Käsittelyajoista ilmoittaminen

Jos kassalla toimituskulujesi vieressä näkyy odotettu toimitusnopeus, sinun kannattaa kertoa asiakkaillesi myös käsittelyajoista. Lue lisää käsittelyajoista kohdassa Käsittelyajan ymmärtäminen ja lyhentäminen.

Odotetut toimitusnopeudet voidaan näyttää seuraavissa tilanteissa:

• jos ne on lisätty manuaalisesti mukautettuun kiinteään toimituskuluun
  • jos käytät kuljetusliikkeen laskemia toimituskuluja
  • jos käytät toimitusnopeudet-ominaisuutta

Monet asiakkaat olettavat, että toimituskulun vieressä näkyvä toimitusnopeus tarkoittaa, montako päivää tilauksen saapuminen kestää. Useimpien yritysten käsittelyaika on kuitenkin vähintään 24–48 tuntia, ennen kuin tilaus lähetetään. Tämä voi aiheuttaa sen, että asiakkaat ottavat sinuun yhteyttä tukipyyntöjen avulla kysyäkseen, missä heidän tilauksensa viipyvät, ja voi aiheuttaa huonon asiakaskokemuksen.

Kertomalla asiakkaille käsittelyajoista selkeästi kassalla ennen maksua, voit ennaltaehkäistä tuen tarvetta ja luoda positiivisemman asiakaskokemuksen. Voit kertoa asiakkaille käsittelyajoista kassalla tai Usein kysyttyjä kysymyksiä -sivuilla, toimitustietosivulla tai toimituskäytäntösivulla. Vaihtoehtoisesti, jos et käytä kuljetusliikkeiden laskemia toimituskuluja, voit myös poistaa toimitusnopeusarviot toimituskuluista.

Käsittelyaikojen kielen muuttaminen kassalla

Voit lisätä viestin asiakkaillesi muokkaamalla kassan kieltä teemasi asetuksissa. On hyvä kertoa asiakkaille, kuinka kauan heidän tilausten käsittely ja toimitus kestää, jotta he saavat käsityksen siitä, milloin heidän tilauksensa saapuvat.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa verkkokaupan > teemoihin.
  2. Klikkaa teemasi vierestä Toiminnot > Muokkaa kieliä.
  3. Klikkaa Kassa ja järjestelmä -välilehteä.
  4. Muokkaa Kassan toimitus -kohdassa Toimitustavan nimi -kenttää korostaaksesi käsittelyaikoja. Nimet voivat olla esimerkiksi Shipping method (Orders shipped within X - X days) tai Shipping method (Orders are processed in X - X business days).

Olemassa olevien Usein kysytyt kysymykset -sivujen ja tietosivujen päivittäminen

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Sivut.
  2. Klikkaa sivua, jonka haluat päivittää.
  3. Syötä käsittelyaikojen tiedot ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

Uusien Usein kysytyt kysymykset -sivujen ja tietosivujen luominen

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Sivut.
  2. Klikkaa Lisää sivu.
  3. Lisää sivun sisällöt ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.
  4. Valinnainen: Lisää sivu verkkokaupan valikoihin. Saat tarkemmat ohjeet kaupan valikoiden muokkaamiseen tutustumalla kohtaan Verkkokaupan valikkokohtien lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen.

Toimituskäytäntö-sivun päivittäminen

1. Valitse Shopify adminissa Asetukset > Oikeudellinen.
  2. Lisää tilauksen käsittelyajat muokkaamalla toimituskäytäntöä Toimituskäytäntö-kohdassa.
  3. Napauta Tallenna.

Luo toimituskäytäntö

Kun luot toimituskäytännön, kassalla näkyy linkki toimituskäytäntösivulle. Voit myös luoda linkin suoraan verkkokauppasi toimituskäytäntösivulle.

1. Valitse Shopify adminissa Asetukset > Oikeudellinen.
  2. Kirjoita toimituskäytännöt ja tilausten käsittelyajat Toimituskäytäntö-osioon.
  3. Napauta Tallenna.
  4. Valinnainen: Lisää toimituskäytäntö kauppasi valikoihin. Voit tutustua tarkempiin ohjeisiin kohdassa Käytäntöjen lisääminen kaupan valikoihin.

Toimitusnopeuksien poistaminen toimituskulun nimestä

Jos toimituskuluihisi on lisätty toimitusnopeuksia, voit poistaa ne muokkaamalla toimituskuluja.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, jonka hintoja haluat muokata. 3. Klikkaa muokattavan hinnan vieressä olevaa ...-painiketta. 4. Klikkaa pudotusvalikossa Muokkaa hintaa. 5. Poista toimitusnopeustiedot ja klikkaa sen jälkeen Valmis. 6. Klikkaa Tallenna.

Toimitusnopeuden poistaminen toimituskulusta

Jos toimituskuluihisi on lisätty toimitusnopeudet toimitusnopeustoiminnon avulla, voit poistaa toimitusnopeuden määrittämällä toimitusmaksuksi Mukautettu kiinteä hinta (ei toimitusnopeutta).

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa muokattavan toimitusprofiilin vieressä Hallinnoi hintoja. 3. Klikkaa muokattavan hinnan vieressä olevaa ...-painiketta. 4. Klikkaa alasvetovalikossa Muokkaa hintaa. 5. Valitse Toimitusnopeus-alasvetovalikosta Mukautettu kiinteä hinta (ei toimitusnopeutta). 6. Klikkaa Valmis ja klikkaa sitten Tallenna.