Shopify Fulfillment Network -palvelujen hinnat ja maksut

Veloituksen tyypistä riippuen Shopifyn jakeluverkoston (SFN) veloitukset lisätään Shopify-laskuusi kahdella eri laskutustiheydellä. Esimerkiksi kaikki tietyn päivän jakeluveloitukset lisätään Shopify-laskuusi seuraavana päivänä, mutta kaikki kuukauden varastointiveloitukset lisätään kalenterikuukauden lopussa.

SFN-veloituksesi näkyvät SFN-sovelluksen Veloitukset-sivulla. Voit tarkastella SFN-veloitustesi tarkempia tietoja klikkaamalla haluamasi kuukauden kohdalla SFN-sovelluksen Veloitukset-sivulla Näytä tiedot. Kaikki laskusi näkyvät Shopify Adminin Laskutus-sivulla.

Voit tarkastella maksujesi ja veloitustesi määritelmiä SFN-sovelluksessa siirtymällä kohtaan Veloitukset > Tarkastele hinnoittelua.

Jakelukustannusten laskeminen

Voit laskea ja esikatsella arvioituja jakeluhintojasi Shopify Fulfillment Networkin laskurin avulla.

Vaiheet:

1. Syötä tuotteen koko ja paino tai valitse näytetuote.
  2. Syötä jaeltavien tuotteiden ja varastoitavien tuotteiden määrä.
  3. Syötä toimituksen määränpää.

Laskin laskee automaattisesti jakelun tai varastoinnin hinnan.

Eriteltyjen SFN-hinnoittelutietojen tarkasteleminen

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Fulfillment Network.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Veloitukset.

5. Klikkaa Näytä hinnoittelu.

6. Klikkaa Lataa hintakortti.

Excel-tiedosto, jossa on eritellyt hinnat, latautuu, ja se voidaan avata useimmilla taulukkolaskentaohjelmilla.

Yhteenveto hinnoittelusta ja maksuista Yhdysvalloissa

SFN-maksuja ja niiden laskutustiheyttä Yhdysvalloissa kuvataan seuraavassa taulukossa.

SFN:n maksut ja laskutustiheydet
Palkkiot Kuvaus Laskutustiheys
Jakelu kotimaassa Jakelumaksuja veloitetaan kaikista Yhdysvalloissa jaelluista tilauksista. Ennakoitava yksikköhinnoittelu, johon sisältyy vastaanotto, varaston edelleenlähetys, keräily, pakkaus, kuljetus ja tuki. Päivittäin
Kansainvälinen jakelu Jakelumaksuja veloitetaan kaikista kansainvälisesti jaelluista tilauksista. Ennakoitava yksikköhinnoittelu, johon sisältyy vastaanotto, varaston edelleenlähetys, keräily, pakkaus, kuljetus ja tuki. Jakelumaksut eivät sisällä tulleja. Päivittäin
Varastointi Varastointimaksuja sovelletaan jokaiseen SFN:n varastossa olevaan tuotteeseen, ja niiden veloituksen perustana käytetään tilavuutta kuutiojaloissa kuukauden aikana. Maksut lasketaan päivittäin ja laskutetaan kuukausittain. Maksuja voidaan veloittaa myös pitkäaikaisesta tai kausiluonteisesta varastoinnista. Lue lisää hintakortistasi. Kuukausittainen
Palautukset kotimaassa Kotimaan palautusmaksut veloitetaan, kun SFN vastaanottaa ja käsittelee asiakkaan palautuksen. Näihin maksuihin sisältyy paketin palauttamisen SFN:n jakelukeskukseen kattavat kuljetus- ja käsittelykulut. Päivittäin
Vaatimustenvastaisen saapuvan tavaran vastaanotto Saapuvista siirroista, jotka eivät täytä SFN:n vaatimuksia, voidaan veloittaa ohjeiden noudattamatta jättämisen aiheuttama lisämaksu, kun ne vastaanotetaan SFN:n jakelukeskuksessa. Päivittäin

Laskutettavan painon määrittäminen

Jakeluiden laskutettava paino määritetään seuraavien mittojen perusteella:

Niiden SKU-koodien osalta, joiden paino on vähintään 1 lb (0,45 kg), sinua laskutetaan sen mukaan, kumpi painon tyyppi on suurempi. Syynä tähän on se, että sekä paino että koko ovat tärkeitä tekijöitä kuljetuspalveluiden kannalta. Painovoimaan perustuva paino vaikuttaa esimerkiksi polttoainekustannuksiin ja siihen, mitä ajoneuvoja voidaan käyttää. Mittoihin perustuva paino vaikuttaa siihen, kuinka paljon paketteja voidaan pakata ajoneuvoon.

SKU-koodin painovoimaan perustuva paino

Painovoimaan perustuva paino on SKU-koodin vaakapaino.

SKU:n mittoihin perustuva paino

Mittoihin perustuva paino on SKU-koodin viemä tila suhteessa sen painovoimaan perustuvaan painoon. Mittoihin perustuva paino määritetään jakamalla SKU-koodin tilavuus tuumissa tilavuusjakajalla. Kaava, jota käytetään niiden SKU-koodien mittoihin perustuvan painon määrittämiseen, joiden painovoimaan perustuva paino on yli 1 lb (0,45 kg), on (pituus x leveys x korkeus / 139) pyöristettynä ylöspäin seuraavaan paunaan.

Myyt esimerkiksi tyynyn, joka painaa 1,2 lb (0,54 kg) ja jonka mitat ovat 26” x 10” x 2”. Tyynyn mittoihin perustuva paino lasketaan jakamalla tilavuus (26” x 10” x 2” = 520 kuutiotuumaa) tilavuusjakajalla 139, jolloin tulokseksi saadaan 3,74 lb (1,7 kg) Koska painovoimaan perustuva paino on yli 1 lb (0,45 kg), ja koska mittoihin perustuva paino on suurempi kuin painovoimaan perustuva paino, tyynyn SKU-koodin jakelun laskutettava paino on 4 lb (1,8 kg).

Jakelumaksut kotimaassa

Kun asiakas tekee tilauksen, joka toimitetaan Yhdysvalloissa, SFN keräilee tilatut tuotteet ja pakkaa ja lähettää ne. Kotimaan jakelumaksuihin sisältyy seuraava:

• saapuvien vastaanotto
  • varaston edelleenlähetys
  • keräys ja pakkaus
  • tarvikkeet
  • kuljetus
  • tuki

Useimmat kotimaan tilaukset toimitetaan suurimmalle osalle Yhdysvaltain manneralueilla asuville asiakkaille kolmen päivän kuluessa. Kaikki tilaukset, joiden arvioidaan tulevan toimitetuiksi viiden päivän kuluessa, ovat oikeutettuja Shop Promise ‑merkkiin. Tilauksen jakelu voi kestää yli kolme päivää vähimmäisvarastotasojesi ja tuoteluettelosi sekä osissa lähetettäviä tilausten takia.

Kotimaan jakeluveloitukset perustuvat jakelussa olevien tuotteiden kokonaismäärään ja tuotteen laskutettavaan painoon.

Kansainväliset jakelumaksut

Kansainvälisiä jakelumaksuja veloitetaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle toimitettavien tilausten jakelusta. Kansainvälisiin jakelumaksuihin sisältyy seuraavaa:

• saapuvien vastaanotto
  • varaston edelleenlähetys
  • keräys ja pakkaus
  • tarvikkeet
  • kuljetus
  • tuki

Kansainvälisten tilausten toimitus kestää yleensä 7–21 päivää. Toimitusajat voivat venyä tulliviiveiden vuoksi.

Kansainväliset jakeluveloitukset perustuvat jakelussa olevien tuotteiden kokonaismäärään ja tuotteen laskutettavaan painoon.

Säilytysmaksut

SFN veloittaa päivittäisen varastointimaksun jokaisesta jakeluverkostossamme varastoitavasta varastoyksiköstä. Varastoyksikön varastointimaksun suuruus riippuu seuraavasta:

• varastoyksikön pituus, leveys ja korkeus
  • varastossa olevien varastoyksiköiden määrä
  • kuluva kuukausi
  • kuinka kauan kyseiset varastoyksiköt ovat olleet SFN:n varastossa

Lue lisää varastointimaksuista hintakortistasi.

Palautusmaksut kotimaassa

Palautusmaksuja veloitetaan takaisin SFN:n jakelukeskukseen lähetetyistä asiakaspalautuksista. Palautukseen voidaan soveltaa seuraavantyyppisiä maksuja:

Palautusmaksujen tyypit ja niiden käyttö
Maksutyyppi Maksun selitys
Käsittelymaksu Käsittelymaksua sovelletaan jokaiseen palautukseen sisältyvään tuotteeseen.
Merkintämaksu Merkintämaksua sovelletaan SFN:lle lähetettyihin palautuksiin.

Vaatimustenvastaisen saapuvan siirron maksut

Saapuvista siirroista, jotka eivät täytä SFN:n vaatimuksia, voidaan veloittaa ohjeiden noudattamatta jättämisen aiheuttama lisämaksu, kun ne vastaanotetaan SFN:n jakelukeskuksessa. Maksuja veloitetaan lisäresursseista, joita tarvitaan lähetyksen käsittelyyn, ja käsittely voi viivästyä. Lue lisää SFN:n vaatimusten vastaisten lähetysten maksuista ja viivästyksistä.