Osat ja teeman asetukset

Teemaeditorin muokkaustyökalurivi on jaettu osioihin ja teeman asetuksiin.

Teemaeditorin muokkaustyökalurivi, joka näyttää osiot ja teemojen asetukset

Osioiden kautta voit muokata kaupan eri sivujen sisältöä ja asettelua. Teemojen asetusten avulla voit muokata kaupan fontteja ja värejä ja tehdä muutoksia sosiaalisen median linkkeihin ja kassalla maksuun.

Vinkki Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, näet sen osioiden ja asetusten yksityiskohtaiset kuvaukset valitsemalla Ilmaiset Shopify-teemat ja napsauttamalla teeman nimeä.

Osiot ovat muokattavia sisällön lohkoja, jotka määrittävät verkkokaupassasi olevien sivujen ulkoasun.

• Koti-osioissa on ominaisuuksia, kuten diaesitys ja rekisteröinti uutiskirjeen vastaanottoa varten, joita voit lisätä, järjestää uudelleen tai poistaa. Kotisivullasi voi olla enintään 25 osiota.

• Jokaisella sivutyypillä on omat osionsa. Esimerkiksi tuotesivu-osiossa määritetään kunkin verkkokaupan tuotesivun asettelu.

• Sivun osiot ovat aina tietyissä paikoissa verkkokaupassa. Voit muokata niitä, mutta et voi järjestää niitä uudelleen tai poistaa niitä.

• Jokainen teema sisältää kiinteät osiot, kuten otsikko ja alatunniste, jotka näkyvät verkkokaupan jokaisella sivulla.

Voit oppia -teeman ainutlaatuisesta osioista ja siitä, miten voit mukauttaa niitä yrityksesi tarpeisiin.

Dynaamiset osat

Voit muokata kotisivusi ulkoasua lisäämällä, järjestämällä uudelleen ja poistamalla dynaamisia osia. Jokaisessa teemassa on ainutlaatuinen valikoima valittavissa olevia dynaamisia osia.

Muokkaa staattisia osia

Voit muokata staattisten osien sisältöä.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Valitse yläpalkin pudotusvalikosta sivutyyppi, jota haluat muokata.

Jos esimerkiksi haluat muokata Tuotesivut-osaa, valitse pudotusvalikosta Tuotesivut. Koska Ylätunniste- ja Alatunniste-osat näkyvät verkkokaupan jokaisella sivulla, voit muokata näitä osia riippumatta siitä, minkä sivutyypin valitset.

3. Napauta osaa, joka sisältää sisällön, jota haluat muokata.

4. Muokkaa asetuksia tarpeidesi mukaan.

5. Valitse Tallenna.

Lisää muuttuvia osia

Voit lisätä kotisivullesi enintään 25 muuttuvaa osaa.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Valitse teemaeditorin työkaluriviltä Lisää osa.

3. Napauta lisättävän osan tyyppiä ja valitse sitten Lisää. Jokaisessa teemassa on ainutlaatuinen valikoima valittavissa olevia osia.

4. Muuta osan sisältöä lisäämällä ja muokkaamalla työkalupalkin sisältölohkoja.

5. Tallenna muutokset napauttamalla Tallenna tai Julkaise.

Kun lisäät osaan kuvan, tiedosto lisätään hallinnan Tiedostot-osaan. Voit käyttää lähetettyä kuvaa uudelleen kaupan muissa osissa tai muilla sivuilla.

Järjestä muuttuvat osat uudelleen

Voit järjestää muuttuvia osia uudelleen kotisivulla.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Valitse ⁞⁞ osassa, jonka haluat siirtää, ja vedä sitten osa toiseen paikkaan:

Osan siirtäminen teemaeditorissa

Piilota muuttuvat osat

Voit piilottaa osia, joita et halua näyttää verkkokaupassa. Voit piilottaa osia, jotka ovat keskeneräisiä tai joita et ole valmis julkaisemaan. Voit esimerkiksi luoda diaesityksen uusista tuotteista ja sitten piilottaa kyseisen osan, kunnes olet valmis aloittamaan uusien tuotteiden myynnin. Voit myös luoda osan, joka mainostaa kausiluonteista alennusta, ja sitten piilottaa osan, kunnes alennus on aktiivinen.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Napauta teemaeditorin työkalurivillä sen osan silmäkuvaketta, jonka haluat piilottaa:

Teemaeditorin työkalurivi, jossa silmäkuvake on korostettuna

Kun osa on piilotettu, silmäkuvakkeen läpi kulkee viiva:

Teemaeditorin työkalurivi, jossa on piilotettu osa

Voit näyttää piilotetun osan napauttamalla silmäkuvaketta uudelleen.

Poista muuttuvia osia

Voit poistaa muuttuvan osan sisältöä tai poistaa muuttuvan osan kotisivulta. Sisällön poistaminen tällä tavalla poistaa osan sisällön, mutta ei poista mitään tililtä. Vaikka poistat osasta jonkun tuotteen tai kokoelmalohkon, kyseinen tuote tai kokoelma on edelleen olemassa hallinnassa. Jos poistat osasta kuvan, voit silti lisätä kyseisen kuvan muihin osiin.

Poista sisältöä muuttuvasta osasta

Voit poistaa sisältöä muuttuvasta osasta.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Napauta osaa, joka sisältää sisällön, jonka haluat poistaa.

3. Napauta Sisältö-osassa sisältöä, jonka haluat poistaa osasta.

4. Valitse Poista [sisältö], jossa [sisältö] on sisällön tyyppi (esimerkiksi kokoelma, kuva tai logo).

Poista muuttuva osa

Voit poistaa muuttuvan osan kotisivulta.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Napauta teemaeditorin työkalurivillä osaa, jonka haluat poistaa.

3. Napauta työkalurivin alaosassa Poista osa.

Kumoa muutokset ja tee ne uudelleen

Kumoa-painike peruuttaa viimeisimmän muutoksen ja Toista-painike palauttaa kumoamasi muutoksen. Kun napautat Kumoa-painiketta useammin kuin kerran, tekemäsi muutokset kumotaan yksi kerrallaan. Kumoa- ja Toista-painikkeet ovat teemaeditorin alaosassa:

Teemaeditorin työkalurivin Kumoa- ja Toista-painikkeet

Napauta Kumoa-painiketta, kun haluat peruuttaa seuraavat muutokset:

• osioiden lisääminen, uudelleenjärjestäminen ja poistaminen
  • värien, fonttien ja muiden asetusten muuttaminen Teeman asetukset -välilehdellä
  • teeman tyylin nollaaminen.

Teeman asetukset

Teeman asetusten avulla voit tehdä muutoksia verkkokaupan typografiaan, väreihin, sosiaalisen median linkkeihin ja kassa-asetuksiin.

Teemaeditorin työkalurivin Teeman asetukset -välilehti

Vaihda teeman tyylejä

Teeman tyyli on joukko teeman suunnittelijan valitsemia asetuksia, joita voit käyttää kaupassa niin, että kauppa vaikuttaa viimeistellyltä niin ulkoasultaan kuin toiminnallisuudeltaan. Teeman tyyliä käytetään oletuksena kaikissa teemoissa. Kun mukautat teemaa, korvaat teeman tyyliasetukset omilla asetuksillasi. Jos käytät teemassa teeman tyyliä, nykyiset asetukset, kuten värit ja typografia, muuttuvat.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Valitse Teeman asetukset -välilehdellä Muuta teeman tyyliä.

3. Valitse teeman tyyli. Jos teemaan kuuluu useampi kuin yksi teeman tyyli, ne luetellaan sarakkeessa.

4. Valitse Tallenna.

Kumoa muutokset ja tee ne uudelleen

Kumoa-painike peruuttaa viimeisimmän muutoksen ja Toista-painike palauttaa kumoamasi muutoksen. Kun napautat Kumoa-painiketta useammin kuin kerran, tekemäsi muutokset kumotaan yksi kerrallaan. Kumoa- ja Toista-painikkeet ovat teemaeditorin alaosassa:

Teemaeditorin työkalurivin Kumoa- ja Toista-painikkeet

Napauta Kumoa-painiketta, kun haluat peruuttaa seuraavat muutokset:

• osioiden lisääminen, uudelleenjärjestäminen ja poistaminen
  • värien, fonttien ja muiden asetusten muuttaminen Teeman asetukset -välilehdellä
  • teeman tyylin nollaaminen.