Avalara-tilin liittäminen AvaTax-sovellukseen

Jos haluat käyttää Avalara AvaTax -sopimusta, sinun on asennettava Avalara AvaTax -sovellus Shopify-ylläpitäjässä ja sen jälkeen liitettävä AvaTax-sovellus olemassa olevaan Avalara-tuotantotiliin tai -hiekkalaatikkotiliin tai luotava uusi Avalara-tuotantotili.

Avalara AvaTaxin käytössä huomioitavaa

Ennen kuin asennat ja yhdistät Avalara AvaTaxin Shopifyihin, tarkista seuraavat seikat.

• Avalara AvaTax -sovellus tukee arvonlisäveron perimistä, mutta se ei tue ALV-vapautuksia. Avalara ei kerää arvonlisäverotunnisteita, joita tarvitaan verovapautuksia koskevaan raportointiin ja palautuksiin.
  • Jos palautat maksun Shopifyssa valitsematta myös tuote- tai palautusmäärää, Avalara AvaTax ei luo palautusasiakirjoja.
  • Maksun osittaisia palautuksia ei raportoida Avalara AvaTax -ohjelmistossa. Jos palautat maksun osittain, raportointia on säädettävä manuaalisesti.
  • Jotkut kolmannen osapuolen palvelut, kuten eBay, raportoivat Avalaralle, kun taas toiset, kuten Amazon tai Facebook, eivät tee niin. Kolmannen osapuolen palvelusta raportointi voi johtaa tilauksia koskevan tiedon kahdentumiseen Avalara AvaTax -palvelussa. Jos sinulla on palvelu, joka raportoi tilaukset Avalara AvaTaxille, voit muuttaa asetuksesi niin, että Shopify ei voi myös raportoida tilauksista. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Verot, avaa Avalara AvaTax -asetukset ja poista valinta kohdasta Lähetä dokumentit AvaTaxille.
  • Tilaukset, jotka on tehty maksuportaalisi testitilassa lasketaan Avalara AvaTaxilla, mutta niitä ei ole sidottu Avalaralle eivätkä ne näy siellä.

Avalara AvaTaxin asentaminen ja yhdistäminen

Jos sinulla on Avalara Sandbox -tili, jota kutsutaan myös kehitystiliksi tai testitiliksi, voit muodostaa yhteyden AvaTax-sovellukseen.

Yhdistä Avalara AvaTax -sovellus Shopify-ylläpitäjään jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Käytä olemassa olevaa Avalara-tiliä.
  • Luo uusi Avalara-tili ja yhdistä sitten AvaTax-sovellus Shopify-ylläpitäjään.

Avalara AvaTaxin asentamisen ja yhdistämisen jälkeen

Kun olet yhdistänyt tilisi, tee seuraavat toimet:

• Määritä verokoodit. Verokoodit yksilöivät luokan, johon tuote kuuluu, ja määrittävät verosäännöt, jotka myyntipaikan perusteella koskevat tuotetta.
  • Määritä tarvittavat Shopify Tax -asetukset, vaikka käyttäisikin Avalara AvaTaxia. Jos Avalara AvaTax ei ole tilapäisesti käytettävissä, järjestelmä laskee tilausten verot Shopifyn verokannoista.

Avalara AvaTaxin poistaminen käytöstä

Jos et halua käyttää Avalara AvaTaxia Shopify-kaupassa, poista palvelu käytöstä.

Kun poistat Avalara AvaTaxin käytöstä, Shopify-kauppasi ei enää käytä Avalara AvaTaxia verojen laskemiseen ja alkaa käyttää Shopifyn sisäänrakennettua verokonetta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.
  2. klikkaa Veropalvelut-osassa kohtaa Poista aktivointi.

Kun olet poistanut Avalara AvaTax -sovelluksen käytöstä, verot lasketaan Shopifyn sisäänrakennetun verokoneen avulla.

Avalara AvaTaxin uudelleenaktivointi

Avalaran on oltava osa Shopify Plus -sopimustasi, jotta voit uudelleenaktivoida sen. Jos Veropalvelut ei näy Verot-sivulla, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Aktivoi uudelleen ja tarkista asetuksesi.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?