Muokkaa ilmoituspohjia

Kaupassa on useita ilmoitusmalleja. Tapahtuma, kuten uusi tilaus tai tilauksen huolinta, käynnistää ilmoitukset. Ne lähetetään sinulle, henkilöstöllesi tai asiakkaillesi tapahtumasta ja tilausilmoitusasetuksissasi riippuen.

Voit mukauttaa sähköposti-ilmoituksia lisäämällä logon tai muuttamalla kaikkien mallien värimaailmaa kerralla. Voit myös muokata sähköpostien tai tekstiviestien sisältöä erikseen.

Voit lisätä logon yhdellä kertaa kaikkiin sähköpostimalleihisi:

1. Valitse Mukauta:

2. Lisää logo napauttamalla Valitse tiedosto, etsi ja lähetä se:

Valitse sähköpostimalliesi värit

Voit muuttaa sähköpostimalliesi värimallia:

1. Valitse Mukauta:

2. Muuta sähköpostiviestiesi korostusväriä kirjoittamalla värikoodin tai napsauttamalla värivalitsinta:

Sähköpostimallien kielen vaihtaminen

Sähköpostimallisi kieli riippuu teemasi kielestä ja malleihin tekemistäsi muokkauksista.

• Kun muutat teemasi kieltä, myös sähköpostimallin kieli muuttuu, jos et ole tehnyt muutoksia sähköpostimalleihisi.
  • Jos olet tehnyt muutoksia sekä sähköpostimallien runkoon että otsikkoon, teeman kielen vaihtaminen ei muuta sähköpostimallien kieltä.
  • Jos olet tehnyt muutoksia vain sähköpostimallien otsikkoon, teeman kielen vaihtaminen ei muuta sähköpostimallien kieltä.
  • Jos olet tehnyt muutoksia sähköpostimallien runkoon, teeman kielen vaihtaminen muuttaa otsikon uudelle kielelle mutta ei muuta sähköpostimallien rungon kieltä.

Tiettyjen postimallien mukauttaminen

Toimintovaiheet:

1. klikkaa sen ilmoituksen nimeä, jota haluat muuttaa.

2. Voit muokata sähköpostin aihekenttää ja sähköpostin runkoa:

3. klikkaa Tallenna.

Esimerkki: verorekisteröintinumeron lisääminen laskuun

Joissakin maissa verorekisteröintinumero on ehkä osoitettava asiakkaalle osoitetuissa laskuissa tai muissa ilmoituksissa.

Esimerkiksi Australiassa, Kanadassa ja Intiassa yritykset, jotka veloittavat tavara- ja palveluveroa (GST), saattavat joutua näyttämään rekisteröintinumeron. Vastaavasti Euroopassa saattaa joutua näyttämään arvonlisäveron (ALV) tunnusnumeron.

Tarkista kirjanpitäjältäsi tai viranomaiselta, onko sinun ilmoitettava numero.

Jos haluat näyttää numeron sähköposti-ilmoituksessa, voit tehdä seuraavat toimet:

1. Avaa sähköpostimalli kohdassa Tiettyjen sähköpostimallien mukauttaminen esitetyllä tavalla.

2. Kirjoita rekisteröinti- tai tunnistenumero sopivaan kohtaan Sähköpostiviestin teksti (HTML) -alueella. Sisällytä HTML, niin varmistat, että lopputulos on muotoiltu oikein.

Seuraavassa esimerkissä kaupan omistaja on lisännyt osoitteensa ja verotunnisteensa heti kaupan logon perään tilausvahvistusilmoituksessa:

Mallin osa, jossa näkyy HTML verorekisterinumeron lisäämistä varten

Esikatselussa näkyvät seuraavat:

Lisätyn verorekisterinumeron esikatselu

1. klikkaa Tallenna.

Toinen tapa antaa nämä tiedot on käyttää laskutussovellusta. Voit sisällyttää veronumerot laskuihin erilaisilla Shopify App Storesta ostettavissa ja ladattavissa olevilla sovelluksilla.

Mukautettujen viestien lisääminen ilmoituksiin

Voit lisätä mukautetun viestin useisiin ilmoituksiin, kuten:

• hylätty ostoskori
  • ota yhteyttä asiakkaaseen
  • asiakkaan aktivointi
  • tilausluonnoksen lasku

Toimintovaiheet:

1. Syötä mukautettu viesti tekstikenttään (tässä käsitellään hylättyjä ostoskoreja koskevaa ilmoitusta):
  2. klikkaa Tarkista sähköposti.
  3. Varmista, että viesti näkyy oikein, ja klikkaa kohtaa Takaisin, jos haluat tehdä muutoksia.
  4. Kun olet valmis, valitse Lähetä ilmoitus.

Sähköpostimallien muotoilu inline CSS:llä

Voit käyttää inline CSS:ää sähköpostimallisi muotoiluun ohittamalla oletusarvoisen tyylisivun, joka on: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/assets/notifications/styles.css">. Mallieditori sitoo mallin tyylitunnisteet tekstiin automaattisesti. Se säilyttää mediakyselyt, joiden avulla on helppo luoda responsiivisia sähköpostiviestejä. Ulkoisia tyylisivuja ja teemasisällöillä ladattuja tyylisivuja ei voi sitoa tekstiin, joten on suositeltavaa, että CSS-tyyli sisällytetään <style>-tunnisteeseen mallin kohtaan <head>.

Pelkkää tekstiä sisältävien sähköpostiviestien automaattinen muuntaminen

HTML-sähköpostimallisi muunnetaan normaaliksi tekstiksi tätä versiota edellyttäviä sähköpostiohjelmia, kuten Mail for Apple Watchia, varten.

Tiettyjen tekstiviestimallien mukauttaminen

Voit mukauttaa kunkin tekstiviestimallin tekstiä ja muotoilua.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Mallit-osiossa mallia, jota haluat muuttaa.

2. Klikkaa Tekstiviesti.

3. Tee haluamasi muutokset tekstiviestin sisältöön.

4. klikkaa Tallenna.