Viestien lähettäminen työnkuluilla

Luo työnkulkuja, jotka lähettävät viestejä sinulle itsellesi tai henkilökunnallesi. Voit esimerkiksi luoda työnkulun, joka lähettää sinulle sähköpostiviestin aina, kun saat suuririskisen tilauksen.

Kun lähetät viestin, on usein hyödyllistä sisällyttää siihen tietoja asiakkaasta, tilauksesta tai kyseessä olevasta tuotteesta. Jos haluat sisällyttää nämä tiedot viesteihin, niihin on lisättävä muuttujat.

Jos haluat lähettää viestin työnkulussa, valitse toiminto, joka lähettää viestin.

Lähetä sähköposti

Lähetä sähköposti -toiminto lähettää viestin automaattisesti osoitteesta flow@shopify.com. Jos sinulla on ongelmia Flow-sähköpostiviestien vastaanottamisessa, varmista, että sähköpostisi ei suodata sähköposteja tästä osoitteesta. Voit lähettää sähköpostiviestejä useille henkilöille erottamalla henkilöiden sähköpostiosoitteet pilkulla. Et voi käyttää muuttujia osoitteen mukauttamiseen.

HTTP-pyynnön lähettäminen

HTTP-pyyntö liittää työnkulkusi verkkopalvelimeen tai URL-osoitteeseen ja lähettää HTTP-pyyntöjä. HTTP-pyyntösi voi tukea seuraavia HTTP-metodeja:

• Get - Lähettää tietopyynnön palvelimelta.
  • Delete - Poistaa resurssin palvelimelta.
  • Head - Noutaa palvelimen HTTP-vastausten otsikot.
  • Options - Noutaa palvelimen tukemat vaihtoehdot ja ominaisuudet.
  • Patch - Päivittää resurssin osittain palvelimessa.
  • Put - Päivittää resurssin palvelimessa.
  • Post - Luo tai korvaa resurssin palvelimessa.

HTTP-pyynnön lähettäminen

1. klikkaa työnkulussa Lisää toimenpide.
  2. Valitse Lähetä HTTP-pyyntö.
  3. Täytä HTTP method -osion kentät seuraavasti:

1. Valitse jokin HTTP-metodeista.
    2. Kirjoita URL-osoite -kenttään palvelimen URL-osoite.
    3. Valinnainen: Jos API, johon siirrät tietoa, edellyttää, että URL-osoitteeseen on lisättävä tietoja, tee jokin seuraavista toimenpiteistä: - Jos API edellyttää tietoja ylätunnisteessa, määritä parametrit Otsikot -taulukossa, jotta ne siirtävät ne URL-osoitteeseen. Jos API sallii tietojen lisäämisen joko ylätunnisteeseen tai URL-osoitteen polkuun, käytä otsikkoa. Tämä vaihtoehto on turvallisempi kuin tietojen lisäys URL-osoitteen polkuun.
    4. Jos API edellyttää, että URL-polussa on tietoja, lisää muuttujia URL-osoitteen polkuosaan. URL-osoitteen polkuosa on osoitteen kolmannen kauttaviivan jälkeinen osa. Esimerkiksi URL-osoitteessa https://shopify.com/{{order.id}} polkuosa on {{order.id}}.
  4. Lisää Ylitunniste-kenttään kaikki avainarvoparit. Voit myös lisätä muuttujia avaimeen tai arvoon.

5. Lisää Tekstikenttään sisältö, jonka haluat lähettää palvelimelle. Kun lähetät viestejä, niihin on usein hyödyllistä lisätä tietoja kyseessä olevasta asiakkaasta, tilauksesta tai tuotteesta. Tätä varten sinun täytyy muuttujia.

6. Napauta Tallenna.

Vastauskoodit

Kun Flow on lähettänyt sinulle HTTP-pyynnön, se odottaa korkeintaan 30 sekunnin ajan, että sovelluksesi vastaa sille HTTP-tilakoodilla. Jos Flow ei ole 30 sekunnin kuluttua saanut sovellukselta vastausta, se katkaisee yhteyden sovellukseen ja lähettää pyynnön uudelleen.

Seuraavassa taulukossa kuvataan, miten Flow käsittelee tilakoodia sen jälkeen, kun se on saanut vastauksen.

Työnkulun prosessien tilakoodit.
Tilakoodit Miten Flow käsittelee tilakoodin
200 Success Flow olettaa, että sovelluksesi on käsitellyt POST-pyynnön.
202 Success Flow olettaa, että sovelluksesi on hyväksynyt POST-pyynnön.
4XX-asiakasvirheet

Jos sovelluksesi lähettää 429-tilakoodin (liian monta pyyntöä) ilman Yritä uudelleen -ylätunnistetta, Flow palauttaa HTTP-pyynnön (POST) pitenevin aikavälein 24 tunnin ajan.

Jos sovelluksesi lähettää 429-tilakoodin (liian monta pyyntöä) Yritä uudelleen -ylätunnisteen kanssa (joka määrittää odotusajan), Flow palauttaa HTTP-pyynnön (POST), kun odotusaika (sekunneissa) on kulunut.

Jos sovelluksesi lähettää minkä tahansa muun 4XX-koodin, Flow olettaa, että on tapahtunut virhe eikä se lähetä POST-pyyntöä uudelleen.

5XX-palvelinvirheet Flow palauttaa HTTP-pyynnön (POST) pitenevin aikavälein 24 tunnin ajan.
Muu tilakoodi Jos sovelluksesi palauttaa koodin, jota ei ole kuvattu tässä taulukossa, viestipyynnön katsotaan epäonnistuneen, eikä POST-pyyntöä lähetetty uudelleen.