Kaupat

Näytä ja luo uusia kauppoja organisaatiossasi Kaupat-sivulla.

Saat Kaupat käyttöösi, kun sinulla on organisaatiotasoinen Kaupan hallinnan pääsy.

Kauppaluettelo

Kauppaluettelosi sisältää kaikki organisaatiosi kaupat, mukaan lukien testikaupat, lisäkaupat ja kaupat, jotka odottavat sopimuksen lisäämistä. Luettelo näyttää kaupan nimen, tyypin, ensisijaisen verkkotunnuksen, valuutan ja aktiiviset myyntikanavat.

Kaupan tila

Kaupan mahdolliset tilat.
Tila Kuvaus
Aktiivinen

Aktiiviset kaupat ovat valmiita kauppoja, jotka voivat aloittaa myynnin asiakkaillesi.

Aktiivinen kauppa ei välttämättä ole yleisölle avoin. Saatat joutua tekemään uuteen kauppaan vielä joitakin muutoksia, kuten lisäämään tuotteita, työntekijöitä tai myyntikanavia.

Odottaa sopimuksen lisäämistä

Odotustilassa olevat kaupat ovat äskettäin luotuja kauppoja, jotka saattavat ylittää sopimuksesi rajoitukset.

Odotustilassa olevat kaupat muuttuvat aktiivisiksi sen jälkeen, kun olet hyväksynyt mahdolliset lisämaksut, ja Shopify on käsitellyt pyynnön. Saat lisätietoja tutustumalla alla kohtaan Kaupan lisääminen.

Kaupan tyyppi

Kauppojen eri tyypit.
Kaupan tyyppi Kuvaus
Laskuttava kauppa Laskuttava kauppa on ensimmäinen sopimuksellasi avattu kauppa, ja sitä pidetään organisaatiosi ensisijaisena kauppana. Taloudelliset asiat, kuten laskutus, hoidetaan laskuttavan kaupan kautta. Jos sinun täytyy muuttaa organisaatiosi laskuttavaa kauppaa, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.
Lisäkauppa Lisäkauppa on kauppa, joka on avattu täydentämään pääkauppaasi. Sen tarkoituksena voi olla esimerkiksi eri kielillä tai eri valuutoissa myyminen.
Jälleenmyynti Kauppa, joka on luotu vain kasvotusten tehtävää myyntiä varten.
Vain jäsenille Kauppa, joka on luotu myymään vain työntekijöille tai valikoiduille jäsenille.
Tukkukauppa Kauppa, joka on luotu myymään muille yrityksille.
Kehitys Testikauppojen ansiosta kauppiaat voivat kokeilla teemoja, brändäystä tai mukautettua koodausta. Testikaupat eivät ole tarkoitettu tuotteiden myymiseen.
Muu Kauppa, joka on luotu syystä, joka ei sisälly muihin kauppatyyppeihin.

Kaupan tiedot

Jos haluat näyttää lisätietoja tietyssä kaupassa, klikkaa kaupan nimeä kauppasi Kaupat-sivulla. Kaupan tiedot -kohdassa on enemmän tietoja kaupastasi, mukaan lukien seuraavat tiedot:

Kaupan tiedot -sivulta löytyvät tiedot.
Kaupan tiedot Kuvaus
Kaupan tyyppi Kuvailee yleisesti kaupan tarkoitusta. Lisätietoja löydät Kaupan tyyppi -sivulta .
Kaupan verkkotunnus Näyttää kaupan senhetkisen ensisijaisen verkkotunnuksen ja sen, onko kauppaan liitetty muita verkkotunnuksia. Jos haluat muuttaa näitä asetuksia, klikkaa Hallinnoi verkkotunnuksia.
Kaupan valuutta Näyttää kaupan ensisijaisen valuutan, jota käytetään kaupan tuotteiden hinnoissa ja raportin arvoissa. Jos haluat vaihtaa valuuttaa, klikkaa Hallinnoi valuuttaa.
Käytössä olevat valuutat Näyttää valuutat, joilla asiakkaat voivat tehdä ostoksia. Valuutat näkyvät vain, jos myyt eri valuutoissa. Jos haluat muuttaa käytössä olevat valuutat, klikkaa Hallinnoi käytössä olevia valuuttoja.
Pääsy kauppaan Näyttää organisaatioosi kuuluvien käyttäjien määrän, joilla on pääsy kauppaan. Jos haluat nähdä tämän luettelon, klikkaa Käyttäjien hallinta. Tämä vie sinut kaupan Käyttäjäsivulle, joka näyttää käyttäjät, joilla on pääsy tähän kauppaan.
Kaupan omistaja Näyttää kenellä on kaupan omistajan käyttöoikeudet. Kaupan omistajalla on täydet käyttöoikeudet kaupassa ja hän voi katsella kaupan taloudellisia tietoja.
Myyntikanavat Näyttää, mitkä kanavat ovat tällä hetkellä aktiivisia, kuten verkkokauppa, Facebook tai Instagram. Jos haluat muokata tätä luetteloa, klikkaa Hallinnoi myyntikanavia.
Nykyinen teema Näyttää mikä teema on tällä hetkellä julkaistu kaupassa, sekä mahdollistaa esikatselun kaupan ulkonäöstä sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Jos haluat tehdä muutoksia teemaan, klikkaa Hallinnoi teemaa.
Sovellukset Näyttää kauppaan asennettujen julkisten sekä yksityisesti luotujen sovellusten lukumäärän. Jos haluat tehdä muutoksia asennettuihin sovellukseen, klikkaa Hallinnoi sovelluksia.

Kaupan luominen

Yleensä kun lisäät kaupan, se luodaan heti. Jos pyydetty kauppa kuitenkin ylittää sopimuksesi rajoitukset, sen tilalle luodaan testaamiskäyttöön tarkoitettu kauppa. Shopify Plus -palveluun lähetetään pyyntö lisätä uusi kauppa, ja sinua pyydetään hyväksymään lisämaksu. Pyyntösi käsitellään muutaman päivän kuluessa, ja testaamiskäyttöön tarkoitettu kauppa päivitetään. Muutoksen vahvistamisesta lähetetään sinulle sähköpostiviesti.

Kun lisäät organisaatioon kaupan, sinusta tulee uuden kaupan omistaja.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify organization administa Kaupat.
  2. Klikkaa Luo kauppa.
  3. Valitse kaupan, nimen ja URL-osoitteen tarkoitus kaupassa. Syötettävä tarkoitus voi vaikuttaa kauppasi laskutukseen tai asetuksiin, mutta ei rajoita sen ominaisuuksia. Jos et ole varma, mikä vaihtoehto on valittava, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.
  4. Valinnainen: Valitse uuteen kauppaasi esiasennettavat sovellukset. Lisätietoja saat kohdasta Esiasennettavat sovellukset .
  5. Valinnainen: tuo tiedot toisesta kaupasta. Lisätietoja on kohdassa Kaupan datan tuominen .
  6. Klikkaa Luo kauppa.

Nyt voit kirjautua sisään kauppaan ja aloittaa tietojen lisäämisen.

Esiasennettavat sovellukset

Voit lisätä joitakin sovelluksia kauppaan luontiprosessin aikana. Kaupan luontiprosessin aikana voit asentaa seuraavat sovellukset:

Tämä asentaa sovellukset uuteen kauppaan, mutta lisämääritys saattaa olla tarpeen. Lisätietoja saat yksittäisten sovelluksen dokumentaatiosta.

Kaupan tietojen tuominen

Voit tuoda käyttäjiä olemassa olevista kaupoista uuteen kauppaan.

Tuodut käyttäjät perivät samat käyttöoikeudet, jotka heillä on kaupassa, josta tuot ne. Jos sinun on muutettava näitä käyttöoikeuksia, voit tehdä sen sen jälkeen, kun kauppa on luotu.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Valitse kauppa.
  2. Valitse kauppa, josta haluat tuoda asetuksia, ja klikkaa Valmis.
  3. Klikkaa Tuo käyttäjiä.
  4. Valitse käyttäjät, jotka haluat tuoda.
  5. Klikkaa Valmis.

Kaupan omistajan vaihtaminen

Kun lisäät kaupan Shopify organization adminissa, sinusta tulee kaupan omistaja. Jos haluat vaihtaa kaupan omistajan sinun täytyy käyttää kyseisen kaupan Shopify adminia.

Kaupan asetusten määrittäminen

Jotta voit määrittää kaupalle tietyt asetukset, kuten maksupalveluiden tarjoajat tai toimitusasetukset, sinun täytyy käyttää kyseisen kaupan Shopify adminia.

Jos haluat tehdä seuraavat muutokset, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen:

• kaupan siirtäminen testivaiheesta käyttöön
  • Shopify Plus -sopimuksen laskuttavan kaupan vaihtaminen
  • kaupan poistaminen tai sulkeminen
  • Shopify-sopimuksen vaihtaminen suppeampaan

Aiheeseen liittyvät linkit