Avalara-tilin liittäminen AvaTax-sovellukseen

Jos haluat käyttää Avalara AvaTax -sopimusta, sinun on asennettava Avalara AvaTax -sovellus Shopify adminissa ja sen jälkeen liitettävä se olemassa olevaan AvaTax-tuotantotiliin tai -hiekkalaatikkotiliin tai luotava uusi Avalara-tuotantotili.

Kun olet yhdistänyt tilisi, sinun on määritettävä verokoodit.

Avalara AvaTaxin asentaminen ja yhdistäminen

Jos sinulla on AvaTax-hiekkalaatikkotili (jota kutsutaan myös kehitystiliksi tai testitiliksi), voit muodostaa yhteyden AvaTax-sovellukseen. Voit määrittää AvaTax-sovelluksen käyttämään sekä AvaTax-tuotantotiliäsi että -hiekkalaatikkotiliäsi, mutta voit muodostaa yhteyden vain yhteen tiliin kerrallaan.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat yhdistää olemassa olevan Avalara AvaTax -tilin tai olemassa olevan hiekkalaatikkotilin, tarvitset Avalara-tilinumerosi ja lisenssiavaimen.

Varoitus, jos jo käytät lisenssiavainta yhdistäessäsi yrityshakemuksen AvaTax-palveluun, uuden lisenssiavaimen luominen katkaisee yhteyden kaikkiin sovelluksiin. Voit palauttaa yhteyden syöttämällä uuden lisenssiavaimen kunkin yrityssovelluksen AvaTax-asetuksissa.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.

2. klikkaa Veropalvelut-osassa kohtaa Asenna sovellus. Jos Veropalvelut ei näy Verot-sivulla, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.

3. Valitse tilanteesi sopiva vaihtoehto:

Ohjeet Avalara-tilin yhdistämiseen
Vaihtoehto Toiminta
Yhdistä olemassa oleva Avalara AvaTax -tili tai olemassa oleva hiekkalaatikkotili.
  1. Jos haluat yhdistää Avalara AvaTax -tilisi, valitse Yhdistä olemassa oleva tili.
  2. Anna Avalara-tilinumerosi ja lisenssiavain.
  3. Klikkaa Tallenna.
Luo Avalara-tili ja sen jälkeen yhdistä se.

Jos sinulla ei ole AvaTax-hiekkalaatikkotiliä, mutta haluat sellaisen, ota yhteyttä AvaTax-asiakkuuspäällikköön.

1. Klikkaa Luo tili.
  2. Varmista, että lomakkeen tiedot ovat oikein. Shopify luo kaupallesi oletusarvoisen yrityskoodin. Jos haluat muuttaa sitä, syötä uusi koodi tekstikenttään.
  3. Luo Turvallisuus-kohdassa uusi salasana uudelle Avalara AvaTax -tilille. Jokaisen salasanasi on oltava ainutkertainen. Älä käytä samaa salasanaa useammassa kuin yhdessä tilissä, vaikka tilit liittyisivät toisiinsa.
  4. Klikkaa Luo tili.

Nyt kun olet liittänyt tilisi, sinun täytyy määrittää verokoodisi.

Avalara AvaTaxin poistaminen käytöstä

Jos et halua käyttää Avalara AvaTaxia Shopify-kaupassa, poista palvelu käytöstä.

Kun poistat AvaTaxin käytöstä, Shopify-kauppa lakkaa käyttämästä AvaTaxia verojen laskemiseen ja alkaa käyttää Shopifyn sisäistä verokonetta. Tämä vaihe ei peruuta AvaTax-tiliäsi. Jos haluat peruuttaa tilin, ota yhteyttä AvaTaxin asiakkuuspäällikköön.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.

2. klikkaa Veropalvelut-osassa kohtaa Poista aktivointi.

Kun olet poistanut aktivoinnin, verot lasketaan Shopifyn sisäänrakennetun verokoneen avulla.

Avalara AvaTaxin uudelleenaktivointi

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Aktivoi uudelleen ja tarkista asetuksesi.

Lisätietoja