Automaattisesti tuotekuvausten luominen

Voit kirjoittaa ja muokata tuotekuvauksia käyttämällä Shopify Magicin automaattista tekstinluontia. Tämä toiminto käyttää tekoälyä käsitellessään antamiasi tietoja, kuten tuotteen nimeä ja avainsanoja, ja luo sitten ehdotuksen tuotekuvauksesta. Shopify Magic voi myös antaa ehdotuksia, joiden avulla voit kirjoittaa valitun tekstin uudelleen olemassa olevan kuvauksen pohjalta.

Ennen kuin luot tuotekuvauksille automaattisen tekstin, tutustu Shopifyn Magic -tekstin luomisen käyttövihjeisiin.

Tuetut kielet

​ Automaattisesti luotujen tuotekuvausten tuki on tällä hetkellä saatavilla seuraavilla kielillä:

• Englanti
  • Saksa
  • espanja
  • ranska
  • Italia
  • japani
  • brasilianportugali
  • kiina (yksinkertaistettu)

Oletusarvoisesti Amerikan englanti on englanninkielisissä ehdotuksissa käytetty kielimuoto. AI:n käyttävät kielitiedot ovat pohjoisamerikkalaisista lähteistä peräisin olemisen varaa. Luodussa sisällössä voi olla myös kieleen liittyvät tiedot ja lausekkeet, jotka ovat paikallisia näiltä alueilta. Voit muuttaa mitä tahansa sisältöehdotuksien osaa vastaamaan asiakkaiden odottamaan muutosta.

Tulosehdotusten luomisessa käytettävä kieli määräytyy kauppasi oletuskielen mukaan. Jos myyntipaikkasi oletuskieli ei ole jokin tuetuista kielistä, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Shopify adminissa. Voit päivittää tämän kieliasetuksen siirtymällä kohtaan Asetukset > Kielet ja klikkaamalla Vaihda oletus.

Vaikka tuettujen kielten luettelo käsittää vahvistetut kielet, tekstin luominen saattaa toimia muillakin kielillä, mutta tekstin laatutaso voi vaihdella. Jos haluat kokeilla tuottaa tekstiä haluamallasi kielellä, voit käyttää erityisiä ohjeita, kun määrität kielen, jota tekstin tuottamisessa käytetään. Voit esimerkiksi sisällyttää ohjeen Kirjoita kuvaus norjaksi. Koska tuotetun tekstin laatu voi vaihdella huomattavasti, sinun kannattaa käyttää tätä menetelmää vain sellaisille kielille, joita pystyt lukemaan ja arvioimaan. Toinen strategia on luoda englanninkielinen tuotos, ja sen jälkeen kääntää tuotos halutulle kielelle Käännä ja mukauta -sovelluksella. ​

Koko tuotekuvauksen laatiminen

Kun sinun on kirjoitettava uusi tuotekuvaus, voit käyttää automaattisesti luotuja kuvauksia, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun. Luodun sisällön sävy on oletusarvoisesti viimeinen käyttämäsi vaihtoehdon sävy, mutta voit muuttaa sitä ennen uuden sisällön luomista. Useimmissa tapauksissa on parasta säilyttää johdonmukainen sävy eri kaupassasi olevin tuotekuvauksiin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet ja klikkaa sitten tuotetta.
  2. Klikkaa tuotekuvauksen tekstiruudun työkalupalkissa olevaa Luo teksti -kuvaketta.
  3. Syötä tuotteen ominaisuuksia tai avainsanoja. Mitä enemmän tietoja lisäät, sitä osuvampi ehdotetusta sisällöstä tulee.
  4. Valinnainen: valitse kuvaukseen uusi äänensävy. Voit valita jonkin ennalta määritetyistä äänensävyistä tai lisätä mukautetun äänensävyn, jota haluat käyttää. Lue lisää tuotekuvausten äänensävyn valinnasta.
  5. Valinnainen: Jos haluat antaa kuvauksesi luomisesta lisäohjeita, voit lisätä ohjeita Erityisohjeet-kenttään. Katso kohdasta Erityisohjeiden käyttäminen lisätietoja siitä, minkä tyyppisiä ohjeita voit antaa.
  6. Luo sisältöehdotuksen ensimmäinen versio klikkaamalla Luo.
  7. Valinnainen: Ennen kuin valitset yhden luonnoksen voit halutessasi luoda ja tarkistaa useita tuotekuvauksen versioita seuraavien ohjeiden avulla:

• Päivitä ehdotettu sisältö ja hanki uusi versio klikkaamalla Luo uudelleen.
    • Jos haluat muuttaa luodun sisällön äänensävyä, valitse toinen vaihtoehto ja klikkaa sitten Luo uudelleen.
    • Voit tarkastella luomiasi eri versioita käyttämällä luodun tekstin alla olevia nuolia, joilla voit siirtyä versioissa eteen- ja taaksepäin.
  8. Lisää ehdotettu sisältö kuvaukseen klikkaamalla Säilytä ja sulje ikkuna.

9. Muokkaa ja muotoile tuotekuvausta niin, että se sopii brändiisi, ja klikkaa sitten Tallenna. Uusi tuotekuvaus näkyy julkaistuissa tuotteissa välittömästi.

Aiemmin luotujen tuotekuvausten muokkaaminen

Shopify Magicin avulla voit muokata olemassa olevan tuotekuvauksen osia.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet ja klikkaa sitten tuotetta.
  2. Valitse teksti, jota haluat muokata, ja katso muokkausvaihtoehtojen valikko klikkaamalla Luo teksti -kuvaketta:

• Jos haluat luoda uuden version valitusta tekstistä, valitse uudelleen kirjoitetun tekstin sävy ja klikkaa sitten Muotoile uudelleen.
    • Jos haluat luoda lyhyemmän tai yksinkertaistetun version valitusta tekstistä, klikkaa Yksinkertaista.
    • Jos haluat pidentää valittua sisältöä, esimerkiksi lisäämällä toisen lauseen, klikkaa Pidennä.
  3. Valinnainen: ennen kuin valitset yhden luonnoksen, voit luoda ja tarkistaa useita tuotekuvauksen versioita seuraavien ohjeiden avulla:

4. Voit päivittää ehdotetun sisällön ja hakea uuden version napauttamalla Luo uudelleen.

5. Jos haluat muuttaa luodun sisällön äänensävyä, valitse toinen vaihtoehto ja napauta sitten Luo uudelleen.

6. Jos haluat antaa lisäohjeita kuvauksen luomista varten, kuten pituuden, muodon tai muiden mukautettavien tietojen muuttamista varten, voit klikata Erikoisohjeet-kuvaketta ja lisätä sitten ohjeita Erityisohjeet-kenttään. Katso kohdasta Erityisohjeiden käyttäminen, minkä tyyppisiä ohjeita voit antaa.

7. Voit tarkastella luomiasi eri versioita käyttämällä luodun tekstin alla olevia nuolia, joilla voit siirtyä versioissa eteen- ja taaksepäin.

8. Lisää uusi teksti tuotekuvaukseen alkuperäisen tekstin sijaan klikkaamalla Säilytä.

Saamiesi teemasisältöehdotusten parantaminen

​ Kun arvioit tuotekuvauksiasi koskevia luotuja ehdotuksia, mieti, mikä tekee siitä hyvän tuotekuvauksen. Tuotekuvauksista on ilmoitettava tuotteesi edut ei-yleisluonteisilla tavalla, jotka kuvastavat kauppasi brändiä. Kun luot kuvaussisältöä automaattisesti, saat parempia tuloksia lisäämällä lisätietoja ja valitsemalla niille huolellisesti yritystäsi kuvaavan sävyn.

Paras tapa parantaa luotuja ehdotuksia on antaa työkalulle lisätietoja tuotteesta. Anna ainakin tuotteen nimi ja vähintään kaksi tuotteen ominaisuutta tai avainsanaa ennen kuvauksen luomista. Jos lisäät enemmän avainsanoja tai lauseita, saat tarkempia ja yksilöllisempiä sisältöjä.

Voit parantaa tuloksia lisäämällä tuotekuvauksiisi seuraavan tyyppisiä tietoja:

• Tuotetyypin avainsanat: Jos tuotenimike ei kuvaa selkeästi tuotteen tyyppiä, esimerkiksi jos tuotteen nimi on Washington ilman lisätietoa silmälasit, saatat saada huonompia tuloksia. Anna tuotetyypin tai luokan ilmaisevia avainsanoja, kuten tulinen kastike tai palasaippua.
  • Tietoja asiakkaasta: Parhaat tuotekuvaukset heijastelevat kohdeasiakkaasi tarpeita ja kiinnostuksenkohteita. Sisällytä mukaan avainsanoja siitä, kenelle tuote olisi hyvä, kuten tuotteen ostajakunnan demografia (nuoret vanhemmat) tai heidän arvonsa (ekohenkiset, ulkoilmaihmiset). Nämä tiedot auttavat luomaan tuote-etuja ja määrittämään tuloksissasi käytetyn sanaston sävyn.
  • Yksityiskohtaiset tiedot materiaaleista, tuotantomenetelmästä, sopivuudesta ja tarkoitetusta käytöstä. Kaikki antamasi tuotetiedot voidaan muuttaa luomissasi kuvauksissa tekstikappaleiksi.
  • Tärkeät brändin avainsanat tai terminologia: Vaikka tulokset sisältävät antamistasi tiedoista poikkeavia ilmaisumuotoja, tietyt tuotetta kuvaavat sanat tai ilmaukset, kuten brändien nimet tai yksilölliset kuvaavat sanat, pyritään säilyttämään. Jos esimerkiksi kuvaat mintunmakuista huulirasvaasi avainsanoissa sanalla minttu mainen, tätä sanaa yleensä käytetään luoduissa ehdotuksissa.
  • Muut tuotetiedot: Voit hyödyntää Shopifyssa tuotteeseen lisäämiäsi tietoja, jotta saat ideoita siitä, mitä avainsanoja voit käyttää. Jos tuotteestasi on esimerkiksi olemassa tuoteversioita, voit antaa avainsanoina versiovaihtoehdot, kuten koko ja väri. Voit myös kertoa muita tuotetietoja, kuten myyjän, luokan tai kokoelman nimen.