Tilauksen käsittely

Jotta Shopifyn jakeluverkosto voi käsitellä tilauksiasi tarkasti, varmista, että olet valmistellut tuotteesi. Jos sinun on tehtävä muutoksia tuotteidesi asetuksiin, kuten SKU-koodiin, ota yhteyttä jakelumyyntipäällikköösi ennen muutoksen tekoa.

Seuraavassa menettelyssä kerrotaan, miten Shopifyn jakeluverkosto käsittelee tilauksia ja mitä voit tehdä välttääksesi käsittelyvirheet.

Jakeluehdot

Shopifyn jakeluverkosto jakaa tilaukset vain, jos ne täyttävät seuraavat ehdot:

• Tilaus on merkitty maksetuksi.
  • Tuoteversioilla on oikeat asetukset: - SKU-koodin on oltava olemassa Shopify-ylläpidossa

• SKU-koodin on oltava yksilöllinen
    • versiotunnuksen on oltava yksilöllinen
    • viivakoodi ei voi olla tyhjä
    • viivakoodikentän on vastattava fyysisen tuotteen viivakoodia
  • Toimitusosoite on kelvollinen.

• Kaikki tilauksen tuotteet ovat saatavilla.

Jakeluprosessi

1. Asiakas tekee tilauksen kaupastasi.

2. Kun tilaus on merkitty maksetuksi, Shopifyn jakeluverkosto vastaanottaa ilmoituksen siitä, että tilaus tehtiin.

3. Shopifyn jakeluverkosto varmistaa, että se voi käsitellä tilauksen jakeluehtojenperusteella.

4. Shopifyn jakeluverkosto määrittää, milloin tilaus on toimitettava, mitä postipalvelua käytetään ja mikä jakelukeskus voi jaella tilauksen.

5. Avoin jakelu luodaan Shopify-ylläpidossa.

6. Jakelukeskus valitsee, pakkaa ja liittää lähetystarran ja pakkausluettelon lähetykseen.

7. Jakelukeskus määrittää kuljetusliikkeen noudon ajankohdan.

8. Kuljetusliike saapuu jakelukeskukseen, poimii lähetyksen ja lähettää ilmoituksen Shopifyn jakeluverkostoon.

9. Shopifyn jakeluverkosto päivittää jakelutiedon Shopify-ylläpitoon jakeluverkoston antaman seurantanumeron perusteella. Jos kaikki rivikohdat on jaeltu, tilaus merkitään jaelluksi.

10. Kuljetusliike kuljettaa paketin oman toimitusketjunsa mukaisesti ja toimittaa sen asiakkaan osoitteeseen.

Pidossa olevat jakelut

Jos tilauksen toimitusosoitteen kanssa on ongelmia, esimerkiksi osoite ei ole kelvollinen tai maata ei tueta, tilauksen jakelu asetetaan pitoon ja Shopify Fulfillment Network -sovellukseen ilmestyy ilmoitusbanneri. Shopify adminissa tilaukseen lisätään myös Order hold (SFN)-tunniste ja virheenkohtainen tunniste.

Shopify Fulfillment Network -sovelluksessa voit tarkastella tilauksia, joiden jakelu on pidossa, peruuttaa pidossa olevia jakeluja tai vapauttaa jakelut pidosta.

Jos et ole saanut ilmoitusta pidossa olevien huolintojen määrästä Shopify Fulfillment Network -sovellukseen, huolintoja ei ole pidossa.

Näytä pidossa olevat jakelut

1. Siirry Shopify ylläpitäjä -sivulta valintaan Sovellukset > Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa ilmoitusta, joka näyttää, kuinka monta jakelua on pidossa.

Peruuta pidossa olevat jakelut

1. Siirry Shopify ylläpitäjä -sivulta valintaan Sovellukset > Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa ilmoitusta, joka näyttää, kuinka monta jakelua on pidossa.
  3. Valitse jakelut, jotka haluat peruuttaa.
  4. Valitse Toiminnot > Peruuta jakelu.

Kun peruutat jakelun, tilaus on edelleen aktiivinen Shopify adminissa. Voit suorittaa jakelun käyttämällä toista palvelua tai peruuttamalla ja hyvittämällä tilauksen.

Vapauta pidossa olevat jakelut

1. Siirry Shopify ylläpitäjä -sivulta valintaan Sovellukset > Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa ilmoitusta, joka näyttää, kuinka monta jakelua on pidossa.
  3. Päivitä tilauksen osoite jokaisen vapautettavan jakelun kohdalla:

1. Klikkaa tilausnumeroa.
    2. klikkaa Toimitusosoite-osiossa Muokkaa.
    3. Päivitä osoitteesi ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.
  4. Valitse vapautettavat jakelut.

5. Klikkaa Toiminnot > Pyydä jakelu.

Uudelleentoimituksen tilaaminen

Kun lähetät tilauksen uudestaan, kopioi alkuperäinen tilaus, jotta asiakas voi vastaanottaa uuden toimituksen lähetystä koskevat ilmoitussähköpostit. Voit muuttaa tilauksen ilmaiseksi tarjoamalla 100 % alennuksen ja ilmaisen toimituksen. Voit merkitä tilauksen uudelleenlähetetyksi tunnisteella tai tilaushuomautuksena, jolloin on selvää miksi tilaus tehtiin.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.
  2. Klikkaa tilausta, jonka haluat lähettää uudelleen.
  3. Klikkaa Lisää toimintoja > Luo kopio.
  4. Lisää tilaukseen lisätietoja: - Klikkaa Lisää toimitus ja valitse toimitushinta. Jos et veloita toimituskuluja, valitse Ilmainen toimitus.

• Valinnainen: Klikkaa Lisää alennus ja käytä 100 prosentin alennusta.
    • Valinnainen: Tunnisteet-kohdassa voit lisätä tunnisteen, joka kertoo tilauksen olevan uudelleentoimitus, kuten Reshipment tai Reorder.
    • Valinnainen: Lisää muistiinpanoihinhuomautus siitä, että tilaus on uudelleentoimitus.
    • Valinnainen: Säädä tilauksen veroasetuksia klikkaamalla verot.
  5. Viimeistele tilaus: - Jos et veloita tilauksesta mitään, klikkaa Merkitse maksetuksi > Luo tilaus.

• Jos veloitat asiakasta tilauksesta ja tarvitset asiakkaan suorittamaan maksun, klikkaa Lähetä lasku sähköpostitse ja viimeistele sähköposti.
    • Jos veloitat asiakasta tilauksesta ja sinulla on hänen maksutietonsa, klikkaa Maksa luottokortilla ja anna maksutiedot.
    • Jos odotat maksua muualta kuin Shopifysta, klikkaa Merkitse odottavaksi, valitse maksutyyppi ja klikkaa sitten Luo tilaus.

Yleiset tilausten käsittelyvirheet

Lue yleiset syyt tilausten käsittelemättä jättämiseen, ja miten niiden korjaaminen on tehty.

Ei jakelukeskuksen sijaintia

Jokaisen version varastoksi on oltava määriteltynä Shopifyn jakeluverkoston varasto, jossa tuotetta on saatavilla. Varmista, että jakelukeskukset näkyvät Shopify-ylläpidossa sijainteina ja että Shopify-ylläpidossa tuoteversion asetuksissa on lueteltu jakelukeskuksen sijainti.

Virheellinen toimitusosoite

Jos toimitusosoitetta ei voida vahvistaa, saat sähköpostiviestin, jossa sinulta pyydetään oikeaa osoitetta. Tilaus on Shopifyn jakeluverkoston hallussa, kunnes osoite on vahvistettavissa. Kun jakelun onnistumistiimi päivittää osoitteen, tilaus aloittaa jakeluprosessin uudelleen.

Shopify ei hallinnoi tuotetta

Jotta Shopifyn jakeluverkosto voi käsitellä tilauksen, jokaisen version rivikohdan Varaston hallinta -asetukseen on valittava Shopify.