Tilausten luominen

Voit luoda tilauksia ja lähettää laskuja tukkuasiakkaillesi Shopify Adminissa. Voit tehdä tämän luomalla tilausluonnoksen, lisäämällä tukkuasiakkaan ja käyttämällä sen jälkeen tukkuhintoja tilatuissa tuotteissa.

Aina, kun käytät tukkuhinnoittelua tilausluonnokseen, tilausluonnoksen kaikkien tukkutuotteiden hinnat korvataan asiakkaan hinnaston mukaisilla hinnoilla. Jos haluat muuttaa tuotteen hintaa tai luoda rivialennuksen, sinun täytyy tehdä nämä muutokset tukkuhinnoittelun soveltamisen jälkeen.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset olemassa olevan asiakkaan, jolla on tukkukauppatili. Lisäät asiakkaan tilausluonnokseen, jotta tukkuhinnoittelua voidaan soveltaa hänen tilaukseensa.

Voit luoda tukkutilauksen Shopify Adminissa kaikille asiakkaille, jolla on hinnasto. Asiakkaan ei tarvitse pystyä kirjautumaan tukkukauppaasi.

Luo tukkutilausluonnos

Tukkutilausluonnoksen luominen:

1. Luo tilausluonnos normaaliin tapaan:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Tilaukset ja valitse sen jälkeen Luonnokset.
    2. Klikkaa Luo tilaus.
    3. Lisää tukkuasiakkaasi Etsi tai luo asiakas -kenttään.
    4. Klikkaa Selaa tuotteita ja lisää asiakkaan haluamat tuotteet ja tuoteversiot. Älä ihmettele, jos tuotteiden hinnat eivät ole tukkuhintojasi. Tukkuhinnat lisätään myöhemmin.
    5. Klikkaa Tallenna tilausluonnos.
  2. Kun olet lisännyt tuotteet tilaukseen, käytä tilauksen tuotteisiin tukkuhinnoittelua:

1. Klikkaa Lisää toimintoja ja valitse sitten Käytä tukkuhinnoittelua:
      Apply wholesale pricing
      Jos jokin rivikohdista rikkoo hintasääntöä, kuten vähimmäis- tai enimmäistilausmääriä tai lisäysmääriä, näet varoituksen tilausluonnoksen yläosassa. Jos haluat korjata rivikohdan määrän, Klikkaa Peruuta, muuta tilausmäärää ja ota sitten tukkuhinnoittelu uudelleen käyttöön. Voit myös ohittaa nämä varoitukset tekemättä mitään muutoksia.
    2. Tallenna tukkuhinnat tilausluonnokseen klikkaamalla Vahvista hinnoittelu.
  3. Klikkaa Lisää toimitus -painiketta ja lisää tukkutoimituskulut. Jos et määritä toimitukselle arvoa, järjestelmä tarjoaa tukkuasiakkaallesi verkkokauppasi tilausvaihtoehtoja.

4. Lisää tarvittaessa verot ja alennukset tilausluonnokseen.

5. Lähetä asiakkaalle lasku, joka sisältää ohjeet tilauksen maksamista varten, klikkaamalla Lähetä lasku. Tämän laskun kopio on saatavilla tukkukaupan asiakkaalle myös asiakkaan tilisivulla tukkukaupassasi.

Voit myös luoda tilauksia asiakasprofiileista saatavien esitäytettyjen asiakastietojen avulla.

Seuraavat vaiheet

Kun olet lähettänyt laskun asiakkaalle, voit käsitellä hänen tilauksensa.

Lisätietoja