Verkkotunnuksen vahvistaminen

Verkkotunnuksen omistajuuden varmentaminen on prosessi, jonka avulla voit todentaa organisaatiosi käyttäjiin liitettyjen sähköpostitunnusten omistajuuden. Kun olet vahvistanut verkkotunnuksen omistajuuden, voit hyödyntää seuraavia suojausominaisuuksia:

• SAML-todennus
  • SCIM-käyttäjähallinta
  • Kaksivaiheisen todennuksen nollaaminen

Ennen kuin vahvistat verkkotunnuksen

Ennen kuin vahvistat verkkotunnuksen, käy läpi seuraavat tehtävät.

Väliaikaisten turvatoimenpiteiden määrittäminen

Organisaation verkkotunnuksen omistajuuden vahvistaminen voi kestää muutaman päivän. Jos aiot määrittää SAML-todennuksen tai SCIM-käyttäjähallinnan, harkitse sillä välin vaihtoehtoisen todennusmenetelmän, kuten pakollisen kahden tekijän valtuutuksen käyttöä.

Tarkista verkkotunnuksesi

Verkkotunnukset on liitetty vain yhteen organisaatioon. Käytä verkkotunnusten todennusta varten vain organisaatiosi verkkotunnuksia. Jos vahvistat toisen organisaation käyttämän verkkotunnuksen omistajuuden, toinen organisaatio ei voi enää vahvistaa tätä verkkotunnusta.

Oletetaan esimerkiksi, että organisaatiosi on suuremman yrityksen tytäryhtiö, ja molemmat käyttävät Shopifyta. Sinulla voi olla käyttäjiä, joiden kirjautumistunnukset perustuvat oman organisaatiosi sähköpostiosoitteisiin, sekä käyttäjiä, joiden kirjautumistunnukset perustuvat emoyhtiön sähköpostiosoitteisiin. Jos vahvistat tytäryhtiön ja emoyhtiön jakaman verkkotunnuksen, mikään muu Shopifyta käyttävä organisaatio ei voi käyttää emoyhtiön verkkotunnusta. Tässä tapauksessa sinun tulee käyttää vain tytäryhtiölle rekisteröityä verkkotunnusta.

Jos sinulla on käyttäjiä, jotka on yhdistetty sellaiseen verkkotunnukseen, jota tarvitaan johonkin toiseen Shopifyssa olevaan organisaatioon liittyen, älä lunasta tätä verkkotunnusta. Tällaiset omistajuuden vahvistuspyynnöt tarkistetaan manuaalisesti, ja ne todennäköisesti hylätään.

Et voi vahvistaa julkisesti saatavilla olevaa verkkotunnusta, kuten gmail.comia.

Verkkotunnuksen vahvistaminen

Verkkotunnuksen vahvistaminen edellyttää käyttäjähallinnan oikeuksia.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify organization adminissa kohtaan Käyttäjät > Turvallisuus.
  2. Klikkaa Verkkotunnuksen varmennus -osiossa Lisää verkkotunnus.
  3. Syötä verkkotunnuksen nimi ja klikkaa Seuraava.
  4. Kopioi TXT-arvo klikkaamalla Kopioi-painiketta.
  5. Kirjaudu sisään verkkotunnuspalvelusi tilille ja liitä kopioimasi TXT-arvo.
  6. Klikkaa Pyydä vahvistusta.

Verkkotunnus on nyt Odottaa-tilassa. Verkkotunnuksen varmennusprosessi voi kestää muutaman päivän. Kun prosessi on valmis, verkkotunnuksesi tilaksi päivitetään Vahvistettu tai Ei vahvistettu ja saat lisätietoja sähköpostitse. Jos verkkotunnuksesi on mielestäsi hylätty virheellisesti tai jos verkkotunnuksen vahvistamisessa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.

Jos aiot käyttää SAML-todennusta organisaatiosi käyttäjille, voit aloittaa SAML-konfiguraatiosi määrittämisen. Sinun ei tarvitse odottaa, kunnes verkkotunnuksesi on vahvistettu.

TXT-tietueen lisääminen

DNS-asetusten muutostentekoprosessi vaihtelee palveluntarjoajan mukaan. Yleensä pääset TXT-tietueeseen helposti etsimällä esimerkiksi DNS-asetukset, verkkotunnuksen hallinta-alueen tai DNS-määrityksen.

TXT-tietueen lisääminen Shopify-verkkotunnuksiin

Jos olet ostanut verkkotunnuksen Shopifysta, lisää TXT-tietue Shopify-ylläpitäjän Verkkotunnukset-osioon.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Klikkaa Shopifyn hallinnoimat verkkotunnukset -osassa sen verkkotunnuksen nimeä, jonka haluat vahvistaa.
  3. Klikkaa DNS-asetukset.
  4. Klikkaa Lisää mukautettu tietue ja valitse sitten tietueen tyyppi.
  5. Tee Nimi-kentässä jokin seuraavista toimenpiteistä: - Jos haluat vahvistaa ensisijaisen verkkotunnuksen, kirjoita @.

• Jos haluat vahvistaa aliverkkotunnuksen, kirjoita vain aliverkkotunnuksen nimi. Jos esimerkiksi aliverkkotunnuksesi on retail.domain@example.com, kirjoita retail.
  6. Kirjoita TXT-arvo -kenttään ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.

7. Klikkaa Vahvista.

TXT-tietueen lisääminen kolmannen osapuolen verkkotunnuksiin

TXT-tietueen lisääminen DNS-asetuksiin vaihtelee verkkotunnuspalvelun mukaan. Yleensä pääset TXT-tietueeseen helposti etsimällä esimerkiksi DNS-asetukset, verkkotunnuksen hallinta-alueen tai DNS-määrityksen.

Seuraavassa on ohjeita tiettyjä verkkotunnuspalveluja varten. Jos verkkotunnuspalvelusi ei näy tässä luettelossa tai jos et voi lisätä TXT-tietuetta, ota yhteyttä palveluntarjoajaan.

Esimerkkiluettelo kolmannen osapuolen verkkotunnusvälittäjistä
1&1 IONOS 123 Reg Bluehost
Domain.com Enom GoDaddy
Google Domains OHV Namecheap
Network Solutions Rekisteröidy Blacknight Solutions
HostGator

TXT-tietueen lisääminen 1&1 IONOSiin

1. Kirjaudu sisään 1&1 IONOS -tilille.
  2. Valitse Oma verkkotunnus -osiossa Hallinnoi verkkotunnusta.
  3. Valitse DNS.
  4. Klikkaa TXT.
  5. Kirjoita Host Name (Isäntänimi) -kenttään @.
  6. Kirjoita Arvo-kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  7. Napauta Tallenna.

TXT-tietueen lisääminen 123 Reg -palveluun

1. Kirjaudu sisään 123 Reg -tilillesi.
  2. Klikkaa Hallintapaneeli.
  3. Valitse avattavasta valikosta verkkotunnus, jonka haluat vahvistaa, ja valitse sitten Hallinnoi.
  4. Valitse Advanced domain settings (Verkkotunnuksen lisäasetukset) -osassa Manage DNS (Hallinnoi DNS-asetuksia).
  5. Klikkaa DNS-lisäasetukset-välilehteä.
  6. Valitse avattavasta valikosta TXT/SPF.
  7. Kirjoita Host Name (Isäntänimi) -kenttään @.
  8. Kirjoita Kohteen TXT -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  9. Valitse Add (Lisää).

TXT-tietueen lisääminen Bluehostiin

1. Kirjaudu sisään Bluehost-käyttäjätilillesi.
  2. Klikkaa Verkkotunnukset-välilehteä.
  3. Valitse vahvistettavan verkkotunnuksen vierestä Hallinnoi ja valitse sitten DNS.
  4. Klikkaa TXT (Teksti) -osion vieressä Lisää tietue.
  5. Kirjoita Isäntätietue-kenttään @.
  6. Kirjoita TXT Value (TXT-arvo) -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  7. Napauta Tallenna.

TXT-tietueen lisääminen Domain.comiin

1. Kirjaudu Domain.com-tilille.
  2. Klikkaa Hallinnoi sen verkkotunnuksen kohdalla, jonka haluat vahvistaa.
  3. Klikkaa DNS ja nimipalvelimet.
  4. Klikkaa DNS-tietueet.
  5. Klikkaa Lisää DNS-tietue.
  6. Klikkaa TXT-kohdan vieressä olevaa painiketta.
  7. Kirjoita Name (Nimi) -kenttään @.
  8. Kirjoita Content (Sisältö) -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  9. Napauta Tallenna.

TXT-tietueen lisääminen Enomiin

1. Kirjaudu sisään Enom-tilille.
  2. Valitse Domains (Verkkotunnukset).
  3. Klikkaa Omat verkkotunnukset.
  4. Klikkaa vahvistettavan verkkotunnuksen nimeä.
  5. Klikkaa Isäntätietueet.
  6. Klikkaa Uusi rivi.
  7. Kirjoita Host Name (Isäntänimi) -kenttään @.
  8. Valitse avattavasta Tietuetyyppi-valikosta TXT.
  9. Kirjoita Address (Osoite) -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  10. Napauta Tallenna.

TXT-tietueen lisääminen GoDaddyyn

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Klikkaa Omat tuotteet -sivulla vahvistettavan verkkotunnuksen vieressä DNS.
  3. Klikkaa Lisää.
  4. Valitse Tyyppi-luettelosta TXT.
  5. Kirjoita Host (Isäntä) -kenttään @.
  6. Kirjoita TXT Value (TXT-arvo) -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  7. Napauta Tallenna.

TXT-tietueen lisääminen Google Domains -palveluun

1. Kirjaudu Google Domains -tilillesi.
  2. Klikkaa vahvistettavan verkkotunnuksen nimeä.
  3. Klikkaa valikkopainiketta.
  4. Valitse DNS.
  5. Siirry Mukautetut resurssitietueet -osioon.
  6. Kirjoita Name (Nimi) -kenttään @.
  7. Valitse Tyyppi-valikosta TXT.
  8. Kirjoita Text (Teksti) -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  9. Klikkaa Lisää.

TXT-tietueen lisääminen OVH-palveluun

1. Kirjaudu sisään OVH-tilille.
  2. Klikkaa Omat tuotteet ja palvelut -osiossa verkkotunnusta, jonka haluat vahvistaa.
  3. Klikkaa Lisää merkintä.
  4. Valitse tietuetyypiksi TXT.
  5. Kirjoita Arvo-kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  6. Klikkaa Seuraava.
  7. Klikkaa Vahvista.

TXT-tietueen lisääminen Namecheapiin

1. Kirjaudu sisään Namecheap-tilille.
  2. Klikkaa vahvistettavan verkkotunnuksen vieressä Hallinnoi.
  3. Valitse Advanced DNS (DNS-lisäasetukset).
  4. Klikkaa Isäntätietueet-osiossa Lisää uusi tietue.
  5. Valitse tietuetyypiksi TXT.
  6. Kirjoita Host (Isäntä) -kenttään @.
  7. Kirjoita Arvo-kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  8. Klikkaa Tallenna kaikki muutokset.

TXT-tietueen lisääminen Network Solutions -palveluun

1. Kirjaudu Network Solutions -tilillesi.
  2. Klikkaa Omat verkkotunnukset -osiossa Muokkaa DNS-asetuksia.
  3. Klikkaa Muuta osoitetta, johon verkkotunnus osoittaa.
  4. Valitse DNS-lisäasetukset ja klikkaa Jatka.
  5. Klikkaa Teksti (TXT-tietueet) -osiossa Muokkaa TXT-tietueita.
  6. Kirjoita ensimmäiseen tyhjään Isäntä-kenttään @.
  7. Kirjoita Text (Teksti) -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  8. Valitse Jatka.
  9. Valitse Tallenna muutokset.

TXT-tietueen lisääminen Registeriin

1. Kirjaudu sisään Register-tilillesi.
  2. Klikkaa Omat tuotteet ja palvelut -osiossa Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa vahvistettavan verkkotunnuksen Hallinta-osiossa Muokkaa DNS-lisäasetuksia.
  4. Valitse Päivitä DNS-lisäasetukset -osiossa Muokkaa TXT-tietueita.
  5. Tietueessa, jossa isännäksi on määritetty @, kirjoita Teksti-kenttään ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  6. Valitse Jatka.
  7. Klikkaa Tallenna muutokset.

TXT-tietueen lisääminen Blacknight Solutions -palveluun

1. Kirjaudu Blacknight-tilillesi.
  2. Klikkaa Verkkosivut-sivulla verkkotunnusta, jonka haluat vahvistaa.
  3. Valitse DNS.
  4. Valitse DNS records (DNS-tietueet).
  5. Klikkaa Lisää uusi DNS-tietue.
  6. Valitse avattavasta valikosta TXT.
  7. Kirjoita tietokenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.

TXT-tietueen lisääminen HostGatoriin

1. Kirjaudu HostGator-tilillesi.
  2. Klikkaa Käynnistä cPanel.
  3. Klikkaa Verkkotunnukset-osiossa Advanced Zone Editor.
  4. Valitse Type (Tyyppi) -luettelosta TXT.
  5. Kirjoita verkkotunnuksesi Nimi-kenttään.
  6. Kirjoita TXT Data (TXT-tiedot) -kenttään Shopify-ylläpitäjästä kopioitu TXT-arvo.
  7. Valitse Add record (Lisää tietue).

Verkkotunnuksen vahvistamisen jälkeen

Kun olet vahvistanut verkkotunnuksen omistajuuden, TXT-tietue tarkistetaan säännöllisesti, jotta voidaan varmistaa, että organisaatiosi omistaa verkkotunnuksen edelleen.

Jos TXT-tietue on puuttunut verkkotunnuksestasi 30 päivän ajan, saat sähköpostiviestin, jossa sinua kehotetaan lisäämään se uudelleen. Jos TXT-tietuetta ei ole lisätty verkkotunnukseesi 10 päivän kuluessa sähköpostin lähettämisestä, verkkotunnuksen tilaksi muuttuu Vahvistamaton. SAML-todennusta ja kaksivaiheista todennusta ei voida käyttää, jos verkkotunnuksesi on Vahvistamaton.

Verkkotunnuksen poistaminen

Jos et enää tarvitse verkkotunnusta tai olet lisännyt sen virheellisesti, voit poistaa sen.

Toimi näin:

1. Varmista, ettei yksikään SAML-todennusta käyttävä käyttäjä ole yhdistänyt Shopify-tunnusta tai sähköpostiosoitetta poistettavaan verkkotunnukseen.
  2. Varmista, ettet SAML-todennusta ole asetettu pakolliseksi.
  3. Siirry Shopify organization adminissa kohtaan Käyttäjät > Turvallisuus.
  4. Klikkaa Verkkotunnuksen varmennus -osiossa poista-kuvaketta.