Tukkukaupan aloitus

Tämä tutoriaali opettaa sinut luomaan tukkukaupan ja luomaan tilin, jotta voit kirjautua tilille. Tutoriaali kuvaa myös hintaluetteloiden ja tukkutilien luomisen sekä sen, miten kauppaan kirjaudutaan asiakkaana.

Oppitunti 1: Luo tukkukauppa ja kirjaudu sisään

1. Lisää tukkukanavaShopify admin -paneeliin. Järjestelmä luo tukkukauppasi automaattisesti samalla kun se lisää kanavan. Tukkukauppasi on suojattu salasanalla. Edes Shopify-kaupan omistaja ei voi kirjautua siihen ilman tukkukauppatiliä toisin kun verkkokauppaan. Tukkukauppatili ei ole sama kuin verkkokaupan tili. Asiakas ei voi kirjautua tukkukauppaan verkkokauppakäyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan.

2. Luo asiakastilija varmista, että teet seuraavat toimenpiteet:

1. Lisää asiakkaalle kelvollinen sähköpostiosoite. Lähetät tukkukauppatilikutsun tähän sähköpostiosoitteeseen. Myöhemmin, kun käsittelet tämän asiakkaan tilauksia, voit lähettää tästä sähköpostiosoitteesta heille laskuja.
    2. Luo tunniste ja lisää se asiakkaalle:
      Tunnisteella vip merkitty asiakas.
      Myöhemmin lisäät lisäät saman tunnisteen hinnastoon.
  3. Luo hinnasto

1. Valitse Tukku-kanavastaHinnasto ja valitse sitten Luo hintaluettelo.
    2. Kirjoita hintaluettelon nimi.
    3. Klikkaa Add tags -valintaa (lisää tunniste), mikä lisää luomasi tunnisteen hintalistaan. Tunniste yhdistää asiakkaan hinnastoon:
      Hinnasto, joka on merkitty samalla vip-tunnisteella.
    4. Klikkaa Discount all products (alenna kaikkien tuotteiden hintoja) ja anna prosentti, jolla alennat kaikkien tuotteiden hintoja.
    5. Klikkaa Tallenna. Asiakas on nyt määritetty hinnastoon.
  4. Jotta tukkuasiakkaasi voisivat kirjautua tukkukauppaasi luodakseen omia tilauksiaan, sinun on ensin kutsuttava heidät.

1. Valitse Asiakkaat Tukkukauppa-osiosta.
    2. Valitse taulukosta asiakastilisi.
    3. Valitse Bulk actions (yhteiskampanjat) ja valitse sitten alasvetovalikosta Send invite (Lähetä kutsu).

Saat sähköpostikutsun tukkukauppaasi.

Oppitunti 2: Kirjaudu asiakkaaksi tukkukauppaan ja lähetä testitilaus

1. Avaa sähköpostiosoitteestasi tukkukaupan lähettämä sähköposti. Luo tili ja kirjaudu sisään noudattamalla ohjeita. Kun kirjaudut tukkukauppaasi, sinulla on pääsy kaikkiin tuotteisiisi. Jokainen tukkukauppasi tuote tarjotaan sinulle määrittelemälläsi alennusprosentilla.

2. Kun olet kirjautunut tukkukauppaasi, luo testitilaus ja lähetä se. Tässä tutoriaalissa tukkuasiakkaasi voivat lähettää vain tilauksia vain.

Oppitunti 3: Tarkista Shopify admin -paneelissasi tukkutilauksesi luonnos.

1. Avaa tilausluonnos Drafts-kohdasta (luonnokset).
  2. Klikkaa Reserve Inventory -painiketta (Varaa nimikkeet varastosta), jos haluat tilapäisesti varata tilausluonnoksessa olevat tavarat varastosta. Yleensä tilausluonnokseen liittyy edestakaista viestintää sinun ja asiakkaan välillä. Varaa nimike varastostasi varmistaaksesi, että tuotteet ovat saatavilla, kun asiakas on valmis tekemään todellisen ostoksen:
    Luo Create Price List -sivun (Hintaluettelon luominen ) näyttökuva
  3. Klikkaa Add shipping -painiketta (Lisää toimitus ) ja lisää tukkutoimituskustannukset. Jos et määritä toimitukselle arvoa, järjestelmä tarjoaa tukkuasiakkaallesi verkkokauppasi oletusarvoja, kun he tarkastelevat laskuaan.
  4. Klikkaa Tallenna.

Oppitunti 4: Lähetä lasku testiasiakkaalle

Kun olet sopinut asiakkaasi kanssa ostosta, sinun on lähetettävä asiakkaalle lasku.

Toimi näin, kun haluat lähettää asiakkaalle tukkulaskun:

1. Avaa testitilaus Drafts-osiosta (Luonnokset).
  2. Klikkaa kohtaa Email invoices (Sähköpostilasku)t.
  3. Klikkaa Tarkista sähköposti.
  4. Klikkaa Send Notifications.

Oletusarvoisesti testiasiakkaasi saa laskun, joka ohjeistaa häntä maksamaan laskunsa Shopify admin -paneelissa määritetyn maksupalveluiden tarjoajan kautta. Koska tukkuasiakkaat voivat haluta käyttää muita maksuvaihtoehtoja, voit muokata sähköpostimallia tarjoamaan heille vaihtoehtoisia maksuvaihtoehtoja.

Oppitunti 5: Kuvittele maksavasi tilaus.

Tilausluonnos muuttuu tilaukseksi, kun asiakkaasi maksaa sen. Kuvittele tämän tutoriaalin puitteissa, että testiasiakkaasi on maksanut tilauksensa Shopifen ulkopuolella. Asiakas on esimerkiksi maksanut koko summan yritystililtä tai tilisiirrolla.

Tallenna maksutapahtuma seuraavasti:

1. Avaa tilaus Drafts-osiosta (Luonnokset).
  2. Valitse Mark paid -vaihtoehto.

Tilausluonnos muuttuu tilaukseksi, jonka voit toimittaa.

Oppiaihe 6: Kuvittele lähettäväsi tilaus

Nyt kun sinulla on tilaus, voit toimittaa sen kuten minkä tahansa tilauksen.

Toimituksen lähettäminen:

1. Avaa tilaus Drafts-osiosta (Luonnokset).
  2. Klikkaa Continue-painiketta (Jatka) jajatka tilauksen lähettämistä normaaliin tapaan.
  3. Kun olet täyttänyt tilauksen, Klikkaa Fulfilled-painiketta (Tilaus lähetetty).

Oppitunti 7: Tutoriaalin tyhjennys

Koska olet luonut koetilauksen ja kuvitellut, että sait maksun siitä, tilaus näkyy raporteissasi (ellet poista sitä).

Jos haluat poistaa testitilauksen kaupastasi, poista testitilaus.

Aiheeseen liittyvät linkit