Sivut

Jos sinulla on Shopify-verkkokauppa, voit luoda Web-sivuja Shopify adminin kautta. Verkkosivut sisältävät tietoja, jotka muuttuvat harvoin tai joita asiakkaat katsovat usein, kuten "Tietoja meistä"- tai "Ota yhteyttä" -sivut.

Voit myös lisätä verkkokauppaasi blogin sellaista sisältöä varten, jota päivität säännöllisesti, tai jos haluat saada palautetta asiakkailta.

Uuden verkkosivun lisääminen verkkokauppaan

Työvaiheet:

1. Syötä verkkosivueditorin tekstiruutuihin Otsikko ja Sisältö.

Käytä verkkosivun otsikossa kuvailevia sanoja ja tee siitä selkeä. Verkkosivun otsikko näkyy selaimen välilehdellä tai otsikkorivillä. Sitä käytetään myös otsikkona hakukoneiden antamissa tuloksissa. Lisätietoja verkkosivujen hakukoneoptimoinnista.

2. Näkyvyys-kentässä voit valita, haluatko julkaista verkkosivun. Oletusarvoisesti uusi verkkosivu on näkyvissä, kun valitset Tallenna. Jos haluat, että uusi verkkosivu ei näy verkkokaupassasi, valitse Piilotettu, tai hallitse sivun julkaisemista napauttamalla Määritä tietty julkaisupäivä:

Shopify - sivujen luominen

3. Napauta Tallenna.

4. Valinnainen toimenpide: jos haluat, että julkaistu verkkosivu näkyy verkkokaupan navigoinnissa, lisää valikkoon siihen osoittava linkki.

Sisällön liittäminen verkkosivulle

Rich text editor -sovellus näyttää Sisältö-kentän tekstin samalla tyylillä, jolla se näkyy verkossa. Voit muuttaa tekstin muotoilua ja tekstin väriä valitsemalla nämä vaihtoehdot RTF-editorissa. Voit myös liittää seuraavat elementit verkkosivulle:

• linkit
  • taulukot
  • kuvat
  • videot

Lisätietoja RTF-editorista.

Voit muokata sivun HTML-koodia napauttamalla Näytä HTML -painiketta, jotta HTML-koodi tulee näkyviin ja voit tehdä siihen muutoksia:

Shopify - sivueditori, näytä html

Varmista, että napautat Tallenna aina, kun teet verkkosivun sisältöön muutoksia, jotka haluat säilyttää.

Tiedoksi: voit upottaa verkkokaupassasi olevalle sivulle erityyppistä mediaa, kuten videoita, gif-kuvia ja WordPress-, Tumblr- tai Blogger-julkaisuja.

Lisää linkki verkkosivulle

Voit lisätä verkkosivulle linkin, jotta asiakkaat voivat siirtyä toiselle verkkokauppasi sivulle tai muualle Internetiin.

Työvaiheet:

1. Kirjoita Sisältö-kenttään linkiksi muutettava teksti:

Shopify - sivulinkki

2. Korosta linkin teksti ja napauta Lisää linkki -painiketta:

Shopify - lisää sivulinkki

3. Syötä verkko-osoite Linkki kohteeseen -kenttään. Syötä linkille sitä kuvaava otsikko, joka tukee hakukoneoptimointia ja käytettävyyttä.

4. Napauta Tallenna.

Google-kartan lisääminen verkkosivulle

Voit lisätä verkkokaupan verkkosivulle Google-kartan, joka näyttää halutun osoitteen. Tietoja meistä -sivulle on esimerkiksi hyvä lisätä kartta, joka näyttää myyntipisteen sijainnin:

1. Syötä Google Maps -sivulle osoite, jonka haluat näkyvän kartassa.

2. Avaa jakamisasetukset napauttamalla Jaa-kuvaketta.

3. Luo upotuskoodi napauttamalla Upota kartta:

Shopify - upota google maps -kartat sivulle

4. Valitse haluamasi kartan koko ja kopioi koodi tekstiruutuun. Koodin alkuosa on <iframe src=, ja se on HTML-tunniste, joka upottaa kartan sivulle.

1. Napauta verkkosivun nimeä, jossa haluat kartan näkyvän.

2. Napauta Sisältö-työkalurivillä Näytä HTML -painiketta, jotta verkkosivun HTML-koodi tulee näkyviin:

Shopify - näytä HTML-työkalurivi

3. Liitä Google Maps -sivulta kopioitu koodi Sisältö-ruutuun. Voit upottaa kartan verkkosivun alareunaan liittämällä koodin sivun kaiken sisällön jälkeen, tai voit liittää koodin muuhun verkkosivun kohtaan.

4. Siirry verkkosivueditorista takaisin HTML-katseluohjelmaan ja esikatse karttaa napauttamalla Näytä editori.

5. Napauta Tallenna.

Verkkosivun muokkaaminen

Voit muokata verkkosivua Shopify-palvelussa, jos haluat korjata kirjoitusvirheet, lisätä uusia tietoja tai tehdä sisältömuutoksia.

Työvaiheet:

1. Napauta muokattavan verkkosivun nimeä.

2. Tee muutokset olemassa olevaan verkkosivun sisältöön tai asetuksiin.

3. Napauta Tallenna. Siirry verkkokaupan verkkosivulle varmistaaksesi, että muutokset ovat näkyvissä. Mahdollisesti selaimessa näkyvissä oleva sivu pitää ladata uudelleen.

Verkkosivun hakukoneluettelon muokkaaminen

Voit muokata tapaa, jolla verkkosivu näkyy hakukoneiden tuloksissa, jotta asiakkaat löytävät verkkosivusi ja jotta kannustat heitä napauttamaan linkkiä.

Työvaiheet:

1. Napauta muokattavan verkkosivun nimeä.

2. In the Search engine listing preview section, click Edit website SEO:

Edit website SEO button

1. In the Page title field, enter a descriptive title. This title will display as a link in search engine results. You can enter up to 55 characters in the title.

Edit page title SEO

1. Enter a description for the search engine listing. Make sure to include relevant keywords to help new customers find your link, and to include your business name. You can enter up to 320 characters in the description.

Edit meta description

1. In the URL and handle section, you can edit the web address. In most cases, you won't need to make changes to the web address. If you do make changes, then make sure that you set up URL redirects from the old web address. The URL can't contain any spaces. Handles are used in theme design.

Edit URL and handle

1. Click Save.

Click save button

Verkkosivun poistaminen

Työvaiheet:

1. Napauta poistettavalla verkkosivulla Poista sivu -painiketta.

2. Näyttöön avautuu vahvistusruutu. Napauta Poista.

3. Jos poistamasi verkkosivu on kaupan navigoinnissa linkitetty mihin tahansa kohteeseen, poista linkki.

Voit poistaa useita sivuja yhdellä kertaa joukkotoimintoa käyttäen.

Verkkosivujen joukkojulkaisu ja julkaisun joukkoperuuttaminen

Shopifyn Toiminnot-alasvetovalikon kautta voit helposti hallita verkkokaupassasi julkaistuja verkkosivuja. Tällä tavoin voit julkaista useita verkkosivuja kerralla, tai perua niiden julkaisun, mikä on hyödyllistä, jos olet siirtynyt toiselta verkkokauppa-alustalta tai verkkosivustosta Shopify-palveluun, tai jos olet lähettämässä aiemmin laadittuja asiakirjoja.

Verkkosivujen joukkojulkaisu

Työvaiheet:

1. Valitse jokaisen julkaistavan verkkosivun vieressä oleva valintaruutu.

2. Napauta Toiminnot-alasvetovalikkoa ja valitse sen jälkeen Julkaise valitut sivut. Verkkosivujen pitäisi nyt näkyä verkkokaupassasi.

3. Lisää valikkoon linkki uusille verkkosivuille, jotta asiakkaat löytävät ne.

Verkkosivujen julkaisun joukkoperuuttaminen

Työvaiheet:

1. Valitse niiden verkkokaupan verkkosivujen vieressä oleva valintaruutu, joiden julkaisun haluat peruuttaa.

2. Napauta Toiminnot-alasvetovalikkoa ja valitse sen jälkeen Peruuta valittujen sivujen julkaiseminen.

3. Poista valikoista verkkosivuille osoittavat linkit.