Edistynyt julkaiseminen

Voit helpottaa blogin hallintaa käyttämällä Shopify-työkaluja seuraavasti:

• Luo mukautettu malli, jonka avulla voit luoda blogiisi tai yksittäiseen julkaisuun omanlaisesi asettelun.
  • Aseta viesteille tietty julkaisupäivä.
  • Julkaise useita viestejä tai peru niiden julkaisu yhdellä kertaa joukkotoimintoa käyttämällä.
  • Kutsu asiakkaita tilaamaan blogisi, jotta he näkevät päivitykset.

Uuden blogimallin luominen

Voit luoda mallin, jonka avulla voit mukauttaa kaikkien blogijulkaisujen ulkoasua. Voit esimerkiksi luoda blogiin paljon kuvia sisältävän mallin, jota käytetään kaikkiin julkaisuihin. Mukautettujen blogimallien luominen edellyttää jonkinlaista osaamista koodaamisesta.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Mallit-kansiossa Lisää uusi malli.

2. Valitse alasvetovalikosta blogi-vaihtoehto ja anna sen jälkeen mallille nimi.

3. Napauta Luo malli.

4. Tee mallin muutokset verkkopohjaisessa koodieditorissa mukauttamalla blogijulkaisun tyyliä.

5. Napauta Tallenna.

Ota malli käyttöön blogissa

Kun olet luonut vähintään yhden uuden blogimallin, voit käyttää mallia blogissa. Kaikki blogijulkaisut näytetään asettamasi mallin mukaisesti. Blogimallien käyttäminen on hyödyllistä, jos haluat, että julkaisut näyttävät keskenään samanlaiselta.

Toimintovaiheet:

1. Napauta muokattavaa blogia.

2. Valitse Malli-alasvetovalikosta malli.

3. Napauta Tallenna.

Luo blogijulkaisumalli

Voit luoda mallin yksittäisten blogijulkaisujen ulkoasun mukauttamista varten. Voit esimerkiksi luoda mallin paljon kuvia sisältäviä julkaisuja varten, joita haluat käyttää vain joidenkin blogijulkaisujen yhteydessä. Mukautettujen blogijulkaisumallien luominen edellyttää jonkinlaista osaamista koodaamisesta.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Mallit-kansiossa Lisää uusi malli.

2. Valitse alasvetovalikosta artikkeli-vaihtoehto ja anna sen jälkeen mallille nimi.

3. Napauta Luo malli.

4. Tee mallin muutokset verkkopohjaisessa koodieditorissa mukauttamalla blogijulkaisun tyyliä.

5. Napauta Tallenna.

Mallin käyttäminen blogijulkaisussa

Kun olet luonut vähintään yhden uuden mallin, voit käyttää sitä yksittäiseen julkaisuun. Vain ne julkaisut, joissa mallia on käytetty, näytetään asettamasi mallin mukaisesti. Blogijulkaisun mallipohjien käyttäminen voi olla hyödyllistä, jos haluat tehdä blogijulkaisun ulkoasusta tietynlaisen helpolla tavalla, mutta et halua käyttää niitä blogin kaikkiin julkaisuihin.

Toimintovaiheet:

1. Napauta blogijulkaisua, jota haluat muokata.

2. Valitse Malli-alasvetovalikosta malli.

3. Napauta Tallenna.

Blogijulkaisun julkaisupäivän määrittäminen

Voit asettaa blogijulkaisulle tietyn julkaisupäivän. Voit esimerkiksi asettaa blogijulkaisun julkaisupäivän uuden tuotteen julkaisua varten. Voit myös varhentaa blogijulkaisun julkaisua. Lisätietoja julkaisemisesta tulevaisuudessa.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Blogijulkaisut-sivulla viestiä, jonka haluat julkaista tiettynä päivänä.

2. Napauta Määritä tietty julkaisupäivä:

Shopify - blogisarjan julkaisupäivämäärä

3. Valitse viestin julkaisupäivä ja -aika.

4. Napauta Tallenna.

Blogijulkaisujen julkaiseminen joukkotoiminnolla

Voit julkaista useita blogijulkaisuja kerralla ja tuoda ne näkyviin verkkokauppaan.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Blogijulkaisut-sivulla blogijulkaisut, jotka haluat julkaista.

2. Klikkaa Toiminnot:

Shopify - julkaiseminen joukkotoiminnolla

3. Valitse Julkaise valitut blogijulkaisut:

Shopify - julkaiseminen joukkotoiminnolla

Blogijulkaisujen julkaisun peruuttaminen joukkotoiminnolla

Joukkotoiminnolla voit yhdellä kertaa peruuttaa useiden blogijulkaisujen julkaisun ja piilottaa ne verkkokaupassa. Tämä ei poista blogijulkaisuja Shopify-palvelusta.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Blogijulkaisut-sivulla blogijulkaisut, joiden julkaisun haluat peruuttaa.

2. Klikkaa Toiminnot:

Shopify - julkaisun peruuttaminen joukkotoiminnolla

3. Valitse Peruuta valittujen blogijulkaisujen julkaiseminen:

Shopify - blogin julkaisun peruuttaminen joukkotoiminnolla

Asiakkaiden kutsuminen tilaamaan blogia

Shopify tuottaa automaattisesti RSS-syötteen jokaista luomastasi blogijulkaisusta, joten asiakkaat voivat tilata sen ja vastaanottaa ilmoituksen, kun teet uuden blogijulkaisun. Syötteen URL-osoite on blogisivun URL-osoite, johon on liitetty .atom. Esimerkiksi http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom. Asiakkaat, jotka haluavat tilata blogisi, voivat liittää syötteen URL-osoitteen syötteiden lukuohjelmaan.

Voit kutsua asiakkaita tilaamaan blogisi lisäämällä syötteen URL-osoitteen blogijulkaisun.

Toimintovaiheet:

1. Napauta sen blogijulkaisun nimeä, johon haluat lisätä blogin syötteen nimen.

2. Kirjoita Sisältö-kenttään syötteen nimi, esimerkiksi Subscribe to this blog's RSS feed using http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom.

3. Napauta Tallenna.

Syötteen tilauksen salliminen Asiakkaille FeedBurnerilla

Voit integroida blogisi FeedBurneriin. FeedBurner on kolmannen osapuolen palvelu, joka toimittaa blogisi sisällön syötteenä sen tilanneille asiakkaille.

Tiedoksi: Google on lopettanut tuen FeedBurnerille. Jos tarvitset FeedBurneriin liittyvää tukea, käy FeedBurnerin tukiryhmässä.