Kuvien lataus

Voit käyttää verkkokaupassasi monenlaisia kuvia, kuten yrityksen logoa, tuotekuvia, diaesityksiä, bannereita ja blogijulkaisujen kuvia. Voi olla parasta ladata kuva tietyssä koossa tai muodossa sen mukaan, miten ja missä haluat käyttää kuvaa.

Lataa kuvia

Voit ladata kuvia verkkokauppaasi kahdesta paikasta:

Kuvien lähettäminen Tiedostot-sivulta

Voit ladata kuvia Shopify adminin Tiedostot-sivulta. Tämä on kätevää, sillä voit käyttää näitä kuvia muokatessasi mitä tahansa teemoistasi. Lisätietoja on kohdassa Tiedostojen lähettäminen sivustoon.

Kuvien lähettäminen teemaeditorista

Voit lisätä teemaasi kuvia teemaeditorista.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa Mukauta.

2. klikkaa teemaeditorin työkalupalkista osiota, johon haluat lisätä kuvan. Valitse osio, joka sisältää kuvanvalitsimen:

Teemaeditorin työkalupalkin osa, jossa näkyy kuvanvalitsin. Käytettävissä ovat Valitse kuva -painike ja Tutustu ilmaisiin kuviin -linkki.

3. Lisää kuva napauttamalla Valitse kuva. Voit ladata kuvan tietokoneelta klikkaamalla Lataa. Jos haluat käyttää ilmaista kuvaa Burst-kuva-arkistosta, klikkaa Ilmaiset kuvat.

4. Klikkaa Tallenna.

Kuvamuodot

Shopify tukee seuraavia kuvamuotoja:

• JPEG tai JPG
  • Progressiivinen JPEG
  • PNG
  • GIF

Shopify näyttää kuvia WebP-muodossa tuetuissa selaimissa.

Milloin kannattaa käyttää JPEG-kuvia

JPEG-kuvat soveltuvat ihanteellisesti valokuvaukseen ja muihin stillkuviin, joiden väriprofiili on monipuolinen. JPEG-muodossa on miljoonien värien paletti. JPEG-muodon pakkaus on myös häviöllinen, mikä voi auttaa pitämään sivujen latausajat nopeina niin, että kuvan laatu ei heikkenee huomattavasti.

Käytä JPEG-muotoa seuraavissa kuvatyypeissä:

• tuotteet
  • bannerit ja diaesitykset
  • sivut ja blogijulkaisut.

Milloin kannattaa käyttää PNG-kuvia

PNG-kuvat soveltuvat ihanteellisesti grafiikkaan ja kuvakkeisiin, joissa on tasaiset värit eikä liukuja. PNG-muoto tukee myös läpinäkyvyyttä.

Käytä PNG-muotoa seuraavissa kuvatyypeissä:

• logot
  • kuvakkeet
  • rajat ja koristeet.

Pakkaussuhteet

Jotta latausajat pysyvät nopeina, Shopify pakkaa verkkokaupassasi näytettävät kuvat. Kuvan pakkaaminen tarkoittaa, että sen tiedostokokoa pienennetään sivun latautumisen nopeuttamiseksi. Pakkauksen ansiosta tiettyyn määrään levy- tai muistitilaa voidaan tallentaa enemmän kuvia. Lisäksi kuvien avaamiseen tarvittava aika lyhenee huomattavasti. Pakkaus saattaa muuttaa kuvan laatua kuvan muodon, koon ja alkuperäisen laadun mukaan.

Shopifyn kuvanlaatutasot pakkauksen jälkeen ovat seuraavat:

• JPEG: 65–90
  • PNG: 90
  • GIF: laatu ei muutu

JPEG-kuvien osalta pakatun kuvan laatutaso riippuu alkuperäisen JPEG-kuvan laadusta ja tuloksen koosta:

Pakkaussuhteet
Alkuperäinen laatu Tuloksen koko Tuloksen laatu
Vähintään 86 Korkeus tai leveys vähintään 1 024 pikseliä 85
65–85 Korkeus tai leveys vähintään 1 024 pikseliä Alkuperäinen laatu
Enintään 64 Korkeus tai leveys vähintään 1 024 pikseliä 65
Vähintään 76 Sekä korkeus että leveys alle 1 024 pikseliä 75
65–75 Sekä korkeus että leveys alle 1 024 pikseliä Alkuperäinen laatu
Enintään 64 Sekä korkeus että leveys alle 1 024 pikseliä 65

Latausrajat

Kuvien lataamista Shopify-palveluun on rajoitettu sekä megapikselien että tiedostokoon (megatavujen) osalta. Megapikselien avulla ilmaistaan, monestako miljoonasta pikselistä kuva muodostuu. Megatavujen avulla ilmaistaan, montako miljoonaa tavua muistia tai levytilaa kuva vie.

Shopify-palveluun ladatut kuvat eivät voi ylittää kumpaakaan seuraavista rajoista:

• 20 megapikseliä
  • 20 megatavua

Huomaa: Tuotekuvien lähettämiselle on eri kuva- ja tiedostokoon rajoitukset.

Väriprofiilit

Kun näytät kuvan verkkokaupassasi, kuvan värit saattavat näyttää erilaisilta kuin Shopify-palveluun lähettämässäsi alkuperäisessä kuvassa. Näin voi käydä, kun kuvassa on väriprofiili. Väriprofiili on tietojoukko, joka on tallennettu .ICC- tai .ICM-tiedostopäätteellä varustettuun tiedostoon. Väriprofiili upotetaan usein kuviin, jotta värit näkyvät eri laitteissa yhdenmukaisella tavalla. Kun kuvat näytetään verkkokaupassasi, niiden väriprofiili poistetaan.

Väriprofiilit poistetaan tietyistä syistä:

• Kaikki laitteet eivät pysty lukemaan .ICC- tai .ICM-väriprofiileja, joten niiden säilyttäminen voi johtaa kuvien värien epäyhdenmukaisuuteen eri laitteissa.
  • Kun lähetetty kuva ei sisällä väriprofiilia, verkkoselain käyttää oletuksena sRGB:tä (yleisin väriprofiili, jota käytetään kuvien näyttämiseen verkossa). Tämä takaa, että kuvat näyttävät samalta kaikilla merkittävillä verkkoselaimilla ja laitteilla.
  • Väriprofiilit voivat viedä paljon levytilaa, mikä voi pidentää latausaikoja.

Väriprofiilin poistaminen kuvasta

Voit poistaa väriprofiilin kuvastasi tallentamalla sen ilman väriprofiilia ennen lataamista Shopify-palveluun. Tämä prosessi vaihtelee käyttämäsi kuvankäsittelyohjelman mukaan.

Väriprofiilin poistaminen Adobe Illustratorissa tai Adobe Photoshopissa

Voit poistaa väriprofiilin Adobe Illustratorissa tai Adobe Photoshopissa seuraavasti:

1. klikkaa Edit > Assign Profile (Muokkaa > Määritä profiili).

2. Valitse Don’t Color Manage This Document (Älä hallitse tämän asiakirjan värejä).

3. Klikkaa OK.

Väriprofiilin poistaminen Adobe InDesignissa

Voit poistaa väriprofiilin Adobe InDesignissa seuraavasti:

1. klikkaa Edit > Assign Profile (Muokkaa > Määritä profiili).

2. Valitse RGB-profiilin ja CMYK-profiilin osalta Discard (Use Current Working Space) (Hylkää (Käytä nykyistä työtilaa)).

3. Klikkaa OK.

Tarkemmat tiedot saat Adoben väriprofiileja koskevasta -dokumentaatiosta.

Diaesityksiä ja täysilevyisiä kuvia koskevat parhaat käytännöt

Monet Shopify-teemat sisältävät suuria kuvia tai diaesityksiä, jotka skaalautuvat selaimesi korkeuden mukaan (Boundless ja Brooklyn) tai mukautuvat näytön kokoon (Venture).

Jos käytät jotakin näistä teemoista tai sinulla on suuri diaesitys tai taustakuva, on tärkeä tietää, minkä tyyppiset kuvat näyttävät parhailta.

Koska suuret kuvat eivät mahdu kaikkiin laitteisiin, Shopify näyttää joskus vain osan kuvasta käyttämäsi laitteen mukaan. Jos kuvaesityksesi sisältää paljon suuria kuvia, saatat huomata, että osia kuvista jää näkymättä.

Suositukset

Jotta kuvat toimivat hyvin teemassasi, on hyvä pitää mielessä joitakin asioita:

• Joissakin teemoissa on kuvan sijaintiasetus, jonka avulla voit määrittää, mikä osa kuvasta on sen keskipiste. Jos teemassasi ei ole tällaista asetusta, varmista, että kunkin kuvan keskipiste on sen keskellä. Kun kuvat rajataan joillakin näytöillä, keskipiste näkyy mutta sen ympärillä olevat alueet jäävät piiloon.

• Kuvissa, joita käytät diaesityksissä tai taustakuvina, ei saa olla tekstiä. Jos teksti on osa itse kuvaa, sitä saatetaan siirtää, rajata tai säätää teeman mukaan. Voit lisätä diaesityksiin tekstiä ja linkkejä teemaeditorin avulla.

• Valitse diaesityksiin tai taustakuviksi yksinkertaisia kuvia, jotta mahdollinen kuvan päällä oleva teksti on helppo lukea.

Leveät kuvat korkealla näytöllä

Leveitä kuvia voidaan rajata vasemmalta ja oikealta, kun niiden katseluun käytettävässä laitteessa on korkea näyttö (esim. matkapuhelin tai tabletti):

Leveät kuvat korkealla näytöllä

Korkeat kuvat leveällä näytöllä

Korkeita kuvia voidaan rajata ylhäältä ja alhaalta, kun niiden katseluun käytettävässä laitteessa on leveä näyttö (esim. kannettava tietokone tai pöytäkone):

Korkeat kuvat leveällä näytöllä