Käsittele tukkutilausluonnoksia

Kun olet valmis viimeistelemään tukkutilausluonnoksen, sinun täytyy lähettää asiakkaalle lasku, hyväksyä maksu ja huolita sen jälkeen tilaus.

Kun saat tilausluonnoksen tukkuasiakkaalta, voit käsitellä sitä samalla tavalla kuin mitä tahansa tilausluonnosta. Voit esimerkiksi:

• tarkistaa tilatut määriä ja varata nimikkeet varastosta niin, että tuotteet ovat saatavilla, kun huolitset tilauksen (lue lisää varastosta)
  • lisätä erikoisalennuksia
  • tarkistaa toimitushinnan
  • lähettää laskun, joka ohjaa asiakkaasi suorittamaan maksun Shopify adminissa määrittelemääsi maksupalveluiden tarjoajaa käyttämällä tai ottamaan sinuun yhteyttä muiden maksutapojen ollessa kyseessä (lue lisää laskusta ja laskun sisällöstä)

Ennen kuin aloitat

Sen jälkeen kun olet lähettänyt asiakkaalle laskun sähköpostitse, hän saa ilmoituksen aina, kun laskuun tehdään muutoksia. Voit muuttaa tätä toimintatapaa tukkukanavan Ilmoitukset-sivulla.

Vaihe 1: Tarkista tilausluonnos, lisää toimituskulut ja varaa nimikkeet varastosta

Kun saat tukkutilausluonnoksen, tarkista tilattujen tuotteiden määrät varmistaaksesi, että sinulla on riittävästi varastoa tilauksen huolintaa varten. Jos varastoa ei ole tarpeeksi, voit muokata tilausluonnoksessa olevaa määrää ja ottaa yhteyttä asiakkaaseen.

Jos seuraat varastoasi Shopifyn avulla, voit varmistaa, että tuotteet ovat saatavilla, kun asiakas on valmis tekemään varsinaisen ostoksensa, napauttamalla Varaa nimikkeet varastosta.

Tilauksen tarkastaminen:

1. Siirry Shopify adminissa Luonnokset-sivulle.
  2. Avaa tilausluonnos ja tarkista se. Kaikki tukkukanavan luomat tilausluonnokset on merkitty tukkukauppatunnisteella.
  3. Varaa pyydetyt tuotteet varastostasi. klikkaa Varaa nimikkeet, jos haluat varata väliaikaisesti tilausluonnoksen tuotteet:
    Näyttökuva Varaa nimikkeet varastosta -ikkunasta
  4. Tarkista toimitusmäärä. Lue lisää tukkukaupan toimitushinnoista.
  5. Lisää tarvittaessa verot ja alennukset.
  6. Tallenna muutokset napauttamalla Tallenna.

Asiakkaallesi lähetetään oletusarvoisesti automaattinen ilmoitus, jos olet tehnyt tilausluonnokseen muutoksia. Voit poistaa ilmoituksen lähettämisen käytöstä tukkukanavan Ilmoitukset-sivulta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan asiakkaaseen varmistaaksesi, että asiakas hyväksyy muutokset, ennen kuin lähetät laskun, ja aloitat maksuprosessi.

Vaihe 2: Lähetä lasku asiakkaalle

Kun olet päässyt tilauksesta ja sen maksuehdoista tukkuasiakkaasi kanssa, lähetä hänelle lasku sähköpostitse, jotta ostotapahtuma voidaan vahvistaa. Lue lisää sähköpostiposti ja sen sisältö.

Laskun lähettäminen:

1. klikkaa asiaankuuluvasta tilausluonnoksesta Lähetä lasku sähköpostitse:
    Näyttökuva sähköpostilaskusta
  2. klikkaa Lähetä lasku -ikkunassa Tarkista sähköposti:
  3. Klikkaa Send Notifications.

Asiakkaasi saa laskun, joka sisältää ohjeet tilauksen maksamiseen.

Vaihe 3: Hyväksy maksu

Tilausluonnos muuttuu automaattisesti tilaukseksi, kun asiakas käyttää maksamiseen jotakin seuraavista automaattisista maksutavoista:

Jos asiakas maksaa tilauksen manuaalisella maksutavalla, sinun on täytyy avata asiaankuuluva tilausluonnos, tallentaa maksu napauttamalla Merkitse maksetuksi ja muuntaa se tilausluonnokseksi:

Näyttökuva tilaustietosivun Hyväksy maksu -painikkeesta.
Jos asiakas suorittaa maksun osittain, klikkaa Merkitse odotustilaan, jotta maksu tallennetaan. Tilausluonnos muuttuu tilaukseksi, joka merkitään tukkutunnisteella.

Vaihe 4: Tilauksen huolinta

Kun tilausluonnos on muunnettu tilaukseksi, se voidaan huolita. Jos automaattinen huolinta on käytössä, tilaus lähetetään huolintapalveluusi tai sovellukseesi. Muussa tapauksessa voit huolita tilauksen samoin kuin tahansa muun tilauksen. Lue lisää tilausten hallinnasta ja tilausten huolinnasta.

Aiheeseen liittyvät linkit