Tilauspäivitysten ja vastausten lähettäminen

Kun olet lisännyt Messenger-myyntikanavan Shopify adminiin, asiakkaasi voivat kassalla suostua vastaanottamaan kauppasi lähettämiä Messenger-päivityksiä. He saavat tilausvahvistuksen, tilaustoimitusilmoituksen ja toimituspäivityksiä. Heillä on myös mahdollisuus ostaa muita tuotteita suoraan Messengerin keskusteluista.

Tilauksia ja toimitusta koskevien ilmoitusten lähettäminen

Kun asiakas maksaa kassalla, hän näkee kassasivulla Messenger-pienoisohjelman, jossa hän voi suostua ottamaan vastaan päivityksiä Messengerin kautta. Nähdäkseen Messenger-pienoisohjelman asiakkaan on oltava kirjautuneena Facebook-tililleen selaimessa kassalla maksaessaan.

Päivitykset valittuaan asiakkaat saavat tilausvahvistuksen, toimitusilmoituksen ja toimituspäivitykset Messengerissä. Asiakkaiden on suostuttava päivityksiin uudelleen, kun he ostavat jotain sinulta seuraavan kerran.

Asiakkaat voivat poistaa päivitysten vastaanottamisen käytöstä valitsemalla Tilauspäivitysten asetukset Messengerin valikosta. Asiakkaasi saavat uuden viestin, jossa heitä kehotetaan valitsemaan Poista päivitykset käytöstä tai Jatka päivitysten vastaanottamista.

Facebookin käyttäjän ilmoitusten poistaminen käytöstä

Jos asiakas tekee tilauksen vahingossa väärään Facebook-tiliin kirjautuneena ja suostuu tilauspäivitysten vastaanottamiseen, tilauspäivitykset saatetaan lähettää Messengerin kautta väärälle Facebookin käyttäjälle. Tämä voi ihmetyttää Facebookin käyttäjää, jolla ei ole tietoa tilauksesta. Voit poistaa käytöstä tilauspäivitykset, jotka lähetetään väärälle Facebookin käyttäjälle.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa kohtaa Tilaukset.

2. klikkaa tilausta, joka lähettää ilmoituksia väärälle Facebookin käyttäjälle.

3. klikkaa tilaustietosivulla kohtaa Lisää toimintoja ja valitse sitten Näytä tilauksen tila -sivu:

4. Poista Messengerin päivitykset käytöstä napauttamalla Tilauksen tila -sivun Asiakas-osiossa kohtaa Poista käytöstä.

Facebookin käyttäjä ei enää vastaanota tätä tilausta koskevia ilmoituksia.

Viesteihin vastaaminen

Voit vastata asiakkailta saamiisi viesteihin Messengerissä. Voit helpottaa viesteihin vastaamista luomalla Facebookiin tallennettuja vastauksia. Lue, miten voit luoda tallennettuja vastauksia ja käyttää niitä viesteissä.

Jos viestejä tuntuu saapuvan liikaa, voit poistaa Messenger-kanavan, kunnes olet käsitellyt siihenastiset viestisi. Uudet asiakkaat eivät voi valita päivityksiä tai lähettää sinulle viestejä suoraan Messengerin avulla, mutta nykyiset asiakkaat saavat edelleen Messenger-päivityksiä kaupasta. Kun olet valmis aloittamaan viestien vastaanottamisen uudelleen, voit lisätä Messenger-kanavan. Jos päätät lisätä Messenger-kanavan uudelleen samalle Facebook-sivulle, voit jatkaa aiemmin käynnistämiäsi keskusteluja.

Facebookin viestintäkäytäntö

Jos asiakas ei ole lähettänyt Facebook-viestiä yrityksesi Facebook-sivulle yli 24 tuntiin, Facebook asettaa rajoituksia kyseiselle asiakkaalle lähettämillesi viesteille. Tilausvahvistus- ja toimituspäivitysviestien toimittamisen takaamiseksi jotkin viestin mukautukset eivät välttämättä näy. Lue lisää Facebookin vakioviestinnästä ja 24 tunnin aikaikkunakäytännöstä.