Tilausluonnosten käsittely

Kun olet valmis viimeistelemään tukkutilausluonnoksen, sinun täytyy lähettää asiakkaalle lasku, hyväksyä maksu ja jaella sen jälkeen tilaus.

Kun saat tilausluonnoksen tukkuasiakkaalta, voit käsitellä sitä samalla tavalla kuin mitä tahansa tilausluonnosta. Voit esimerkiksi:

• tarkistaa tilatut määriä ja varata nimikkeet varastosta niin, että tuotteet ovat saatavilla, kun jakelet tilauksen (lue lisää varastosta)
  • lisätä erikoisalennuksia
  • tarkistaa toimitushinnan
  • lähettää laskun, joka ohjaa asiakkaasi suorittamaan maksun Shopify Adminissa määrittelemääsi maksupalveluiden tarjoajaa käyttämällä tai ottamaan sinuun yhteyttä muiden maksutapojen ollessa kyseessä (lue lisää laskusta ja laskun sisällöstä)

Ennen kuin aloitat

Sen jälkeen kun olet lähettänyt asiakkaalle sähköpostissa laskun, hän saa ilmoituksen aina, kun laskuun tehdään muutoksia. Voit muuttaa asiakkaillesi lähetettävien ilmoitusten taajuutta tukkukauppakanavan Ilmoitukset-sivulta.

Vaihe 1: Tarkista tilausluonnos, lisää toimituskulut ja varaa nimikkeet varastosta

Kun saat tukkutilausluonnoksen, tarkista tilattujen tuotteiden määrät varmistaaksesi, että sinulla on riittävästi varastoa tilauksen jakelua varten. Jos varastoa ei ole tarpeeksi, voit muokata tilausluonnoksessa olevaa määrää ja ottaa yhteyttä asiakkaaseen.

Jos seuraat varastoasi Shopifyn avulla, voit varmistaa, että tuotteet ovat saatavilla, kun asiakas on valmis tekemään varsinaisen ostoksensa, klikkaamalla Varaa nimikkeet varastosta.

Tilauksen tarkastaminen:

1. Siirry Shopify Adminissa Luonnokset-sivulle.
  2. Avaa tilausluonnos ja tarkista se. Kaikki tukkukanavan luomat tilausluonnokset on merkitty tukkukauppatunnisteella.
  3. Varaa pyydetyt tuotteet varastostasi. Klikkaa Varaa nimikkeet varastosta -painiketta, jos haluat tilapäisesti asettaa tilausluonnoksessa olevat tavarat pitoon varastossa:
    Screenshot of the Reserve inventory window
  4. Tarkista toimitusmäärä. Lue lisää tukkukaupan toimitushinnoista.
  5. Valinnainen: Lisää verot ja alennukset.
  6. Klikkaa Tallenna.

Jos olet tehnyt muutoksia tilausluonnokseen, oletusarvoisesti ilmoitus lähetetään automaattisesti. Voit poistaa tämän ilmoituksen käytöstä tukkukauppakanavan Ilmoitukset-sivulla. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan asiakkaaseen varmistaaksesi, että asiakas hyväksyy muutokset, ennen kuin lähetät laskun ja aloitat maksuprosessin.

Vaihe 2: Lähetä lasku asiakkaalle

Kun olet päässyt tilauksesta ja sen maksuehdoista tukkuasiakkaasi kanssa, lähetä hänelle lasku sähköpostitse, jotta ostotapahtuma voidaan vahvistaa. Lue lisää tästä laskusähköpostista ja sen sisällöstä.

Laskun lähettäminen:

1. Klikkaa asiaankuuluvasta tilausluonnoksesta Lähetä lasku.
  2. Klikkaa Lähetä lasku -ikkunassa Tarkista lasku.
  3. Klikkaa Lähetä lasku.

Asiakkaasi saa laskun, joka sisältää ohjeet tilauksen maksamiseen.

Vaihe 3: Hyväksy maksu

Tilausluonnos muuttuu automaattisesti tilaukseksi, kun asiakas käyttää maksamiseen jotakin seuraavista automaattisista maksutavoista:

Jos asiakas maksaa tilauksen manuaalisella maksutavalla, sinun on täytyy avata asiaankuuluva tilausluonnos, tallentaa maksu klikkaamalla Merkitse maksetuksi ja muuntaa se tilausluonnokseksi.

Jos asiakas suorittaa maksun osittain, tallenna maksu klikkaamalla Merkitse odottavaksi. Tilausluonnos muuttuu tilaukseksi, joka on merkitty tukkukauppatunnisteella.

Vaihe 4: Tilauksen jakelu

Kun tilausluonnos on muunnettu tilaukseksi, se voidaan jaella. Jos automaattinen jakelu on käytössä, tilaus lähetetään jakelupalveluusi tai sovellukseesi. Muussa tapauksessa voit jaella tilauksen samoin kuin minkä tahansa tilauksen. Lue lisää tilausten hallinnoinnista ja tilausten jakelusta.

Aiheeseen liittyvät linkit