluttua, jos se ei ole kytkettynä.

Muodosta pariliitos IPadin tai iPhonen kanssa

Kun liität kortinlukijan Shopify POS -sovellukseen ensimmäisen kerran, se on pariliitettävä iPadiin tai iPhoneen bluetoothin avulla. Tämän jälkeen kyseiset laitteet yhdistetään automaattisesti, jos ne ovat kantoalueen sisällä.

Voit milloin tahansa estää pariliitosprosessin painamalla kortinlukijan peruutuspainiketta.

Jos hyväksyt luottokortit ja kortinlukija ei ole yhdistettynä kassalla maksun aikana, sinua kehotetaan yhdistämään noudattamalla Shopify POS -näytössä annettuja ohjeita.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Napauta Laitteiston asettaminen.

3. Napauta Määritä laitteisto -sivulla Kortinlukija-valintaa.

4. Napauta Valitse kortinlukija -sivulla Tap, Chip & Swipe -valintaa.

5. Pidä kortinlukijan bluetooth-painiketta (tai vihreää -painiketta) painettuna viiden sekunnin ajan. Kun näytön sininen merkkivalo ja bluetooth-kuvake alkavat vilkkua nopeasti, kortinlukija on valmis muodostamaan laiteparin.

6. Napauta Seuraava.

7. Napauta Siirry iPadin asetuksiin.

8. Napauta ensin Bluetooth > sen jälkeen napauta kortinlukijasi nimeä (esimerkiksi Shopify 123) Muut laitteet -kohdassa. Saattaa kestää muutaman sekunnin, ennen kuin kortinlukija näkyy käytettävissä olevien laitteiden luettelossa. Kortinlukijan nimen numero vastaa kortinlukijan takaosassa olevan sarjanumeron kolmea viimeistä numeroa.

9. Kun Bluetooth Pairing Request (bluetooth-pariliitospyyntö) -valintaikkuna tulee näkyviin, vahvista pyyntö valitsemalla Pair (muodosta pariliitos).

10. Kun vahvistuskoodi näkyy kortinlukijan näytössä, hyväksy bluetooth-yhteys iPadiin tai iPhoneen painamalla vihreää -painiketta. Kun sininen merkkivalo lakkaa vilkkumasta, kortinlukija on pariliitetty onnistuneesti.

11. Palaa Shopify POS -sovellukseen ja napauta Viimeistele asennus.

Lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan ohjelmiston päivittäminen

Jos lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukija edellyttää ohjelmistopäivitystä, voit päivittää sen suorittamalla seuraavat toimet. Päivitys voi kestää jopa 15 minuuttia, ja Shopify POS:a ei voi käyttää sen aikana.

Toimintovaiheet:

1. Liitä kortinlukija ja iPhone tai iPad latauskaapeliinsa.

2. Muodosta pariliitos kortinlukijan ja iPhonen tai iPadin välille.

3. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset.

4. Napauta Yhdistetyn laitteiston hallinnointi.

5. Napauta laitteeseesi liitetyn kortinlukijan nimeä.

6. Napauta Katsele tietoja -valintaa Päivitys saatavilla -kohdassa.

7. Napauta Päivitä.

Kortinlukijan yhdistäminen aiempaan laitteeseen, kun pariliitos on muodostettu välillä toiseen laitteeseen

​ Kortinlukija voidaan pariliittää vain yhteen iPadiin tai iPhoneen kerrallaan. Jos olet yhdistänyt kortinlukijasi toiseen laitteeseen ja haluat nyt yhdistää sen ensimmäiseen laitteeseen, sinun on ensin poistettava kortinlukija toisen laitteen bluetooth-laitteiden Omat laitteet -luettelosta.

1. Avaa toisen laitteen Asetukset ja valitse sitten Bluetooth.

2. Etsi aiemmin liitetty kortinlukija Omat laitteet -luettelosta (esimerkiksi Shopify 123).

3. Napauta kortinlukijan laitenimen vieressä olevaa i-kuvaketta.

4. Valitse Unohda tämä laite ja vahvista valinta.

5. Noudata ensimmäisen laitteen bluetooth-pariliitosprosessia .

Tietoja: Jos sinulla on ongelmia kortinlukijan pariliitoksen kanssa, lue lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan vianmääritysohjeet.

Tapahtuman suorittaminen

Kortinlukija hyväksyy kolme erilaista maksutapaa: lähimaksu, siru ja pyyhkäisy.

Napauta

1. Valitse Shopify POS:n maksunäytöltä Credit/Debit.

2. Paina kortinlukijan Hyväksy-painiketta.

3. Vie lähimaksukortti tai -laite kortinlukijan päälle ja pidä se paikallaan, kunnes näet neljä vihreää merkkivaloa. Kun Shopify POS näyttää Maksu on vastaanotettu -viestin, tapahtuma on valmis.

Siru

1. Valitse Shopify POS:n maksunäytöltä Credit/Debit.

2. Aseta sirukortti kortinlukijan alaosan korttipaikkaan niin, että siru osoittaa kohti sinua.

3. Kun kortinlukijassa lukee Maksu on hyväksytty, pyydä asiakasta viimeistelemään osto vaadittua todennusmenetelmää käyttäen.

Pyyhkäisy

1. Valitse Shopify POS:n maksunäytöltä Credit/Debit.

2. Pyyhkäise kortti kortinlukijan yläosan korttipaikan läpi niin, että raita osoittaa itsestäsi poispäin. Jos kortissa on myös siru, Shopify POS pyytää sinua käyttämään sirua maksun käsittelyyn.

3. Kun kortinlukijassa lukee Maksu on hyväksytty, pyydä asiakasta viimeistelemään osto vaadittua todennusmenetelmää käyttäen.

Todennusmenetelmät

Kun asiakas on suorittanut maksun, hänen on ehkä todennettava se syöttämällä PIN-koodi tai antamalla allekirjoitus iPadisi tai iPhonesi POS-sovellukseen. Kunkin tapahtuman todennustapa riippuu asiakkaan maksutavasta.

Noudata kortinlukijan ja Shopify POS -sovelluksen ohjeita, jotka kertovat, mitä sinun ja asiakkaan on tehtävä kunkin tapahtuman suorittamiseksi.

Vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan kanssa, lue seuraavat yleisiin kysymyksiin annetut vastaukset:

• Mitä maksupalvelujen tarjoajaa Shopifyn salattu kortinlukija käyttää?
  • Miksi kortinlukija ei toimi?
  • Miksi kortinlukija ei muodosta pariliitosta oikein?
  • Mitä minun pitää tehdä, jos kortinlukija ei muodosta yhteyttä POS-laitteeseen?
  • Haluan siirtää kortinlukijatelineen eri paikkaan työtasolla, mutta telineen asentamiseen käyttämäni teippi on kiinni liian tiukassa.
  • Miksi sirutapahtumat epäonnistuvat?
  • Mitä kortinlukijan virhekoodit tarkoittavat?
  • Miksi kortinlukija ei reagoi lepotilan jälkeen?
  • Mitä minun pitää tehdä, jos kortinlukija ei lataudu?

Jos ongelmat eivät ratkea näiden vianmääritysvastausten avulla, ota yhteyttä Shopifyn tukeen.

Mitä maksupalvelujen tarjoajaa Shopifyn salattu kortinlukija käyttää?

Jos haluat käyttää lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijaa, sinun otettava käyttöön Shopify Payments Shopify adminissa.

Miksi kortinlukija ei toimi?

Toimiiko kauppasi internet-yhteys? Internet-yhteyden tai verkon ongelmat voivat aiheuttaa sen, ettei kortinlukija toimi odotetulla tavalla.

Jos verkko toimii, kokeile sammuttaa kortinlukija ja käynnistää se sitten uudelleen.

Miksi kortinlukija ei muodosta pariliitosta oikein?

Kortinlukija voidaan pariliittää vain yhteen iOS-laitteeseen kerrallaan. Jos olet liittämässä kortinlukijasi uuden laitteen pariksi, varmista, että se ei yritä muodostaa pariliitosta toisen bluetooth-laitteen kanssa. Sinun on ehkä päivitettävä laitteen asetukset "unohtamaan" kortinlukija, ennen kuin lukija voidaan liittää uuden laitteen pariksi.

Jos pariliitoksen muodostuminen tuntuu vievän liian kauan, paina kortinlukijan X-painiketta ja yritä sitten muodostaa pariliitos uudelleen.

Mitä minun pitää tehdä, jos kortinlukija ei muodosta yhteyttä POS-laitteeseen?

1. Tarkista, että täytät lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan käytön vaatimukset.

- Kaupan osoitteen on oltava Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa tai Irlannissa. - Kaupan valuutan on oltava Yhdysvaltain dollari, Ison-Britannian punta tai euro osoitteesta riippuen. - Sinun on käytettävä maksupalveluntarjoajana Shopify Payments -palvelua.

1. Varmista, että iPadin iOS:n ja Shopify POS -sovelluksen versiot ovat ajan tasalla.

2. Varmista, että lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukija näkyy yhdistettynä iPadin bluetooth-asetuksissa. Jos ei, liitä ja yhdistä kortinlukija iPadiin.

3. Varmista, että kortinlukija näkyy yhdistettynä Shopify POS:n laitteistoasetuksissa. Jos se on liitetty iPadisi pariksi mutta ei näy sovelluksessa, on todennäköistä, että Shopify Payments -tiliäsi ei ole määritetty oikein.

Haluan siirtää kortinlukijatelineen eri paikkaan työtasolla, mutta telineen asentamiseen käyttämäni teippi on kiinni liian tiukassa.

Jos haluat poistaa kaksipuolisen teipin, jota käytetään kortinlukijatelineen työtasoon kiinnittämiseen, poista ensin kortinlukija ja teline ja kuumenna sitten teippiä hiustenkuivaimella. Kun nauhaa on lämmitetty, se on paljon helpompi poistaa.

Miksi sirutapahtumat epäonnistuvat?

Jos kortinlukija ei hyväksy sirukorttia, jatka yrittämistä – kolmannen epäonnistuneen yrityksen jälkeen kortinlukija antaa sinun hyväksyä maksun kortin magneettijuovalla.

Mitä kortinlukijan virhekoodit tarkoittavat?

Kortinlukija näyttää virheilmoituksen, jos tapahtumassa ilmenee ongelma.

Vain asiakkaan pankki voi korjata useimmat korttiin liittyvät virheet. Jos kortinlukija näyttää korttiin liittyvän virheen, pyydä asiakasta ottamaan yhteyttä pankkiinsa asian selvittämiseksi. Näihin virheisiin kuuluvat seuraavat:

• Card blocked
  • Payment declined
  • Payment error
  • Chip error

Jos saat Network error -viestin, tee verkkokauppasi verkkoyhteyden vianmääritys.

Miksi kortinlukija ei reagoi lepotilan jälkeen?

Kortinlukijan ja Shopify POS:n synkronointi saattaa joskus häiriintyä, kun kortinlukija on lepotilassa. Jos näin tapahtuu ja kortinlukija ei vastaa, synkronoi Shopify POS ja kortinlukija käynnistämällä Shopify POS uudelleen.

Miksi Apple Pay ei toimi?

Laitteet, joissa on Apple Pay -palvelu, voivat häiritä asiakkaan iOS-laitetta, jos ne asetetaan liian lähelle kortinlukijaa. Poista Apple Pay käytöstä iOS-laitteissasi tai pidä ne vähintään 15 senttimetrin päässä lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijasta.

Mitä minun pitää tehdä, jos kortinlukija ei lataudu?

Jos kortinlukijan akku tyhjenee tai sinulla on vaikeuksia sen lataamisessa, kokeile näitä toimenpiteitä laitteen lataamiseksi:

1. Kytke kortinlukija USB-latauskaapelilla pistorasiaan tai tietokoneeseen. Jos käytät tietokonetta lukijan lataamiseen, lukija lataa vain, jos tietokone on kytketty pistorasiaan.

2. Jos latausvalo ei syty, kokeile toista latauskaapelia.

3. Jos latausvalo ei syty vieläkään, kokeile toista pistorasiaa, jonka tiedät varmasti toimivan.

4. Kun latausvalo syttyy, jätä kortinlukija latautumaan neljän tunnin ajaksi.

5. Jos latausvalo syty, vaikka kokeilet useita latauskaapeleita ja pistorasioita, ota yhteyttä Shopifyn tukeen. Ennen kuin otat yhteyttä Shopifyn tukeen, varmista, että sinulla on Shopify-laitteistokaupan tilausnumero ja kortinlukija takaosan sarjanumero.