Pakkaustavan valitseminen tuotteiden lähettämiseksi Shopify Fulfillment Networkiin

Kun lähetät tuotteita Shopify Fulfillment Networkiin (SFN), sinun on valittava pakkaustapa. Pakkaustapa kertoo Shopify Fulfillment Networkille, miten tuotteet saapuvat ja mitä jakelukeskuksen on vielä tehtävä, jotta tuotteet saadaan saataville.

Pakkaamistapojen ymmärtäminen

Pakkaustapa riippuu siitä, lähetätkö jokaisessa laatikossa vain yhtä tuoteversiota vai useita tuoteversioita samassa laatikossa. Jokaista tuoteversiota kutsutaan SKU-koodiksi (Stock Keeping Unit), ja kaksi tapaa, joilla voit lähettää tuotteesi SFN:lle, ovat:

• yhden SKU-koodin pakkaaminen
  • usean SKU-koodin pakkaaminen

Jos käytät usean SKU-koodin pakkaamistapaa, sinun on erotettava eri SKU-koodilla varustetut tuotteet toisistaan jakajilla tai pakkauspusseilla.

Kun olet määrittänyt pakkaamistavan, sinun täytyy ladata ja tulostaa laatikkotarrat.

Yhden SKU-koodin pakkaamistapa

Jos kaikki SFN:lle lähettämäsi laatikot sisältävät yhtä tuoteversiota, valitse pakkaamistavaksi Yksi SKU-koodi. Tämän jälkeen voit syöttää kussakin laatikossa olevien SKU-koodien määrän ja kuinka monta laatikkoa lähetät SFN:lle. Jos esimerkiksi lähetät 20 keskikokoista collegepuseroa ja viisi niistä mahtuu jokaiseen laatikkoon, laatikoiden määrä on 4 ja yksiköitä per laatikkoa on 5.

Jos sinulla on erilaisia laatikoita, joilla on eri numerot ja sama SKU-koodi kussakin, voit klikata kyseisen SKU-koodin kohdalla Lisää laatikon määritys osoittaaksesi eri pakkausmenetelmät. Jos esimerkiksi lähetät kahdeksan keskikokoista collegepuseroa kahdessa laatikossa, joista toisessa on viisi collegepuseroa ja toisessa kolme collegepuseroa, määritä laatikot tätä SKU-koodia varten seuraavasti:

• 1 laatikko, jossa 5 keskikokoista collegepuseroa
  • 1 laatikko, jossa on 3 keskikokoista collegepuseroa

Usean SKU-koodin pakkaamistapa

Jos jotkin tai kaikki SFN:lle lähettämäsi laatikot sisältävät useamman kuin yhden SKU-koodin, valitse pakkaamistavaksi Useita SKU-koodeja. Tämän jälkeen voit syöttää kussakin laatikossa olevien SKU-koodien määrän ja kuinka monta kyseisen määrityksen laatikkoa lähetät SFN:lle. Jos esimerkiksi lähetät 12 suurikokoista collegepuseroa ja 20 keskikokoista collegepuseroa, ja jokainen laatikko sisältää 3 suurta collegepuseroa ja 5 keskikokoista collegepuseroa, laatikoiden lukumäärä on 4, suurten collegepuseron laatikon yksikkömäärä on 3 ja keskikokoisten collegepuseroiden laatikon yksikkömäärä on 5.

Jos sinulla on erilaisia laatikoita, joissa on eri määrä eri SKU-koodeja, voit klikata Lisää laatikon määritys osoittaaksesi eri pakkausmenetelmät. Jos esimerkiksi lähetät 7 suurikokoista collegepuseroa ja 12 keskikokoista collegepuseroa, ja jokainen laatikko sisältää enintään 3 suurta collegepuseroa ja 5 keskikokoista collegepuseroa, voit määrittää sen seuraavasti:

• 2 laatikkoa, jossa on 3 suurikokoista collegepusero ja 5 keskikokoista collegepuseroa
  • 1 laatikko, jossa on 1 suurikokoinen collegepusero ja 2 keskikokoista collegepuseroa

Pakkaamismenetelmän lähettäminen ja laatikkotarrojen lataaminen

Kun olet määrittänyt pakkaamismenetelmän kaikille SFN:lle lähetettäville tuotteille, voit lähettää pakkaamismenetelmän ja luoda tarroja. Jos haluat lähettää pakkaamismenetelmän SFN:lle, klikkaa Seuraava ja klikkaa sitten Vahvista.

Kun olet lähettänyt pakkaamistavan, voit tulostaa laatikon sisältötarroja. Kukin tarra määrittää, kuinka monta tuotetta jokaisessa laatikossa on. Valitse muoto, jollaisiksi haluat tulostaa tarrat, ja tulosta sitten laatikon tarrat klikkaamalla Lataa laatikon sisällön kertovat tarrat.

Laatikkotarrat on kiinnitettävä laatikon ulkopuolelle, eikä laatikossa saa olla muita tarroja lähetystarraa lukuun ottamatta.

Laatikon sisältötarroja koskevat vaatimukset

SFN:n laatikon sisältötarroissa kerrotaan laatikon sisältö yksikkötasolla. Niissä on laatikon yksilöllinen tunniste, joka skannataan ja jota seurataan jakelukeskuksissa.

Jos laatikon sisältötarroja ei käytetä, SFN:n saapuva lähetys katsotaan vaatimustenvastaiseksi ja siitä veloitetaan lisämaksu ohjeiden noudattamatta jättämisestä. Lisäksi saapuvan lähetyksen vastaanotto voi viivästyä 20 päivää tai enemmän.

Laatikon sisältötarrat annetaan saapuvan lähetyksen luontiprosessissa vaiheessa 4. Ne voi ladata suoraan milloin tahansa saapuvan lähetyksen luonnin jälkeen SFN-sovelluksen saapuvan lähetyksen tiedot -sivulta.