Sivut

Jos sinulla on Shopify-verkkokauppa, voit luoda verkkosivuja Shopify adminin kautta. Verkkosivut sisältävät tietoja, jotka muuttuvat harvoin tai joita asiakkaat katsovat usein, kuten "Tietoja meistä"- tai "Ota yhteyttä" -sivut. Lue lisää siitä, mitä "Tietoja meistä" -sivulle kannattaa sisällyttää.

Voit myös lisätä verkkokauppaasi blogin sellaista sisältöä varten, jota päivität säännöllisesti, tai jos haluat saada palautetta asiakkailta.

Uuden verkkosivun lisääminen verkkokauppaan

Työvaiheet:

1. Kirjoita sivun nimi ja sisältö.

Käytä verkkosivun otsikossa kuvailevia sanoja ja tee siitä selkeä. Verkkosivun otsikko näkyy selaimen välilehdellä tai otsikkorivillä. Se näkyy myös sivun nimenä hakukonetuloksissa. Lisätietoja verkkosivujen hakukoneoptimoinnista.

2. Valitse Näkyvyys-kohdasta, milloin sivu julkaistaan. Oletusarvoisesti uusi verkkosivu tulee näkyviin heti, kun napautat Tallenna. Valitse Piilotettu-valinta, jos haluat, että uusi verkkosivu piilotetaan verkkokaupastasi tai klikkaa Määritä tietty julkaisupäivä, jos haluat valita, milloin verkkosivusi julkaistaan:

Shopify - sivujen luominen

3. Klikkaa Tallenna.

4. Valinnainen toimenpide: jos haluat, että julkaistu verkkosivu näkyy verkkokaupan navigoinnissa, lisää valikkoon siihen osoittava linkki.

Sisällön liittäminen verkkosivulle

Rich text editor -sovellus näyttää Sisältö-kentän tekstin samalla tyylillä, jolla se näkyy verkossa. Voit muuttaa tekstin muotoilua ja tekstin väriä valitsemalla nämä vaihtoehdot RTF-editorissa. Voit myös liittää seuraavat elementit verkkosivulle:

• linkit
  • taulukot
  • kuvat
  • videot

Lisätietoja RTF-editorista.

Voit muokata sivun HTML-koodia napauttamalla Näytä HTML -painiketta, jotta HTML-koodi tulee näkyviin ja voit tehdä siihen muutoksia:

Shopify - sivueditori, näytä html

Varmista, että napautat Tallenna aina, kun teet verkkosivun sisältöön muutoksia, jotka haluat säilyttää.

Tiedoksi: voit upottaa verkkokaupassasi olevalle sivulle erityyppistä mediaa, kuten videoita, gif-kuvia ja WordPress-, Tumblr- tai Blogger-julkaisuja.

Lisää linkki verkkosivulle

Voit lisätä verkkosivulle linkin, jotta asiakkaat voivat siirtyä toiselle verkkokauppasi sivulle tai muualle Internetiin.

Työvaiheet:

1. Kirjoita Sisältö-kenttään linkiksi muutettava teksti:

Shopify - sivulinkki

2. Korosta linkin teksti ja klikkaa Lisää linkki -painiketta:

Shopify - lisää sivulinkki

3. Syötä verkko-osoite Linkki kohteeseen -kenttään. Syötä linkille sitä kuvaava otsikko, joka tukee hakukoneoptimointia ja käytettävyyttä.

4. Klikkaa Tallenna.

Google-kartan lisääminen verkkosivulle

Voit lisätä verkkokaupan verkkosivulle Google-kartan, joka näyttää halutun osoitteen. Tietoja meistä -sivulle on esimerkiksi hyvä lisätä kartta, joka näyttää myyntipisteen sijainnin:

1. Syötä Google Maps -sivulle osoite, jonka haluat näkyvän kartassa.

2. Avaa jakamisasetukset napauttamalla Jaa-kuvaketta.

3. Luo upotuskoodi napauttamalla Upota kartta:

Shopify - upota google maps -kartat sivulle

4. Valitse haluamasi kartan koko ja kopioi koodi tekstiruutuun. Koodin alkuosa on <iframe src=, ja se on HTML-tunniste, joka upottaa kartan sivulle.

1. klikkaa verkkosivun nimeä, jossa haluat kartan näkyvän.

2. Klikkaa Sisältö-työkalupalkista Näytä HTML -painiketta nähdäksesi verkkosivun HTML-koodin:

Shopify - näytä HTML-työkalupalkki

3. Liitä Google Maps -sivulta kopioitu koodi Sisältö-ruutuun. Voit upottaa kartan verkkosivun alareunaan liittämällä koodin sivun kaiken sisällön jälkeen, tai voit liittää koodin muuhun verkkosivun kohtaan.

4. Siirry verkkosivueditorista takaisin HTML-katseluohjelmaan ja esikatse karttaa napauttamalla Näytä editori.

5. Klikkaa Tallenna.

Verkkosivun muokkaaminen

Voit muokata verkkosivua Shopify-palvelussa, jos haluat korjata kirjoitusvirheet, lisätä uusia tietoja tai tehdä sisältömuutoksia.

Työvaiheet:

1. klikkaa verkkosivun nimeä.

2. Tee muutokset olemassa olevaan verkkosivun sisältöön tai asetuksiin.

3. Klikkaa Tallenna. Siirry verkkokaupan verkkosivulle varmistaaksesi, että muutokset ovat näkyvissä. Mahdollisesti selaimessa näkyvissä oleva sivu pitää ladata uudelleen.

Verkkosivun hakukoneluettelon muokkaaminen

Voit muokata tapaa, jolla verkkosivu näkyy hakukoneiden tuloksissa, jotta asiakkaat löytävät verkkosivusi ja jotta kannustat heitä napauttamaan linkkiä.

Työvaiheet:

1. klikkaa verkkosivun nimeä.

2. Klikkaa Hakukoneiden luettelon esikatselu ‑osiossa Muokkaa verkkosivuston hakukoneoptimointia.

3. Kirjoita Sivun otsikko -kenttään kuvaava otsikko. Tämä otsikko näkyy linkkinä hakukoneiden tuloksissa. Voit syöttää otsikkoon enintään 55 merkkiä.

4. Kirjoita kuvaus hakukoneiden luetteloa varten. Varmista, että kirjoitat asianmukaiset avainsanat, joiden avulla uudet asiakkaat löytävät linkin, sekä yrityksesi nimen. Voit kirjoittaa kuvaukseen enintään 320 merkkiä.

1. URL-osoite ja kahva -osiossa voit muokata verkko-osoitetta. Yleensä verkko-osoitteeseen ei tarvitse tehdä muutoksia. Jos teet muutoksia, varmista, että olet määrittänyt URL-osoitteiden uudelleenohjaukset vanhasta verkko-osoitteesta. URL-osoitteessa ei saa olla välilyöntejä. Teemoja suunniteltaessa käytetään kahvoja.

2. Klikkaa Tallenna.

Verkkosivun poistaminen

Työvaiheet:

1. klikkaa poistettavalla verkkosivulla Poista sivu -painiketta.

2. Näyttöön avautuu vahvistusruutu. klikkaa Poista.

3. Jos poistamasi verkkosivu on kaupan navigoinnissa linkitetty mihin tahansa kohteeseen, poista linkki.

Voit poistaa useita sivuja yhdellä kertaa joukkotoimintoa käyttäen.

Verkkosivujen joukkojulkaisu ja julkaisun joukkoperuuttaminen

Shopifyn Toiminnot-alasvetovalikon kautta voit hallita verkkokaupassasi julkaistuja verkkosivuja. Tällä tavoin voit julkaista useita verkkosivuja kerralla, tai perua niiden julkaisun, mikä on hyödyllistä, jos olet siirtynyt toiselta verkkokauppa-alustalta tai verkkosivustosta Shopify-palveluun, tai jos olet lähettämässä aiemmin laadittuja asiakirjoja.

Verkkosivujen joukkojulkaisu

Työvaiheet:

1. Valitse jokaisen julkaistavan verkkosivun vieressä oleva valintaruutu.

2. klikkaa Toiminnot-alasvetovalikkoa ja valitse sen jälkeen Julkaise valitut sivut. Verkkosivujen pitäisi nyt näkyä verkkokaupassasi.

3. Lisää valikkoon linkki uusille verkkosivuille, jotta asiakkaat löytävät ne.

Verkkosivujen julkaisun joukkoperuuttaminen

Työvaiheet:

1. Valitse niiden verkkokaupan verkkosivujen vieressä oleva valintaruutu, joiden julkaisun haluat peruuttaa.

2. klikkaa Toiminnot-alasvetovalikkoa ja valitse sen jälkeen Peruuta valittujen sivujen julkaiseminen.

3. Poista valikoista verkkosivuille osoittavat linkit.