Tilauksen käsittely

Jotta Shopifyn jakeluverkosto (SFN) voi käsitellä Shopify-tilauksiasi tarkasti, varmista, että täytät jakeluvaatimukset. Jos sinun on tehtävä muutoksia tuotteidesi asetuksiin, kuten SKU-koodiin, ota yhteyttä jakelun onnistumisesta vastaavaan tiimiin ennen kuin teet muutoksen.

Jos haluat, että SFN toimittaa pakettisi asiakkaille nopeammin, voit päivittää tilauksesi lähetystarran kattavampaan muotoon.

Jakelua koskevat vaatimukset

Shopifyn jakeluverkosto (SFN) jakaa tilaukset vain, jos ne täyttävät seuraavat ehdot:

• tuoteversioilla on seuraavat asetukset:

• SKU-koodi on olemassa Shopify-ylläpitäjässä
    • SKU-koodi on yksilöllinen
    • versiotunnus on yksilöllinen
    • viivakoodi ei voi olla tyhjä
    • viivakoodi on yksilöllinen
    • viivakoodikenttä vastaa fyysisen tuotteen viivakoodia
    • versio varasto on määritetty SFN:n hallinnoitavaksi
  • kaikki tilauksen tuotteet ovat saatavilla varastossa

• tilauksen toimitusosoite on kelvollinen

• tilaus on jakelematon

• tilaus on merkitty maksetuksi tai, jos tilaus tulee Googlen tai Facebookin myyntikanavien kautta, maksu on tällöin valtuutettu * olet ajan tasalla laskutuksestasi ja sinulla on pääsy kauppaasi

Jos sinulla on sovellus, joka merkitsee Shopify-tilaukset jaelluiksi, Shopifyn jakeluverkosto ohittaa tällaiset jaellut tilaukset.

Tilauksen käsittelyn määrittäminen

Jotta SFN pystyisi käsittelemään ja jakelemaan uudet tilaukset automaattisesti puolestasi, sinulla on oltava tilausten käsittely käytössä SFN-sovelluksesi Asetukset -välilehdellä. Oletusarvoisesti asetukseksesi tulee Tilauksen käsittely aktivoitu, kun määrität SFN:n myymälällesi.

Jos tilauksen käsittely poistetaan käytöstä, SFN luo tilauspyynnöt Odottaa-tilassa, mutta ei automaattisesti käsittele tai jakele pyyntöjä. Tilauksen käsittelyn poistaminen käytöstä ei peruuta jo käsiteltävänä olevia tilauksia.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset ja klikkaa sitten Shopifyn jakeluverkosto.
  2. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  3. Tilauksen käsittely ‑osiossa voit tehdä jommankumman seuraavista toimenpiteistä:
    • Jos Tilauksen käsittely on deaktivoitu ja näkyvissä ja haluat aktivoida sen, klikkaa Aktivoi ja vahvista valinta sitten klikkaamalla uudelleen Aktivoi.
    • Jos tilauksen käsittely on aktivoitu ja näkyvissä ja haluat poistaa sen käytöstä, klikkaa Deaktivoi ja vahvista valinta sitten klikkaamalla uudelleen Deaktivoi.

Jakeluprosessi

1. Asiakas tekee tilauksen verkkokaupastasi.
  2. Kun tilaus on maksettu tai maksu valtuutettu, Shopifyn jakeluverkosto (SFN) vastaanottaa Odottaa-tilassa olevan jakelupyynnön. Jos asetat asetuksista jakeluviiveen, pyyntö pysyy Odottaa-tilassa viiveen keston ajan.
  3. SFN valmistelee seuraavat tiedot käsiteltävää jakelua varten:

1. Se tarkistaa, täyttääkö pyyntö jakelun ehdot.
    2. Se määrittää, milloin paketti on toimitettava.
    3. Se valitsee postipalvelun.
    4. Se määrittää, mikä jakelukeskus voi jaella tilauksen.
  4. Pyyntö osoitetaan tietyn jakelukeskuksen hoidettavaksi, ja se siirtyy Käynnissä-tilaan.

5. Kun on sinun jakelupyyntösi käsittelyvuoro, SFN suorittaa seuraavat toimenpiteet:

1. Se kerää ja pakkaa tuotteet.
    2. Se ostaa seurantanumeron sisältävän lähetystarran.
    3. Se liittää lähetystarran ja pakkausluettelon pakettiin.
    4. Se sopii noutoajasta kuljetusliikkeen kanssa.
  6. Jakelupyyntö siirtyy Jaeltu-tilaan. Jos kyseessä on jaettu jakelu, pyyntö on tällöin Osittain jaeltu ‑tilassa, kunnes kaikki siihen kuuluvat paketit on jaeltu.

7. SFN päivittää Shopify-tilaukseesi seurantanumeron.

8. Kuljetusliike saapuu jakelukeskukseen, noutaa lähetyksen ja lähettää SFN:lle ilmoituksen siitä, että paketti on matkalla.

9. Kuljetusliike toimittaa paketin asiakkaan osoitteeseen.