Teemojen lisääminen, esikatselu ja ostaminen

Aloittamisen helpottamiseksi kauppasi ylläpidon Teemat-sivulla on valmiina oletusteema, kun avaat Shopify-tilin. Jos haluat tehdä kaupallesi toisenlaisen teeman, se pitää lisätä Admin-sivullesi.

Voit lisätä teeman muutamalla tavalla:

• Voit lisätä ilmaisen teeman Shopify Administa.
  • Voit kokeilla Shopify Theme Storen maksullista teemaa. Voit esikatsella mitä tahansa teemaa ja mukauttaa sitä teemaeditorin avulla. Sinun täytyy ostaa teema, ennen kuin voit julkaista sen verkkokaupassasi.
  • Jos olet jo tallentanut tietokoneelle teeman ZIP-tiedostona, voit ladata sen.

Jos olet kehittäjä tai työskentelet Shopify Partnerin tai toimiston kanssa, voit lisätä kauppaan teeman myös seuraavilla tavoilla:

Voit lisätä tilille useita teemoja, jotta voit kokeilla uusia teemoja, säilyttää julkaistun teeman kausiversiot tai testata muutoksia julkaistun teeman kopioon. Voit esikatsella kaikkia näistä teemoista, mutta voit julkaista vain yhden teeman kerrallaan. Kun vaihdat uuteen teemaan, voit silti käyttää vanhaa teemaa Shopifyn Teemat-sivulta.

Lisättävien teemojen määrä riippuu sopimuksesta. Voit lisätä jopa 20 teemaa Shopify-tiliisi. Katso teemojen enimmäismäärät Shopify Plus -palvelussa kohdasta Shopify Plus. Jos saavutat sopimuksessa määritetyn teemojen enimmäismäärän, sinun täytyy poistaa teema, ennen kuin voit lisätä uuden.

Kun olet lisännyt teeman, voit luoda linkin, jotta voit jakaa teeman esikatselun muiden kanssa. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat saada palautetta ennen uuden teeman tai verkkokaupan julkaisemista.

Ilmaisen teeman lisääminen Adminissa

Ilmaiset teemat ovat Shopifyn kehittämiä. Shopify tarjoaa tukea ilmaisten teemojen mukauttamisessa.

Vaiheet:

Shopify Theme Storen maksullisen teeman kokeileminen

Ennen kuin sitoudut ostamaan maksullisen teeman, voit kokeilla teemaa esikatselemalla sitä Shopify Adminissa. Kun esikatselet teemaa, voit mukauttaa sitä teemaeditorin avulla. Voit esimerkiksi muuttaa teemaa käyttämällä siinä brändisi värejä, brändisi tyyliä ja tuotteitasi. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman.

Voit esikatsella samanaikaisesti jopa 19 maksullista teemaa, joten voit vertailla eri teemoja ennen teeman ostamista. Maksullisissa teemoissa on kokeilun aikana Teemakokeilu-merkintä.

Jos tarvitset maksulliseen teemaan liittyvää tukea, ota yhteyttä teeman kehittäjään.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse maksullinen teema.
  2. Lisää teema verkkokauppaasi klikkaamalla Kokeile teemaa.
  3. Valitse Shopify Adminissa Verkkokauppa > Teemat.
  4. Klikkaa Teemakirjasto-osiossa ...-painiketta, niin esikatseltavan teeman vieressä oleva toimintovalikko avautuu.
  5. Klikkaa Esikatselu.

Voit myös mukauttaa teemaa, jota esikatselet. Jos olet tyytyväinen siihen, miltä teema näyttää kaupassasi, voit ostaa teeman ja säilyttää kaikki mukautukset, jotka olet tehnyt esikatselun aikana.

Teeman ostaminen Shopify Theme Store -kaupasta

Kun olet kokeillut maksullista teemaa verkkokaupassasi, voit ostaa sen. Voit julkaista verkkokaupassasi vain teemoja, jotka olet ostanut.

Maksulliset teemat ovat kolmannen osapuolen teemankehittäjien luomia. Teeman kehittäjä vastaa kolmannen osapuolen teemojen yleisestä tuesta ja päivityksestä. Jos tarvitset lisämukautuksia, mutta sinulla ei ole kokemusta verkkosivujen kehittämisestä HTML:n, CSS:n tai JavaScriptin avulla, harkitse Shopify Partnerin palkkaamista.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Online store.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Teemat.

5. Klikkaa Lisää teemoja > Käy Theme Storessa.

6. Etsi teema, jonka haluat ostaa, ja klikkaa sitten Kokeile teemaa.

7. Klikkaa Teemakirjasto-osiossa kohtaa Osta sen teeman kohdalta, jonka haluat ostaa tapahtuman alussa.

Teematiedoston lataaminen tietokoneelta

Jos olet tallentanut teeman tietokoneelle Zip-tiedostona, voit ladata sen adminin Teemat-sivulle.

Varmista ennen lataamista, että teematiedostot on pakattu yhdeksi ZIP-tiedostoksi.

Vaiheet:

Teemojen vaihtaminen

Kun lisäät kauppaan uusia teemoja, ne näkyvät Shopifyn Teemat-sivun Teemakirjasto-osassa. Voit siirtyä uuteen teemaan julkaisemalla sen verkkokaupassasi. Kun julkaiset uutta teemaa, vanha teema on edelleen käytettävissä teemakirjastossa (ja voit siirtyä takaisin siihen, jos haluat).

Jos päivität teemasi manuaalisesti, teemasi päivitetty versio näkyy teemakirjastossa erillisenä versiona. Kun siirryt päivitettyyn versioon, teemasi vanha versio on edelleen käytettävissä teemakirjastossa. Lisätietoja on kohdassa Teemojen päivittäminen.

Teemojen vaihtoon valmistautuminen

Kun lisäät teeman teemakirjastoosi, voit mukauttaa sitä ennen sen julkaisemista. Tämä on hyvä mahdollisuus tarkastella uutta teemaa ja säätää asetuksia ja sisältöä yrityksesi tarpeiden mukaan, ennen kuin korvaat olemassa olevan teeman. Voit myös vaihtaa valmistelemiasi teemoja ilman, että sinun täytyy asentaa ne uudelleen.

Kauppasi tuotteita, kokoelmia, navigointivalikkoja, sivuja ja blogipostauksia ei muuteta tai poisteta, kun vaihdat uuteen teemaan, koska niitä hallinnoidaan adminissa teemasta erillään. Teemaeditorin, teeman koodieditorin ja kielieditorin avulla hallinnoidut sisällöt ja asetukset ovat kuitenkin yksilöllisiä jokaisessa lataamassasi teemassa ja teemaversiossa.

Seuraavat verkkokaupan osat on yhdistetty teemaan. Sinun on mukautettava kyseisiä verkkokaupan osia erikseen kunkin käyttämäsi teeman osalta:

Kaikki teemat eivät tue kaikkia Shopify-ominaisuuksia. Tutustu teeman ominaisuusluetteloon ja varmista, että siinä on kaikki tarvitsemasi ominaisuudet.

Teeman esikatselun jakaminen muille

Jos olet julkaisemassa verkkokauppaa tai aiot muuttaa sen käyttötuntumaa julkaisemalla uuden teeman, voit pyytää muilta palautetta jakamalla teeman esikatselun. Voit luoda linkin, jonka avulla muut voivat esikatsella mitä tahansa Shopify-hallintaan lisättyä teemaa. Teemaa ei tarvitse julkaista jakamista varten.

Esikatselulinkin avulla muut voivat tutustua verkkokauppaan, mutta he eivät pääse kassalle. Kun olet luonut esikatselulinkin, se pysyy aktiivisena 2 päivän ajan. Voit luoda uusia linkkejä niin usein kuin haluat, eikä uuden linkin luominen vaikuta vanhoihin esikatselulinkkeihin.