Toimitusnopeudet

Voit lisätä toimitusnopeudet toimitusmaksuihisi kassalla, jotta asiakkaat voivat tuntea olonsa luottavaisemmaksi kaupasta ostaessaan. Se auttaa asiakkaita näkemään nopeampien ja kalliimpien toimitusvaihtoehtojen edut, mikä auttaa sinua myymään asiakkaille, jotka haluavat tuotteita nopeasti. Selkeät nopeudet voivat myös auttaa sinua priorisoimaan tilausten jakelua.

Näkökohdat

Ennen kuin lisäät toimitusnopeudet toimituskuluihisi, tarkista seuraavat seikat:

Toimitusnopeudet eivät tarkoita tilausten käsittelyaikoja

Käsittelyaika tarkoittaa tilauksen vastaanottamisen ja kuljetusliikkeen noutamisen välistä aikaa. Toimitusajalla tarkoitetaan aikaa, joka alkaa siitä, kun kuljetusliike noutaa lähetyksen, siihen asti, kun lähetys saapuu asiakkaan osoitteeseen. Toimitusnopeusominaisuus sisältää vain toimitusajan.

Lue lisää käsittelyajoista kohdassa Käsittelyajan ymmärtäminen ja lyhentäminen.

Jos haluat kertoa asiakkaille käsittelyajat, katso Käsittelyajat.

Toimitusalueiden on oltava rajoitettu tietyille alueille

Toimitusnopeudet perustuvat palveluihin tietyillä alueilla maailmassa. Jos haluat lisätä toimitusnopeudet toimituskuluihin, toimitusalueeseen täytyy kuulua tiettyihin alueisiin kuuluvat maat ja alueet. Kaikkien toimitusalueiden on oltava joko kotimaan toimituskohteita tai kansainvälisiä toimituskohteita. Alla näet esimerkkejä toimitusalueista, jotka voisivat käyttää toimitusnopeuksia:

• vain Kanada tai vain Kanadan provinssit
  • vain Yhdysvallat tai vain Yhdysvaltojen osavaltiot
  • vain ulkomaat

Jos toimitusalueeseen kuuluu esimerkiksi Alberta, Ontario ja Manitoba, voit lisätä toimitusnopeudet toimituskuluihin kyseisellä toimitusalueella, koska alue sisältää vain Kanadan provinsseja. Jos toimitusalueeseesi kuitenkin kuuluu myös Yhdysvallat, Meksiko ja Guatemala, et voi lisätä toimitusnopeuksia kyseiselle toimitusalueelle, koska alueeseen kuuluu sekä Yhdysvallat että muita kansainvälisiä maita.

Jos toimit Yhdysvalloissa, voit joko lisätä Kanadan yksinään johonkin vyöhykkeeseen tai muihin kansainvälisiin maihin ja alueisiin. Jos lisäät Kanadan vyöhykkeeseen, jossa on muita kansainvälisiä maita ja alueita, toimitusnopeuksissa näkyy pidemmät kansainväliset toimitusnopeudet Kanadaan suuntautuvien nopeampien nopeuksien sijasta.

Jos toimit Kanadassa, voit joko lisätä Yhdysvallat yksinään johonkin vyöhykkeeseen tai muihin kansainvälisiin maihin ja alueisiin. Jos lisäät sen vyöhykkeeseen, jossa on muita kansainvälisiä maita ja alueita, toimitusnopeuksissa näkyy pidemmät kansainväliset toimitusnopeudet Yhdysvaltoihin suuntautuvien nopeampien nopeuksien sijasta.

Lisätietoja toimitusalueiden määrittämisestä voit lukea kohdassa Toimitusalueiden määrittäminen.

Yhdistetyt toimituskulut eivät näytä toimitusnopeutta

Jos eri toimituskulut on yhdistetty kassalla siksi, että kaksi tuotetta vastaanottaa toimituskuluja eri toimitusprofiileista tai sijaintiryhmistä, toimitusnopeudet poistetaan yhdistetyistä hinnoista. Lue lisää toimituskulujen yhdistämisestä tutustumalla kohtaan Yhdistetyt hinnat kassalla.

Toimitusten sijaintiryhmien sijaintien täytyy olla samassa maassa

Toimitusnopeudet ovat käytettävissä vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Kun määrität yleisen toimitusprofiilisi tai minkä tahansa mukautetun toimitusprofiilin, luomiisi sijaintiryhmiin voi kuulua vain Kanadan tai vain Yhdysvaltojen sijainteja.

Lisätietoja toimitusprofiilien luomisesta löydät kohdasta Toimitusprofiilit.

Määritä sijainnit ja sovellukset ennen toimitusnopeuksien määrittämistä

Toimitusnopeudet riippuvat toimituksen keskiarvoista tietyistä maista ja tietyistä alueista. Jos sinulla on vain yksi sijainti kun määrität toimitusnopeudet ja lisäät sitten toisen sijainnin, kyseinen toinen sijainti lisätään automaattisesti toimitusasetuksiin. Tietyt sovellukset, kuten Oberlo, lisätään myös sijainteihin, kun asennat ne Shopify-kauppaasi. Kun sovellukset lisätään sijainniksi asetuksissasi, sovelluksille ei määritetä fyysistä sijaintia maan tai alueen sisällä. Kun sovellukset lisätään sijaintiryhmään lähetysasetuksissasi, toimitusnopeudet on piilotettu asiakkailta kassalla, kunnes poistat sovelluksen toimitusasetuksiesi sijaintiryhmästä.

Lue lisää toimitusnopeuksien palauttamisesta kassalla tutustumalla kohtaan Vianmääritys.

Lisää toimitusnopeudet

Kun lisäät kuluun toimitusnopeuden, toimitusnopeuden nimeksi tulee asiakkaan kassalla valitseman toimituskulun nimi.

Lisää toimitusnopeus uuteen toimituskuluun

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Siirry toimituskulujen asetuksiin: * Jos et ole luonut mukautettuja toimitusprofiileja, klikkaa Yleiset toimituskulut -kohdan vierestä Määritä hintoja. * Jos olet luonut mukautettuja toimitusprofiileja, klikkaa sen toimitusprofiilin vierestä, johon haluat lisätä toimituskulun ja klikkaa Määritä hintoja. 3. Klikkaa sen vyöhykkeen vieressä, johon haluat lisätä hinnan, ja klikkaa Lisää hinta. Varmista, että alueesi sijaintiryhmä sisältää vain Kanadassa tai Yhdysvalloissa sijaitsevia paikkoja. 4. Valitse toimitusnopeus. 5. Anna kululle hinta. 6. Valinnainen: Lisää painoon perustuvat tai hintaan perustuvat ehdot. 1. Klikkaa Lisää ehtoja. 2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painoon vai hintaan. 3. Anna ehdon minimi- ja maksimiarvo. 7. Klikkaa ensin Valmis ja klikkaa sitten Tallenna.

Lisää toimitusnopeus olemassa olevaan toimituskuluun

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Siirry toimituskulujen asetuksiin: * Jos et ole luonut mukautettuja toimitusprofiileja, klikkaa Yleiset toimituskulut -kohdan vierestä Määritä hintoja. * Jos olet luonut mukautettuja toimitusprofiileja, klikkaa sen toimitusprofiilin vierestä, johon haluat lisätä toimituskulun ja klikkaa Määritä hintoja. 3. Klikkaa hinnan vieressä olevaa ...-painiketta ja klikkaa sitten Muokkaa hintaa. 4. Valitse Toimitusnopeus avattavasta valikosta. 5. Klikkaa Valmis ja klikkaa sitten Tallenna.

Lisää uusi toimituskulu ilman toimitusnopeutta

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Siirry toimituskulujen asetuksiin: * Jos et ole luonut mukautettuja toimitusprofiileja, klikkaa Yleiset toimituskulut -kohdan vierestä Määritä hintoja. * Jos olet luonut mukautettuja toimitusprofiileja, klikkaa sen toimitusprofiilin vierestä, johon haluat lisätä toimituskulun ja klikkaa Määritä hintoja. 3. Klikkaa sen vyöhykkeen vieressä, johon haluat lisätä hinnan, ja klikkaa Lisää hinta. 4. Valitse Toimitusnopeus -alasvetovalikosta Mukautettu kiinteä hinta (ei toimitusnopeutta). 5. Syötä kulun nimi ja hinta. 6. Valinnainen: Lisää painoon perustuvat tai hintaan perustuvat ehdot. 1. Klikkaa Lisää ehtoja. 2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painoon vai hintaan. 3. Anna ehdon minimi- ja maksimiarvo. 7. Klikkaa ensin Valmis ja klikkaa sitten Tallenna.

Toimitusnopeuksia vastaavat palvelut

Toimitusnopeudet perustuvat kunkin maan käytettävissä olevien kuljetusliikkeiden vaihtoehtoihin.

Yhdysvallat

Kuljetuspalveluja, jotka tarjoavat Yhdysvaltain toimitusnopeudet
Kohde Käytettävissä olevat toimitusnopeudet Yhteensopivat palvelut
Yhdysvaltojen sisällä Economy (5–8 arkipäivää)
  • USPS Media Mail -palvelu
  • USPS Parcel Select Ground -palvelu
  • UPS SurePost (ei käytettävissä Shopify Shippingin kautta)
Standard (3–4 arkipäivää)
  • UPS Ground
  • USPS First-Class Mail
  • USPS First Class Parcel Service
  • USPS Priority Mail
  • UPS 3 Day Select
Express (1–2 arkipäivää)
  • UPS 2nd Day Air®
  • USPS Priority Mail Express
  • UPS Next Day Air
Kanada Economy International (6-10 arkipäivää)
  • USPS Priority Mail International
Standard International (2-3 arkipäivää)
  • UPS Standard*
Express International (1–2 arkipäivää)
  • UPS Worldwide Saver
  • UPS Worldwide Express
  • DHL Worldwide Express
kansainvälinen Economy International (6-18 arkipäivää)
  • USPS First Class Package International
Standard International (6-12 arkipäivää)
  • USPS Priority Mail International
  • UPS Worldwide Expedited
  • USPS Priority Mail Express International
Express International (1-5 arkipäivää)
  • UPS Worldwide Saver
  • UPS Worldwide Express
  • DHL Worldwide Express

Kanada

Toimituspalvelut, joiden toimitusnopeus pysyy Kanadan vaatimien toimitusnopeuksien sisällä
Kohde Käytettävissä olevat toimitusnopeudet Yhteensopivat palvelut
Kanadan sisällä Standard (3–9 arkipäivää)
  • Canada Post Expedited Parcel
  • Canada Post Regular Parcel (ei saatavilla Shopify Shippingin kautta)
Express (1–2 arkipäivää)
  • Canada Post Xpresspost
  • Canada Post Priority
Yhdysvallat Standard International (4–8 arkipäivää)
  • Canada Post Small Packet Air USA
  • Canada Post Tracked Packet USA
  • Canada Post Expedited Parcel USA
Express International (1-5 arkipäivää)
  • Canada Post Xpresspost USA
kansainvälinen Economy International (20–60 arkipäivää)
  • Canada Post Small Packet International Surface
  • Canada Post International Parcel Surface
  • Canada Post International Parcel Air
Standard International (6-10 arkipäivää)
  • Canada Post Small Packet International Air
  • Canada Post Tracked Packet Intl
Express International (4-7 arkipäivää)
  • Canada Post Xpresspost Intl

Vianmääritys

Opi ratkaisemaan ongelmia tutustumalla seuraaviin tilanteisiin.

Toimitusnopeudet eivät näy kassalla

Jos toimitusnopeudet eivät näy kassalla, on todennäköistä, että toimituskulusi on yhdistetty kassalla tai Shopify-tiliin on lisätty sijainti tai sovellus, joka häiritsee toimitusalueitasi.

Yhdistetyt toimituskulut

Kun kaksi tuotetta vastaanottaa kassalla eri toimituskulut eri toimitusprofiileista tai eri sijaintiryhmistä saman toimitusprofiilin sisällä, toimituskulut voidaan yhdistää. Kun toimituskulut yhdistetään, toimitusmaksun nimi on Shipping ja toimitusnopeudet poistetaan yhdistetystä hinnasta.

Lue lisää toimituskulujen yhdistämisestä tutustumalla kohtaan Yhdistetyt hinnat kassalla.

Sijainti lisättiin automaattisesti toimitusasetustesi sijaintiryhmään

Kuljetusprofiileissa voit määrittää toimitusalueesi ja -hintasi Shopify-ylläpitäjässä lisäämiesi sijaintien perusteella niin, että kustakin sijainnista jaelluista tilauksista veloitetaan eri toimituskulut. Jos sinulla on vain yksi sijainti, kaikki toimitusalueet ja hinnat koskevat tätä sijaintia. Jos kuitenkin lisäät toisen sijainnin, voit määrittää kyseiselle sijainnille eri alueet ja hinnat tai pitää ne halutessasi samoina.

Oletusarvoisesti kun sijaintiryhmässä on vain yksi sijainti ja siihen lisätään myöhemmin toinen, toinen sijainti lisätään kaikissa toimitusprofiileissa samaan sijaintiryhmään ensimmäisen sijaintisi kanssa. Tämä tarkoittaa, että molemmilla sijainneilla on nyt samat toimitusalueet ja hinnat. Jos toinen sijainti on eri maassa tai eri alueella kuin ensimmäinen sijainti on, toimitusnopeuksia ei voida laskea oikein, ja ne piilotetaan asiakkailta kassalla.

Voit palauttaa toimitusnopeudet kassalla poistamalla toisen sijainnin toimitusasetuksiesi sijaintiryhmästä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa toimitusprofiilin vieressä Hallinnoi hintoja. 3. Klikkaa Lähettäjän osoite -osiossa Näytä tiedot. 4. Napauta lisätyn sijainnin vieressä Hallinnoi. 5. Valitse, haluatko luoda sijainnille uudet hinnat vai poistaa sen sijaintiryhmästä ja klikkaa sitten Valmis. 6. Klikkaa Tallenna.

Shopify-kauppaan lisättiin sovellus, joka tulkitaan sijainniksi

Jakelupalveluna toimivat sovellukset, kuten Oberlo, lasketaan sijainniksi Shopify-ylläpitäjässä. Jos sinulla on ollut vain yksi sijainti silloin, kun lisäsit sovelluksen, sovellus lisätään automaattisesti toimitusprofiileihisi toiseksi sijainniksi, johon toimitusalueet ja -hinnat pätevät. Sovelluksilla ei ole sijaintia, ja siksi toimitusnopeuden arviot poistetaan kassalla.

Voit palauttaa toimitusnopeudet kassalle poistamalla sovelluksen toimitusasetustesi sijaintiryhmästä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa toimitusprofiilin vieressä Hallinnoi hintoja. 3. Klikkaa Lähettäjän osoite -osiossa Näytä tiedot. 4. Napauta lisätyn sovelluksen vieressä Hallinnoi. 5. Valitse, haluatko luoda sovelluksille uudet hinnat vai poistaa sen sijaintiryhmästä ja klikkaa sitten Valmis. 6. Valitse Tallenna.

Maa on lisätty alueelle, jolla on eri toimitusnopeudet kuin ennestään alueella olevilla mailla

Toimitusalueen maiden on oltava samalla alueella, jotta toimitusnopeuksia voidaan käyttää. Jos lisäät maan alueelle, joka ei ole samalla alueella kuin alueen alkuperäiset maat, näkyviin tulee virhe. Jos haluat lisätietoja maista, jotka voidaan ryhmittää yhteen samaan vyöhykkeeseen, tutustu kohtaan Toimitusalueiden on oltava rajoitettu tietyille alueille.