Tilauksen käsittely

Jotta Shopifyn jakeluverkosto voi käsitellä tilauksiasi tarkasti, varmista, että olet valmistellut tuotteesi. Jos sinun on tehtävä muutoksia tuotteidesi asetuksiin, kuten SKU-koodiin, ota yhteyttä jakelutiimiin ennen muutoksen tekoa.

Seuraavassa menettelyssä kerrotaan, miten Shopifyn jakeluverkosto käsittelee tilauksia ja mitä voit tehdä välttääksesi käsittelyvirheet.

Jakeluehdot

Shopifyn jakeluverkosto jakaa tilaukset vain, jos ne täyttävät seuraavat ehdot:

• Tilaus on merkitty maksetuksi.
  • Tuoteversioilla on oikeat asetukset: - SKU-koodin on oltava olemassa Shopify-ylläpidossa

• SKU-koodin on oltava yksilöllinen
    • versiotunnuksen on oltava yksilöllinen
    • viivakoodi ei voi olla tyhjä
    • viivakoodikentän on vastattava fyysisen tuotteen viivakoodia
  • Toimitusosoite on kelvollinen.

• Kaikki tilauksen tuotteet ovat saatavilla.

Jakeluprosessi

1. Asiakas tekee tilauksen kaupastasi.

2. Kun tilaus on merkitty maksetuksi, Shopifyn jakeluverkosto vastaanottaa ilmoituksen siitä, että tilaus tehtiin.

3. Shopifyn jakeluverkosto varmistaa, että se voi käsitellä tilauksen jakeluehtojenperusteella.

4. Shopifyn jakeluverkosto määrittää, milloin tilaus on toimitettava, mitä postipalvelua käytetään ja mikä jakelukeskus voi jaella tilauksen.

5. Avoin jakelu luodaan Shopify-ylläpidossa.

6. Jakelukeskus valitsee, pakkaa ja liittää lähetystarran ja pakkausluettelon lähetykseen.

7. Jakelukeskus määrittää kuljetusliikkeen noudon ajankohdan.

8. Kuljetusliike saapuu jakelukeskukseen, poimii lähetyksen ja lähettää ilmoituksen Shopifyn jakeluverkostoon.

9. Shopifyn jakeluverkosto päivittää jakelutiedon Shopify-ylläpitoon jakeluverkoston antaman seurantanumeron perusteella. Jos kaikki rivikohdat on jaeltu, tilaus merkitään jaelluksi.

10. Kuljetusliike kuljettaa paketin oman toimitusketjunsa mukaisesti ja toimittaa sen asiakkaan osoitteeseen.

Aktiivisten jakeluiden tarkasteleminen

Shopifyn jakeluverkoston sovelluksen Yhteenveto-välilehdellä voit tarkastella aktiivisia tilauksiasi.

Aktiivisilla tilauksilla voi olla seuraavat tilat:

• Hyväksytty – Tämä sisältää tilaukset, jotka on hyväksytty Shopifyn jakeluverkostossa mutta joita ei ole vielä määritetty jakelukeskukseen.
  • Käynnissä – Tämä sisältää tilaukset, jotka on määritetty jakelukeskukseen.
  • Pidossa – Tämä sisältää tilaukset, joihin tarvitaan joko lisätietoja tai joita ei voi jaella. Lisätietoja on kohdassa Pidossa olevat jakelut.

Jos haluat nähdä kaikki aktiiviset tilaukset, klikkaa Näytä tilaukset. Jos haluat tarkastella tilauksia, joissa on vain yksi näistä tunnisteista, klikkaa tunnisteen vierellä olevaa Näytä-painiketta.

Pidossa olevat jakelut

Jos tilauksen toimitusosoitteen kanssa on ongelmia, esimerkiksi osoite ei ole kelvollinen tai maata ei tueta, tilauksen jakelu asetetaan pitoon ja Shopify Fulfillment Network -sovellukseen ilmestyy ilmoitusbanneri. Shopify adminissa tilaukseen lisätään myös Order hold (SFN)-tunniste ja virheenkohtainen tunniste.

Shopify Fulfillment Network -sovelluksessa voit tarkastella tilauksia, joiden jakelu on pidossa, peruuttaa pidossa olevia jakeluja tai vapauttaa jakelut pidosta.

Jos et ole saanut ilmoitusta pidossa olevien huolintojen määrästä Shopify Fulfillment Network -sovellukseen, huolintoja ei ole pidossa.

Näytä pidossa olevat jakelut

1. Siirry Shopify ylläpitäjä -sivulta valintaan Sovellukset > Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa ilmoitusta, joka näyttää, kuinka monta jakelua on pidossa.
  3. Valinnainen: Näytä tilauksen sivu Shopify-ylläpitäjässä saadaksesi lisätietoja pidosta.

Peruuta pidossa olevat jakelut

1. Siirry Shopify ylläpitäjä -sivulta valintaan Sovellukset > Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Yleiskatsaus-välilehdellä Pidossa-tunnisteen viereltä Näytä.
  3. Valitse jakelut, jotka haluat peruuttaa.
  4. Valitse Toiminnot > Peruuta jakelu.

Kun peruutat jakelun, tilaus on edelleen aktiivinen Shopify adminissa. Voit suorittaa jakelun käyttämällä toista palvelua tai peruuttamalla ja hyvittämällä tilauksen.

Vapauta pidossa olevat jakelut

Varmista, että olet ratkaissut tilauksen pidossa olon syyn, ennen kuin pyydät uudestaan jakelua.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify ylläpitäjä -sivulta valintaan Sovellukset > Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Yleiskatsaus-välilehdellä Pidossa-tunnisteen viereltä Näytä.
  3. Päivitä tilauksen osoite jokaisen vapautettavan jakelun kohdalla:

1. Klikkaa tilausnumeroa.
    2. klikkaa Toimitusosoite-osiossa Muokkaa.
    3. Päivitä osoitteesi ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.
  4. Valitse vapautettavat jakelut.

5. Klikkaa Toiminnot > Pyydä jakelu.

Pyydä jakelua

1. Siirry Shopify ylläpitäjä -sivulta valintaan Sovellukset > Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Yleiskatsaus-välilehdellä Pidossa-tunnisteen viereltä Näytä.
  3. Valitse tilaus.
  4. Klikkaa Lisää toimintoja > Pyydä jakelu.

Uudelleentoimituksen tilaaminen

Kun lähetät tilauksen uudestaan, kopioi alkuperäinen tilaus, jotta asiakas voi vastaanottaa uuden toimituksen lähetystä koskevat ilmoitussähköpostit. Voit muuttaa tilauksen ilmaiseksi tarjoamalla 100 % alennuksen ja ilmaisen toimituksen. Voit merkitä tilauksen uudelleenlähetetyksi tunnisteella tai tilaushuomautuksena, jolloin on selvää miksi tilaus tehtiin.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.
  2. Klikkaa tilausta, jonka haluat lähettää uudelleen.
  3. Klikkaa Lisää toimintoja > Luo kopio.
  4. Lisää tilaukseen lisätietoja: - Klikkaa Lisää toimitus ja valitse toimitushinta. Jos et veloita toimituskuluja, valitse Ilmainen toimitus.

• Valinnainen: Klikkaa Lisää alennus ja käytä 100 prosentin alennusta.
    • Valinnainen: Tunnisteet-kohdassa voit lisätä tunnisteen, joka kertoo tilauksen olevan uudelleentoimitus, kuten Reshipment tai Reorder.
    • Valinnainen: Lisää muistiinpanoihinhuomautus siitä, että tilaus on uudelleentoimitus.
    • Valinnainen: Säädä tilauksen veroasetuksia klikkaamalla verot.
  5. Viimeistele tilaus: - Jos et veloita tilauksesta mitään, klikkaa Merkitse maksetuksi > Luo tilaus.

• Jos veloitat asiakasta tilauksesta ja tarvitset asiakkaan suorittamaan maksun, klikkaa Lähetä lasku sähköpostitse ja viimeistele sähköposti.
    • Jos veloitat asiakasta tilauksesta ja sinulla on hänen maksutietonsa, klikkaa Maksa luottokortilla ja anna maksutiedot.
    • Jos odotat maksua muualta kuin Shopifysta, klikkaa Merkitse odottavaksi, valitse maksutyyppi ja klikkaa sitten Luo tilaus.

Yleiset tilausten käsittelyvirheet

Lue yleiset syyt tilausten käsittelemättä jättämiseen, ja miten niiden korjaaminen on tehty.

Ei jakelukeskuksen sijaintia

Jokaisen version sijainniksi on oltava määriteltynä Shopifyn jakeluverkosto, jossa tuotetta on saatavilla. Varmista, että Shopify-ylläpidossa sijainniksi on merkitty vain yksi Shopifyn jakeluverkoston sijainti, ja että jokainen versio on lueteltu Shopifyn jakeluverkoston sijainnin versioasetuksissa.

Virheellinen toimitusosoite

Jos toimitusosoitetta ei voida vahvistaa, Shopifyn jakeluverkosto -sovelluksessa näkyy ilmoitus, jossa pyydetään päivittämään osoite. Tilaus on Shopifyn jakeluverkoston hallussa, kunnes päivität osoitteen ja se voidaan vahvistaa. Kun sähköpostiosoite on vahvistettu, voit pyytää tilauksen jakelua ja käynnistää sen lähetettämisen uuteen osoitteeseen.

Shopify ei hallinnoi tuotetta

Jotta Shopifyn jakeluverkosto voi käsitellä tilauksen, jokaisen version rivikohdan Varaston hallinta -asetukseen on valittava Shopify.