Verkkotilausten paikallinen nouto

Voit määrittää asiakkaille vaihtoehdon noutaa verkkotilaukset liikkeestäsi, kadunvarresta tai muusta valitsemastasi sijainnista.

Aktivoi tätä varten paikallisen noudon vaihtoehto jokaiselle mahdolliselle noutopaikalle erikseen.

Paikallisen noudon toimituskuluksi on asetettu Ilmainen, eikä sitä voi muuttaa.

Kutakin noutotilausta varten jonkun on varmistettava tilattujen tuotteiden saatavuus. Kun tämä on tarkistettu jokaisen tuotteen osalta, asiakkaalle voidaan lähettää ilmoitus tilauksen valmistumisesta ja tarvittaessa tulostaa noutoluettelo mukaan.

Kun asiakas tulee noutamaan tilaustaan, sinun täytyy muuttaa tila jakelemattomasta jaelluksi Shopifyssa. Tämä osoittaa sinulle ja henkilökunnallesi, että tilaus on noudettu eikä lisätoimia tarvita.

Voit lisätä haun toimitusohjeet hallitsemalla kaupan hakupaikkojen asetuksia. Voit käyttää verkkotilausten noutoa myymälästä esimerkiksi silloin, kun haluat tarjota noudon kadunvarresta. Kun asiakas tekee tilauksen verkossa ja saapuu kaupallesi, voit pyytää häntä soittamaan sinulle ja luovuttaa sitten tilauksen hänelle kaupan ulkopuolella.

Kelpoisuus

Jos kaupallasi on useita sijainteja, sinun pitää aktivoida noutovaihtoehtoa varten monen lähetysosoitteen toimitus.

Jos sinulla on kysyttävää kelpoisuusvaatimuksista, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Kassakokemus

Kun olet aktivoinut paikallisen noudon vaihtoehdon, asiakkaasi voivat valita lähetyksen ja noudon välillä kassan Toimitustapa-osiossa. Valittuaan noudon he voivat valita sijainnin tilauksensa noutamiseen.

Asiakas ei voi valita, että osa tilauksen tuotteista lähetetään ja osa noudetaan myymälästä. Sen sijaan asiakkaan tulee tehdä kaksi erillistä tilausta. Jos käytät teemaa, joka tukee noudon saatavuutta, asiakas näkee, onko tuote saatavilla noutoa varten, ennen kuin hän lisää sen ostoskoriin.

Ennen paikallisen noudon määrittämistä

Sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin voit tarjota paikallista noutoa:

Oletusarvoisesti verkkotilausten jakelemisen salliminen sijainneille tarkoittaa myös sitä, että verkkokauppatilaukset, joita ei noudeta myymälästä, voivat käyttää nouto-/myyntipisteesi varastoa. Tarkista Jakelun prioriteetti-asetuksesi ja muokkaa sitä tarvittaessa. Jos Jatka myyntiä, kun tuotteen varasto on loppunut -vaihtoehto on valittu tuotteelle, paikalliset noutotilaukset saatetaan ohjata sijainteihin, joissa ei ole varastoa.

Voit myös määrittää sijainnin, jossa jaellaan vain noutotilauksia.

Paikallisen noutovaihtoehdon määrittäminen

Sinun täytyy määrittää paikallisen noudon vaihtoehto jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Määritykseen sisältyy paikallisen noudon käyttöön ottaminen, asiakkaiden maksamisen yhteydessä näkemien arvioitujen noutoaikojen valitseminen ja nouto-ohjeiden eritteleminen Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoitukseen.

Paikallisen noutopisteen asetusten hallinta

Jokaisessa paikallisen noudon sijainnissa on seuraavat asetukset:

• paikallisen noudon aktivointi tai deaktivointi.
  • Mahdollisten noutoon liittyvien nouto-ohjeiden tai -tietojen eritteleminen. Näitä voivat olla esimerkiksi kaupan aukioloajat tai muistutus siitä, että asiakkaan täytyy ottaa tilausvahvistus mukaansa. Nämä tiedot lisätään ilmoitukseen, jonka lähetät, kun valmistelet tilauksen noutoa varten.
  • Asiakkaalle maksun yhteydessä näytettävän arvioidun noutoajan valitseminen. Voit valita esimerkiksi Tavallisesti valmis 2 tunnissa.

Toimipaikat, joissa jaellaan vain noutotilauksia

Voit määrittää sijainnin vain noutotilausten jakelua varten. Tämä tarkoittaa, että kyseisessä sijainnissa ei jaella tilauksia, jotka edellyttävät toimitusta.

Huomioitavaa

Ennen kuin määrität sijainnin vain noutotilausten jakelua varten, tarkista seuraavat seikat:

• Jos asiakas yrittää valita kassalla sellaiselle tuotteelle toimitustavan, joka on saatavilla vain noutotilauksia jakelevasta sijainnista, asiakas saa virheilmoituksen, ettei tuotetta voi lähettää.
  • Samassa ostoskorissa ei voi olla sekä tuotteita, jotka edellyttävät toimitusta, että tuotteita, jotka ovat vain noudettavissa. Jos asiakas yrittää siirtyä maksamaan kummankin tyyppisiä tuotteita, näyttöön ilmestyy virhesanoma, jossa ilmoitetaan tuotteiden loppuneen varastosta. Jotta asiakkaat voivat ostaa kummankin tyyppisiä tuotteita, heidän on suoritettava kaksi erillistä ostotapahtumaa, joista toisessa on vain lähetettävät ja toisessa noudettavat tuotteet.

Vain noutotilauksia jakelevan sijainnin määrittäminen

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulta Asetukset > Toimipaikat.
  2. Klikkaa Lisää sijainti.
  3. Lisää sijainnin tiedot ja varmista, että Jakele verkkotilauksia tästä sijainnista ‑valinta on otettu käyttöön. Valitse sitten Tallenna.
  4. Siirry kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
  5. Tee jokaisen toimitusalueen osalta jokaisessa toimitusprofiilissa seuraavat toimet:
    1. Klikkaa toimitusprofiilin viereistä kohtaa Hallinnoi.
    2. Napsauta Lähettäjän osoitteet -osiossa Näytä tiedot.
    3. Klikkaa luomasi sijainnin vierestä valintaa Hallinnoi.
    4. Valitse poista hinnat ‑vaihtoehto ja valitse sitten ensin Valmis ja sitten Tallenna.

Kun olet määrittänyt sijaintisi, haluat ehkä säätää sitä, mitkä tuotteet ovat saatavilla kustakin sijainnista.

Noudon saatavuuden näyttäminen asiakkaille

Joissakin teemoissa voit näyttää asiakkaille, onko tuote saatavilla paikallista noutoa varten. Noudon saatavuus -osiossa jokaisella tuotesivulla näkyy noudon saatavuus ja noudon arvioitu aikaväli.

Kun paikallinen nouto on käytössä, tuotesivulla näkyy, onko tuote mahdollista hakea yhdestä tai useammasta paikallisesta noutosijainnista. Nämä tiedot näkyvät vain sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka on varastoitu vähintään yhteen noutosijaintiin ja joille on valittu Tämä on fyysinen tuote tuoteversiotietojen Toimitus-osiossa.

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Valitse tuote.

3. Valitse versio Versiot-kohdan alta.

4. Valitse Tämä on fyysinen tuote -valinta Toimitus-kohdan alta.

5. Klikkaa Tallenna.

Jos olet ottanut paikallisen haun käyttöön vain yhdelle sijainnille, silloin sijainti ja noudon saatavuus näytetään kyseisen sijainnin osalta. Asiakkaat voivat klikata Näytä kaupan tiedot ‑kohtaa saadakseen lisätietoja noutopisteestä.

Jos paikallinen nouto on käytössä useammassa kuin yhdessä sijainnissa, noudon saatavuus -osiossa näkyy jonkin kauppasi sijainti ja noudon saatavuus. Asiakkaat voivat klikata Tarkista saatavuus muista kaupoista, jos he haluavat tarkistaa tuotteen saatavuuden kaikissa sijainneissa, joissa nouto on käytössä.

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Dawn-teemassa sekä useissa Shopify Theme Storen maksullisissa teemoissa.

Paikallisen noudon ilmoitussähköpostien mukauttaminen

Osana paikallista noutoa asiakkaille lähetetään automaattisesti tilauksen tilaa koskevia sähköpostiviestejä.

Voit mukauttaa kunkin ilmoituksen oletustekstiä.

Asiakkaille, jotka valitsevat tilaukselleen noudon, lähetetään seuraavat sähköposti-ilmoitukset:

• Tilausvahvistus
  • Tilaus valmis noudettavaksi
  • Tilaus noudettu

Tilausvahvistuksen mukauttaminen

Tilausvahvistuksen sähköpostimallissa voit lisätä noutoun liittyvää sisältöä sisällyttämällä sen seuraavaan likviditeettimuuttujaan: {% if order.pickup_in_store? %}

Jos sinun pitää palauttaa malli oletusarvoonsa, klikkaa Palauta oletusarvoon -valintaa.

Vaiheet:

Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen mukauttaminen

Voit muokata Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen sisältöä jokaista sijaintia varten erikseen.

Tilaus noudettu -ilmoituksen mukauttaminen

Jos sinun pitää palauttaa malli oletusarvoonsa, klikkaa Palauta oletusarvoon -valintaa.

Vaiheet:

Lisää Aloitusnäyttö-tiili paikallista noutoa varten

Jos lisäät paikallisen noudon ruudun etusivun näyttöön, voit nopeasti löytää kaikki tilaukset, jotka on valmisteltava noutoa varten tai merkittävä noudetuksi.

Kun olet lisännyt tiilin, se näyttää noudettavaksi valmisteltavien tilausten määrän. Katso huomiota kaipaavat tilaukset napauttamalla paikallisen haun tiiltä.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksen aloitussivulla Lisää tiili.

2. Siirry kohtaan Jakelu > Näytä noudettavat tilaukset.

3. Napauta Lisää.

4. Napauta Aloitussivu-näytössä Valmis.

Paikallisten noutoilmoitusten käyttöön ottaminen

Voit ottaa push-ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä laitteesi Shopify POS -sovelluksessa, jotta saat ilmoituksen, kun saat uuden paikallisen noutotilauksen. Kun ilmoitukset ovat käytössä, voit käynnistää noudon työnkulun napauttamalla ilmoitusta.

Vaiheet

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Ilmoitukset.

2. Ota ilmoitukset käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla vaihtopainiketta.

Tilauksen valmistelu noudettavaksi

Kun asiakas on valinnut toimitustavaksi haun myymälästä ja suorittanut ostoksensa loppuun, sinun tai henkilöstösi jäsenen on kerättävä tilauksen tuotteet ja ilmoitettava asiakkaalle, että tämän tilaus on valmis noudettavaksi.

Voit määrittää itsellesi lähetettävän sähköposti-ilmoituksen, kun asiakas on tehnyt tilauksen.

Tilauksen merkitseminen noudetuksi

Kun asiakas on noutanut tilauksensa, muuta tilauksen tilaksi Jaeltu.

On myös hyvä käytäntö vahvistaa tilausnumero ja asiakkaan nimi tilauksen noudon yhteydessä. Jos tulostit tilauksen noutoasiakirjan, löydät tilauksen helposti skannaamalla asiakirjassa olevan QR-koodin.