Toimituskulujen määrittäminen

Voit määrittää ilmaisia, kiinteitä tai laskettuja toimituskuluja, jotka näkyvät kassalla asiakkaillesi. Lue lisää erilaisista toimituskuluista.

Tutustu toimitusalueisiin ja toimitusprofiileihin, ennen kuin luot toimituskuluja. Toimitusalueet ovat maista tai alueista koostuva joukko, jonka luot toimituskuluja ja toimitusprofiileja varten, ja niiden avulla voit määrittää toimituskuluja tuotteille ja sijainneille.

Kiinteiden toimitushintojen luominen

Kiinteähintaiset toimituskulut veloittavat toimituksesta tietyn summan kassalla. Voit luoda kiinteät toimituskulut kaikille toimitusalueen sisäisille tilauksille tai vain tietyn painoisille tai hintaisille tilauksille. Esimerkiksi Euroopan toimitusalueelle voit asettaa kiinteän 10 dollarin hinnan ja toisen kiinteän 5 dollarin hinnan yli 50 dollarin arvoisille tilauksille.

Yhdistäessään hintaan perustuvia toimituskuluja Shopify laskee ne ostoskorin kokonaishinnan mukaan. Yhdistäessään painoon perustuvia toimituskuluja Shopify laskee yhteen yksittäisten tuotteiden painon mukaiset hinnat niin, että kaupan oletuspaketin paino lisätään kunkin tuotteen painoon. Lue lisää yhdistetyistä toimituskuluista.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on kahdessa eri profiilissa 5 dollarin hintainen toimituskulu, jonka nimi on Discounted shipping. Tämä hinta on käytettävissä niitä tilauksia varten, joiden hinta on yli 50 dollaria. Jos tilaus sisältää molempien profiilien tuotteita ja sen kokonaishinta on 55 dollaria, Discounted shipping -maksun hintana näkyy kassalla 10 dollaria.

Jos oletetaan sen sijaan, että sinulla on toimitushinta, jonka nimi on Discounted shipping kahdessa eri profiilissa, joiden toimitus on halvempi, kun tilauksen paino on yli 5 kg. Saadakseen tämän hinnan asiakkaiden olisi tilattava 5 kg:n edestä tuotteita yhdestä toimitusprofiilista ja 5 kg:n edestä toisesta toimitusprofiilista, jotta he voisivat saada Discounted shipping -hinnan.

Kun luot toimitushintoja, voit esikatselun avulla tarkastella yksityiskohtaisesti, mitä asiakkaillesi näytetään kassalla.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, johon haluat lisätä toimituskuluja.

3. klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä hinnan.

4. Valitse kuljetusaika tai valitse mukautettu kiinteä hinta, jotta hinta voidaan nimetä.

5. Valinnainen: Jos olet valinnut mukautetun kiinteän hinnan, kirjoita toimitukselle kuvaus, kuten Tracked shipping tai Ships next day. Jotta toimituksen kuvaus näkyisi parhaalla mahdollisella tavalla, käytä korkeintaan 25 merkkiä.

6. Kirjoita toimitushinta.

7. Valinnainen: Lisää painoon tai hintaan perustuvia ehtoja.

8. Tarkista kassan esikatselu varmistaaksesi, että toimitushinta näkyy odotetusti.

9. Klikkaa Valmis ja sitten Tallenna.

Voit myös määrittää toimituskuluille hintaan perustuvia tai painoon perustuvia ehtoja.

Toimituskulujen luominen paikallisissa valuutoissa

Voit luoda kiinteät toimitushinnat paikallisissa valuutoissa eri markkina-alueilla oleville asiakkaille. Esimerkki: voit tarjota 10 USD:n kiinteää toimitushintaa Yhdysvalloissa oleville asiakkaille, mutta 15 euron kiinteää toimitushintaa Euroopassa oleville asiakkaille.

Jos haluat tarjota kiinteähintaisen toimituksen paikallisissa valuutoissa, kaikkien toimitusalueen maiden on käytettävä samaa valuuttaa, ja paikalliset valuutat on aktivoitava niiden markkinoilla. Jos sinulla on esimerkiksi Europe -markkina, joka sisältää Ranskan, Saksan ja Ruotsin, sinulla pitäisi olla yksi toimitusalue, joka sisältää Ranskan ja Saksan (jossa valuutta on euro) ja toisen toimitusalueen, joka sisältää Ruotsin (jossa valuutta on Ruotsin kruunu). Sinun on aktivoitava paikalliset valuutat Shopify Markets -markkinoilla, ennen kuin voit määrittää toimituskulut paikallisissa valuutoissa.

Kun luot toimitushintoja, voit esikatselun avulla tarkastella yksityiskohtaisesti, mitä asiakkaillesi näytetään kassalla.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, johon haluat lisätä toimituskuluja.

3. Klikkaa Lisää hinta sen alueen kohdalla, jolle haluat lisätä hinnan.

4. Valitse kuljetusaika tai valitse mukautettu kiinteä hinta, jotta hinta voidaan nimetä.

5. Valinnainen: Jos olet valinnut mukautetun kiinteän hinnan, kirjoita toimitukselle kuvaus, kuten Tracked shipping tai Ships next day. Jotta toimituksen kuvaus näkyisi parhaalla mahdollisella tavalla, käytä korkeintaan 25 merkkiä.

6. Anna toimituskulut ja valitse sitten maan tai alueen paikallinen valuutta.

7. Valinnainen: Lisää painoon tai hintaan perustuvia ehtoja.

8. Tarkista kassan esikatselu varmistaaksesi, että toimitushinta näkyy odotetusti.

9. Klikkaa Valmis ja sitten Tallenna.

Voit myös määrittää toimituskuluille hintaan perustuvia tai painoon perustuvia ehtoja.

Lasketettujen toimituskulujen luominen

Lasketut toimituskulut määritetään kassalla kolmannen osapuolen kuljetuspalvelun tilaustietojen perusteella. Tämä auttaa sinua veloittamaan asiakkaalta saman summan, jonka maksat lähetystarrasta kuljetuspalvelulle, kuten UPS tai FedEx.

Kuljetuspalvelun laskemat hinnat ovat käytettävissä kaupoissa seuraavissa tilanteissa:

• Jos olet Yhdysvalloissa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä USPS:n, DHL:n ja UPS:n laskemat hinnat.
  • Jos olet Kanadassa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä Canada Postin laskemat hinnat.
  • Jos kaupan Shopfy-sopimuksessa on kuljetuspalvelun laskeman toimituskulun ominaisuus, voit lisätä USPS:n, FedExin, UPS:n ja Canada Postin tai minkä tahansa toimitussovelluksen laskemat toimituskulut. Ennen kuin voit lisätä omia hintoja kuljetuspalveluiden tileiltä, sinun on lisättävä kuljetuspalveluiden tilit Shopifyn toimitusasetuksiin. Lue lisää kolmannen osapuolen kuljetuspalvelun laskemista toimituskuluista.
  • Jos olet Australiassa ja käytät Shopify Shipping -jakelupalvelua, voit lisätä Sendlen laskemat hinnat sekä kotimaan että kansainvälisiin toimituksiin. Jakelupaikan postinumeron ja kaupunginosan on vastattava sinua, jotta voit tehdä tarjouksen. Voit tarkistaa ja muokata tätä kohdasta Asetukset > Sijainnit.

Kun lisäät kuljetuspalvelun laskemat toimituskulut, sinun täytyy myös ilmoittaa jokaisen tuotteen tarkka paino, jotta asiakkaasi saavat tietää todelliset toimituskulut kassalla.

Kuljetuspalvelun laskemissa toimitushinnoissa näkyy kassalla usein odotetut kuljetusajat toimituskulujen vieressä, mutta niissä ei kuitenkaan ole otettu huomioon käsittelyaikojasi. Voit näyttää kassalla toimituspäivät, joihin käsittely- ja kuljetusaikasi sisältyvät. Lue lisää kohdasta Toimitusaikojen määrittäminen.

Laskettujen hintojen korotus tai alennus

Voit muuttaa laskettuja toimitushintoja korottamalla tai alentamalla asiakkaiden kassalla näkemiä hintoja. Jos esimerkiksi liian korkea hinta ei houkuttele asiakkaita, voit lisätä myyntiä laskemalla hintaa tietyn prosenttiosuuden. Jos taas hinta on liian alhainen kattamaan esimerkiksi pakkaus- ja käsittelykulut, voit nostaa hintaa.

Voit lisätä laskettuihin toimitusmaksuihin ylimääräisen kiinteän maksun tai prosenttiosuuden kokonaistoimitusmaksusta. Jos muutat lasketun toimitusmaksun sisältämään sekä ylimääräisen kiinteän maksun että prosentuaalisen marginaalin, prosenttiosuus lasketaan ennen kiinteän maksun lisäämistä. Esimerkiksi 5,00 dollarin hinta, jossa on 50 prosentin marginaali ja 1,00 dollarin kiinteä maksu, maksaa asiakkaalle 8,50 dollaria, ei 9,00 dollaria.

Jos haluat antaa alennuksen toimituksesta, syötä negatiivinen arvo. Esimerkiksi -5 % tai -2.50 dollaria.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. klikkaa ensin säädettävän hinnan vieressä olevaa ... -pudotusvalikkoa ja sen jälkeen Muokkaa hintaa.

4. Määritä hinnanoikaisut Käsittelymaksu-osiossa.

5. Klikkaa ensin Valmisja sitten Tallenna.

Ilmaisten toimituskulujen luominen

Voit lisätä ilmaisia toimituskuluja kaikille toimitusalueille, joten asiakkaat eivät maksa mitään toimituksesta kassalla. Voit määrittää, että ilmainen toimitus on kauppasi ainoa toimituskulu, tai tarjota ilmaista toimitusta silloin, kun tietyt kriteerit täyttyvät. Nämä kriteerit voivat perustua tilauksiin, jotka ylittävät tietyn arvon, tai tietyn painon ylittäviin tilauksiin.

Ilmaisen toimituksen tarjoaminen on yleinen liiketoiminta- ja markkinointikäytäntö, koska se vakuuttaa asiakkaat siitä, ettei heiltä veloiteta yllättävän korkeita toimituskuluja tilausten yhteydessä.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. Lisää ilmaiset toimituskulut kullekin toimitusalueelle:

1. Klikkaa Lisää hinta.
    2. Anna hinnalle nimi.
    3. Varmista, että Hinta-kentän arvo on 0.
  4. Klikkaa Valmis ja sitten Tallenna.

Ilmainen toimitus tietyn arvon ylittäville tilauksille

Jos haluat tarjota ilmaisen toimituksen tietyn arvon ylittäviin tilauksiin, kuten 50 USD, 75 EUR tai 8 000 JPY, sinun on lisättävä ilmaisiin toimituskuluihin hintaan perustuva ehto.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. Lisää toimituskulu jokaiselle toimitusalueelle, jossa haluat ottaa käyttöön ilmaiset toimituskulut:

1. Klikkaa Lisää hinta.
    2. Anna hinnalle nimi.
    3. Varmista, että Hinta-kentän arvo on 0.
    4. Klikkaa Lisää ehtoja.
    5. Valitse Tilauksen hinnan perusteella.
    6. Anna vähimmäishinta.
    7. Klikkaa Valmis.
  4. Klikkaa Tallenna.

Ilmainen toimitus ostosten ylittäessä tietyn painon

Jos haluat tarjota ilmaisen toimituksen tilauksille, jotka ylittävät tietyn painon, kuten 10 lb tai 50 kg, sinun on lisättävä ilmaisiin toimituskuluihin painoon perustuva ehto.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. Lisää toimituskulu jokaiselle toimitusalueelle, jossa haluat ottaa käyttöön ilmaiset toimituskulut:

1. Klikkaa Lisää hinta.
    2. Anna hinnalle nimi.
    3. Varmista, että Hinta-kentän arvo on 0.
    4. Klikkaa Lisää ehtoja.
    5. Valitse Tuotteen painon perusteella.
    6. Syötä vähimmäispaino.
    7. Klikkaa Valmis.
  4. Klikkaa Tallenna.

Ilmainen toimitus tietyille tuotteille

Voit lisätä ilmaisen toimitusmaksun, joka koskee vain tiettyjä tuotteita. Ennen kuin aloitat, sinun on luotava mukautettu toimitusprofiili , jossa on tuotteita, joille haluat tarjota ilmaisen toimituksen.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä ilmaisen toimituksen.

4. Anna hinnalle nimi.

5. Varmista, että Hinta-kentän arvo on 0.

6. Valinnainen: Lisää painoon tai arvoon perustuvia ehtoja.

1. Klikkaa Lisää ehtoja.
    2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painon vai arvon mukaan.
    3. Anna ehdolle vähimmäis- ja enimmäisarvo.
  7. Klikkaa Valmis ja sitten Tallenna.

Ilmainen toimitus tietyille asiakkaille

Luomalla ilmainen toimitus ‑alennuksen voit tarjota ilmaista toimitusta tietyille asiakkaille. Alennukseen oikeutetut asiakkaat voivat syöttää alennuskoodin kassalla, jolloin heidän tilauksiinsa sovelletaan ilmaista toimitusta.

Jos haluat, että asiakas saa sekä rahallisen alennuksen että ilmainen toimitus ‑alennuksen, luo tilausluonnos asiakkaalle.

Muokkaa hintaa

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. klikkaa muokattavan hinnan vieressä olevaa ... -painiketta.

4. Valitse pudotusvalikosta Muokkaa hintaa.

5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Valmis.

6. Klikkaa Tallenna.

Poista hinta

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, jota haluat muokata.

3. klikkaa poistettavan hinnan vieressä olevaa ... -painiketta.

4. Klikkaa pudotusvalikossa kohtaa Poista.