Yleiskatsaussivu

Yhteenveto-sivulla on ylätason analyysejä, jotka koskevat organisaatiosi kauppojen tehokkuutta.

Yleiskatsaus

Se, mitkä käyttäjät näkyvät tällä sivulla, riippuu siitä, minkälaiset pääsyoikeudet annat heille. Käyttäjät, joilla on pääsy yleiskatsaukseen, näkevät yhdellä silmäyksellä eri kauppojesi muuttujat ja trendit. Käyttäjät, joilla ei ole tätä pääsyä, eivät voi tarkastella tätä sivua.

Yleiskatsaus-sivulla näkyy tietoja viimeisten 24 tunnin ajalta. Ajat perustuvat selaimesi aikavyöhykkeeseen. Shopify-ylläpitäjän analytiikka sitä vastoin perustuu kaupan aikavyöhykkeen nykyiseen päivään. Tämä on hyvä ottaa huomioon, jos haluat vertailla Shopify-ylläpitäjän ja Yleiskatsaus-osion mittareita toisiinsa.

Analytiikkaosiot

Yleiskatsaus-sivu on jaettu kahteen osioon. Ensimmäisessä osiossa näytetään organisaatiosi kaikkien kauppojen yhdistetyt tiedot ja toisessa tiettyjä kauppoja koskevat tiedot.

Kaikki kaupat

Analytiikka-osio, jossa näytetään tiedot organisaation kaikista kaupoista, näkyy ylimpänä ja kaikilla Yleiskatsaus-sivuilla. Osiossa näytetään kahdenlaisia tietoja, jotka esitetään alla.

• Kokonaismyynti – organisaatiosi kauppojen kokonaismyynti. Tämä arvo lasketaan seuraavalla kaavalla:

kokonaismyynti = bruttomyynti (pois lukien lahjakorttien myynti) – alennukset – rahapalautukset + verot + toimitusmaksut

Koska laskutoimitukseen sisältyy negatiivisia arvoja, kuten alennuksia ja palautuksia, lopputulokseksi saattaa tulla negatiivinen kokonaissumma. Jos esimerkiksi tietyllä aikavälillä on enemmän palautuksia kuin myyntiä, niin kyseisen aikavälin kokonaismyynniksi tulee negatiivinen arvo.

• Tilaukset yhteensä – organisaatiosi kauppojen tilausten kokonaismäärä. Tämän osion tilaukset eivät sisällä tilauksia, jotka sisältävät ainoastaan lahjakortteja.

Oletusarvoisesti tässä osiossa näkyvä valuutta on asetettu sen organisaation kaupan valuutaksi, jolla on suurin myynti. Jos haluat vaihtaa valuuttaa, klikkaa Tilaukset yhteensä ‑osion yläpuolella olevaa kuvaketta ja valitse haluamasi valuutta.

Kaupan tiedot

Kaupan tiedot ‑osiossa näytetään organisaatiosi kaikkia kauppoja vastaavat ruudut aakkosjärjestyksessä. Jos organisaatiossa on yli kuusi kauppaa, voit siirtyä sivujen välillä käyttämällä näytön alaosan nuolipainikkeita.

Jokaisessa kaupparuudussa näytetään seuraavat tiedot:

• Kokonaismyynti – kaupan kokonaismyynti. Tämä arvo lasketaan seuraavalla kaavalla:

kokonaismyynti = bruttomyynti (pois lukien lahjakorttien myynti) – alennukset – rahapalautukset + verot + toimitusmaksut

Koska laskutoimitukseen sisältyy negatiivisia arvoja, kuten alennuksia ja palautuksia, lopputulokseksi saattaa tulla negatiivinen kokonaissumma. Jos esimerkiksi tietyllä aikavälillä on enemmän palautuksia kuin myyntiä, niin kyseisen aikavälin kokonaismyynniksi tulee negatiivinen arvo.

• Tilaukset yhteensä - organisaatiosi kauppojen tilausten kokonaismäärä. Tämän osion tilaukset eivät sisällä tilauksia, jotka sisältävät ainoastaan lahjakortteja.

• Keskimääräinen tilauksen arvo – tilausten keskimääräinen arvo ajanjaksolla. Tämä arvo lasketaan seuraavalla kaavalla: Total sales / Total orders.

Kaupparuudussa näkyvä valuutta on kaupan valuutta. Voit nähdä valuutan Kaikki kaupat ‑osiossa käytettävään valuuttaan muunnettuna pitämällä hiiren kursoria Kokonaismyynti-arvon päällä.

Tarkempia tietoja saat klikkaamalla Kokonaismyynti, Tilaukset yhteensä tai Keskimääräinen tilauksen arvo, jos haluat tarkastella raporttia kaupan Shopify-ylläpitäjässä. Lisätietoja raporteista saat kohdasta Myyntiraportti.

Aiheeseen liittyvät linkit