Tiedostojen lähettäminen sivustoon

Shopifyn Tiedostot-sivulla voit lähettää, hallita ja poistaa tiedostoja.

Tiedostoja voidaan lähettää Shopify-palveluun seuraavissa tilanteissa:

• Haluat lisätä kuvan verkkosivun, blogijulkaisun, tuotesivun tai kokoelman sivun sisältöön.

• Haluat muokata teemaa lisäämällä kuvan tai logon.

• Haluat liittää sivulle tiedoston, jonka asiakkaat voivat ladata.

Useimmiten kuvatiedostojen lähettäminen suoraan on helpompaa, kun lisäät sisältöä verkkosivulle, blogijulkaisuun, tuotesivulle tai keräyssivulle. Voit myös lähettää kuvia suoraan teemaa muokatessasi.

Kun olet lähettänyt kuvan, voit kopioida sen URL-osoitteen Tiedostot-sivulta. Jos haluat liittää sivulle tiedoston, jonka asiakkaat voivat ladata, lataa tiedosto ensin Shopifyn Tiedostot -sivulle ja sen jälkeen liitä siihen osoittava linkki sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Tiedostoille asetettavat vaatimukset ja tiedostotyypit

Shopify tukee kuvien tiedostotyyppejä .jpg, .png ja .gif sekä kaikkia tärkeimpiä videotiedostotyyppejä, kuten .mp4 ja .mov. Jos lähetät .svg-kuvatiedostoja, ne muunnetaan .png-kuvatiedostoiksi. Tuotekuvien, sivujen ja blogijulkaisujen paras tiedostotyyppi on .jpg. Logojen, reunusten ja koristeiden paras tiedostotyyppi on .png.

Ilmaisen kokeilujakson aikana et voi ladata videotiedostoja.

Jokaisen Shopify-palveluun ladattavan tiedoston koon on oltava alle 20 Mt.

Tiedoston lataaminen Tiedostot-sivulle

Tiedostoja voidaan lähettää Shopify-palveluun Tiedostot-sivun kautta.

Jos haluat liittää sivulle tiedoston, jonka asiakkaat voivat ladata, se pitää ensin lähettää Shopifyn Tiedostot-sivulle ja sen jälkeen sen linkki pitää lisätä sivun sisältöön tai verkkokaupan navigointiin.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Lähetä tiedostoja.

2. Valitse yksi tai useampi lähetettävä tiedosto. Napauta Avaa.

Kuvatiedoston liittäminen verkkokaupan sisältöön

Kun lähetät kuvan rich text editor -sovellusta käyttäen, se näkyy sivun sisältönä tuotteen tai kokoelman kuvauksen, verkkosivun tai blogijulkaisun yhteydessä. Voit esimerkiksi liittää tuotekuvaukseen tietyn toimittajan logon. Kun lähetät kuvan rich text editor -sovellusta käyttäen, voit hallita sitä Shopifyn Tiedostot-sivun kautta.

Voit myös liittää sivun sisältöön jo aiemmin lähettämäsi tuotekuvan tai kuvatiedoston.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopifyn admin-sivulla tuotetta, kokoelmaa, verkkosivua tai blogijulkaisua, johon haluat lisätä kuvan.

2. Aseta kohdistin rich text editor -sovelluksessa kohtaan, jossa haluat kuvan näkyvän.

3. Napa Lisää kuva:

Shopify - tiedoston latauskuva

4. Napauta Lähetä tiedosto.

5. Valitse kuva ja valitse sen jälkeen kuvan koko.

6. Valinnainen toimenpide: paranna hakukoneoptimointia lisäämällä kuva vaihtoehtoiseen tekstiin.

7. Lisää kuva sivun sisältöön kohdistimen kohdalle napauttamalla Lisää kuva.

Kun olet lisännyt kuvan tuotteen tai kokoelman kuvaukseen, verkkosivuun tai blogiin, voit siirtää sen sivun sisällössä toiseen paikkaan rich text editor -sovellusta käyttäen. Voit myös muuttaa kuvan kokoa, tekstin rivittymistä ja tasausta, muokata kuvan URL-osoitetta tai lisätä tai muokata kuvan vaihtoehtoista tekstiä. Lisätietoja rich text editor -sovelluksesta.

Etsi tiedosto

Voit etsiä tiedostoa Tiedostot-sivulta. Tiedostonimen lisäksi voit etsiä myös tietyntyyppisiä tiedostoja, kuten .jpg- tai .pdf-tiedostoja.

Toimintovaiheet:

1. Kirjoita hakupalkkiin tiedostonimi tai sen osa tai kirjoita etsimäsi tiedostopääte (esimerkiksi .jpg tai .pdf). Hakua vastaavat tiedostot näkyvät aakkosjärjestyksessä.

2. Jos haluat tallentaa hakutulokset, napauta Tallenna tämä haku.

Tiedostojen suodattaminen koon mukaan

Toimintovaiheet:

1. Napauta Suodata tiedostot -alasvetovalikkoa.

2. Valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta Mt.

3. Valitse suodattimen toisessa ja kolmannessa kentässä suurempi kuin tai pienempi kuin ja sen jälkeen syötä lukuarvo.

4. Napauta Lisää suodatin, niin kaikki suodatinta vastaavat tiedostot tulevat näkyviin.

Tiedostoluettelon lajittelujärjestyksen vaihtaminen

Oletusarvoisesti viimeksi luodut tiedostot näkyvät ensimmäisenä ja vanhimmat viimeisenä.

Jos haluat vaihtaa lajittelujärjestystä, voit lajitella tiedostot aakkosjärjestykseen tai koon mukaan.

Toimintovaiheet:

1. Valitse lajitteluvaihtoehto:

- Napauttamalla Tiedosto voit lajitella tiedostot nimen mukaan aakkosjärjestykseen A:sta Z:aan. - Napauttamalla Koko voit lajitella tiedostot koon mukaan suurimmasta pienimpään

1. Jos haluat vaihtaa lajittelujärjestyksen päinvastaiseksi, napauta Tiedosto- tai Koko-painiketta uudelleen.

Tiedostojen muokkaaminen

Jos haluat muuttaa kuvaa tai asiakirjaa, käytä asiakirjojen muokkausohjelmistoa ja lähetä tiedosto uudelleen.

Tiedoston poistaminen

Toimintovaiheet:

1. Napauta poistettavan tiedoston vieressä olevaa roskakoripainiketta.

2. Vahvista napauttamalla Poista.