Tukkukaupan aloitus

Tämä tutoriaali opettaa sinut luomaan tukkukaupan ja luomaan tilin, jotta voit kirjautua tilille. Tutoriaali kuvaa myös hintaluetteloiden ja tukkutilien luomisen sekä sen, miten kauppaan kirjaudutaan asiakkaana.

Oppitunti 1: luo tukkukauppa ja kirjaudu sisään

1. Lisää tukkukauppakanava Shopify Adminiin. Järjestelmä luo tukkukauppasi automaattisesti samalla kun se lisää kanavan. Tukkukauppasi on suojattu salasanalla. Edes Shopify-kaupan omistaja ei voi kirjautua siihen ilman tukkukauppatiliä toisin kun verkkokauppaan. Tukkukauppatili ei ole sama kuin verkkokauppatili. Asiakas ei voi kirjautua tukkukauppaan verkkokauppakäyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan.

2. Luo asiakastilija varmista, että teet seuraavat toimenpiteet:

3. Luo hinnasto.

4. Jotta tukkuasiakkaasi voisivat kirjautua tukkukauppaasi luodakseen omia tilauksiaan, sinun on ensin kutsuttava heidät.

Oppitunti 2: Kirjaudu asiakkaaksi tukkukauppaan ja lähetä testitilaus

1. Avaa sähköpostiosoitteestasi tukkukaupan lähettämä sähköposti. Luo tili ja kirjaudu sisään noudattamalla ohjeita. Kun kirjaudut tukkukauppaasi, sinulla on pääsy kaikkiin tuotteisiisi. Jokainen tukkukauppasi tuote tarjotaan sinulle määrittelemälläsi alennusprosentilla.

2. Kun olet kirjautunut tukkukauppaasi, luo testitilaus ja lähetä se. Tässä tutoriaalissa tukkuasiakkaasi voivat lähettää vain tilauksia vain.

Oppitunti 3: Tarkista Shopify Adminissasi tukkutilauksesi luonnos.

1. Avaa tilausluonnos Drafts-kohdasta (luonnokset).
  2. Klikkaa Varaa nimikkeet varastosta -painiketta, jos haluat tilapäisesti asettaa tilausluonnoksessa olevat tavarat pitoon varastossa. Yleensä tilausluonnokseen liittyy edestakaista viestintää sinun ja asiakkaan välillä. Varaa nimike varastostasi varmistaaksesi, että tuotteet ovat saatavilla, kun asiakas on valmis tekemään todellisen ostoksen:
    Screenshot of the Create Price List page
  3. Klikkaa Add shipping -painiketta (Lisää toimitus ) ja lisää tukkutoimituskustannukset. Jos et määritä toimitukselle arvoa, järjestelmä tarjoaa tukkuasiakkaallesi verkkokauppasi oletusarvoja, kun he tarkastelevat laskuaan.
  4. Klikkaa Tallenna.

Oppitunti 4: Lähetä lasku testiasiakkaalle

Kun olet sopinut asiakkaasi kanssa ostosta, sinun on lähetettävä asiakkaalle lasku.

Toimi näin, kun haluat lähettää asiakkaalle tukkulaskun:

1. Avaa testitilaus Drafts-osiosta (Luonnokset).
  2. Klikkaa Lähetä lasku.
  3. Klikkaa Tarkista lasku.
  4. Klikkaa Lähetä lasku.

Oletusarvoisesti testiasiakkaasi saa laskun, joka ohjeistaa häntä maksamaan laskunsa Shopify Adminissa määritetyn maksupalveluiden tarjoajan kautta. Koska tukkuasiakkaat voivat haluta käyttää muita maksuvaihtoehtoja, voit muokata sähköpostimallia tarjoamaan heille vaihtoehtoisia maksuvaihtoehtoja.

Oppitunti 5: Kuvittele maksavasi tilaus.

Tilausluonnos muuttuu tilaukseksi, kun asiakkaasi maksaa sen. Kuvittele tässä tutoriaalissa, että testiasiakkaasi on maksanut tilauksensa Shopifyn ulkopuolella. Asiakas on esimerkiksi maksanut koko summan yritystililtä tai tilisiirrolla.

Tallenna maksutapahtuma seuraavasti:

1. Avaa tilaus Drafts-osiosta (Luonnokset).
  2. Valitse Mark paid -vaihtoehto.

Tilausluonnos muuttuu tilaukseksi, jonka voit toimittaa.

Oppiaihe 6: Kuvittele lähettäväsi tilaus

Nyt kun sinulla on tilaus, voit toimittaa sen kuten minkä tahansa tilauksen.

Toimituksen lähettäminen:

1. Avaa tilaus Drafts-osiosta (Luonnokset).
  2. Klikkaa Jatka-painiketta ja jakele tilaus normaaliin tapaan.
  3. Kun olet täyttänyt tilauksen, Klikkaa Fulfilled-painiketta (Tilaus lähetetty).

Oppitunti 7: Tutoriaalin tyhjennys

Koska olet luonut koetilauksen ja kuvitellut, että sait maksun siitä, tilaus näkyy raporteissasi (ellet poista sitä).

Jos haluat poistaa testitilauksen kaupastasi, poista testitilaus.

Aiheeseen liittyvät linkit